Değersizlik hissinden nasıl kurtulurum?

Hatemsafa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
538
735
53
36
Kendimi çok değersiz hissediyorum kimseyle konuşmak istemiyorum ve bu da benim için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Neden böyle oluyo nasıl kendime değer veririm. Kendime değer vermediğim için kimseyle konuşmak da istemiyorum hiç bişey zevk vermiyor artık bana. Herşeyi bırakıp gidip ölümümü beklemek istiyorum.

Ben internette de okudum bunu kendine değer vermeyen insan başkalarına da değer vermez ve en yakinindakilerini sana değer verenleri kucumser diyo evet oyle de olyho sanki olsem diyorum keşke ama bi yavrum.var onu düşünüyorum

Çok kırıldım demişsiniz. Yaşadıklarınızı biraz daha açsanız daha çok yardımcı olabiliriz. Size bunları hissettirecek neler yaşadınız? Evli misiniz? Çocuğunuz kaç yaşında?

Kendimden örnek vermek gerekirse üniversite okuyordum, son yılım çok zor geçti ve strese bağlı olarak epey kilo aldım. Çok sevdiğim erkek arkadaşım beni terk etti. Ama artık toparlanmaya başlıyorum. Kilo veriyorum. Bundan 2-3 sene önceki hallerimi düşünüyorum da bakımlıyken ve şimdi arasında çok fark var. Çünkü kendime bakmayı bıraktım ve gayette paspalım. Bakımlı olarak dışarı çıktığım bir gün insanların selamı bile değişiyor. Kendinize bakmanız çok önemli.

Evet bu doğru dış gorunusumuze temizligimize dikkat etmemiz lazım bi tane oğlum var üç yaşında eşimle çok sorun yaşadık belki onu. Hakaretleri yuzunden böyleyim ya da düşünüyorum ki adam gerçekleri mi söylüyor daha iyi olmamı istiyor bide işten çıktım şimdi doğru düĞün bi iş yok herşey üst üste geldi

Kirildigini affet ve gerelirse onu silerek hayata basla, ama onu affet ki sen iyi olasin, ve gecmezse maalesef sonu depresyon :/

Kirildigini affet ve gerelirse onu silerek hayata basla, ama onu affet ki sen iyi olasin, ve gecmezse maalesef sonu depresyon :/
Kimi affedeyim canım anlamadım kendini nerde iyi hissederim hiç bi fikrim yok artık oglumun varlığı ayakta tutuyor beni ama ona bile yetersiz geldiğimi dusunuyorum benim gibi bi anneyi haketmyo sanki

Evde oturmaktan sıkılmışsınız gibime geldi. İnş önünüze güzel bir iş çıkar da kendinizi toparlarsınız. Bu süreci kendinizi, evliliğinizi yıpratmadan geçirmeye çalışın.

benzer bi dönemden geçtim geçiyorum

işsizim bana da hakaretler eden bir ablam var ben kendimi küçümsedikçe insanlar da başladı küçümsemeye

öncelikle tavsiyem işe odaklanın bu dünya böyle b.ktan bi dünya. ne kadar paran nüfuzun var insanın ailesi (kocası ablası) bile ona bakıyor

eşinizle aranız nası bilmem ya boşanma ya da terapi gerekli size bence. çocuğunuz var terapiyi deneyin olmazsa boşanma yoluna gidersiniz bence.

sonra işten elinize biraz para geçecek umarım kendinize bakın hem içinize hem dışınıza. spor yapın güzel kremler alın vücudunuza sürün günlük cilt bakımınızı yapın saçınızı yağlarla bakım yapın el ayal tırnaklarınıza ojeler sürün ihtiyaç varsa dişlerinizi beyazlatın. güzel elbiseler alın parfüm alın sevdiğiniz. arkadaşlar edinin kahveye sinemaya gidin birlikte. çocuğunuzla gezin oyun parklarına sinemaya hatta birlikte yürüyün koşun spor yapın.

bunlar size iyi gelecektir.

ben kendi adıma ne kadar bunları yaparsam o kadar toparlıyorum kendimi. umarım size de yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…