dayanacak gücüm kalmadı :( :( lütfen yol gösterin

Uzunca anlatmışsın ve sayfalar dolusu yorumlar yazılmış..
Neler yazıldı çizildi ne öneriler verildi bilmiyorum..
ama bana sorarsan yapman gereken ilkşey panik halinden uzaklaşmak..serin kanlı düşünmek..bu konuda uzamnlardan yardım alabilirsin..
Kim suçlu kim haklı kim zalim kim mağdur..vs..''kim''lerin hiç bi önemi yok..
Annesine bu derece bağımlı ve hür iradesi olmayan bi erkekle mutlu bi birliktelik yaşaman zaten mümkün değildi..O kişiden babalık beklemekte acizlik olurdu
Ne karar verirsen ver,sonucunda dik duruşun olmalı...geçmiş olsun

tabiki doğru söyledikleriniz ama kızlarımız erkeklerin peşinden koşuyor kendini gurursuz onursuz ediyor diye söylemleriniz rahatsız etti beni. tabi ki öyle bir çok kız var yok değil. ama konu sahibi anlattığına göre konuşmaya gitmiştim dedi sonra polisi çağırıp onu küçük duruma düşürmüşler o da hemen eve döndüm diyor hala üsteleyip kapısında yatma durumu yok yani.Konuşmaya da gidebilir ne olup bittiğini kendisinden duymak isteyebilir ve insan sevdiğini kaybetmemek için gurursuz onursuzca bir çok davranıştada bulunabilir.o yüzden bazı kızlarımız ya da kadınlarımız bu hataları yapıyor ama burda herkese söylüyorum kınamayın! siz kınadınız diye demiyorum sadece belirtiyorum yeri gelmişken çünkü bir çok arkadaş çok acımasız yorum yaptı sizinde kız kardeşiniz, doğacak kızlarınız torunlarınız illaki olur. benim çocuğum yapmaz öyle şey demeyin bu kızında annesi demiştir zamanında...

Yok zaten demiyorum kinamiyorum, hepimizin cocugu var kardesi var,
hepimiz kadiniz yeri geldi bizde belki gurursuz olduk,
kinadigimi söylemiyorum sadece üzülüyorum
cünkü hepimizinki can
anamiz bizide cöpten bulmadi
her kiz degerlidir, ben bunu demeye calistim sadece,
benim kendi kizim böyle bisey yapsa, onu istemeyenin pesinde dolansa,
ona bukadar cile cektirenden hala vazgecmese,
nekadar üzülürüm, sonucta biz kiyamiyoruz gidip el oglu canina okuyor,
konu sahibi arkadasimizada bunu demeye calistik,
degmez dedik unut dedik ama o israrlarina devam edince dencek bisey kalmadi iste

anladım aynı şeyden bahsediyoruz o halde. ben de dedim zaten annesinin,onun bunun lafından etkilenipte sana böyle davranıyorsa zaten onunla bir ömür olmaz.şimdi birlikte olsalar bile ilerde bu çocuk yine milletin sözüne kanacak ve kim bilir o zaman nasıl üzecek onu

cok sevindim adına kendini iyi hissetmen güzel bisey.. ama bende öyle yeme bozukluğu falan yok sadece moralim cok bozuk onu da aramıyorum hicbisey yapmıyorum yani kendi kendime neden böyle oluyo diye üzülüyorum sadece...psikologa tabiki gideceğim ilac tedavisi verir mi vermez mi bilemiyorum ama ben ilac kullanmama taraftarıyım.. bakalım hayırlısı

senin ya da yakının basına gelince emin ol yazımı ne halin varsa gör tarzında bitirmezdim bu mu senin yardımcı olma şeklin?
afedersin de verilen hangi tavsiyeye itiraz etmişim? ben gayet de psikoloğa gitceğimi söyledim kaldı ki yarın gidiyorum... bana sert konuşmayanlara da gayet güzel cevaplarımı verdim. tartışma çıkarmaya çalışan sen ve mesajını beğenen kişidir. üstelik emelist özürler diledi o kadar şimdi hala aynı tavırda.. bence ruhu bozuk insanlar sizlersiniz herkes birseyler yaşayabilir siz doğru yolu göstermek yerine resmen atla uçurumdan öl geber diyorsunuz. bence daha fazla yorum yapma sonun emelist gibi olmasın

hala gezmeler falan gibi densizce konuşmalar oluyo. bi de kalkmış özünde iyi bi insansın diyebiliyosun. sana söyleyecek söz bulamıyorum. ben yaşadıklarıma normal diyomuyum lütfen oku da konuş.

ayrıca konu sahibi tepkili vs demeyin böyle konuşanlara tepki gösteririm göstereceğim de

bi okusana sen ya o zamana kadar napcam nasıl yaşıycam bilemiyorum demişim yani zamanı var demek oluyor bu....benim birsey yaptığım yok zaten öyle bekliyorum.. ay yeter siz okuduğunuzu anlamıyosunuz bence....ayrıca benim tepkim sadece sert konuşanlara oldu....olacak da....

elimden geleni şuanda da yapıyorum hayırlısı olsun umarım bi an önce hersey yoluna girer.
erkeğin küçücük bi açığını yakalasanız dahi affetmeyin bunun sonu gelmez,,
cok doğru aslında baştan sıkı tutmak lazım ama uzun yıllar gecince insan ister istemez daha affedici ve taviz verici oluyo..
gerçekten bazı insanlar diğerlerinin acılarından keyif alıyo. ben bi insanın üzülmesine dayanıp da ona daha cok kıracak sözlerden her zaman kaçınmaya çalışırım.,
baskasını bulma cabasına hicbi zaman girmiycem ama ilerde ne olur bilinmez tabi. ben sadece öylece bekliycem umarım hersey yoluna girer..

bu tip durumlarda sizin gibi davranıslar sergilemiyor kimse diyosunuz. benim de bi davranıs sergilediğim yok zaten sadece duygularımla birseyleri yazdım diyorum ben de.. ben nasıl gösteriyorsam insanlar o sekilde algılar ve ben insanlara bu durumun bu sekilde olduğunu göstermiyorum sadece burda size yazıyorum cünkü icimden ne geciyosa onu yazıyorum. duygular değisir düsünceler değisir o an öyle hissederim baska zaman farklı sekilde.. ben icimde olanı yazdım. ve biliyorum ki bu tarz seyleri yasayan insanlar iclerinde bunun gibi hisler beslerler... ben size psikologa gitmiycem ya da yok onu arıycam pesinden koscam tekrar beraber olabilmek icin elimden geleni yapcam demiyorum lütfen dikkatli okuyun ve ne düşünüp aslında ne yaptığımı anlayın.

annesi bu cocuk oglumdan değil kimden olduysa ona git falan demedi....o sırada hic öyle bisey demedi... olaylardan cok cok sonra karakol olayından da önce bana mesaj atıp duruyordu o sırada dedi.. ben de ağzının payını verdim zaten.. madem değildi neden o kadar endişelenip beni doktorlara götürdünüz dedim...
onsuz daha mutlu olurum belki sözüne gelince de...ben onla mutlu olduğum sıralardan söz ettim yani olaylardan önceki asamadan...eskiden cok mutluydum onunla belki ilerde onsuz cok daha mutlu olabilirim bilmiyorum dedim....yani o eski mutluluktan bile daha fazla mutlu olurum belki demek istedim....mutluluk kavramı benim icin o olaylardan önceydi...sonrasında bitti...

özür dileyip hala aynı davranışları sergiliyosun farkında mısın?
sert konustum tepki verdim özür dilerim gibi bi mesajını okumuştum sanki emelistin. sorun değil söylenen söylendi zaten önemli olan bundan sonra söylenmemesi.
ben görmemekte direktmiyorum tabiki herseyin farkındayım. sadece ne hissettiğimi yazıyorum.
bir gün pisman olacağını görsem simdi icim cok rahat olurdu. insallah Allah'ım ona gösterir bana cektirdiği acıları ve bi gün cok pisman olur. iste o zaman mutluluk sırası bana geçer. o zaman onu değil hayatımdan düsüncelerimden aklımdan bütün benliğimden çıkarabilirim. hiç aklıma bile gelmez bi daha..

anlamıyosunuz ya da anlamak istemiyosunuz sanırım. ben bi davranıs sergilemiyorum. o an ne hissediyosan onu yazıyorum. cünkü anlatabileceğim kimse yok bunları. tutup da eski erkek arkadasımın pesinden kosmuyorum ya da kölesi olmuyorum onunla konusmuyorum bile. oturduğu semte uğramıyorum karsılasabilceğimiz her yerden uzak duruyorum. ama icimdeki düsünceler de bunlar bunları da size yazıyorum. bunun ayrımına varın lütfen.
ben eskiden sevdiğine inanıyorum. ama dediğim gibi eskiden. olaylar olurken tutup da beni cok seviyodu demiyorum. ama karaktersiz bi insan olduğunun cok farkındayım. bu saatten sonra karakteri değisir mi ben bilemem. uzaklaştırma emri çıkmadı sanırım. çıksa bu benim evime postalanırdı mı bilmiyorum ama? benim mutlaka haberim olurdu heralde.. sanırım dava açılmayacak emin değilim. bu konuda nasıl bi yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. uzaklaştırma emri çıkaracağını da pek sanmıyorum çünkü ben onunla konuşmadığımda kendisi bana mesaj atmıştı. son zamanlarda atmıyor sadece..ben de atmıyorum ya da aramıyorum.. uzaklastırma emri cıkarmak istediğini hiç sanmıyorum ama artık herşey beklenir tabiki. üzülüyorum cok üzülüyorum ama kimseye belli etmiyorum zaten.. dediğiniz gibi yapıyorum tam da.. ama buraya yazdım işte cünkü birileriyle paylasmaya ihtiyacım var. etrafımdaki kimseye belli etmiyorum. o da dahil.. belki ilk zamanlarda üzüldüğümü belli etmisimdir ama sonradan kesinlikle etmiyorum ama biliyordur tabiki...umarım o da bi gün cok üzülür benim icin.. yaptıkları icin.. anlamadığım konu annesi sonuçta o da bi kadın.. daha önce bana oğlumla görüşürsen şunu yaparım bunu yaparım şeklinde tehditleri oluyodu ama babama mesajlar atması garip.. ve öyle konuşuyodu ki insanı sinirlendirecek şekilde mesajları vardı.. aradığımızda açmıyodu kadın sonra tekrar mesaj atıyodu.. bilerek yapıodu biz de mesaja karşılık verince saklıyodu bunu.. bence bu sikayet olayı kadının önceden beri aklında vardı ama biz anlamaamışız.. insallah bi an önce bu durumu atlatırım. tesekkür ederim iyi dilekleriniz için

insan ister istemez duygularını karıştırıyor. ve 5 yıl cok uzun bi süre bir anda silinecek hali yokki.. ben onun için iyi demiyorum eskiden iyiydi bana karsı iyi biriydi.. kimseyi kötülemek de istemem durup dururken.. simdi burda ona lanetler yağdırmamın anlamı yok cünkü... beraber olmak için çabaladığım falan da yok... ben sadece içimdeki hisleri söyledim.. uyguladığım hiçbisey yok...

tesekkür ederim sanırım beni anlayabilen çok fazla insan yok malesef ki...sonuçta bi alışılmışlık var biz beraber büyüdük...buyük hatalar olduğunun ben de farkındayım zaten...ama bunu kimse anlamak istemiyo...

düsman olmak istemiyorum lafının neresi mantıksız anlamış değilim... kim ister kısacık dünyada düşman edinmeyi..garipsiniz sizi çözemedim...
ben hiç bi tavsiyeye dik baslılıkla cevap vermedim zaten... ayrıca olaylar da anllatığınız ya da anladığınız gibi değil.. doğru anlayıp ona göre yorumlarsanız o zaman mantıklı olur diye düşünüyorum....herkes benzer şeyler söylüyor ama coğu sizin seçtiğiniz cümlelerle yorumlamıyor durumu.. kimsenin birilerinin kapısında yattığı falan yok olayı iyi okuyun... kendi isteğiyle gittim ve olaydan sonra hemen cekip eve geldim zaten...kimseye zorla bisey yaptırılmaz...eski erkek arkadasım bazı kararları kendi iradesiyle vermedi...bunun da farkındındayım ama yapacak birsey de yok... benim şu an yaptığım hiçbir şey yok zaten..SİZİN TAVSİYELERİNİZE UYMAYACAĞIM DEDİĞİM DE YOK.....lütfen dediklerimi anlayarak yorumlayın....
evet şu an büyük bi panik içerisindeyim bu yüzden ne yapacağımı şaşırmış haldeyim zaten....ama yine de bu panikle yanlış bişeyler yapmak istemediğim için hiçbisey yapmadan olayları akışına bırakıyorum....insallah bu durumun icinden en az zararla çıkarım
sana katılıyorum....insanlar neden cümlelerini seçerken sert oluyolar anlamıyorum...
bence ısrarcı olan sizsiniz... benim birsey konusunda ısrar ettiğim yok...tavsiyeleri dinliyoru ve kesinlikle olmaz yapmıycam gibi bisey demiyorum neyin ısrarından bahsediyosunuz?? ama buna rağmen siz ve bi kac kişi sanki ben ısrar ediyomuşum üstüne üstlük bir de onla barışmak için uğraşıyomuşum gibi davranıyor.. çok saçma.. dediklerimi okuduğunuzu söylüyorsunuz ama bence okumuyorsunuz ya da anlamıyorsunuz... cok garip gercekten...
evet doğru o kendi basına karar verebilen biri değil....ben de öyle değilim hep cevremdekilere danısırım..ama yine de kimse bu kadar cok aklıma giremez onunki gibi... ha şöyle bi durum var .. aile baskısı... annemler ne derse onu yaparım..yapmak zorundayım... düşünüyorum o da öyle..annesi ne derse onu yapar....herkes öyle yapar....

Canım, sen bizlere cevap vermeyi biran önce kesmelisin.Dün gece olan oldu zaten tartışmalar yaşandı sonuç yok...
Bizler burada tartışırız, çatışırız , seni savunuruz ya da kızarız bunlar dert değil.
Önemli olan sensin, bunları yaşayan sensin, yarın ne yapacağını düşünmek durumunda olan yine sensin.
Sen bence bunca insanın söylediklerini ortak paydada toplayıp hangisinin senin için iyi olacağına karar vermelisin.
Hepimizin anlaştığı tek bir nokta var, elbet çok zor çok ağır yaşadıkların.Bir de 5 yıl var ortada.
Ama unutmaya karar vermen lazım.Bu hemen olacak değil tabi.Yarın sabah uyanacaksın ve çok iyi olacaksın demiyoruz hiçbirimiz.
Kendine zaman ver sadece, yaşadıklarının çok ağır olduğunu kabul edip bir iki günde geçmeyeceğini belki uzun zaman alacağını ama her şey bittikten sonra çok daha iyi olacağını düşünmen gerek.

Belki dediğin gibi bundan sonra 5 yıl hayatına kimse girmeyebilir, belkide bakarsın 1 yıl sonra yaralarını saracak senin yanında olan her şeyden öte arkadaşın olacak biri olabilir.Bunu kimse bilemez.
Ben seni çok iyi anlıyorum iyi olalım diye diretmeni...Bunca zamanını geçirdiğin, sevdiğin bir insanın senden nefret etmesi adeta aşağılık gibi davranması ağırına gidiyor.Evet ayrı olalım ama nefret etmeyelim birbirimizden, güzellikle olsun istiyorsun.
Çünkü onun nefreti bunca yaşananlar üstüne daha ağır geliyor bir de yetmezmiş gibi o vuruyor sana...İnanki anlıyorum...

Bak ben de 6 yıllık ilişkimi bitirdim, 1.5 ay oldu.İyi miyim hayır değilim.Öyle çabuk geçmiyor, geçmeyecek de.Sadece şunu bilerek tutunuyorum hayata, eğer adam olsaydı beni hayatında isteseydi,layık olsaydı bana zaten bunları hiçbiri olmayacaktı.Bana ne bu kadar acı çektirecekti ne de bu hale getirecekti.Ama olmuyor işte, ne kadar çabalarsam çabalayım olmuyorsa olmuyor.
Bu yüzden yarınıma sadece hedeflediğim şeyleri düşünerek uyanmaya çalışıyorum.Kendimi 10 yıl sonra nerede görmek istiyorsam onlar için çabalıyor, onlar için yaşıyorum.O beni aramış, düşünmüş, sevmiş...İnanki hafifletmiyor...Senin sevdiğin adam şu durumda seni sevse de yaşadığın şeyler değişmeyecek.O günler hiçbir zaman geri gelmeyecek....
O yüzden geçmişi düşünmek artık yersiz...Kendini düşünme zamanın geldi de geçiyor.

doğru hiçbişey bi anda bitmiycek....benim tarafımad olayların nasıl sonuçlanacağı belli aslında....onun tarafında ne olur bilemem...mutlu olur mu olmaz mı....ama insallah cok büyük bi pismanlık duyar...bu beni biraz olsun iyileştirecek cünkü biliyorum....insallah bi an önce sen de mutlu olursun....

Sonum emelist gibi asla olmaz ben söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım...Bence burada insanlarla sayfalar dolusu yazışmalar yapacağına, git ananla babanla istişareler yap ki işe yarasın..Bana burada laf yetiştirmek seni içinde bulunduğun berbat durumdan kurtarmaz..Duymak istediklerini duymayınca işin kolayına kaçma...Psikologa gitmen de isabet olmuş nitekim çok sağlıklı düşünmüyorsun...

ben uzulmedım canım sadece acıdım. kesınlıkle sorunlu oyle olmasa sacma yorumlarla karsılasmazdım.
aciz insanların işidir cevap veremeyınce eskılerı karıstırmak.
sadece kendını rezıl ettı.
zaten affetmem hakkımı helal de etmem bu da ona yeter.

canım yorumların ıcın tesekkurler ama ben zaten ona cevabımı verdım. muhattap olmaya degmez ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…