Değişim için cana "Tak" eden yer neresiydi?

Çekirdekler düşmanımdı... Onu da koyverdim gitti.

O değil de çay zararlı mı ki ya antioksidan değil mitdi o

Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi zarar. Normal içene zararı yoktur da, benimki normal dışı sayılacak kategoriye girmeye başladı.

Aç karnına art arda 3-4 sigara ile güne başlamak?
Allah rahmet eylesin sevdiğim bir ablamı kaybettim adını anmak istemediğim hastalıktan; "İçeceksen de aç karnına içme! Ben ettim iyi ettim görüyor musun!" diyordu. Aniden kesip atmam lazım bana sökmüyor azaltmalar. Spora da başlamak lazım, lazım, lazım... Buralara böyle yazayım bi iyice kafama sokayım, her yere yazayım evin asayım. Uzun vadede intihar ediyorum gibi hissediyorum.

Kuzum o azim, irade kırılınca kırıldı. Yeniden yapılandırmak lazım mesele o. Nereden başlayacağımı, neye tutunacağımı bilmiyorum.

Kar etmiyor... Yok, somut bi şey lazım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. :/ Salata nasıl sevilir mesela? ..
Kahvalti:
-Avokado, yesillik, peynir, zeytin
Sabah 1 dilim ekmek diisnda ekmek yemeyin. Yumurta sizi cok daha tok tutacak.
-Menemen
-Peynirli omlet, mantarli omlet
-Maydonoz ve yesil sogan ile yumurta salatasi (zeytin yagi ve baharatlarla)

Oglen:
Salata , ton baligi, izgara tavuk, yesil mercimek, kurutulmus domates, koz kirmizi biber ile sevilir. Bu malzemeleri donusumlu kullanarak.
-Kabak ve havucu rendeleyin, yagsiz tavada biraz kavurun. sonra icine biraz dereotu, sonra sarmisakli yogurt ve en uste ceviz nefis.
-Bebek ispanaklari yogurtlayinca (cig) nefis oluyor.
-Yogurtlu semiz otu guzel oluyor.

Aksam:
Taze fasulye, bamya, ispanak, pazi , et, tavuk , balik , salata vs....

Selulitler icin squat deneyin , bol su ve yesilcay. (Kahve bende cok severim ama maalesef selulit yapiyor)
Gobek icin ayranli kurler var.(Yogurt gobek yaglarina gercekten iyi geliyor)

Siyah cay yerine yesil caya dadanin. Sigara kandaki oksijeni azaltiyor o da damar sorunu ve selulite yol aciyor. Birakamazsaniz bile azaltin en azindan ve her kahve - cay ictiginizde 2 bardak su icin. 1 fincan kahveye 2 bardak su seklinde.

Ketojenik diyet ve aralikli oruc diyetlerini arastirin. Bunlar yagdan verdiriyor ve hizli sonuc alirsiniz. Ikisini yaparsaniz super olur.

Ben 4 aydir boyle besleniyorum ve 8 kilo kaybettim arti karbonhidrat neredeyse hic tuketmedigim icin acayip incelip yagdan verdim. Eskiden de bu kilolardaydim ama vucudum hic boyle gozukmuyordu. Birde aksam 7 den sonra asla birsey yemiyorum.

Son olarak evde yapabilecegin yuruyusler var leslie ile 3 mil ve Jillian Michael programi var yarim saat cok etkili.

Amaaannn hepimiz ölücez

Güzel ölmek istiyorum. Kolum bacağım sigaradan kesile kesile değil... Yani böyle söylemem de ruhsuz, yakışıksız oldu ama kafamdan geçen bu oldu yorumunu okuyunca kusuruma bakma olur mu? Bi tepki değil yani, gayri ihtiyari bi düşünce geçiverdi öyle. :/

Takımın ergeni gibi ne bahanem bitti ne kaçamağım, benle mi uğraşacak millet yav; yalan da diyemiyorum yediğim abur cuburu yazdıkça utanıyorum, kaçıyorum işte sonuç olarak... Kilom 67 oldu bu arada, bir kilo daha verdim o zamandan bu zamana iyice sarktım. Diyetten ziyade sağlıklı beslenme-spor-sigarayı bırakma... Bunu yanımda biri ile yapmam lazım, kendimle de ilgili içsel bi değişim yaşamam lazım öbür türlü olmuyor, denedim olmadığını gördüm-gördük. Kaçtım işte. :/

Böyle yazıyorum, bir yandan kendimi de sorguluyorum.

Kar etmiyor... Yok, somut bi şey lazım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. :/ Salata nasıl sevilir mesela? ..

Değişik soslar hazırlayıp,
o şekilde tüketirseniz belki seversiniz...

Yürüyüşle başlayın,
belli bir saatten sonra yemek yememeye özen gösterin,
Hamur işlerini abartmadan tüketin,
Abur cubur seviyorsanız
uzak durmaya çalışın...

Kahvaltıyı sağlam tutun,
Öğünleri atlamamaya çalışın:))

Kendinizi çok çok sevin:)

Evet kendimi çoğunluk yalnız hissediyorum diyeyim geçeyim, derinlemesine çok girmeyelim. Oradan da sigara musallat oluyor zaten, iç sıkıntısı dediğim şey bu ya da buna benzer bir şeyler. Öfke-kırgınlık vb. hissetmiyorum, oraları geçeli oluyor baya. Sadece dolmayan bi şey var, salak bi şey. Herkeste olan gibi bi şeyler aslında, bilmiyorum, kim içinde bi tarafında değişik bi boşluk hissetmez ki bazen? Bana özel bi şey değildir, herkeste olur yani değil mi? Belki daha sık oluyordur bende. :/

Değişim için kimseye ihtiyacın yok senin değişmeni senden fazla kimse istemez emin ol ben ilk başladığımda yok aç kalır bayılırsın yapamazsın versende hemen alırsın yiyince boşver... bunları en güvendiklerim söyledi destek mi evet inadına devam ettim
Sen gittikten sonra ben o aralar dağıttım izne ayrıldım şimdi tekrar toparlanıyorum

Hem 67kilosun ne var boylarımız aynı 1.58di sanki öyle geldi aklıma ben 69la başladım şu an 60.7lerdeyim daha yolum var inanarak başlarsan oluyo ama yapamam deme
Hepimiz kaçamak yapıyoruz aslında ama yaptık bi hata diye sal gitsin demiyoruz olsun bunu telefi edicem diyoruz hem kilo verince ödül olarak yemek daha zevkli hakediyosun biliyosunki onu da yakarsın

Asıl takımla yarışmak oraya yazmak iyi geliyo yazmaya utanıp yemiyosun yazacağın aklına gelince bari az olsun deyip yarım bırakıyosun
Ben 3.takım olmasa bu 8kusur kiloyu asla ama asla veremezdim 65in altı hayaldi benim için
Umarım sende başarırsın canım

İlerleyen yıllarda sizin fotoğraflarınıza baktığında çocuğunuzun "Annem ne kadar bakımlı ve hoş bir kadınmış." diyeceğini hayal edin.Bence motive edici olabilir.

Daha önceki konularınızı da okumuştum hayatınız bomboş geliyor bana.Yani size göre boş.Elbette bişeyler yapıyorsunuz ama sizi tatmin edecek şeyler olmadığından hep bu ruh halindesiniz.Eşinizden beklentilerinizin nedeni de hep doyum alamamanızdan.Hayatınız dolsa belki de eşinizi bu şekilde kabul edeceksiniz ve ikiniz de daha mutlu huzurlu olacaksınız.

Bunu da not aldım, sağlıklı yaşam günlüğü tutayım.
Yok ben normal yemekten tamamen çıktım gibi bir haldeyim, bu anlattıkların filan nasıl gözümde büyüyor anlatamam... Abur cubura dadandım şu ara, vitamin girmiyor vücuda adam akıllı. Kısır döngü işte, hareketsizlik üşengeçlik, bozulan beslenme, güçten düşme, devamında yine hareketsizlik, hareketsizliğin getirdiği çökkün ruh hali, bozulan fizik, bi koyverme... Bükün kulağımı valla bükün; her şeye bahanem hazır; topik açayım ben.

Kırmızı alıntıladığım huy bende de vardır, bi bırakırım, sonra külünden mi doğmak denir, oradan cicili bicili giyinir, ne ise olay halleder çıkarım... Bu kez öyle değil gibi... Yavaş yavaş geldi, yavaş yavaş çıkıyor, yavaş yavaş da netleşecek. Nostradamusa bağladım tövbe yarabbim sinirim bozuldu :))
Karaciğer-kötü beslenme-stres bence o sivilcelerin sebebi bendeki. Direkt karaciğer yamuluyor benim.

Halimize çok üzüldüm. Bence kalkın ve kendinize gelin. Sigara zaten başlı başına yaşlanma çökme sebebi bence. Eşinizi boşverin kendiniz için silkelenme zamanı gelmiş. Hatta ben sizin yerinizde olsam sabah ilk işim kalkıp yürüyüş yapmak ardından limonlu su sonra tarçınlı su derken akşama kadar ne kadar sağlıklı yiyecek varsa hepsini yapardım. Bir bayanın kendisine bu denli bakmayışını kabullenemiyorum lütfen kalkın koşun zıplayın ve bence bu gece yatarken yarın için pozitif düşünün. Kolay gelsin

Sigaram filan yok. Benim problemim kilo. 1.75 boya 74 kiloyum. Kiloyu sadece gövdeye alıyorum. Yani kollar bacaklar ince, göğüs, göbek, bel maşallah davul gibi... Aylardır ara sıra yürüyüş yapıyorum mesela. Ama yememe içmeme dikkat etmiyordum, sporum da düzenli değildi. Baktım ki vücudumda iyiye giden bir şey yok, aksine 1 yıl önce aldığım pantolona bile giremiyorum, bikiniyi unuttum, oramı buramı toplayan mayoya geçtim derken çıldırdım.. Birlikte takıldığım arkadaşım mesela spor yapıyor, dengeli besleniyor, vücudu taş gibi. Biraz da ona özendim. 2 ay sonra yine başka bir incecik arkadaşımla yaz tatiline gideceğiz, bir de burdan gaza geldim. Hani kilo vereyim de bikini giyeyim diye... Öyle.
Bir de benim olayımın trajik yanı şu. Ben 2 yıl önce şu anki halimden en az 15 kilo daha zayıftım. Vücut incecikti. 2 senede nasıl kendimi durduramayıp şu anki kiloma geldim falan, onun da kızgınlığı var kendime. Derken gaza geldim işte. 1 haftayı geçti, ekmeği çok çok azalttım. İşe gitmediğim her sabah yataktan kalkınca ilk iş koşu bandında yürüyüş. Su içmeye ağırlık verdim. Kızartmaya, hamur işine son verdim. Eve bol bol meyve sebze aldım. Doğrayıp doğrayıp yiyorum. Aynada bile vücudumun o şiş halinin indiğini görüyorum, gözüme daha güzel görünüyorum. Bu da beni motive ediyor. İnşallah 2 ayda bir 8 kilo versem ona da eyvallah diyeceğim.

Bir tüyo vereyim. Eğer spora üşeniyorsanız ufak ufak yapın. Mesela ben 1 saat yürümeliyim diye düşünür, başlayamazdım. Çünkü o koşu bandında yürümeye acayip üşeniyorum. En azından 30 dk sabredip yapayım deyince daha kolayıma geliyor. Velhasılı 35-40 dk yürüyorum, yetiyor. Açık havada saatlerce yürüsem gıkım çıkmaz ama koşu bandında dakikaları sayıyorum işte.

Gunde 1 saat hizli tempo haftada 3 gun fitnessa yazilin.gunde 3 litreye yakin su icin.ekmegi kesinlikle cikarin hayatinizdan.guzle bi diyet listesi yapin kendinize.ben sabah guzel bi kahvalti oglen 4 gibi aksam yemegi adi altinda abartilmayacak derecede yemek yerdim.oglen bir meyve saat 7 gibi biraz kuru meyveler falan yer gecede suyumu icer uyurdum.bu sekilde 1 haftada 3 kilo verdim.bence yapabilirsiniz bi alisirsaniz hic zor gelemyecek size

Yok canım yanlış anlamadım :)
O mesajı sana 1 saat yürüyüşün ardından, isveç diyetinin 8.gününden sürünerek yazdım
Her kadın güzel, bakımlı ve fit olmak ister. Tabiki çok zor, yol uzun ve meşakkatli
Bi tek sigara konusunda iradesizin önde gideniyim. Annem hergün diyor, güzelliğin gidiyor kolunu bacağını kesmelerini mi bekliyorsun bırak şu zıkkımı diye. Ve evet benim annem de seninki gibi aşırı anaç 40 yaşına geldim hala ne yedin ne içtin, erken yat eken kalk

Sigarayı bırakmazsanız 10 yıl içinde kalp hastalıklarınız başlayacak. Dişleriniz sapsarı olacak. Etleriniz löp löp dökülecek. Teniniz çok saçma bi renk tonuna dönecek cildiniz sarkacak pütür pütür olacak yüzünuze bakılmayacak. Sonra eşiniz ve cevreniz sizden iyice şikayet edecek. Eşiniz artık sizi beģenmeyecek. . Siz de üzülüp daha çok sigara icçeceksiniz. Sonra damarlarıniz hepten tıkanacak. Sonra artık daha fazla dayanamayan damarlarıniz iflas edecek. Belki bacağını kesmek zorunda kalacaklar(Allah korusun) normal yaşınızdan 20 yaş büyük gözukeceksiniz. Hatunlar etrafta mini şortlarla güzel bacaklarıyla gezerken aiz de onlara imrenerek bakacaaksınız. O yüzdeeeeeeeeeennnn sigarayı bırakın spora başlayın. Gören vay beeehhh desin. ( Umarım bu ihtimaller totonuzu kaldırmaya yardımcı olur sert olduysa kusura bakmayın

Est. kusur yok hiç, gayet doğru diyorsun. Bırakıverdim, irade kırıldı, sigaram arkadaşım haline geldi iyice. "Niye ki ne için?" dediğim bir hale de girdim evet. Yazık ki çocuğuma bakıp silkelenmem gerektiğini görüyorum sadece ve gördüğüm halde o başlangıçtan atlayamıyorum. Çocuğum için sigarayı tek seferde kırıp atan ben, şimdi yapamıyorum. Eşime daha hoş görüneyim deyip doğum sonrası aldığım kiloların 25ini veren ben, şimdi "Yoruldum" diyorum. Moral ayarlarım bozuk şu ara evet, yükseltiyorum, gezeliyorum oraya buraya, gece belli bir saat geldi mi düşünürken o morali yiyorum. Değişim olmalı. Onun konusu bu, buradan atlamalıyım. Ben böyle biri değilim, en bktan zamanımda bile değildim, şimdi hiç olmamalıyım.

Temiz bi depresyon yaşıyorum zaten Attraente, ilaç kullanıyorum şu an. Sorun tek ilaçlık bi şey değil, totomun yerinden kalkması lazım, kendimi zorla spora başlatacağım yani olmayacak bana yaramıyor bu pasiflik. Oturup ilaçların harekete geçirmesini beklemek olmaz işte. Şikayet ettiğim şeyi ben değiştirmeliyim.
Bu konuya böyle böyle yazayım iyice katayım kafama.

Roka salatası öneririm. Üstüne limon sıkıp tuz koyunca harika oluyor. Ben hamilelik öncesi her akşam kocaman salata kasesinde tek başıma yerdim. Tabi ben zevkine yiyordum, zayıflama derdi ile değil, yani yanında başka şeyler de yiyordum

Önce söylemelimki cok tatlısınız konu diyet ve spora gelince demişiniz ki yanımda biri lazım bence bunu başka biri olmadanda yanınzda yapabilirsiniz sadece başlayna kadar güclü bir karaktersiniz bana öyle iznenim verdiniz ille spor salonuna gitmeye gerek yok evde spor yapabilirsiniz oraya vericeniz parayı eve koşu bantı alın yada pisiklet spor vidolarına bakın bu kücük sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…