Daha afyonum patlamadan eleştirilmek

Ay şunu yaptıktan sonra yani alıştırıp sonra düşman olmadan nasıl bıraktınız aydınlatır mısınız bende istiyorum bu dozdan😆
Yetiştiremiyor altından kalkamıyor pozunda olmanız lazım, sürek ay hayatım çok yoruldum yetistiremedim sana zahmet işin ucundan tut tarzında, arada hastalanıp tüm isleri üzerine yıkın 😅 ama cinsel hayatınız da yolunda olsun tabiki..

Gerçekten tavsiyeniz harika . Ben de yeni evliyim o yüzden sanırım bu acemiliğim. Tecrülbeli olsam alıştırrmıydım hiç . Yeni dvliliğin hevesiyle güzel sofralarla karşılayım derdine düştüm ama taktiğiniz çok güzel uygulayacağım
Bunlara kimseyi alıştırmayın, eş ailesi de dahil , hep yoğun olun arada hasta olun , misafir alamam iyi hissetmiyorum vs. Git gide beklentiyi düşürün, az da cilveli olun 😅

Şu hareketleri ben ya da babam yapsak annem bizi mancınıkla fırlatır.
Şaka bir yana, hem her gün çalışıyorsunuz hem de önüne kahvaltı hazırlayıp koyuyorsunuz. Mutfak düzensiz diye de laf etmesin. Anlıyorum işi ağır, illa ki insanı etkiler bu durum ama anlayışlı olması lazım siz de yoruluyorsunuz hem 6 gün çalışıyorsunuz hem de ev işleri omzunuzda. Bu da kolay bir şey değil. Biri demiş evdeki kahvaltılıklarla kahvaltı etsin diye, gayet mantıklı. Biraz yükünüzü hafifletin ve kendisiyle açıkça güzelce konuşun. Anlayacağını umuyorum. Anlamazsa da yapacak bir şey yok daha rahat bi işe girsin.

Eşinizin yaptığı doğru değil ama mutlu olmak istiyorsanız iyi iletişim kurmalısınız. Eşiniz eleştirdiğinde “ eksiklerim olabilir canım sende anlayışlı olmalısınız izin günümde bu kadar yapabiliyorum” dedikten sonra da tartışıyorsanız işte o zaman yükselin ve birdaha yapmayın.
Adamın pantolonunun ütüsüz olması, kadının eksikliğimi oluyor?

Eşinizin yaptığı doğru değil ama mutlu olmak istiyorsanız iyi iletişim kurmalısınız. Eşiniz eleştirdiğinde “ eksiklerim olabilir canım sende anlayışlı olmalısınız izin günümde bu kadar yapabiliyorum” dedikten sonra da tartışıyorsanız işte o zaman yükselin ve birdaha yapmayın.
Sana diyorum çok fazla video izliyorsun diye, bak böyle oluyor :olamaz:

Herkese merhabalar. Olayın siniri ile hemen içimi dökmek istedim. Eşim mobilyacıda çalıştığı için cumartesileri de çalışıyor. Benmse bugün tek izin günüm. Buna rağmen saat 6 da kalkıp kahvaltısını hazırlayıp öyle işe gönderirim . 6.30 da kahvaltıya oturduk sonrasında mutfağın dağınıklığına laf etti sustum. Giyinmeye gitti bugün giyeceği pantolonunun ütülenmemiş olduğuna söylendi. Ben de artık susamadım sabahın köründe tek izin günümde kahvaltıya kalktığıma teşekkür edeceğine daha uykum açılmadan eleştiriyorsun diye kızdım. "Bi kahvaltı hazırladın diye burnumdan getirdin hazırlama isteyen yok " diyip sinirle çıkıp gitti. Uzunca bir mesaj döşemiş." Sen yaptığın bir şeyi bile kafama kakıyosun ben akşama kadar güç işlerinde çalışıyorum yaptığım işin farkında mısın tatil günüm bile yok" tarzında . Çok moralim bozuldu ve inanılmaz kendini haklı görüyor. Güç gerektiren bir işte çalışması benim her gün kusursuz evi yetiştirmemi mi gerektiyor? Sizce nasıl davranmalıyım? Bundan sonra kahvaltı hazırlamıycam zatenn izin günümde ama eleştirilerinden bıktım
İkiniz de çalısıyorsanız ev işleri paylaşılmalı zaten, mutfak dağınıksa gece uyumadan kendisi toplayıp yatsaymış onun da görevi ,sinir olurum böyle erkeklere

Bu ülkede çalışan kadınların büyük kısmının neden evlendiğini anlamıyorum. Hem evde hem işte köle gibi çalışıp parayı eşine vermenin nesi bağımsızlık?

Nikahsiz yaşamak ve nikahsiz cocuk sahibi olmak çok mantikli degil bu ulke için. Hadi birlikte yaşamak bir tık oluyor ama bazi konularda yine sıkıntı olabilir kagit işlerinde vs. (Nikah sadece yasal sevişme imkani demek değil) 🙄

Ha calişmayinca da, "zaten calismiyorum gideyim kölelik işine gireyim karnimiz doyar" diye de evlenmiyoruz. 😬

Ruhsal olarak bagimsiz olmayan insan evlenmese de bagimli olacagi birini bulur illa evlenmek gerekmiyor, sevgilisine de köle oluyorlar.
🤷
Hayatina kimseyi almadan ölene kadar yalniz yaşama secenegi de var ama gercekci degil.

Onun izninin olmamasının sizinle ne ilgisi varmış acaba, rahatsızsa bulsun çaresini.
Size çalışıyor sanki.
Canınızın kıymetini bilin.
Tek izin gününüzde güzel güzel uyuyun.

Bu ülkede çalışan kadınların büyük kısmının neden evlendiğini anlamıyorum. Hem evde hem işte köle gibi çalışıp parayı eşine vermenin nesi bağımsızlık?
Evlilik zor ama yalnız yaşamak daha zor geldi bana. Tek başıma duvarlarla konuşur seviyeye geldikten sonra evlendim ben 😄😄

Yat uyu ne kahvaltisi sabahin köründe. Eşim iş yerinde yiyor kahvalti, ekibindekiler de evli ve hepsi birlikte iş yerinde kahvalti yapiyorlar.
Koca adam giyecegi kiyafeti aksamdan ütülesin.

Calismak zor geliyorsa daha kolay bir calisacagi meslek edinseymiş, suçlusu siz misiniz yani.🤷
Saflık benimki başka bir şey değil. Yeni evliliğin kavak yelleri. Ondan önce uyanayım da bşrlikte kahvaltı edelim ah canım çok çalışıyor yazık diye diye farkında olmadan kendime kötülük etmişim

Ağır işte çalışması eşinizin sorunu.Siz de çalışmanıza rağmen tüm ev işleri sizde,üstelik tek izin gününüzde 6 ‘da kalkıp kahvaltı hazırlıyorsunuz.Ama beyefendi mutfağın dağınıklığına laf ediyor.Kendinizi yormayın,erkeklerin geneli nankör.Benim eşim de ev işleri için sen varken niye yapayım diyor.Bir haftadır konuşmuyorum,böyle daha mutluyum

Peki beyefendi sizin de haftada 6 gün çalıştığınızdan haberdar mı?
Görünmeyen emek diye literatüre girmiş ev işi/ev sorumluluğunun ne kadar yorucu olduğunun farkında mı?
Kahvaltıdan ütüye tüm sorumluluğu sizin sırtınıza yüklemekten mahçup olmayıp bir de yaptığınızı ve yapmadığınızı eleştirecek kadar küstah olmaktan utanmıyor mu?
Oh ne güzel. Eğer evi geçindiren (!) koca yürekli errrkek ise siz çalışmayın evde kalın kendisi ataerkinin verdiği güce dayanarak kazancının üstüne en az sizin eve getirdiğiniz para kadar miktar kazanabileceği bir işte çalışsın o zaman.

evliliği kimse anne evindeki gibi beklememeli, ben de annemin evinde yemek yapmıyordum ama kendi evimde yemek yapıyorum. iş bölümü yapmalısınız, ben şu an çalışmamama rağmen en başından beri iş bölümü yapıyoruz. ben o saatte kalkmadığım için kahvaltı hazırlamam ama akşam yemeği bendedir, ütü yapmayı beceremiyorum o yüzden tüm ütüler eşimde, çamaşırları yıkamaya atarım kurutmadan alıp eşim katlar, evin diğer temizliği de bendedir eşim de kedinin kumunu temizler. evde diğer kişiye hiç iş düşmezse sadece otel konforu beklemeye başlar, bu anne evindeki bir kız için bile geçerli. evlilik dediğin iki kişinin aynı evi paylaşması, bir nevi ev arkadaşlığı.. erkek arkadaşıyla çıksın eve de hiç iş yapmasın bakalım 3 güne o ev nasıl ayrılıyor. kimse köle değil nihayetinde. hepsini geçtim mutfağın dağınıklığı kahvaltı yapıp işine gidecek adamı ne ilgilendirir.. buna takılan adamları da hiç anlamıyorum. bir de sende çalışıyorsun, bizden daha çok iş bölümü yapmak hakkın. bence otur konuş, bu şekilde devam etmeyeceğini, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini anlat.

Back
X