Açıkçası benim istemem var diye dünya durmuyor, dünyanın en mühim şeyi değil, insanların işi gücü olabilir müsait olmayabilirler, gelemeyebilirler. Zaten kimse kardeşinin ablasının , abisinin isteme merasimine bile isteye gitmemezlik yapmaz, demek ki gelemeyecek sebebi varmış. Ben böyle bir durumda alınmam, karşımdaki kişinin ablasına , demekki müsait değilmiş gelemedi keşke burda olsa gorebilseydi diye düşünürüm. Daha hiç tanışmadığı bana gıcıklık olsun diye , kardeşini yalnız bırakacak değil, demekki gelemedi diye algılarım.
Ve de arayıp tebrik etmesini de beklemem, mesaj atsa kafi teşekkür eder geçerim , yüzyüze gorustugumuzde telafi ederiz ,zamanla da samimiyet olacaksa olur.
Kız okumamış olabilir o konuda günahını alamam dedim zaten ama gördü de bir teşekkür ederim yazmadı ise hoş değil bence. Ben konu sahibinin de tanışmaya tenezzül etmediğini düşünmüyorum, denk gelmemişlerdir olmamıştır, zamanla olur.
Konu sahibi sen yine de benim gazıma gelme, belki de hiç görmedi mesajini, zamanla tanıdıkça anlarsınız birbirinizin niyetini.
+1
Aile ilişkileri herkes de aynı değil.Takılmayın çok.Herkes kendi hayatına bakarak yorum yapıyor.Kimisi kardeşini yıllarca aramıyor,kimisi sürekli yan yana kimin ne yaşadığını kimse bilemez.
Telefonla aramışsınız,bence bir sorun kalmadı,bir gün de dışarı çıkın kız kıza beraber
Konu sahibi böyle söylese, kimse bir şey demez zaten.
Aile baglarımız zayıf, zaten aramızda kardeşlik pek Yok vs..
Ama halsizdim söze gitmedim, sözlüyü Facebook’tan ekledim ve mesajla tebrik ettim, cevap yazmadığı için alındım, demek
Üstüne düşen hiç bir şeyi ben yapmadım ama herkes bana pervane olsun demek. Bu
Konu sahibi böyle söylese, kimse bir şey demez zaten.
Aile baglarımız zayıf, zaten aramızda kardeşlik pek Yok vs..
Ama halsizdim söze gitmedim, sözlüyü Facebook’tan ekledim ve mesajla tebrik ettim, cevap yazmadığı için alındım, demek
Üstüne düşen hiç bir şeyi ben yapmadım ama herkes bana pervane olsun demek. Bu
Yani bana biraz o bahane gibi geldi konu sahibi alınmasın ama
Ama aile bağları biraz hassas bir konu sanırım o yüzden olaydan ve sebepten çok sonuca bakıyorum ben.
Niye bahane edeyim ki?
Yani bana biraz o bahane gibi geldi konu sahibi alınmasın ama
Ama aile bağları biraz hassas bir konu sanırım o yüzden olaydan ve sebepten çok sonuca bakıyorum ben.
Ben aile bağlarınıza değinmeyeceğim, söze katılmakla aile bağlarının kuvvetli olması arasında alaka görmüyorum ben ,akrabamızın da sözünde , düğününde her daim tüm kardeşleri, çoluk çocuğu yer alıyor ama normalde hep kavgalılar.Gördü canım. Ben yine az önce kardeşimi aradım. Kızla da konuştum böyle bişey olmadı gibi. Yani şimdi sürekli internettyiz ya normal geliyor bana normal geldi oradan mesaj yazmak zaten arkadaşlık da ekledim..
Devamını getireyim başlığınızın;
Daha ilk günden kardeşimin istemesine halsiz olduğum için gitmedim.
Gelinimize bir yabancı gibi sosyal medyadan kuru bir teşekkür ettim,mutluluklar diledim.
Acaba gelinimiz neden böyle yaptı?
Daha ilk günden gitmeyen sizsiniz,buradan bakınca gelini istemiyormuş halsizliği öne sürüyormuş gibi gözüküyor,ordan da öyle gözükmüş gelin öyle anlamış olabilir.
Benim görümcem de kız istemeye gelmemişti. Ben belli etmesem de çok alınmıştım ve içime attım.Haklı olduğumu da düşünüyorum.Edit:Konuşum arkadaşlar, interneti çok kullandığımız için bize normal gelmeye başladı internetten iletişim kurmak.. Teşekkür ederim yorumlarınız için..
Merhaba arkadaşlar sizlerin bir konuda fikrini soracağım, erkek kardeşim geçtiğimiz günlerde sözlendi 2 yıldır görüşüyormuş tanışmış bir kızla, evlenme teklif de etmiş.. Annemler istemeye gittiler. Bizim yaşadığımız şehirden uzakta ailesi, ben de gitmek istiyordum fakat benim bir süredir halsizlik şikayetim var, enerjim yok. Gitmek istedim fakat kız istemeye gidemedim.. Sonra da gitse miydim dedim.. Evleneceği kızla daha ben tanışmadım, hiç görmedim. Erkek kardeşim de o kız da bizim yaşadığımız şehirden ve kızın ailesinden de farklı bir şehirde yaşıyorlar. Annemler erkek kardeşimin yanına gittiklerinde kızla tanıştılar. Ben tanışmadım daha yani.. Kız istemeye gidemeyince hem de orada çekilen fotoğraflarını görünce duygulandım.. Kızın face adresinden ekledim, hayırlı olsun tebrik ederim Allah tamamına erdirsin diye yazdım.. Ne bileyim.. Ben olsam hemen teşekkkür ederim siz nasılsınız diye cevaplarım. Kız arkadaşlık ve mesaj isteğini kabul etti ama mesaja cevap yazmadı.. 3 gün oldu.. Bi teşekkür ederim sizi nasılsınız demesi çok mu zor? Sonuçta evlenmeyi düşündüğü kişinin ablası.. Cevaplasa ben şu nedenden dolayı gelemedim bu sefer inşallah bir sonrakinde görüşürüz diyecektim..Ben mi büyütüyorum diyorum da ben olsam hemen cevaplardım bişey derdim yani. Siz ne diyorsunuz?
Teşekkür ederim.
Konuştum arkadaşlar.. Tamam sorun yok tşk ederim.
Benim görümcem de kız istemeye gelmemişti. Ben belli etmesem de çok alınmıştım ve içime attım.Haklı olduğumu da düşünüyorum.
Halsiz dahi olsanız; gitmeniz gerekiyordu. Sonucunda birgünlük bir olaydı. Cevap yazsa da yazmasa da mutlaka alınmıştır ve haklı da. Belli etmese dahi siz gönlünü almaya çalışın bence.
Evet, tanışmıştık ve aynı şehirdeyiz. Ama inanın bununla hiç ilgisi yok. Aksine siz yabancı olduğunuz için tanışma maksatlı kesin gitmeniz gerekiyordu. Belli etmeyebilir ama alınmıştır, sonradan size bunun tavrını da alabilir. Özür dilerim ama haklı yani. O sizin kardeşiniz sonuçta ve o gün orada olmanız lazımdı. Bunlar hep tekrarlanan olaylar değil ki; kız isteme, söz, nişan bir kere olacak. Siz çaktırmadan gönlünü alın.Daha önceden görüşmüş ya da tanışmış mıydınız? Aynı şehirde miydiniz?
Evet, tanışmıştık ve aynı şehirdeyiz. Ama inanın bununla hiç ilgisi yok. Aksine siz yabancı olduğunuz için tanışma maksatlı kesin gitmeniz gerekiyordu. Belli etmeyebilir ama alınmıştır, sonradan size bunun tavrını da alabilir. Özür dilerim ama haklı yani. O sizin kardeşiniz sonuçta ve o gün orada olmanız lazımdı. Bunlar hep tekrarlanan olaylar değil ki; kız isteme, söz, nişan bir kere olacak. Siz çaktırmadan gönlünü alın.
Evet, tanışmıştık ve aynı şehirdeyiz. Ama inanın bununla hiç ilgisi yok. Aksine siz yabancı olduğunuz için tanışma maksatlı kesin gitmeniz gerekiyordu. Belli etmeyebilir ama alınmıştır, sonradan size bunun tavrını da alabilir. Özür dilerim ama haklı yani. O sizin kardeşiniz sonuçta ve o gün orada olmanız lazımdı. Bunlar hep tekrarlanan olaylar değil ki; kız isteme, söz, nişan bir kere olacak. Siz çaktırmadan gönlünü alın.
Biz sizin anlattıklarınızla yorum yapıyoruz sadece. Sizin iyiliğiniz için gönlünü alın diyoruz. Siz anlatmadıkça; derdinizi gerisini ötesini nerden bilelim.Hep zaten başkaları haklı.. Bizi hiç soran yok senin derdin ne diye..
Konu nasıl kapatılıyor?
Biz sizin anlattıklarınızla yorum yapıyoruz sadece. Sizin iyiliğiniz için gönlünü alın diyoruz. Siz anlatmadıkça; derdinizi gerisini ötesini nerden bilelim.
Mune ' ye söyleyebilirsiniz.
İstemeyi önemsemeyip gitmeyen sizsiniz. Sosyal medyadan iletişim kurmaya çalışmanız da çok basit bir davranış. Bir de tutup teşekkür bekliyorsunuz. En azından arayabilirdiniz. Yine de benim için halsizlik çok saçma bir bahane olurdu. Ciddiye almazdım böyle birini ve mesafeli olurdum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?