- 21 Ağustos 2015
- 32.120
- 97.500
- 598
- 38
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Benim esimde alisti iyice böyle konusmaya üzüm üzüme baka bakaBizimkiler Adana’dan göçmüş o yüzden böyle konuşmuyorlar hiç. Ama bunları duydum çevremden :)
sen yilii değilsin ondan bilmiyorsun işte bende değilim ama cevremde çok arkadaşlarım var hem yerli olup hemde yerli gelini olan benim hayat tarzımda tabikide bu değil ailemin eşimin ailsinin falanda değil ama bu tarz insanları çokça görüyorum kayseride damat adayının profilindede o canlandı gözümde çünkü kesinlikle anneyle oturulacak falan bay bildiğin yirli imajı çizdi o yüzden dedim yoksa bütün kayseri tabikide böyle değil ben memleketimden çok memnunum başka bir yerdede yaşamak istemem ama bu insanların varlığınıda değiştiremeyiz :)Tam sayilmaz yani köyündeniz ama Kayseriliyim neticede ve yerlilerindede böyle bisey görmedim tamam süsü püsü severiz paraci olanda vardir aralarinda ama anlatiklariniz kadarini ben görmedimde yasamadim hic biryerde :) siz yerlisi misiniz peki
Bende cok Seviyorum Kayserimi .. havasi mis, carsisi yemekleri erciyesi herseyi harikasen yilii değilsin ondan bilmiyorsun işte bende değilim ama cevremde çok arkadaşlarım var hem yerli olup hemde yerli gelini olan benim hayat tarzımda tabikide bu değil ailemin eşimin ailsinin falanda değil ama bu tarz insanları çokça görüyorum kayseride damat adayının profilindede o canlandı gözümde çünkü kesinlikle anneyle oturulacak falan bay bildiğin yirli imajı çizdi o yüzden dedim yoksa bütün kayseri tabikide böyle değil ben memleketimden çok memnunum başka bir yerdede yaşamak istemem ama bu insanların varlığınıda değiştiremeyiz :)
sanırım o kadını bende takip ediyordum yurt dışında yaşıyor :) kayseride yirliler ciddi zengin :)Kayserili tanıığm yok ama instada meşhur bi kadın var Kayserili:)
Herseyi bedavaya getiriyor:)
Zengin olurlar bence:)
Ev ev ustune Marslı olsa yine olmaz derim:)
Kayseri ile ne alaka kendileri gibi Manisalı olsa ne yazar ustuste yaşadıktan sonra...iş yok güç yok.olan maaş asgari...yani Kayseri'den önce takılacak çok mevzuu var .gitmedim ama Kayseri'nin gelişmiş bir şehir olduğunu biliyorum.bana denk gelenler de insan evladiydi tabiri caizseŞimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
Görmeyi çok istiyorum ben de inşallah nasip olurBende cok Seviyorum Kayserimi .. havasi mis, carsisi yemekleri erciyesi herseyi harika
Kimi uyarıyorsunuz,gelin kız cevaplamayacakmıydı,nick sahibi çık aradanYani bizde o yüzden uysrmaya çalısıyoruz
Mutlaka gidin görün görülmeye deger .. hele ki Erciyes .. o sicaklarda Erciyesde kar olur ve cok serin olur oralar hele suyu buz gibi mis gibidir .. mantisi ayri, pastirmasi ayri güzeldir .. memeleketim diye demiyorum güzeldir yaniGörmeyi çok istiyorum ben de inşallah nasip olur
Konyada da varmış bu,yerli ve dağlı ayrımı varmış,bilenler söylesin,orada da dağlılar zenginmiş ve yerlileri beğenmezmişsanırım o kadını bende takip ediyordum yurt dışında yaşıyor :) kayseride yirliler ciddi zengin :)
her ilde varmı bilmiyorum ama kayseride bu çok yirli köylü ayrımı
Memleket ayrımını bir kenara bırak da iki tane ıssız güçsüz insan nasıl 3vlenmeyi dusunebiliyorlar. Once o sorunu halletsinler zira samanlik s3yran olmuyor.Şimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
Benim tanidiklarimin temizliklikle pek alakasi yoktu hatta bayrame bile biz herzaman yapiyoz zaten ne gerek var bayram temizligine diyolar ama genel.olarak hizmet cok bekliyolar ben ikinciye dogum yaptigimda 20 gunluk lohusaydim eltim gorumcem iki kaynim kayinbaba geldiler annem benim yanimdaydi hizmet beklediler annemden bile kalktim yataktan cay yapip kek yaptiydim niye yaptiysam lohusaliktan herhalde yap bi neskafe olsun bitsinben bayramdan bayrama giderim ama onlar her ay 2 gun torunlarini gormeye gelirler yedikleri tabagi bile toplamazlar ozellikle görümcem anasi calisir herkes calisir anneanne bile calisir gorumce gelin var o yapsin diye yerinden kalkmaz cogu zaman birde gozlemledigim bir cogu takintili sekilde temizlik hastasi eve 5 dk ligina komsu gelse heryeri kirkliyorlar
Biraz hazırcılarBenim tanidiklarimin temizliklikle pek alakasi yoktu hatta bayrame bile biz herzaman yapiyoz zaten ne gerek var bayram temizligine diyolar ama genel.olarak hizmet cok bekliyolar ben ikinciye dogum yaptigimda 20 gunluk lohusaydim eltim gorumcem iki kaynim kayinbaba geldiler annem benim yanimdaydi hizmet beklediler annemden bile kalktim yataktan cay yapip kek yaptiydim niye yaptiysam lohusaliktan herhalde yap bi neskafe olsun bitsin
Ben abartmak için söylemedim sadece gördüklerimi yazdım. Ayrıca da belirttim farklı tecrübeleri olan da vardır diye.Yok artık abartmayın.
Eski nesil 4-5 çocuk doğururmuş ama öyle birşey yok ki 86 doğumluyum.
Kadın erkek bir arada oturmamazlık yapılmaz. Aynı masada yemek yenir.
Bizde hürmet önemlidir.
Erkek egemenliği hala vardır. Misafire önem ve özen gösterilir.
Kızı gelini kadını farketmez. Kalkar hizmet ederiz.
Bu bize gelen, geline de yapılır ailesine de onun akrabalarına da.
Anne tarafım 11 kardeşler 98 kuzeniz biz. Düşünün ama kimse arasında küslük, kırgınlık yoktur. Bayramlarımız düğünlerimiz şen şakrak geçer.
Aynı evde kalma konusuna gelince de ona da örnek vereyim :)
Ben üniversiteyi başka şehirde okudum, o dönem annem babam abim ve yengem birlikte kaldılar 2/3 yıl. Annem her sabah erkenden kalkar abimle babama kahvaltısını hazırlar yolcu eder, ortalığı toplar saat 10-11 gibi kahvaltı hazırlar bir daha yengemin kapısını çalar hadi kızım kahvaltımızı hazırladım kalk kahvaltı yapalım derdi.
Arkadaşınız memleketinden önce asgari ücrete odaklansın nasıl geçinecekler?Şimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
bizi kide doguma 15 gun geldi annemle kaldilar biz annemle sabahliyoruz bebegin basinda şirazemiz kaymis kadin saat 10 da yatip sabah 8 de kalkiyodu çayi bile koymuyodu biz uyaninca koyuyoduk hanimefendi tesrif ediyoduBenim tanidiklarimin temizliklikle pek alakasi yoktu hatta bayrame bile biz herzaman yapiyoz zaten ne gerek var bayram temizligine diyolar ama genel.olarak hizmet cok bekliyolar ben ikinciye dogum yaptigimda 20 gunluk lohusaydim eltim gorumcem iki kaynim kayinbaba geldiler annem benim yanimdaydi hizmet beklediler annemden bile kalktim yataktan cay yapip kek yaptiydim niye yaptiysam lohusaliktan herhalde yap bi neskafe olsun bitsin
Hahaaa kalsa benimki de ayni oyle olurdu bir de isin garibi kaynanam annemden cok daha genc ama annemden hizmet bekliyo sanki kalk yap bi çay doldur gamsizlikta level atlamislarbizi kide doguma 15 gun geldi annemle kaldilar biz annemle sabahliyoruz bebegin basinda şirazemiz kaymis kadin saat 10 da yatip sabah 8 de kalkiyodu çayi bile koymuyodu biz uyaninca koyuyoduk hanimefendi tesrif ediyodu
ayni benim annem kaynanamdan 10 yaş buyukHahaaa kalsa benimki de ayni oyle olurdu bir de isin garibi kaynanam annemden cok daha genc ama annemden hizmet bekliyo sanki kalk yap bi çay doldur gamsizlikta level atlamislar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?