- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Önceki konumda yazmıştım. Kredi borcu yaptı. Tek çalışıyor. YetmiyorMUŞ maaşıallah korusun annene babana birşey olsa zaten sen bakacaksın abin sormayacak bile o yuzden bence fazlasıyla hak ediyorsun
hem abine niye her ay 1000 tl yardım yapıyorlar onuda anlamadık
Urladaki arsayı satmayin derim tapuyu kendi üzerine al.. ve mütehattite verin. ev yaparlar çok iyi olur.Öncelikle önceki konumu okumanızı rica ediyorum..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bir-babam-ki-yaprak-yaprak-dokulen.883757/
İpler iyice gerildi. Son olarak abimle 1 aydır iletişimi kestik. Aylık bin lira yardıma annemler devam ediyor.
Dün annem bir teklifle geldi.
Abin 6 yıldır tek kuruş kira ödemedi. Üstüne 2 yıldır bin lira yardım yapıyoruz. Sen burada bin lira kira veriyorsun evinde bir çok derdin var. Eşin yeni işe girdi aylardır tek kişi idare ettin.
Bizim vicdanımız rahat değil. Sana bu zamana kadar birşey yapamadık. Şimdi izin verirsen Urladaki arsayı satıp sana vermek istiyoruz. Üzerine kredi çekip ev al. Zamaı geldiğinde de herşey adaletli olarak iki kardeş arasında dağıtılacak.
Kabul etmedim. Babamın hayalleri vardı ev yapacaktı balık tutacaktı. Nasıl kabul edeyim..
Annemde biz bu yaştan sonra daha kredi çekip ev yapamayız gel bu işi kabul et dedi. düşün dedi ve gitti.
Vicdanım sızlıyor nasıl kabul ederim. Ama bir şekilde de abimle denk olmak istiyorum. Bıktım hep çeken ben olmaktan..
Bi yol yordam gösterin..
Urla'da bir işim yok ki. Ben Bornovada yaşıyorum.Urladaki arsayı satmayin derim tapuyu kendi üzerine al.. ve mütehattite verin. ev yaparlar çok iyi olur.
Aslında abimin ergenliğinden başladı. Hep ona alınsın istenen biriydi zaten. 18 inde araba alındı en üst model telefonları hep o kullandı. Kendi gibi biriyle de evlenince olanlar oldu.önceki konuyu okudum urladaki arsayı satmayin derim kendi üzerine al ki baban senin evinde balık tutabilsin... o hayırsız abinden çok çektiniz pek yüz vermemeleri laszim üşüsünler parada iyi gelir borç yapmış bide..
bebegin doğumuyla başladi demişsin ama degil bence abinin evlendikten sora başlamiş herşeyi.. çünkü yengen abin yengenin ailesinin doldurusuna geliyor. bakalım bizimki nasıl olcak.. yengem hamile biz konuşmuyoruz onunla. bana surat astı herşeyimle kıskandi. çekemedi. hiç de umursamadimm hiç de aramadim. abimle konuşuyoruz. bende merak ediyorum eğer yengem bana bişey derse sustumdu şimdi bundan sora hiç susmam artık
kendi gibi isterse olanlar olur demekki gözü yükseklerdeymiş.. benim abimde öleydi. memur oldu. ve polis hemşire öğretmen olsun dedi... öle istedi bi ev hanimli kız bulduk onu da beğenmedi.. belki de o ev hanimliyla evlenseydi daha hayırlı olucaktı.. çalışan bir memur buldu. onunla 3 ay içinde evlendi. çok çekiyor. şimdilerde. ben karışmam kendi ekti ne diyim. Ne ekersen Onu biçersin.. yani dediğim gibi bu dünya etme bulma dünyasi.. bu yüzden kafana takma rabbim herşeyi bilir.Aslında abimin ergenliğinden başladı. Hep ona alınsın istenen biriydi zaten. 18 inde araba alındı en üst model telefonları hep o kullandı. Kendi gibi biriyle de evlenince olanlar oldu.
Allah herkesi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Biz çok çektik gerçekten.
Bu arada annemler kirada.
Yani abim evde oturup, ben kendi evimde oturup annemlerin kirada olmasını da hazmedemiyorum.
annem yine aynı hayallerimizi yaşıcaz sadece kirada oturucaz eşyamız yok bişeyimiz yok diyor.
Bende diyorum. Sonuçta annem babam baki değil.Abini eşime benzettim. Rahata alışmış hep bana demeye alışmış. Anne baba da hiç hayır dememiş.
Bense 4 çocuklu memur bi babanın en büyük kızı. Para nasıl kazanılır nasıl idare edilir biliyorum çok şükür. Eşimi dizginliyorum para harcamadı konusunda yinede o kartlara borcumuz bitmiyor. Hesap yapmayı tutmayı hiç bilmiyor eşim. Kp arada para verirdi. Arabamızı zaten o verdi. Gittim konuştum baba verme artık sana güveniyo hesapsız harcıyo. Ne zamana kadar böyle devam etcek. Yarın bi gün senin işler bozulursa ne yapacağıjı bilemez diye. Kp kesti yardımı arada da laf sokuyo tabi dikkatli harca maaşını diye.
Şimdi biraz daha dikkatli. Eşime hep derim babanın kazandığı her kuruşta ablanla kardeşininde hakkı var ben kimsenin hakkını yemek istemiyorum çocuğuma da yedirmem diye.
Süzin şanssızlığınız birazda yengemizindr abiniz gibi olmasınolmuş.
Ama en büyük suç anne baba da vermeyeceklerdi bu kadar yüz...
O arsayı da alın. Siz almazsanız abiniz bi şekilde onuda yer gibi geliyo. Zaten anne babanıza bişey olsa bakanda siz olursunuz...
Ayy gözüm doldu resmen. Bence onlar eni konu herşeyi düşünmüşler. Kabul edin bence.Kabul edeyim mi ? Sabahtan beri yazıyor annem..
Eki Görüntüle 1735935
annenizde ona bişey olduğunda başınıza gelicekleri biliyo tabi nasıl yazmış baksanız yaKabul edeyim mi ? Sabahtan beri yazıyor annem..
Eki Görüntüle 1735935
Kabul edeyim mi ? Sabahtan beri yazıyor annem..
Eki Görüntüle 1735935
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?