Dağılıyoruz..

Mrstpc

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
204
101
23
Öncelikle önceki konumu okumanızı rica ediyorum..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bir-babam-ki-yaprak-yaprak-dokulen.883757/

İpler iyice gerildi. Son olarak abimle 1 aydır iletişimi kestik. Aylık bin lira yardıma annemler devam ediyor.
Dün annem bir teklifle geldi.
Abin 6 yıldır tek kuruş kira ödemedi. Üstüne 2 yıldır bin lira yardım yapıyoruz. Sen burada bin lira kira veriyorsun evinde bir çok derdin var. Eşin yeni işe girdi aylardır tek kişi idare ettin.
Bizim vicdanımız rahat değil. Sana bu zamana kadar birşey yapamadık. Şimdi izin verirsen Urladaki arsayı satıp sana vermek istiyoruz. Üzerine kredi çekip ev al. Zamaı geldiğinde de herşey adaletli olarak iki kardeş arasında dağıtılacak.
Kabul etmedim. Babamın hayalleri vardı ev yapacaktı balık tutacaktı. Nasıl kabul edeyim..
Annemde biz bu yaştan sonra daha kredi çekip ev yapamayız gel bu işi kabul et dedi. düşün dedi ve gitti.
Vicdanım sızlıyor nasıl kabul ederim. Ama bir şekilde de abimle denk olmak istiyorum. Bıktım hep çeken ben olmaktan..
Bi yol yordam gösterin..

Anneler herseyi etraflica dusunurde yapar. Varsa boyle bir teklifi babanda razidir annende. Oyle bir hayali varsada gercekten vazgecmistir yani. Bence kabul etmeyi dusunmelisin. Allah sirali versin derler ya yarin obur gun birsey oldugunda abinle iyice ters dusersin. Belliki sagken dagitmak istiyor esit olun istiyor. Ben boyle anladim :)

al kız ne vicdanı sen evlat değil misin? satmasan bile ustune al yoksa abin konar bir şekilde

Ben de hayallerinden vazgeçtiklerini değil de vicdan yaptıkları için böyle bir teklifte bulunduklarını düşündüm.
Şimdi aa tamam satalım parayı verin demek bencilce geliyor.

Bu arada annemler kirada.
Yani abim evde oturup, ben kendi evimde oturup annemlerin kirada olmasını da hazmedemiyorum.
annem yine aynı hayallerimizi yaşıcaz sadece kirada oturucaz eşyamız yok bişeyimiz yok diyor.

Kabul et tekliflerini. Vicdanları rahat olsun diye. Annen baban ölse abin sana hakkını verir mi sanıyorsun? Başkasına acıyan kendi acınacak hale düşer, acıma abine...

Kabul et tekliflerini. Vicdanları rahat olsun diye. Annen baban ölse abin sana hakkını verir mi sanıyorsun? Başkasına acıyan kendi acınacak hale düşer, acıma abine...
Abime acımıyorum ki.
Vermez günahını vermez..

Önceden insanlar yaşlılıkta bize bakar diye çocuk yapıyorlarmış.Hele birde oğlan olduysa değmeyin keyiflerine.Artık durum bozuldu.Bırakın bakmayı evlatlar anne babadan medet umuyorlar.Abiniz babanızın iyi niyetinden faydalanmış.Yardıma,bakmaya gelince kız da evladı O da baksın oluyor.İş maddiyata gelince kızın ne hakkı var.Siz almasanız abiniz alacak.Aileniz de veriyormuş madem,bence alın.

çok zor bir karar gerçekten...ama almak en mantıklısı gibi geliyor bana...

Ben de hayallerinden vazgeçtiklerini değil de vicdan yaptıkları için böyle bir teklifte bulunduklarını düşündüm.
Şimdi aa tamam satalım parayı verin demek bencilce geliyor.
Elimizde bisey kalmasin kafamiz rahat olsun diyorda olabilirler. Onlar dusunmustur bunlari. Gelirleri varsa kirada otursunlar. Soyle dusun ilerde bisey olsa senin evin var sen sahip cikacaksin abin buyuk ihtimal ilgilenmeyecek. Kendi evin olursa onlara daha cok hayrin dokunur

Allah gerçekten hayırlı evlat versin senelerdir evlat hasreti yaşayan biri olarak her duamda hayırlı sağlıklı evlat diliyorum rabbimden ki ne kadar doğru bi dua ettiğimi görüyorum
bence siz tekliflerine evet deyin bu saatten sonra annenler oraya ev falan yapmazlar Allah korusun onlara bişey olduğunda da abinle ters düşersin yine eline bu fırsat geçmişken değerlendir derim

annenlerin teklifini kabul et. annen veya babana bir şey olursa ağbin ben daha önceden mirastan payımı aldım bu senin olsun mu diyecek. o da hak isteyecek. annenle baban kesin bunun olabileceğini düşündükleri için sana bu teklifi yapmışlardır.

Bu arada annemler kirada.
Yani abim evde oturup, ben kendi evimde oturup annemlerin kirada olmasını da hazmedemiyorum.
annem yine aynı hayallerimizi yaşıcaz sadece kirada oturucaz eşyamız yok bişeyimiz yok diyor.

Bu düşüncende haklısın. Ama şöyle düşün ailen ev alıp otursa o evde abin de hak sahibi olacak ve yine haksızlık yapıldığını düşüneceksiniz. Anne baban ve sen fikirlerinizi konuşun ve uygun kararı verin. Benim fikrim almanız konusunda

Maddi olarak sıkıntıları yok. İkisi de emekli eve 4 binden fazla para geliyor

Konunu hatırladım ve o çocukları göstermemekle duygu sömürüsü yapıp tehdit eden abin ve yengene buradan tekrar zıplamak isteyip uçan tekme atmak istedim. Münasebetsizler !!! iYİ Nİyeti suistimal eden hadsizler.....

Hemen kabul ederdim sonuçta anne ve baba razı ve sizin hakkınız olan birşey ne düşünecen orda burada fink atan cafelelerde çocukları öne sürerek para isteyen veya bu abin olacak insanın babanın kanının son damlasına kadar emmek isteyen abine mi bırakacan meydanı ? Hak bu miras helal bunu düşün .Herkes adaletli olacak annen ve baban artık farkına varmış bekleme bence !!!!

Annenizin teklifini hemen kabul edin.Bunda utanilacak bisey yok.Teklifi yapan kendisi , siz teklif yapmiyorsunuz.Eger almazsaniz onu da abiniz alacak onlarin ellerinden.Anlattigin kadari ile abinin bunu yapma potansiyeli de var yani.Habire borc yapip odetiyor baksana.Kac yasinda adamcagiz taksi de calisiyor.Annen akilli kadin , ne olacaginin farkinda.Onu da abin almasin diye onlem almaya calisiyor.Sakin reddetmeyin.Hayatiniz boyunca pismanlikla yanip tutusursun.Icini dolduracagin kin ve nefrete girmiyorum bile.

Evet aynen öyle.. İnanın elimden geleni yaptım bir kardeş olarak. İş bulayım dedim. Çarşı pazardan toplu alışveriş yapayım nikah şekeri yapsın bişeyler yapsın.. YAPAMAM BEN cevabından sonra bende ipleri kopardım.
Annemde ölüm hak miras helal benden helal olsun ben mutlu olurum diyor.
Bir yandan almak istiyorum sonuçta bende üzerine yaklaşık 100 bin kredi çekicem. Benimde katkım olacak alınacak eve.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…