Yaaa inanmıyorum canım ya sen baya baya fazla şiddetli yaşamışsın. Şok oldum 10bin ne demek. Bende kendi değerime yüksek diyorum inanılmaz gerçekten. Nasıl dayandın ya ben şuan bile zorlanıyorum ağrılardan hareketlerimi baya kısıtlıyor yani. Yumurta toplandıktan sonra rahatlarım inşallah diyordum bende ama senin gerçekten fenaymış canım ya riski de yani bu durum doktorun daha kontrollü olması gerekmez miydi kiEvet hep ayak üstü oluyor. İlk görüşmede Bir dogru düzgün konusabiliyorsunuz. Sonra konusamiyorsunuz. Hayırlısı olsun cok normal agri olmasi buyudukleri icin oluyor. Benimde vardi bende artik kusma başlamıştı agriyla beraber dedim ben dayanamiyorum cok kötüyüm normal hasta oldum sandim meger e2 10.132 olmus benim ondan dolayı çıkartıyormusum. Sonrada yumurta toplandı acillik oldum 2 defa hastaneye gitmek zorunda da kaldim 1 gun içinde serum falan taktılar surekli iyi geldi.hic unutamiyorum o cektiklerimi.
Olabildiğince yat bol su iç dedi bana hareket ettikçe kalan yumurtalar dönüyormuş birsey oluyormuş. Ben su içmeyi gectim hic birsey yiyemedim sürekli öğürmekle geçti kac günüm oturup kalkamadim ağrıdan. Kanamada oldu ama cok toplandığı icin ve hormonlarim cok oynadığı icin olmuşum. Nerdeyse ohss oluyordum. Özkan beyi esim aradi tabi boyle boyle diye hareket etmesin yatsın dedi. Ama sirf yatmaklada olmuyor Sende kendini kötü hissedersen hemen serum yaptir acilde yumurta toplandiktan sonra. Serum cok iyi geldi bulantilarim gecene kadar hep tuttular gecince gonderdiler.Ben dayanırım dedim ama dayanamadım. O yuzden sürece baştan başlamak en büyük korkum resmen. Birde bütün yumurtalar büyümüyor biliyorsun olanları topluyorlar benim cokk fazla yumurtam var o yuzden icerde kalanda coktu bende bence o yuzden beni cok etkiledi.Yaaa inanmıyorum canım ya sen baya baya fazla şiddetli yaşamışsın. Şok oldum 10bin ne demek. Bende kendi değerime yüksek diyorum inanılmaz gerçekten. Nasıl dayandın ya ben şuan bile zorlanıyorum ağrılardan hareketlerimi baya kısıtlıyor yani. Yumurta toplandıktan sonra rahatlarım inşallah diyordum bende ama senin gerçekten fenaymış canım ya riski de yani bu durum doktorun daha kontrollü olması gerekmez miydi ki
Evet canım bencede kalan küçüklerde olduğu için bi de yumurtalar büyüdükçe yumurtalığı büyütüyorlar normal olarak eski haline dönmeside hemen olmaz yani opu sonrası o yüzden ağrılar oldu bencede. Ama bu ohss değil de ne ki canım ya olmuşsun yani bence sen. Toplamda ne kadar gonalf kullandın. Ben Özkan hocaya daha önce kullandığım dozu söylediğimde çok şaşırdı o kadar yüksek doz uygulanmaz dedi kontrollü gitmek gerek biz düşük başlıyoruz zaten demişti bana ama senin anlattıklarından sonra çokta kontrollü gibi gelmedi yani banaOlabildiğince yat bol su iç dedi bana hareket ettikçe kalan yumurtalar dönüyormuş birsey oluyormuş. Ben su içmeyi gectim hic birsey yiyemedim sürekli öğürmekle geçti kac günüm oturup kalkamadim ağrıdan. Kanamada oldu ama cok toplandığı icin ve hormonlarim cok oynadığı icin olmuşum. Nerdeyse ohss oluyordum. Özkan beyi esim aradi tabi boyle boyle diye hareket etmesin yatsın dedi. Ama sirf yatmaklada olmuyor Sende kendini kötü hissedersen hemen serum yaptir acilde yumurta toplandiktan sonra. Serum cok iyi geldi bulantilarim gecene kadar hep tuttular gecince gonderdiler.Ben dayanırım dedim ama dayanamadım. O yuzden sürece baştan başlamak en büyük korkum resmen. Birde bütün yumurtalar büyümüyor biliyorsun olanları topluyorlar benim cokk fazla yumurtam var o yuzden icerde kalanda coktu bende bence o yuzden beni cok etkiledi.
Ben 225 kullandim hergun büyümesi icin benim yumurtalar cok fazla ve hepsi ayni anda büyüdü. Düşük doz verse buyumuceklerdi. Ben normal yumurtalama gunu yani regliden sonra 12. Gun opu oldum. Son transferim zaten bu yuzden otelendi. Femaraya cevap vermedi 9 gun 10 mm 1 tane yumurtami sonra gonalf ile 50 dozla büyütmeye çalıştı. Ama yumurta cevap vermedi dozu arttiramadik cunku bütün yumurtalar ayni anda buyucekti yine o yuzden iptal ettik. Bizdeki cocuk olmama sebebide bu zaten ben aşılama bile denemedim düşük dozla yumurtam büyümüyor biraz yüksek verince hepsi ayni anda büyüyor. Cok fazla yumurta olmasida riskli normal yolla hamile kalırsam çoğul gebelik olur ve bu bana zarar verir zaten vücudumda okadar yumurta buyumesini kaldirmiyor. Amh düşük olsaydı eğer yüksek doz verip 1 yumurta ile bile sürece devam edebilirdim ama iste herkesin sorunu ve süreci farklı.Evet canım bencede kalan küçüklerde olduğu için bi de yumurtalar büyüdükçe yumurtalığı büyütüyorlar normal olarak eski haline dönmeside hemen olmaz yani opu sonrası o yüzden ağrılar oldu bencede. Ama bu ohss değil de ne ki canım ya olmuşsun yani bence sen. Toplamda ne kadar gonalf kullandın. Ben Özkan hocaya daha önce kullandığım dozu söylediğimde çok şaşırdı o kadar yüksek doz uygulanmaz dedi kontrollü gitmek gerek biz düşük başlıyoruz zaten demişti bana ama senin anlattıklarından sonra çokta kontrollü gibi gelmedi yani bana
Evet canım anlıyorum zaten ben seni benzer şeyleri yaşadım çünkü. Ama hep aynı dozdan devam etmesi iyi benim aşılama yapıldığı ay hep yükselterek gitti doktor 100le başladı 200 oldu 300 oldu sonra 600 birden sonra 900 birden vurdum yani düşün o yüzden ohss oldum zaten bence. Ben daha önce femera klomen onlarıda çok kez kullandım onlarla da hep yumurtam gelişti hatta bazen hiç ilaç kullanmadan bile geliştiği oldu. Bende de o zaman rahim dinlendirme sonrası hap ile hazırlar heralde transfer için diye düşünüyorum. Çarşamba opu olursa benimde adetin 12.günü olmuş oluyor 7 gün 187,5 vurmuş oldum yani sende 7 gün 225 vurmuşsun yakınız aslında bayaBen 225 kullandim hergun büyümesi icin benim yumurtalar cok fazla ve hepsi ayni anda büyüdü. Düşük doz verse buyumuceklerdi. Ben normal yumurtalama gunu yani regliden sonra 12. Gun opu oldum. Son transferim zaten bu yuzden otelendi. Femaraya cevap vermedi 9 gun 10 mm 1 tane yumurtami sonra gonalf ile 50 dozla büyütmeye çalıştı. Ama yumurta cevap vermedi dozu arttiramadik cunku bütün yumurtalar ayni anda buyucekti yine o yuzden iptal ettik. Bizdeki cocuk olmama sebebide bu zaten ben aşılama bile denemedim düşük dozla yumurtam büyümüyor biraz yüksek verince hepsi ayni anda büyüyor. Cok fazla yumurta olmasida riskli normal yolla hamile kalırsam çoğul gebelik olur ve bu bana zarar verir zaten vücudumda okadar yumurta buyumesini kaldirmiyor. Amh düşük olsaydı eğer yüksek doz verip 1 yumurta ile bile sürece devam edebilirdim ama iste herkesin sorunu ve süreci farklı.
Senin diğer doktorun baya abartmış. Yani neye göre karar veriyor bilmiyorum. Ama özkan bey hangisini uygun görürse ona yonlendirir. Tabi senin hangi yontemi istediginede bağlı biraz konusursunuz zaten. Doğal mı ilaçlı mi ilerliyelim diye. Dogal rahat. estrofem bende bulanti yapiyor. Femara okadar yormuyor beni ama herkesin bunyeside bir degil iste bakalım sana ne önerecek.bana 5 kutu estrofem yazdı .hic Bukadar cok yazmamisti . Benim ilacla kesin kalinlasiyor transferi kesin yaparız diye düşünüp yazdı heralde.Evet canım anlıyorum zaten ben seni benzer şeyleri yaşadım çünkü. Ama hep aynı dozdan devam etmesi iyi benim aşılama yapıldığı ay hep yükselterek gitti doktor 100le başladı 200 oldu 300 oldu sonra 600 birden sonra 900 birden vurdum yani düşün o yüzden ohss oldum zaten bence. Ben daha önce femera klomen onlarıda çok kez kullandım onlarla da hep yumurtam gelişti hatta bazen hiç ilaç kullanmadan bile geliştiği oldu. Bende de o zaman rahim dinlendirme sonrası hap ile hazırlar heralde transfer için diye düşünüyorum. Çarşamba opu olursa benimde adetin 12.günü olmuş oluyor 7 gün 187,5 vurmuş oldum yani sende 7 gün 225 vurmuşsun yakınız aslında baya
Aynen canım öyle düşünmüştür bencede. Femera bende hiç bi yan etki yapmadı çok kez kullandım. 10buçuktaydı kontrolümüz bugün 10da geldik hala bekliyoruz ya niye böyle oldu bu sefer anlamadımSenin diğer doktorun baya abartmış. Yani neye göre karar veriyor bilmiyorum. Ama özkan bey hangisini uygun görürse ona yonlendirir. Tabi senin hangi yontemi istediginede bağlı biraz konusursunuz zaten. Doğal mı ilaçlı mi ilerliyelim diye. Dogal rahat. estrofem bende bulanti yapiyor. Femara okadar yormuyor beni ama herkesin bunyeside bir degil iste bakalım sana ne önerecek.bana 5 kutu estrofem yazdı .hic Bukadar cok yazmamisti . Benim ilacla kesin kalinlasiyor transferi kesin yaparız diye düşünüp yazdı heralde.
Diğer doktorda optimedde Seda Bilir Esmer biliyorsundur belkiSenin diğer doktorun baya abartmış. Yani neye göre karar veriyor bilmiyorum. Ama özkan bey hangisini uygun görürse ona yonlendirir. Tabi senin hangi yontemi istediginede bağlı biraz konusursunuz zaten. Doğal mı ilaçlı mi ilerliyelim diye. Dogal rahat. estrofem bende bulanti yapiyor. Femara okadar yormuyor beni ama herkesin bunyeside bir degil iste bakalım sana ne önerecek.bana 5 kutu estrofem yazdı .hic Bukadar cok yazmamisti . Benim ilacla kesin kalinlasiyor transferi kesin yaparız diye düşünüp yazdı heralde.
Ben 3 doktora gittim orda ama hic sedaya gitmedim. Kan sonucuna göre hareket etceklerse onu bekliyordur buyuk ihtimalle . Ben o yuzden erken çıksın sonuc bir an önce alsın diye yinede erkenden gidiyorum çünkü sabahtan verince 11 gibi falan anca çıkıyor. Öğleden sonraya kalıyor yoksaDiğer doktorda optimedde Seda Bilir Esmer biliyorsundur belki
Sonucumda çıktı canım ya ona rağmen hala almıyorlar gerçi şimdiye kadar kan tahlillerini hiç beklemedi çıkmasını ondan olduğunu da sanmıyorum 3367 çıkmış E2Ben 3 doktora gittim orda ama hic sedaya gitmedim. Kan sonucuna göre hareket etceklerse onu bekliyordur buyuk ihtimalle . Ben o yuzden erken çıksın sonuc bir an önce alsın diye yinede erkenden gidiyorum çünkü sabahtan verince 11 gibi falan anca çıkıyor. Öğleden sonraya kalıyor yoksa
Çağırmaya gelince asistanı sorun isterseniz nezaman alacak diye bekliyoruz falan diye soyleyin alırlar belki ozamanSonucumda çıktı canım ya ona rağmen hala almıyorlar gerçi şimdiye kadar kan tahlillerini hiç beklemedi çıkmasını ondan olduğunu da sanmıyorum 3367 çıkmış E2
Onuda yapmıştım canım söylemiştim yani yoğunluk var dediler sırayla alıyoruz falan baya bekledik ama bu kez zaten hocayı sadece muayene ederken görebildim o kadar. Saat daha 10 yokken ordaydık 1de anca girebildik yani düşün. Randevu saati 10:30 vermişlerdi biz o yüzden çok erken gitmiyoruz boşuna bekleriz diye. Muayene etti bugünde iğneye devam edelim aynı doz dedi perşembe gününe attı yumurta toplamayıda bakalım hayırlısıÇağırmaya gelince asistanı sorun isterseniz nezaman alacak diye bekliyoruz falan diye soyleyin alırlar belki ozaman
Hayırlısı canım insallah sağlıkla atlatırsın. Bende simdi acilden geldim serum yaptilar. Estrofem bana cok ağır geldi kustum bir kaç defa, nefes darlığı bas dönmesi halsizlik çektim, hemsireyi aradık iletişim kurup doncem dedi aradılar sonra normal dediler ilaçlara tepki veriyor vücut dediler cok kendini kötü hissederse hastaneye gidebilirsiniz dediler. Acilde ilac vermedi bukadar ilaca ekstra ilac veremem dedi.Onuda yapmıştım canım söylemiştim yani yoğunluk var dediler sırayla alıyoruz falan baya bekledik ama bu kez zaten hocayı sadece muayene ederken görebildim o kadar. Saat daha 10 yokken ordaydık 1de anca girebildik yani düşün. Randevu saati 10:30 vermişlerdi biz o yüzden çok erken gitmiyoruz boşuna bekleriz diye. Muayene etti bugünde iğneye devam edelim aynı doz dedi perşembe gününe attı yumurta toplamayıda bakalım hayırlısı
Çok geçmiş olsun canım ya sadece estrofem bu kadar yapar mı çok fazla şey yaşamışsın gerçekten. Hiçbir çözüm olmaması da çok saçma yani klinik hiç destek olmuyor gibi geldi bana acildeki doktorda haklı yani o kadar ilaç kullanıyorken başka ilaç vermeye çekinmiştir serum rahatlattıysa bari en azından kötü oldukça gider taktırırsın gerçekten çok zor bir süreç ya Allah yardımcın olsun ne zamandı senin kontrolün o zaman daha detaylı direk Özkan hocayla konuşursun en azındanHayırlısı canım insallah sağlıkla atlatırsın. Bende simdi acilden geldim serum yaptilar. Estrofem bana cok ağır geldi kustum bir kaç defa, nefes darlığı bas dönmesi halsizlik çektim, hemsireyi aradık iletişim kurup doncem dedi aradılar sonra normal dediler ilaçlara tepki veriyor vücut dediler cok kendini kötü hissederse hastaneye gidebilirsiniz dediler. Acilde ilac vermedi bukadar ilaca ekstra ilac veremem dedi.serum taktılar gonderdiler. Yani boyle idare etmem gerekiyormuş ama cok kotu oldum güçlü kalmaya çalışıyorum ama bir an icin bırakmayı düşünmedim desem yalan olur. Insallah bunları kaldirabilirim cok kotu oldum.
Çok geçmiş olsun canım ya sadece estrofem bu kadar yapar mı çok fazla şey yaşamışsın gerçekten. Hiçbir çözüm olmaması da çok saçma yani klinik hiç destek olmuyor gibi geldi bana acildeki doktorda haklı yani o kadar ilaç kullanıyorken başka ilaç vermeye çekinmiştir serum rahatlattıysa bari en azından kötü oldukça gider taktırırsın gerçekten çok zor bir süreç ya Allah yardımcın olsun ne zamandı senin kontrolün o zaman daha detaylı direk Özkan hocayla konuşursun en azından
Bu hormonlar bizi mahvediyor zaten canım ya. Bende aynıyım çok etkileniyor vücudum. Yüzümde hep sivilce çıktı benimde bu ara hep bi bulantım var. Gerçekten hiç kolay bir süreç değil doktorlarda bunu gayet normal karşılıyorlar bir çözüm bile sunmuyorlar en kötüsüde bu gerçekten. Allah yardımcımız olsun bol bol dua edelim bu süreçte başka sığınacak kimsemiz yok.Cuma günü kontrolüm acildeki beni içeri bile almak istemedi. Kendi doktorunuzla görüşün diyor. Bu süreçte bunlar olur burdaki doktor bir ilac verir surecin etkilenir dedi bende ısrar ettim oylelikle yazdi da gonderdi sarı alana. Bir bulanti ilacı bir mide koruyucu vs hic birsey yapmadılar bile. Cuma gunu ozkan beyle konusucam soylicem ama bir cozum olacagini sanmiyorum. Yumurta toplama zamaninda da cok kusma mide bulantisi yasamistim hormonlardan oluyor diyor sadece. Insallah vücudum alışır. Cok zor gerçekten olmadi oyle yapicam devlet hastanesi yapmak istemiyor hayir falan derlerse en kötü özele giderim orda taktiririm serumu olmadi
Sana çatlatma iğnesi olarak ne vermişti canımCuma günü kontrolüm acildeki beni içeri bile almak istemedi. Kendi doktorunuzla görüşün diyor. Bu süreçte bunlar olur burdaki doktor bir ilac verir surecin etkilenir dedi bende ısrar ettim oylelikle yazdi da gonderdi sarı alana. Bir bulanti ilacı bir mide koruyucu vs hic birsey yapmadılar bile. Cuma gunu ozkan beyle konusucam soylicem ama bir cozum olacagini sanmiyorum. Yumurta toplama zamaninda da cok kusma mide bulantisi yasamistim hormonlardan oluyor diyor sadece. Insallah vücudum alışır. Cok zor gerçekten olmadi oyle yapicam devlet hastanesi yapmak istemiyor hayir falan derlerse en kötü özele giderim orda taktiririm serumu olmadi
Gonapeptyle vermişti 2 tane ayni anda vurmuştur benSana çatlatma iğnesi olarak ne vermişti canım
Banada onu verdi dün gece vurdum baya da çok yakan bir iğneymiş. Daha önce hep ovitelle vuruluyordum şaşırdım. Bugünde ağrı mide bulantısı falan kötü geçti artık bi an önce yarın olsun da bitsin istiyorumGonapeptyle vermişti 2 tane ayni anda vurmuştur ben
Gecmis olsun evet banada önceden onu vermislerdi. Evet bende cok zorlanmıştım. Opudan sonra bir kaç gun içinde birseyin kalmaz inşallah kötüyü atlattın sayılır opu oldugunda. Sonra zaten bir kaç ilac veriyor kullanıyorsun. Transfer aşaması daha rahatBanada onu verdi dün gece vurdum baya da çok yakan bir iğneymiş. Daha önce hep ovitelle vuruluyordum şaşırdım. Bugünde ağrı mide bulantısı falan kötü geçti artık bi an önce yarın olsun da bitsin istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?