Daha önce hiç ah'ınız tuttu mu?

Benimkinin geneli tuttu canım
Ama hala hergun beddua saydirdiklarim var nefret ediyorum çünkü
O tutmadı daha beklemedeyim
Kendimdende utanıyorum ama elimde olan bişey degillll

Hanımlar bazılarınızın yazdıklarından çok etkilendim. İnşallah ah alanlar olmayız çünkü gerçekten tutuyor ya şimdi ya sonra demekki benim kalbimi kıranlar da sadece benim kıymetimi bilmedikleri için çok üzülürler inşallah bidaha da böyle ah edecek olay yaşatmasın Rabbim

İki kere ah etmiştim; neden bilemedim ama bana vurdu. İlki karşıdaki düşündüğüm kadar suçlu değilmiş, bunu zaman gösterdi ama sanırım bu yüzden ettiğim bedduayı ben yaşadım, o yaşamadı. Şahit oldum çünkü sürecine uzaktan. İkincisi de neden bilmiyorum ama belki o da suçsuzdu bilemedim. Bu olaylardan sonra da bir daha ah etmemeye karar verdim. Salıp kendi yoluma baktığımda daha mutlu olduğumu gördüm. Çünkü bunları içinde tuttukça olumsuzluk bizi de yiyip bitirebilir. En iyisi boşvermek. Ben, böyle mutluyum.

32 yaşındayım başıma bir sürü haksızlık geldi. Öğrendiğim şu; derin nefes alıyorsun, allahım bak neler neler oldu, şöyle oldu böyle oldu diye konuşup bir güzel ağlıyorsun. Sana bırakıyorum, en iyisini sen bilirsin deyip gerçekten bırakıyorsun. Aklına hergeldiğinde olay Allahım sana havale ediyorum deyip kafanı dağıtıyorsun. Bir şekilde çıkıyor ve gerçekten haklıysan görüyorsun. 6-7 olay sayabilirim böyle. En sonuncu 3 ay sonraydı hatta.

Çok güzel yazmışsınız böyle yapmak gerekiyor gerçekten

Kim oldugunu söylemeyeyim de. Bir akrabamız beni çok kırdı, yaşı küçük olmasına ragmen saygısızlık etti, hakaret etti. Ben Allaha havale ettim, yine de görüşmeye devam ettim. 1 yıl sonra bir uzvu koptu benim yanımda. Ama çok üzüldüm, böyle olsun da istemezdim. Aklımda tek kalan bu oldu.

Tuttu valla zamanında birisi sen onun bunun altında yatıyorsun dıye iftira atmıştı. Ozamn cok üzülüp aglamıştım. Onun suratına karşı dedim inşallah bana yaşattıgını yaşamadan ölmezsin demiştim dikkat et seninde kızın var birgün onada öle iftira atarsa o an ben geliyim aklına dedim. Senesi dolmadan kız kötü yola düştü sokaga cıkıcak yuzu kalmadı.

ah etmek küçük insanların yaptıkları şey. zaten size bir haksızlık yapıldıysa ilahi adalet ya da modern tanımıyla karma bir şekilde karşılığını verecektir. boşuna ah etmek, ilenmek olumsuz kötü düşünüp kendi enerjinizi sömürmek ve bunları yaparken olayları tekrar zihninizde canlı tutmak... gereksiz ve kötü şeyler. hatta ben bedduanın ilahi adalet tecellisinde engelleyici etki yaptığını düşünüyorum.

edit: son yazdığını görünce tuhaf oldum. senin ahından olmamıştır o bunu ona bağlama. Allah şifa versin : (

çooooook

hatta spesifik şeyler söylerim tutar bazıları korkar bile bu yüzden benim ahımı alırsa diye

ha bence düşünce gücüyle alakalı ah'a pek inanmıyorum düşmanım iyi bir şey yaşayacak diye korkup dursam onu da yaşar yani ne desem oluyo gibi bi durum var ya bi kendime yarayamadım artık elalemi bırakıp kendime döndüm biraz da kendime çalışayım

Spesifik şeyleri okuyunca aklıma geldi. Bundan 17-18 yıl önce kuzenim felaket ergenlikte, kontrol edemiyorlar. Uyuşturucu kullanan arkadaşları var hırsız arkadaşları var o derece fena. Evden çıkarken teyzem kızmış, bu da teyzemi ittirip düşürmüş, çıkmış evden. Teyzem arkasından inşallah ağaçtan düşer sağ bacağını kırarsında evde bana muhtaç olursun demiş. Kuzen hemen ertesi gün ağaçtan düşüp sağ bacağını kırdı Dal kırılmış altında. 2 ay evde yattı

Tuttu ise de oh olsun demeyeyim diye Allah görstermemiştir diyerek Pollyana cılık oynadım hep

Ya kahhar esmasini günde 306 kere okumak çok etkili diye duymuştum eğer hakliysan düzenli okursan etki yapar ama haksizsan boş yere çekilecek bir Esma değil yani hocalar ve alimler de etkili olduğunu söylüyor

Gerçekten haksızlığa uğranmışsa tutuyor bence ama bu ikili ilişkilerde karşı taraf sizi istemedi ayrılmak istedi bende ah ettim tutmadı gibi birşey değil insanız fikirlerimiz değişiyor o kişi bizi istemedi diye ah etmek anlamsız.. bir tanıdığımız kız nişanlısı ve en yakın arkadaşı tarafından aldatıldı annesi hastanede öldüğü gün en yakın arkadaşıyla nişanlım dediği adam nikah kıydılar tamda annesinin öldüğü gün... kız onlara öyle bir ah etti ki tam 3 yıl sonra onlar için ne dilediysem harfi harfine tutmuş demişti bize... alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye boşuna söylememiş atalarımız... Allah’ın adaleti şaşmaz diye düşünüyorum konu sahibi eğer haklıysak

ne tutmuş ne olmuş merak ettim

"Ah"ın tutmasına inanmam ama kötü insanların kendi kötülüklerinin gün gelip kendilerine zarar vereceğine feci derecede inanırım. Gençliğimde canımı yakan insanlar oldu. Onlarla boğuşmak yerine kendi hayatımı kurtarmaya baktım, Allah'a şükür kurtardım da. Mutluyum, huzurluyum. O insanların haberleri geliyor arada, hala bıraktığım yerde kendi huzursuzluklarıyla debeleniyorlar. Buna ah tutması mı dersiniz, karma mı, ilahi adalet mi, orası da size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…