DAHA 21 YAŞINDA, Lütfen konumu okuyun yorum bekliyorum..

İnanın hiçbir art niyetim yok keşke şartlar uygun olsada hemen evlenseler (okul, iş, askerlik,maddiyat vb).. Ama hepsi ofsayt.. Vallahi bende arada kaldım, ne yapmalıyım.bende bilmiyorum.. Tek bildiğim oglumu çok seviyorum ve mutlu olmasını istiyorum.

çok erken daha ben 24 yaşındayım ben bile işimi elime alayım ondan sonra erken daha diyorum kaldı ki oğlunuz daha mezun da olmamış.

çok erken daha ben 24 yaşındayım ben bile işimi elime alayım ondan sonra erken daha diyorum kaldı ki oğlunuz daha mezun da olmamış.
Bekleriz 3_4 sene diye ikna etmeye çalışıp resmileştirmeye çalışıyorlar..Ama ben resmiyete döküldümü o kadar beklemek istemeyeceklerini bu konudada sıkıntı çıkaracaklarını düşünüyorum, bilemiyorum belkide yanlış düşünüyorum..

kız tarafı görüşüyorlar ciddiyete binsin istiyor demek ki dediğiniz gibi sözlendiler işin cılkı çıkmadan hadi evlenin diye baskı yapacak kız tarafı. anlamıyorum bu kızlarını resmen karşı tarafa afedersiniz ama yamamaya çalışan aileleri

Şunu bilir şunu söylerim eğer oğlunun yanında değil karşısında olursan karşı taraf kazanır evladın senden uzaklaşır . Yaşı itibari ile uçuşlarda. Uzlaşma yolu bulun . Kötü kaynana havasından çıkın. Görüşmeye gidip 2 sene üstüne bide askerlik olduğunu hatırlatın. Zor bir durum. Allah kolaylık versin

21 yaşındayım şu an babama gidip baba ben sözlencem işi resmiyete dökücem desem babam tamam o zaman okulunu da kendin öde der.Bence oğlunuzun yakın bir arkadaşından yardım isteyebilirsiniz çünkü şu an arkadaş grubumdan biri sözlenmeye kalksa hepimiz vazgeçirmeye çalışırız hatta dalga bile geçeriz ki böyle bir durumda genelde vazgeçerler bunu deneyebilirsiniz gerçekten zor bir durum yazık yani gençliklerine.

En başta oğlunuz daha çok küçük bu sorumluluğu almak için, diğer yandanda 3-4 sene sözlü de kalınılmazkı hem oğlunuz ve kız açısından hem iki aile açısından çok zor olur bu
Oğlunuza bu konuyu okutsanız yorumlar düşünmesini sağlar belki
Ben 25 yaşımda evlendim
Herşeyimi kendim yaptım eşimle
Ki sevgililik çok başka işin ciddiyete binmesi çok başka

Kızla arkadaşlıga başladıklarında, diper arkadaşlarıylada ilişkiyi kesiyor kızın kıskançlık ve kendisinin zaman ayıramama gibi durumlarıda var ogluma bunun yanlış oldugunu diğer ilişkilerinide azda olsa yürütmesi gerektiğini defalarca söyledim ama dinlemiyor, çünkü birbirlerinden ayrıldıklarındada arkadaş sız kalmış, çevresiz kalmış boşlukta oluyor bunu defalarca yaşadı ama akıllanmıyor,şuanda ilişkileri onların dünyaları ve merkezleride kendileri, yaşları itabariylede uçuştalar, bakalım hayırlısı...

Çoğu üyeden farklı yorum yapacağım ama bu yaş aralığını sanıyorum sizden daha çok gozlemledigim için konuşuyorum.
Çocuğunuz 21 yaşında 17 değil. Ve kızı 3 aydır tanımıyor yıllardır taniyor.
21 yaşında birine siz aranızda söz yapın demek onun duygularını iradesini hiçe saymak demek. Her söylenenin işi evi arabası olacak diye birşey yok. önümüzdeki ay düğün olsun da dememişler belli ki bu konuyu da düşünmüşler. Hayatı boyunca yaptığı her hatayı engelleyemezsiniz. Zaten hepimiz hayat tecrubelerimizi hatalarimizdan almıyor muyuz?
Bence oğlunuza bu özgürlüğü verin. Bırakın işini aşını kendi düşünsün siz aile olarak onu desteklemek durumundasınız.

Bazen sizin yazdıgınız gibide düşünmüyor değilim ama hayatın acı gerçeklerinide bilerek onu dogru şekilde yönlendirmekte bir ebeveyn olarak görevimiz nihayetinde dönüp bir gün siz benim ailemdiniz niye daha akıllı davranmadınız, niye beni uyarmadınız diyebilir, 21 yaşında okulu devam eden, işi gücü oluşmamış, askerlik yapmamış birisi çok aklı başında düşünemez buda bir gerçek..

Mesele şimdi anlaşıldı neden oğlunuzu bırakmadıkları gercekten durumunuz çok zor ne diyeceğimi bilemedim

Mesele şimdi anlaşıldı neden oğlunuzu bırakmadıkları gercekten durumunuz çok zor ne diyeceğimi bilemedim
Yalnız şöyle bir durum var kimsenin oglumu zorla tuttugu yok, oglum yaşı vb sebeple dogru düşünemiyor, oglumda o hayat rahatlıgından memnun bu yaştaki gençler için çok cazip bir yaşam...

Evlenmeyeceklerinin garantisi olsa sozleyin diyeceğim. Belli ki sizi yok sayabilme potansiyeline sahip. Karsiniza aldikca, size karsi daha cok dolacak gibi. Ama yaninda olursaniz da sanki bir sure sonra 'biz düşündük ogrenciyken de evlenebilecegimize karar verdik' diye gelebilirler.
O yuzden sozlenmelerine destek olma karsiliginda okul bitmeden, ise girmeden evlilik olmayacagina yonelik garanti isteyebilirsiniz.

"Tamam oğlum, madem çok istiyorsun istediğin gibi olsun, nikahlanın" deyip salık verin. Aileyle mi tanışılacak, gidin görüşmeye, tavır da yapmayın hiç. Ancak iş düğündü, eşyaydı vb. gelince ne yapıyorlarsa yapsınlar kendileri. Madem 21 yaşında evliliği isteyecek kadar gözünü karartmış ve kız ile anasının boyunduruğu altına girmiş; bi çıksın sizin aileden, bi çıksın annesinin-babasının kanatları altından da görsün ev idare etmek, evlilik, para pul ne imiş.

Önüne durursanız, kötü yaşadığı her şeyi sizden bilir; sizin bir suçunuz olmasa da "Annem-babam böyle böyle yaptı, ondan oldu"ya bağlanır. Siz dilinizle destek olun, ancak gerisine karışmayın. Yasakladıkça, ikaz ettikçe diğer tarafa itersiniz.

Benzerini annemin arkadaşı oğlunda yaşadı. Onlar önüne durdular; kız ile oğlanın hem yaşı küçük hem kültürel, aile olarak, maddi açıdan vb. taban tabana zıtlardı. Babası "Kesinlikle ben böyle bir evliliğe bu şekilde onay vermiyorum" dedi ve o aile, oğullarını kaybettiler. İş inada bindi ve ne hikayeler, moralinizi bozmayayım, anlatmayayım.

Siz önüne durmayın, bırakın, bazı şeyler yaşanarak öğreniliyor. Zaten varsa kısmetinde birbirleri, illa olurlar, bu süreçte siz mutluluğa engel olmaya çalışan kötü anne baba durumuna düşmeyin. Aklı erdikçe görecek, anlayacak sizi. Okul da okunur, iş de bulunur, her yaşta isteyen istediği gibi kurar geleceğini, belki iyi de olur, belli mi olur? İyi gelir belki bu birliktelik apayrı bir güzellikle döner size. Endişelenmeyin.

Eğer evlenebilecek durumu var ise evlensin?21 yaşında ama hala aile eline bakıyor belli ki sözü nişanı düğünü aileden beklediğine göre öyle özgür çocuk falan da değil.Hiç bir ailenin böyle bi destekte bulunma zorunluluğu da yok üstelik

Ben ılımlı davranıncılardan değilim.Okul özel demissiniz siz ödüyorsunuz muhtemelen ödemeyin,aylık belli bi harçlık mı veriyosunuz vermeyin.Kendi boğazını doyuramayacak duruma geldiginde kız tarafı da sözde ısrar etmeyecek eminim.Hazır eve maddi destek saglayan biri onların hoşuna gitmiş sanırım.Ha bu süreçte küsmeyin eğer evlenebilecek olgunluktaysan bunları da halledebilecek seviyedesindir ,evlenin diyin.Dediğim gibi oğlunuz geri adım atmasa kız tarafı atar.Allah yardımcınız olsun

Konunun gelisi gidisi evlilige cikiyor gibi. Birakin evlensinler gerekirse yardimcuda olursunuz evlenirken sadece ama gerisi onlara kalmis evlilik hayatlarinda mudahale etmezsiniz. Ama bu iliski surmez 1 sene. Cunku oglunuz evlendigi esinden sizin olgunluk ve kanaatkarligini bekleyecek.oyle gordu bu gune kadar simdi. Ve maalasef kizda oyle biri gibi gorunmuyor. Size dusen bu sonuc oldugunda 'ben demistim' egosuna dusmeden oma destek olup aglayacak omuz olmaniz. Maalesef hayatin bu tokatini yemesi lazim oglunuzun. Gelisebilmesi buyuyebilmesi su anda rahat gelen o hayatin karsinda degerlerinin ve sizin onu yetistirirkenki prensiplerinizin degeri ve anlamini ogrenmesi icin bu gerekli. Emin olun aci gectiginde cok daha iyi bir insan ve evlat olacak.

Bırakın sözlensin ama evlilik için 3 4 yıl şartı koyun bence .kabul etmezse de sert olun .

Yalnız şöyle bir durum var kimsenin oglumu zorla tuttugu yok, oglum yaşı vb sebeple dogru düşünemiyor, oglumda o hayat rahatlıgından memnun bu yaştaki gençler için çok cazip bir yaşam...
Maddi olarak onlar mı oğlunuza bakıyorlar ?

Önce kızı getir bi tanışalım deyin.
Kızla başbaşayken cadı kv olacağınızı vurgulayın. Oğlunuz varken tatlı kv olun kız tırssın. Hatta durumu oğlunuza söylese bile olur mu oğlum öyle bi amacım olsa neden tanışmak isteyeyim dersiniz. Yalnız dikkatli olun kız kişisi telefona kayıt almasın sesinizi o kısma dikkat edin. (Kimse de kusura bakmasın evliliği evcilik sanıyorlar yine üzülen aileler oluyor. Ben tam da bu dediğimi uygulardım destek oluyormuş gibi köstek olmak. Oğlanla bozuşmadan kızı nakavt etmek.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…