• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha afyonum patlamadan eleştirilmek

Benim eşim elektrik işinde bir gün bir kurumun alt yapısına bir girdiler mi gecenin köründe geldiği bile olur. Hemde kaç kg ağırlığındaki kablolama sistemi ile..
Kusura bakmasın işi ağır diye 6 da kalkıp ona kahvaltı hazırlayamam. Siz hazırladınız diye değer de görmüyorsunuz gördüğünüz üzere..
Doğru işte bunu bilemedim başlarda yeni evliliğin heyecanı ile

Çalışmıyorum ama ütü de yapmıyorum, kahvaltıda hazırlamıyorum. 4 yaş ve 9 aylık çocuklarım var, bir şey söylerse yetiştiremiyorum yada annenin evinde hep ütülü mü giyiyordun, kendin yapıver daha da ötelerse gel evde otur çocuklara bak ben gider çalışırım diyorum. Çok işe yarıyor hafta sonları temizliğe bile yardım ediyor. Tam bir ev erkeği 😁

Yahu nasıl nankörlüktür, yapabiliyorsan daha iyi iş bul ben mi dedim güç işin de çalış deseydin. Hayatinin yükunu karsisindakine yansitana sinir olurum. Benim eşim gıda sektörunde çalışıyor aşırı titizdir . Bir iki kere laf etmeye kalkti seninde elin ayağın var dedim. Dağınık mi toplar , oyuncaklar mi dağılmış toplar. Sizin eşinizin de eline yapışmaz inanin. Bir gün de dısardan pogaca yesin incileri dökülmez

En güzeli benim yaptığımı yap , ne uykunu bozuyorsun yat uyu kahvaltı falan hazırlama, ben yeni evliyken sabahın 5 inde kalkıp kahvaltı hazırladım baktım daha fazlasını istiyor bıraktım o işleri, ütüsünu kendi yapar, kahvaltısını kendi hazırlar, odasını falan da ben toplamam , yani demem o ki ebeveylik yapma eşine bunu yapmayı bırakırsanız kıymetiniz bilinir , şimdi eşime en ufak iyiliğim dokunsa kıymetini anlıyor neden çünkü saçımı süpürge etmekten vazgeçtim 🙃
Kademeli olarak mi azalttiniz birden mi kestiniz? Geçiş süreci nasil oldu?

Herkese merhabalar. Olayın siniri ile hemen içimi dökmek istedim. Eşim mobilyacıda çalıştığı için cumartesileri de çalışıyor. Benmse bugün tek izin günüm. Buna rağmen saat 6 da kalkıp kahvaltısını hazırlayıp öyle işe gönderirim . 6.30 da kahvaltıya oturduk sonrasında mutfağın dağınıklığına laf etti sustum. Giyinmeye gitti bugün giyeceği pantolonunun ütülenmemiş olduğuna söylendi. Ben de artık susamadım sabahın köründe tek izin günümde kahvaltıya kalktığıma teşekkür edeceğine daha uykum açılmadan eleştiriyorsun diye kızdım. "Bi kahvaltı hazırladın diye burnumdan getirdin hazırlama isteyen yok " diyip sinirle çıkıp gitti. Uzunca bir mesaj döşemiş." Sen yaptığın bir şeyi bile kafama kakıyosun ben akşama kadar güç işlerinde çalışıyorum yaptığım işin farkında mısın tatil günüm bile yok" tarzında . Çok moralim bozuldu ve inanılmaz kendini haklı görüyor. Güç gerektiren bir işte çalışması benim her gün kusursuz evi yetiştirmemi mi gerektiyor? Sizce nasıl davranmalıyım? Bundan sonra kahvaltı hazırlamıycam zatenn izin günümde ama eleştirilerinden bıktım
"Birbirimizi eleştirmeden önce ikimizde karşımızdakinin yerine kendimizi koyarak bakmayı öğrenelim önce.Ben senin yerine baktığımda evet çok yorucu bir işin var çok çalışıyorsun izin günün bile yok.İnsanlar tatil gününde dinlenirken sabahın köründe işe gidiyorsun.Gergin olmanı anlıyorum" Sende benim gözümden bak bakalım ne göreceksin" diye mesaj atın...

Kademeli olarak mi azalttiniz birden mi kestiniz? Geçiş süreci nasil oldu?
Ya yeni evlilik hevesi ile herseyi yapıyordum ama zamanla ailesinin bana karşı baskılarında susmaları ve manevi anlamda hala ailesine bağımlı olduğunu görünce o sinirle yaptığım herseyi azalttım, gördüm ki ben azalttıkca hem kendisi hem ailesi kendine çeki düzen verdi , eşime karşı yavaş yavaş hizmeti azalttım , mesela ütü yapar mısın çok halsizim , veya hayatım odan çok karışmış sama zahmet bir sil süpür ( calisma odasına elimi sürmedim çok dağılsa bile kapıyı çektim görmedim vs) evde ona görevler verdim , bunu da kavga ile değil sanki ona muhtaçmış ihtiyacım varmış gibi yaptım, eğer kavga ve sinirle yaptırmaya çalışırsanız ters teper , öyle öyle eşim bunları kendi görevi edindi , şimdi ben söylemeden kendi girer yapar, annesi benim oğlum iş bilmez dese de her işi yaptırdım 😅 siz yavaş yavaş elinizi çekmeye çalışın ona ait işlerden, kızgınlık ile yapmayın sakince hiçbişey yok hayatin akışı bu şekilde gelişmiş gibi davranın, bazen diyorum insan yeni evliyken ne kadar da. sa..l..k oluyor 🤣 erkeklere acımayın önceliğiniz kendiniz olsun kızlar 🤭

Koskoca insanlar bebek gibi neden önüne kahvaltı bekliyor anlamıyorum. Bu şekilde eleştirmeye hakkı tabii ki yok. Siz de çalışıyosunuz, sizin önünüze kim hazır yemek koyuyor? Kadın çalışıyorken ev yükünü tek başına çekmek zorunda değil.

Son düzenleme:
Çalışmıyorum ama ütü de yapmıyorum, kahvaltıda hazırlamıyorum. 4 yaş ve 9 aylık çocuklarım var, bir şey söylerse yetiştiremiyorum yada annenin evinde hep ütülü mü giyiyordun, kendin yapıver daha da ötelerse gel evde otur çocuklara bak ben gider çalışırım diyorum. Çok işe yarıyor hafta sonları temizliğe bile yardım ediyor. Tam bir ev erkeği 😁
Bende ters tepti kapıyı çarpıp gitti

Herkese merhabalar. Olayın siniri ile hemen içimi dökmek istedim. Eşim mobilyacıda çalıştığı için cumartesileri de çalışıyor. Benmse bugün tek izin günüm. Buna rağmen saat 6 da kalkıp kahvaltısını hazırlayıp öyle işe gönderirim . 6.30 da kahvaltıya oturduk sonrasında mutfağın dağınıklığına laf etti sustum. Giyinmeye gitti bugün giyeceği pantolonunun ütülenmemiş olduğuna söylendi. Ben de artık susamadım sabahın köründe tek izin günümde kahvaltıya kalktığıma teşekkür edeceğine daha uykum açılmadan eleştiriyorsun diye kızdım. "Bi kahvaltı hazırladın diye burnumdan getirdin hazırlama isteyen yok " diyip sinirle çıkıp gitti. Uzunca bir mesaj döşemiş." Sen yaptığın bir şeyi bile kafama kakıyosun ben akşama kadar güç işlerinde çalışıyorum yaptığım işin farkında mısın tatil günüm bile yok" tarzında . Çok moralim bozuldu ve inanılmaz kendini haklı görüyor. Güç gerektiren bir işte çalışması benim her gün kusursuz evi yetiştirmemi mi gerektiyor? Sizce nasıl davranmalıyım? Bundan sonra kahvaltı hazırlamıycam zatenn izin günümde ama eleştirilerinden bıktım
Senin ne kadar zorlandığını farkeden yok tabi sen hem iş kadını hem ev hanımısın. Makina mısın sen? Ne münasebet sen işten geliyorsun da ayak uzatıp yatıyor musun sanki evde mesain devam ediyor. Şöyle nankörlere is yapmayın ya kendinize yetecek kadar yapın temizliğinizi, ütünüzü. Evlendiniz diye hizmetçi olarak da gelmediniz. Gitsin başka bir iş bulsun.

Senin ne kadar zorlandığını farkeden yok tabi sen hem iş kadını hem ev hanımısın. Makina mısın sen? Ne münasebet sen işten geliyorsun da ayak uzatıp yatıyor musun sanki evde mesain devam ediyor. Şöyle nankörlere is yapmayın ya kendinize yetecek kadar yapın temizliğinizi, ütünüzü. Evlendiniz diye hizmetçi olarak da gelmediniz. Gitsin başka bir iş bulsun.
Bugünden itibaren zaten yıpratmayacağım kendimi olduğu kadar her şey

Valla ben eşim şöyle yoruluyorum böyle yoruluyorum dediğinde "E işin bu?" Diyorum.
Ben evden çalışıyorum, kendi işim, yoğun değil. Sizin kadar evi tek başıma sırtlanmıyorum.

Sen haklısın
Muhtemelen adam da sana değil hayata isyan ediyor.
Bu sakin günde bile çalışıp karın tokluğu maaş alıyorum hayat mı bu diye içinden geçirilen öfkesini size yöneltmiş
Yanlış ama anlayabiliyorum onu
Kötü biri değildir zaten kendisi bu hafta daha da fazla yoğun olduğu bir dönemdi acısını benden çıkardı ama çok zoruma gitti artık eskisi gibi olmayacağım

Ne burcu bu adam oğlak mi? Şaşırmıyorum gerçekten de. Benim ayrıldığım erkek arkadaşımda bu şekilde beyaz eşyaci ve nedense işe gitmeden kahvaltısi o su busu olsun isteyen bı tipti bazen bu nedenlerden dolayı kavga ederdik bunlar olmayacaksa anamın evinde daha rahatim derdi. Değiştiremezsiniz malesef. Tatlı bı dille kahvaltı hazırlamanın zorunuza gitmediğini eleştiriye maruz kaldığını anlatmaya çalışın ama gene kendi haklı olacaktır
Anasinin evinde daha rahatmış!
Ay afedersiniz mal miydi neydi?
Garanti şartlarında ve kullanim bilginde bunlar yoktu deseydiniz.

Ya yeni evlilik hevesi ile herseyi yapıyordum ama zamanla ailesinin bana karşı baskılarında susmaları ve manevi anlamda hala ailesine bağımlı olduğunu görünce o sinirle yaptığım herseyi azalttım, gördüm ki ben azalttıkca hem kendisi hem ailesi kendine çeki düzen verdi , eşime karşı yavaş yavaş hizmeti azalttım , mesela ütü yapar mısın çok halsizim , veya hayatım odan çok karışmış sama zahmet bir sil süpür ( calisma odasına elimi sürmedim çok dağılsa bile kapıyı çektim görmedim vs) evde ona görevler verdim , bunu da kavga ile değil sanki ona muhtaçmış ihtiyacım varmış gibi yaptım, eğer kavga ve sinirle yaptırmaya çalışırsanız ters teper , öyle öyle eşim bunları kendi görevi edindi , şimdi ben söylemeden kendi girer yapar, annesi benim oğlum iş bilmez dese de her işi yaptırdım 😅 siz yavaş yavaş elinizi çekmeye çalışın ona ait işlerden, kızgınlık ile yapmayın sakince hiçbişey yok hayatin akışı bu şekilde gelişmiş gibi davranın, bazen diyorum insan yeni evliyken ne kadar da. sa..l..k oluyor 🤣 erkeklere acımayın önceliğiniz kendiniz olsun kızlar 🤭
Gerçekten tavsiyeniz harika . Ben de yeni evliyim o yüzden sanırım bu acemiliğim. Tecrülbeli olsam alıştırrmıydım hiç . Yeni dvliliğin hevesiyle güzel sofralarla karşılayım derdine düştüm ama taktiğiniz çok güzel uygulayacağım

En güzeli benim yaptığımı yap , ne uykunu bozuyorsun yat uyu kahvaltı falan hazırlama, ben yeni evliyken sabahın 5 inde kalkıp kahvaltı hazırladım baktım daha fazlasını istiyor bıraktım o işleri, ütüsünu kendi yapar, kahvaltısını kendi hazırlar, odasını falan da ben toplamam , yani demem o ki ebeveylik yapma eşine bunu yapmayı bırakırsanız kıymetiniz bilinir , şimdi eşime en ufak iyiliğim dokunsa kıymetini anlıyor neden çünkü saçımı süpürge etmekten vazgeçtim 🙃
Ay şunu yaptıktan sonra yani alıştırıp sonra düşman olmadan nasıl bıraktınız aydınlatır mısınız bende istiyorum bu dozdan😆

Nasıl alistiysa öyle gider erkekler, eşim ütü yaparken seninde utulenck şeyin var mı diye sorar. Hic bir şeyi üzerine vazife gibi yapmaycksn bu devirde . İkinizde calsyrsnz neden görev dağılımı yapmadnz baştan?

İyi de herkesin işinin kendine göre zorluğu var onun işinin zorlugunun sorumlusu siz degilsiniz ki
Madem ütü istiyor yapsaydı veya daha makul zamanda rica etseydi
Şey moduna mi girdi benim iznim bile yok ama o dinlenecek
Gecen gün sabah ütü yaptim, cocugun saçını yapiyorum okula gidecek, arkasından da ben okula gidecegim kahvaltı bile yapmaya vakit kalmamış boş dersimde gelip kahvaltı yapacagim esim diyor ki bana tişört ütülesene sabah ütü yaparken demedin ben kahvaltı bile yapmadan gidecegim farkında mısın dedim ? Sakin ütüleme giymem dedi ben de zaten utulemeyecegim zamanında söyleseydin dedim utulemedim🤣

Back
X