İnanın hiçbir art niyetim yok keşke şartlar uygun olsada hemen evlenseler (okul, iş, askerlik,maddiyat vb).. Ama hepsi ofsayt.. Vallahi bende arada kaldım, ne yapmalıyım.bende bilmiyorum.. Tek bildiğim oglumu çok seviyorum ve mutlu olmasını istiyorum.Ah en cok sinir oldugum sey. Ne aceleniz var evladim. Ayni seyi benim kardesim yapti. Daha sonra kız kicina tekmeyi vurdu evde hem kendi kafayı yedi hem bize kafayı yedirtti. Siz çok mantıklı düşünüyorsunuz malesef benim annemler kardeşimden de hevesle atılmışlardı olaya. Üstelik daha üniversite öğrencisiydi o dönem. Ben 27 yaşında evlendim eşim le yıllardır görüşüyorduk. 20li yaşlarin basinda evlenmesini bizde bilirdik ama ne paramız vardı ne işimiz ne askerlik tamamdı. Valla bilemiyorum benim gördüğüm genelde erkek çocuklar daha problemli olabiliyor malesef. Siz anne olarak yol göstermeye çalışıyorsunuz allah kolaylık versin. Üzülmeyin bir şekilde zaman içinde olgunlasiyorlar. Siz elinizden geleni yapiyosunuz sonuçta. Bazen üstüne gidince ters de tepebiliyor.
Bekleriz 3_4 sene diye ikna etmeye çalışıp resmileştirmeye çalışıyorlar..Ama ben resmiyete döküldümü o kadar beklemek istemeyeceklerini bu konudada sıkıntı çıkaracaklarını düşünüyorum, bilemiyorum belkide yanlış düşünüyorum..çok erken daha ben 24 yaşındayım ben bile işimi elime alayım ondan sonra erken daha diyorum kaldı ki oğlunuz daha mezun da olmamış.
kız tarafı görüşüyorlar ciddiyete binsin istiyor demek ki dediğiniz gibi sözlendiler işin cılkı çıkmadan hadi evlenin diye baskı yapacak kız tarafı. anlamıyorum bu kızlarını resmen karşı tarafa afedersiniz ama yamamaya çalışan aileleriBekleriz 3_4 sene diye ikna etmeye çalışıp resmileştirmeye çalışıyorlar..Ama ben resmiyete döküldümü o kadar beklemek istemeyeceklerini bu konudada sıkıntı çıkaracaklarını düşünüyorum, bilemiyorum belkide yanlış düşünüyorum..
Kızla arkadaşlıga başladıklarında, diper arkadaşlarıylada ilişkiyi kesiyor kızın kıskançlık ve kendisinin zaman ayıramama gibi durumlarıda var ogluma bunun yanlış oldugunu diğer ilişkilerinide azda olsa yürütmesi gerektiğini defalarca söyledim ama dinlemiyor, çünkü birbirlerinden ayrıldıklarındada arkadaş sız kalmış, çevresiz kalmış boşlukta oluyor bunu defalarca yaşadı ama akıllanmıyor,şuanda ilişkileri onların dünyaları ve merkezleride kendileri, yaşları itabariylede uçuştalar, bakalım hayırlısı...21 yaşındayım şu an babama gidip baba ben sözlencem işi resmiyete dökücem desem babam tamam o zaman okulunu da kendin öde der.Bence oğlunuzun yakın bir arkadaşından yardım isteyebilirsiniz çünkü şu an arkadaş grubumdan biri sözlenmeye kalksa hepimiz vazgeçirmeye çalışırız hatta dalga bile geçeriz ki böyle bir durumda genelde vazgeçerler bunu deneyebilirsiniz gerçekten zor bir durum yazık yani gençliklerine.
Bazen sizin yazdıgınız gibide düşünmüyor değilim ama hayatın acı gerçeklerinide bilerek onu dogru şekilde yönlendirmekte bir ebeveyn olarak görevimiz nihayetinde dönüp bir gün siz benim ailemdiniz niye daha akıllı davranmadınız, niye beni uyarmadınız diyebilir, 21 yaşında okulu devam eden, işi gücü oluşmamış, askerlik yapmamış birisi çok aklı başında düşünemez buda bir gerçek..Çoğu üyeden farklı yorum yapacağım ama bu yaş aralığını sanıyorum sizden daha çok gozlemledigim için konuşuyorum.
Çocuğunuz 21 yaşında 17 değil. Ve kızı 3 aydır tanımıyor yıllardır taniyor.
21 yaşında birine siz aranızda söz yapın demek onun duygularını iradesini hiçe saymak demek. Her söylenenin işi evi arabası olacak diye birşey yok. önümüzdeki ay düğün olsun da dememişler belli ki bu konuyu da düşünmüşler. Hayatı boyunca yaptığı her hatayı engelleyemezsiniz. Zaten hepimiz hayat tecrubelerimizi hatalarimizdan almıyor muyuz?
Bence oğlunuza bu özgürlüğü verin. Bırakın işini aşını kendi düşünsün siz aile olarak onu desteklemek durumundasınız.
Mesele şimdi anlaşıldı neden oğlunuzu bırakmadıkları gercekten durumunuz çok zorŞuan okulu özel onun dışında meslegi var ve aileye maddi katkıda bulunuyor.. Bir nevi beraber yaşanıyor gibi (baba yok).. Ev arkadaşlıgı diyelim biz (ben omaylamasamda).... Yani benden başka kimse sorun etmiyor, kimsenin benim çocugumun geleceği umrunda değil herkes kendi hayatını düşünüyor, ama oglumun bunu kendi tecrübesiyle belkide hayatın acı yüzüyle anlaması gerekecek zamanla..aşkın karın doyurmadıgı bir devirde yaşıyoruz artık, sadece erkek olarak genç ve hormonlorı dogru düşünmesine engel oluyor.. Zaman inşallah hepimiz için hayırlısını getirsin..
Yalnız şöyle bir durum var kimsenin oglumu zorla tuttugu yok, oglum yaşı vb sebeple dogru düşünemiyor, oglumda o hayat rahatlıgından memnun bu yaştaki gençler için çok cazip bir yaşam...Mesele şimdi anlaşıldı neden oğlunuzu bırakmadıkları gercekten durumunuz çok zorne diyeceğimi bilemedim
Eğer evlenebilecek durumu var ise evlensin?21 yaşında ama hala aile eline bakıyor belli ki sözü nişanı düğünü aileden beklediğine göre öyle özgür çocuk falan da değil.Hiç bir ailenin böyle bi destekte bulunma zorunluluğu da yok üstelikÇoğu üyeden farklı yorum yapacağım ama bu yaş aralığını sanıyorum sizden daha çok gozlemledigim için konuşuyorum.
Çocuğunuz 21 yaşında 17 değil. Ve kızı 3 aydır tanımıyor yıllardır taniyor.
21 yaşında birine siz aranızda söz yapın demek onun duygularını iradesini hiçe saymak demek. Her söylenenin işi evi arabası olacak diye birşey yok. önümüzdeki ay düğün olsun da dememişler belli ki bu konuyu da düşünmüşler. Hayatı boyunca yaptığı her hatayı engelleyemezsiniz. Zaten hepimiz hayat tecrubelerimizi hatalarimizdan almıyor muyuz?
Bence oğlunuza bu özgürlüğü verin. Bırakın işini aşını kendi düşünsün siz aile olarak onu desteklemek durumundasınız.
Maddi olarak onlar mı oğlunuza bakıyorlar ?Yalnız şöyle bir durum var kimsenin oglumu zorla tuttugu yok, oglum yaşı vb sebeple dogru düşünemiyor, oglumda o hayat rahatlıgından memnun bu yaştaki gençler için çok cazip bir yaşam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?