- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
İnanın yaşla alakalı bir durum değil bu bende de var yumuşacık lob lob et :))) selülit :)) en ufak bir çekirdek işlememde çsacma sapan yerlerinde çıkan sivilcelerim, ya kulak içi ya kasımın içi ya da benimin içinde :))) ben sizi takip etcem bende bu konudan şikayetçiyim:)
O değil de çay zararlı mı ki ya antioksidan değil mitdi o
Ben de düzenli spor yapanlardanım. Ama grup derslerine (pilates, spinning, zumba vb.) giriyorum yoksa tek başıma fitness yapmak çok sıkıcı oluyor ve evet bir süre sonra spordan kaçıyorum. Bir de super slow zone diye bir şey var, 20 dakikalık spor. İnternetten araştırabilirsin. Deneme seansı falan da oluyor. Arkadaşlarım gidiyor ve çok memnunlar. Kas oranını artırıyor vücuttaki. Özellikle su konusunda hassas olmalısın bence cildin ve bacakların için. Bol bol su içmeyi ihmal etme. Bir de yoğurt ve ayranı da eksik etme. En azından sigaranın zararlı etkilerini azaltabilir. Ben sigarayı bırakmadım ama azalttım. Eskiden 2 paket içerdim şimdi ise günde üç dal. Bir teorim var ve bende doğru işliyor: Gün içinde ilk sigaranı ne kadar geç içersen o kadar az sigara içiyorsun. Örneğin sabah 5 buçukta kalkıyorum ve hazırlanıp kahvaltı edip okula gidiyorum okul zamanı. Öğlene kadar (12’ye kadar) hiç sigara içmiyorum. İlk sigaramı öğlen içiyorum. Diğerini saat 4 gibi, sonuncuyu da 7-8 gibi. Ev içinde sigara içmememin de etkisi oluyor tabii. Yoksa bilgisayar, tv karşısında çok içiyor insan.
Spor tek basına yapılır bence yanında arkadaş oldu mu aynı istikrar olmuyor dedikodu muhabbet yürüyüşü oluyor bence
Aç kulaklığı yürü
Saat altıdan sonra yemek yeme
Ekmeği kes
Salata sevilmez mi ama sevmiyorsan bi salatalık ile ara öğün geçir yoğurt veya meyve
Pilates etleri sımsıkı yapıyor üstüne başka spor tanımam
Gangs sen azimli birisin istediğin gibi olursun
Kahvalti:Kar etmiyor... Yok, somut bi şey lazım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. :/ Salata nasıl sevilir mesela? ..
Amaaannn hepimiz ölücez
Sen misin takımı bizi bırakıp giden yapamıyorum diyen.....sigarayı günde 4pkt için kp bıraktı sen mi bırakamıcan seni bu hale getiren şeye bide para ödüyosun
O sivilcelerin nedeni yağlanma canım kilo aldıkça daha çok artar verdikçe yağlar azaldıkça sivilceler de geçecek . Benim de vardı cildimde sorun kilolar gittikçe cildim güzelleşti, sarkar diyodum aksine kendini topladı cildim herkes gençleştin diyo. Sen neden yapamayasın ki ama önce acaba yapabilir miyim deme yapmalıyım yapıcam de, yoksa olmuyo.
Şekeri bırak çayı kahveyi azalt kahveyi şekersiz içemem dersen de tarçın koy tatlı bile oluyo.
Salata sevilmezz mi içine tavuk yada peynir koy ...
Ne anlatıyorum gel o takıma hadi beraber başarırız hepbirlikteyol yakınlen topla kendini
Kar etmiyor... Yok, somut bi şey lazım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. :/ Salata nasıl sevilir mesela? ..
Bence sizin tek sorununuz yalnızlık...
Kendinizi yalnız hissediyorsunuz. Eşiniz, anneniz, belki bi kaç arkadaşınız da vardır ama sizin içinizde koca bi boşluk duygusu var. Spor, resim, sağlıklı beslenme vs. "Tamam yapayım da ne için yapayım" fikri sizi oturduğunuz yere çiviliyor. Sizi anlayan, yanında olmaktan keyif alıp eğlendiğiniz, aynı ilgi alanlarınız olduğu bi kaç dostunuz olsa yaşamak için bahaneniz de olacak. Ama yok. Yaşama hevesiniz yok. Kimseye bişey kanıtlama çabanız yok. Çünkü etrafınızdakilerin size karşı duyarsız, ilgisiz olduğunu düşünüyorsunuz. Aslında şu muzip yazım tarzınızdan bile öfke, sitem, yalnızlık akıyor. Mutsuzsunuz. Kızgın, kırgın... Bence...
Değişim için kimseye ihtiyacın yok senin değişmeni senden fazla kimse istemez emin ol ben ilk başladığımda yok aç kalır bayılırsın yapamazsın versende hemen alırsın yiyince boşver... bunları en güvendiklerim söyledi destek mi evet inadına devam ettimGüzel ölmek istiyorum. Kolum bacağım sigaradan kesile kesile değil... Yani böyle söylemem de ruhsuz, yakışıksız oldu ama kafamdan geçen bu oldu yorumunu okuyunca kusuruma bakma olur mu? Bi tepki değil yani, gayri ihtiyari bi düşünce geçiverdi öyle. :/
Takımın ergeni gibi ne bahanem bitti ne kaçamağım, benle mi uğraşacak millet yav; yalan da diyemiyorum yediğim abur cuburu yazdıkça utanıyorum, kaçıyorum işte sonuç olarak... Kilom 67 oldu bu arada, bir kilo daha verdim o zamandan bu zamana iyice sarktım. Diyetten ziyade sağlıklı beslenme-spor-sigarayı bırakma... Bunu yanımda biri ile yapmam lazım, kendimle de ilgili içsel bi değişim yaşamam lazım öbür türlü olmuyor, denedim olmadığını gördüm-gördük. Kaçtım işte. :/
Böyle yazıyorum, bir yandan kendimi de sorguluyorum.
Düşük vites, geneli düz yol, kalınlaştırmaz. Aksine inceltir. Duruşunu düzgün tutarsan, üst bacak, karın ve sırt da çalışır.
Düzgün dik demek degil, bisikletçilere bak :)
Sele konusunda haklısın, kullandıkça alışsan da, rahatsızlık tamamen geçmiyor hiç.
Bisiklet taytları var, biraz konforlu hale getiriyor.
Rahatsız eden kısımlarında pedler var.
Bir bakabilirsin onlara.
Bisikleti ben ulaşım aracı olarak da seviyorum.
6 ay yurtdışında eğitim için kaldım, ev-iş arası günde 2 saate yakın kullanıyordum. Hayatımın en sağlıklı ve sıkı dönemiydi :)
Sağlıklı beslenmek sadece salata ve yoğurt demek degil.
Zeytinyağı azaltılmış sebze yemekleri, hele şimdi yaz.
Ben tost makinasına bile ızgara yapıyorum bazen patlıcan, soğan vs,
Sıfır yağ ile yemek. Üstüne domates sosu pişir istersen yada yoğurt diyeceğim sevmiyorsan çok şart degil.
Fırın poşetinde sebzeler yine favorim.
Sarımsakla da güzel tatlanıyor.
Bir de abur cubur seviyorsan, atıştırmalık sağlıklı cipsler falan yapıyorlar sebze meyvelerden, kısıl derecede uzun vakitte fırında kurutarak.
Ben meyve kurutma makinası aldım, elma ve kivi kurusu favorim. Ama tabi ayarın olmuyor meyvede de şeker var sonuçta :))
Ama cipsten iyidir yine de.
Bir de çiğ kuruyemişlere dadanabilirsin.
Eğer yardımcı olacaksa burayada bir sağlıklı yaşam günlüğü aç, mahalle baskısı kuralım üzerinde :))
Hayatınızda önemli bir karar vermek mi üzeresiniz
Aslında bir bos verme hali değil bu
Ben ne zaman üstesinden gelemeyeceğim durumlarda olsam bir koy veririm
Bazi kadınlar o tur zamanlarında daha çok makkaja spora diyete kiyafete sarılır
Benim gibi olanlarda ters tepki yapar
Bu arada o dediğin sivilceleri hep çıkartırım kistik sivilceler demişti doktor dışarıdan müdahaleler işe yaramıyor
Hem aci veriyor hem geçerken bile iz birakiyor hormonal dengelerle ilgili bir durum olabilir
Yok canım yanlış anlamadım :)Güzel ölmek istiyorum. Kolum bacağım sigaradan kesile kesile değil... Yani böyle söylemem de ruhsuz, yakışıksız oldu ama kafamdan geçen bu oldu yorumunu okuyunca kusuruma bakma olur mu? Bi tepki değil yani, gayri ihtiyari bi düşünce geçiverdi öyle. :/
Takımın ergeni gibi ne bahanem bitti ne kaçamağım, benle mi uğraşacak millet yav; yalan da diyemiyorum yediğim abur cuburu yazdıkça utanıyorum, kaçıyorum işte sonuç olarak... Kilom 67 oldu bu arada, bir kilo daha verdim o zamandan bu zamana iyice sarktım. Diyetten ziyade sağlıklı beslenme-spor-sigarayı bırakma... Bunu yanımda biri ile yapmam lazım, kendimle de ilgili içsel bi değişim yaşamam lazım öbür türlü olmuyor, denedim olmadığını gördüm-gördük. Kaçtım işte. :/
Böyle yazıyorum, bir yandan kendimi de sorguluyorum.
sevgili gangsta.
forumdaki neredeyse bütün konularınızı biliyorum; oturup tüm yorumları okumasam, tüm her şeyi en sonuna kadar takip etmesem de genel olarak konularınızın içeriğinize, duygudurumunuza hakimim. ve eğer yanılmıyorsam bugüne kadar hiçbir konunuza yorum yapmadım.
iç sıkıntınızla, eşinizle, hayatınızla ilgili konuşmak istediğinizde hiç yorum yapmayıp şimdi sağlıklı yaşam konunuzda eski konularınızı hortlatmam ne derece doğru olacak bilmiyorum.
ama bana kalırsa, hayatınızda ilk defa kendinizi bu kadar salmanızın, bu kadar iradesiz olmanızın, ilk defa o bacakların löp löpleşmesinin sebebi yaşadığınız yaşamdan memnun olmamanız.
hayatınızı ittire kaktıra yaşıyorsunuz. bu yüzden durup durup sigaranızı yakıyorsunuz.
istediğiniz çizgide bir yaşam süremiyorsunuz. her anınızda yanınızda olan adamdan şikayetçisiniz.
ve onu hayatınızda tabiri caizse bir yük gibi görmeye başladığınız için de sürüklemeyi bıraktınız.
yalnız onu sürüklemekten o kadar yoruldunuz ki onu bırakmışken, kendinizi de bırakıverdiniz.
zira konularınız 'eşim dede modunda yaşıyor, beni de aşağı çekiyor' diye başladı, ve en sizin de sedanter bir yaşam tarzına bürünmeniz ile tamamlandı.
zaten mutsuzluğunuzu anlattığınız her konuda sabahtan beri art arda yaktığınız sigaralar da geçiyor.
o yüzden bence bu iş, düğünü kendime hedef koyayım diyerek çözülmez.
çünkü o sigara sadece tadı-hissiyatı sevildiği için ya da vücut bağımlılıktan istediği için içilmiyor.
moral bozukluğundan da içiliyor, duygusal eksiklikten de içiliyor.
bu iş anca iç dünyanızda bir şeyleri hallederek, belki radikal değişimler yaparak belki de hiçbir şey yapmadan sadece yaşamınızı kabullenip affederek çözülür.
yanlış yorumladıysam kusuruma bakmayın lütfen..
Ahhh be içimi titrettin...
41 oldum bu sene, bacağı totoyu bırk kollarım bile gitti. Kilomdan bahsetmiyorum bile, eski bir profesyonel sporcuyum ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapasım yok hiç, bunun bir depresyon hali olduğunu düşünüyorum ama doktora gidip antidepresan alasım da yok, benim gibi olma diyorum o kadar....
Roka salatası öneririm. Üstüne limon sıkıp tuz koyunca harika oluyor. Ben hamilelik öncesi her akşam kocaman salata kasesinde tek başıma yerdim. Tabi ben zevkine yiyordum, zayıflama derdi ile değil, yani yanında başka şeyler de yiyordumKar etmiyor... Yok, somut bi şey lazım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. :/ Salata nasıl sevilir mesela? ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?