- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi ReinedelAmour
böyle anlatınca heves yaptım bak :))akşama uygulayayım bigüzel dediğin doğru misler gibi :)
Uygula tabi, cumartesi pazarda işin olmaz, tak eşini koluna gez, toz, eğlen.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
böyle anlatınca heves yaptım bak :))akşama uygulayayım bigüzel dediğin doğru misler gibi :)
nazar değidirmem umarım imrendim vallahii ,bide yeni evliyim ilk başlar özendim yaptım şimdi salmış moddayım havalardan mıdır nedir ?? 3 aylık evliyim haftanın 2 akşamı temizlik yapıyorum, camlaır ilk girerken silmiştim 2-3 ay daha silmeyi düşünmüyorum,perdelerimi daha yıkamadım 2-3 ay da yıkamam sanırım . pis pasaklı mıyım neyim
Aynı sendromu ben de yaşadım canım. 2,5 evliyim. Eskisi gibi özenmiyorum.
Ancak ben kendimce nedenini biliyorum. Evliliğim istediğim gibi huzur dolu yolunda gitmiyor. Ondan...
uuu bu kadar temizlik yapınca hayat akıp gidiyor kaçıyor gibime geliyor :)
Haklısın canım sadece hayat kaçıp gitmiyor,sağlıkta zaman içinde bedeni yıprattığın için kaçıp gidiyor.Deli gibi çalışıp para kazanmaya çalışıyorsak kendimizi ödüllendirmekte hakkımızdır.Kendimize ve sevdiklerimize kaliteli zaman harcamak için en mantıklısı haftada 1 yarım günde olsa yardımcı almaktır.Ben öyle yapıyorum herkesede tavsiye ederim
aynen öyle ben de yardım alıyorum...
bende bazen yetemedıgımı dusunuyorum yardımcı almayı düşünüyorum ama evım kucuk annem mıllet güler kızım dıyor vazgecıyorum
Merhabalar,
uzun zamandır canımı sıkan ve bu konuda birlikte paylaşım yapabileceğimizi düşünüyorum.
Özel sektörde çalışıyorum ve Cumartesi günleri işe gitmek kadar iğrenç bir durum olamaz.
akaşama ne bir misafir ağırlayabiliyorum dilediğimde, ne temizlik yapabiliyorum istediğim gibi... Cumartesi günüm anlamsız bir şekilde çöpe gidiyor.
Hele bir de ailem başka bir şehirde... onların yanına bile gidemiyorum 2 geceliğine
sat 13 e kadar çalışıyoruz ve ben saat 14 te evde oluyorum. Aramızda aynı şekilde çalışıp herşeyi düzene sokabilen varmıdır ?
Benim cumartesi pazarım tatil. Özel bir kurumda çalışmıyorum ama işlerimde çok düzenliyimdir.
Yardımcı olabilmek adına yazıyorum.
Mesailerim de 8:30 - 17:30
Pazartesi genelde evim temiz olur. Ve zamanımın tamamını kızıma ayırırım.
Salı günleri eve gider gitmez kızımla beraber banyo yaparız. Banyodan sonra evi süpürür toz alırım, sonra da çamaşırları makinaya atarım. Sabah her zamanki saatimden yarım saat erken kalkar ütülerim.
Çarşamba günü beyazları atarım makinaya, evi süpürür, toz alırım, kızımla oynarım kızım uyuduktan sonrada yerleri silerim. Mutfak dolaplarının dış yüzeylerini, ocağımı ve beyaz eşyalarımı mutlaka silerim. Sabahta yine erken kalkar beyazları ütülerim. (iç çamaşırı bile olsa ütülerim mutlaka, hastalık mıdır nedir)
Perşembe yine eve gider gitmez banyo yaparız, banyodan sonra bütün evin camlarını ve kapıları silerim, sonra da evi bir güzel süpürüp kızımla oynarım. Kızım yatınca da toz alıp, yerleri silerim.
Cuma gününe de sadece koyu renkli çamaşırlarım kalır, onları yıkarım, ütülerim.
WC, Balkon ve banyoyu her girdiğimde temizlerim.
Cumartesi tüm günümü kızıma ayırırım. Sadece bir süpürüp toz alırım. Annannemizide yanımıza alıp gezeriz, alışveriş yaparız.
Pazar günü yine süpürme, silme, toz alma, çamaşır ve bonyomuzu yapar, kalan zamanda yine kızımla vakit geçiririz.
İşlerimin içinde yemek yok.Çünkü eşim başka bir ilde görev yaptığı için 17 aydır yemek konusunda rahatım, akşamları annemde yiyip evime geçiyorum hemen. Bu işlerin arasına Allah nasip ederse 6 ay sonra yemek te eklenecek.
![]()
bacım sen ne iş yapıyosun ki :26:valla benim de cumartesi-pazar, bayram filan farketmeden sürekli çalışıyorum
millet tatil yaparken işe gitmek pek güzel deil.
nasıl olcak ben sana söyleyim tatlım tek alternatif sporu çıkaracaksın hayatından
hay massalllaaah :)))
ben sahsen ev isinden nefret etmekle beraber pislik ve daginikliktan da nefret ederim o yuzden careyi bir yardimci bayanda buldum :) haftada bir gelir siler supurur utulerimi yapar nevresimimi bile degistirir
ben de arada yemek yaparim arada disarida yeriz
kadin gelmeden yikayip astigim camasirlar bile kulfet gibi gelir
allahim erkek olmam lazimmis
yeni evliyim daha alisamadim ondan midir acaba??
ev isi bana omurden calinmis saat olarak geliyo ben bu tembellikle nasi cocuk yapiam onu bilmiyorum iste![]()
bende sabah 8 aksam 18 calısıyorum ve buna ctslerde dahil.ayrıca cts de 18-19arası cıkıyorum bide yemekli misfirim bitmez.2 saatte makine gibi hazırla et.yensin içilsin kaldır götür bulasık camasır agzım acık kalıyor artık.yatmak için can atıyorum.2de kedim var hergün işten gelince mutlaka temizliğim oluyor.evim sobalı ilk iiş soba yanıyo.sonra kos mutfaga işte.eşimde 20:30da falan geliyoda Allahtan o geldiğinde hersey hazır oluyor.oofff ben anlatırken daraldım.bebiş yok bu arada.
2 kedi ve bebiş yok. Uu zor. Ben de kedileri çok severim ama evin içinde çok temiz bir durum olmaz diye düşünüyorum.
Cumartesi günleri de mi çalışıyorsunuz. Bu saçmalık ! Yasa dışı bir durum... ! Hafta arası sabah 8 akşam 18 gibi çalışıyorsanız cumartesi olmaması lazım
yasa dısı mı nerde neye gore herkes busekılde calısıor malesef bende 9 dan 18:00e calısıorum ve hftasonlrıda
aynı durumdayız canım, bende cmt yarım gün çalışıyorum.13 de işten çıkıyorum kızımı alıp eve gitmem saat 15 i buluyor.
ben uzun zamandır çalıştığım için düzene soktum herşeyimi diyebilirim.şöyleki..
haftasonuna mümkün olduğunca çamaşır bekletmiyorum hepsini hafta içi akşam yıkayıp,evde kurutup ütüye atıyorum.
hafta içi en az iki kere ev süpürüp toz alıyorum ki haftasonuna evim savaş alanına dönmesin diye.
tabii gün aşırı kullandığım balkonumu da yıkıyorum ki eve toz girmesin diye..
tuvalette banyoyu söylememe gerek yok onlar zaten düzenli yıkanıyor bende..
nevresim deişecekse cuma akşamları deiştirip makinaya atıyorum.bazen sabah bazen akşam seriyorum.cmt günleri trafik olmadığı için her zamanki saatimden biraz geç çıktığım için evden,kızımın odasını ve kendi odamı toplayıp çıkıyorum.bu yüzdende eve geldiğimde evim derli toplu oluyor.
cuma akşamları mutlaka yemek yapıyorum öyle şaşalı yemek deil bi çorba bi bezelye gibi.düdüklüm bu konuda en büyük yardımcım.pilav salata gibi şeyleri cmt günene bekletiyorum.
ha eğer misafirim gelecekse kafamda neler yapmam gerektiğini tasarlıyorum.misal kek,börek poğaça mı diyelim.
o akşam 11 de deilde 12 de yatıyorum keki ve poğaçayı yapıyorum.
cmt iş çıkışı misafirim varsa bide dört nala koşarak geliyorum eve
benim en büyük avantajım çok hızlı olmam,yapı olarakta aceleciyimdir zaten ha bide eşim çok dağınık deil oda bir artı bana![]()
tabi bunları yapmak için bi çok şeyden vazgeçmen gerekiyor.misal dizi seyretmek gibi.ben yalan dünyadan başkasına bakamıyorum mesela..
bide pazarları 10 gibi kalkıyorum,güzel bi kahvaltıdan sonra eşimle beraber tekrar evi toplayıp süpürüyoruz sonra doğru gezmeye..ütüyüde pazar akşamı yada yalan dünya yı izlerken yapıyorum.![]()
Siz atlı karınca gibi birşey olmuşsunuz. Maşallah size:)) Okurken ben yoruldum valla. Şimdi ben yakında eş durumu tayiniyle eşimin yanına gideceğim işallah. Şuanda küçük bir şehirdeyim, akşam 5 te evdeyim, cumartesi pazar tatilim. Yol, trafik derdim yok. 80 metrekare evim var, doğru dürüst eşya yok, ztn sadece 1 odasını kullanıyorum pislenmiyor bile. Yemekte yapmıyorum tekim diye. Eşimin yanına gidince en erken 7 de evde olacağım, 150 metrekare evi ve eşyayı temizlemem gerek, 2 banyo 1 tuvalet var temizlencek. kendi kıyafetlerimin üstüne eşiminkilerle 2 katına çıkacak, yemek yapmam gerekecekGözümde o kadar büyüyorki bu tembellikle anlatamam. Ben alıştım her akşam bir dizi izlemeye, internette boş boş dolanmaya. Akam 5 ten 12 ye yan gelip yatıyordum. Nasıl alışcam ben
![]()