• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişim

puregardenia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
17
4
1
Merhabalar
Yaklaşık 1 senelik evliyim, eşim gayet iyi bir insandır. Severek ve anlaşarak evlendik. Ben eşimi tanıdığım sıralarda maddi durumu iyiydi fakat bazı sıkıntılardan ötürü kötüye gitti . Şu an da hala pek iyi sayılmaz. Yaşantımız yine de orta standartın üstünde sayılır. Ama eşim genel olarak benim için tüm şartları zorlar elinden geleni yapmaya çalışır. Fakat sorun şu ki ailesi tarafından bazı kötü niyetsiz haksızlıklar yaşandı. Bende karakter gereği haksızlığa tahammül edemeyen bir yapıdayım. Doğal olarak bu aramızda sıkıntılara yol açtı. Çözemedik ve ben konuyu açmadığım sürece sıkıntı yaşamıyoruz. Ama illa ki hayat şartlarımızdan ötürü karşımıza çıkıyor ve kavga ile neticeleniyor ailesine kızıyorum bazende asla hakarete varmayan kaba sayılabilecek kelimelerle kızgınlığımı belirtiyorum. Ailesi ile ortak işleri var ve benden düğün takılarım alındı tabii vaadlerle ama hiç biri karşılık bulmadı. Ben de doğal olarak her maddi sıkıntımızda onlar olsaydı demekten kendimi alamıyorum. Çünkü paramızın kullanılıpta para lazım olduğunda sıkıntı yaşamak konuları hep taze tutuyor. Artık takıntıya dönüştü diyebilirim sürekli kendi kendime zihnimle tartışma halindeyim nasıl verdim, nasıl yaptım bunu bana nasıl yaptılar , o böyle bu şöyle diye diye uykularım kaçıyor. Tabii olan oldu giden gitti ama artık vicdanımı kaybetmiş gibiyim biraz eşime çoğunlukla ailesine karşı. Eski iyi niyetimi kaybetmiş gibiyim eski ben değil gibiyim. Her zaman pozitif bakıp herkese karşı olumlu şeyleri gösteren ben artık daha acımasız yorumlarda bulunur oldum hem kendime hem arkadaşlarımın anlattığı kendi sıkıntılarına karşı. Nasıl düzelir ne yapılır bir bilinmezin içindeyim . Sizce de insanın yaşadığı haksızlıklara karşı ketumlaşması vicdanının azalması normal mi?

Son düzenleme:
Eşinin maddi sıkıntısı yokken her şey muhteşemdi artık daha az parası var ve büyü bozuldu. korono bitince gir bir işe çalış kafanı dağıt kendi maddi gücünü eline al. Belki o süreçte eşinin işleri de düzene girer alır sana bilezik. Allah sağlık biraz akıl ve mutluluk versin inşallah altın dediğin nedir yani sırf iki altın için niye kendini paralıyorsun geçmiş gitmiş.

Eşinin maddi sıkıntısı yokken her şey muhteşemdi artık daha az parası var ve büyü bozuldu. korono bitince gir bir işe çalış kafanı dağıt kendi maddi gücünü eline al. Belki o süreçte eşinin işleri de düzene girer alır sana bilezik. Allah sağlık biraz akıl ve mutluluk versin inşallah altın dediğin nedir yani sırf iki altın için niye kendini paralıyorsun geçmiş gitmiş.
Eşimin maddi sıkıntı konu değil ben zaten evlenmeden önce gayet iyi bi hayat yaşadım kimseninde maddiyatına ihtiyacım olmadı . Akıl dileyeceğiniz bir durum söz konusu değil yani konu haksızlıkları hazmedememekti

Dediğim gibi vicdan duygumu kaybetmiş gibiyim adeta gaddarlaştım
Gaddar ve vicdansız oldugunu sanmiyorum, duyarsızlasmıssın sadece kendi mutsuzluğuna gomulup.
İnsanın kendi kendine konusup uykularının kacmasını kendıyle hesaplamaya calısmasını cok ıyı biliyorum. Sonuclanmadıgı gıbı tum hayatını da etkiliyor.
Caresı ne desem bilmiyorum, ben yuzlesıp kurtulmtum ama oyle kolay olmadı tabi o kararı vermem. Uzuldum.

Benimde takılarım alındı düğün sırasında. Geri verilmemek üzere. Ve benim bunu kabullenebilmem yıllarımı aldı. Faturalarımızı ödeyemeyip kesildiği o kadar çok oldu ki.. ne zaman kardeşi evlendi biz o zaman düzeldik. Çünkü eşim artık ailesini savunmayı bıraktı. Gerçekleri gördü. Bana haklısın dedikçe bende sustum şimdi o konu açılmıyor. Evet bende gaddar oldum. Ve kendi mutluluğum için öyle olmam gerektiğini anladım.

Olan olmus artık . Bu kadar düşünürseniz kimse sizin için vah tüh demez kendinize edersiniz. Daha kötü durumda olanları düşünün sukredin

Eşimin maddi sıkıntı konu değil ben zaten evlenmeden önce gayet iyi bi hayat yaşadım kimseninde maddiyatına ihtiyacım olmadı . Akıl dileyeceğiniz bir durum söz konusu değil yani konu haksızlıkları hazmedememekti

ben size akıl dilemedim genel olarak yazdım. Bu katı oluşunuzu da kötüye yormam şahsen zamanında yeterince iyi niyetli olmuşsunuz zaten o zamanlarınıza saysınlar. Bırakın katı olun artık kimse istediğini diyemesin haksızlık yapamasınlar bir hareket için 3 kere düşünsünler.

Gaddar ve vicdansız oldugunu sanmiyorum, duyarsızlasmıssın sadece kendi mutsuzluğuna gomulup.
İnsanın kendi kendine konusup uykularının kacmasını kendıyle hesaplamaya calısmasını cok ıyı biliyorum. Sonuclanmadıgı gıbı tum hayatını da etkiliyor.
Caresı ne desem bilmiyorum, ben yuzlesıp kurtulmtum ama oyle kolay olmadı tabi o kararı vermem. Uzuldum.
Evet gerçekten artık kontrol edemiyorum sürekli biriler ile tartışma halindeyim kendi kendime başkaları ile yüzleşiyorum ama kimsenin yüzüne karşı tek kelime edemiyorım

ben size akıl dilemedim genel olarak yazdım. Bu katı oluşunuzu da kötüye yormam şahsen zamanında yeterince iyi niyetli olmuşsunuz zaten o zamanlarınıza saysınlar. Bırakın katı olun artık kimse istediğini diyemesin haksızlık yapamasınlar bir hareket için 3 kere düşünsünler.
Kendi kendime aynen öyleyim zihnimle tartışırken şunu diyeceğim bunu söyleyeceğim diyorum ama kimsenin yüzüne karşı saygısızlık etmemek adına hiç bir şey söyleyemiyorum ve insanlar artık saygımı aptallık zannediyorlar gibi geliyor

Işler yolunda gitseydi kötü niyeti olmayan haksızlık olmayacaktı işin adi. Takıları çok dert ediniyorsaniz borç olarak verdiğinizi ve düzelir düzelmez almak istediğiniz söyleyin. Fakat siz takının değil haksizligin sizi yiprattigini söylüyorsunuz. ee ama karşı taraf sanirim sizin takınızla riske girmiş ve başarısız olmuş. Olmaması gerekirdi ama kabul etmişsiniz, bunun içi gaddarlasmak, huzursuz olmak, sizin tabirinizle vicdansız olmak biraz abartı bir tepki sanki

Evet gerçekten artık kontrol edemiyorum sürekli biriler ile tartışma halindeyim kendi kendime başkaları ile yüzleşiyorum ama kimsenin yüzüne karşı tek kelime edemiyorım
Cok ıyı anlıyorum ben bazen yolda giderken aglarken buluyordum kendımı.
Ya da sinirden agzım kurumus falan, tansiyonum yukselıp duruyordu.
Sonra yuzlestım kurtuldum ama, sen simdilik yapma boyle bisey henuz cok yeni Evlisin.
Baska careler bulalım sana arkadasların onerıler olacaktır burdakı.

Kendi kendime aynen öyleyim zihnimle tartışırken şunu diyeceğim bunu söyleyeceğim diyorum ama kimsenin yüzüne karşı saygısızlık etmemek adına hiç bir şey söyleyemiyorum ve insanlar artık saygımı aptallık zannediyorlar gibi geliyor

Bırak biraz pişkin ol şakayla karışık geçir lafları boşversene kimse bu kadar düşünceli değil. ne olabilir en kötü eşin neden böyle söyledin der vıdı vıdı yapar iki gün sonra unutulur :KK70: niye onlar kırılmasın diye sen kırılasın ki ama ne söylersen söyle üslubuna dikkat et :( umarım herşey yoluna girer

Işler yolunda gitseydi kötü niyeti olmayan haksızlık olmayacaktı işin adi. Takıları çok dert ediniyorsaniz borç olarak verdiğinizi ve düzelir düzelmez almak istediğiniz söyleyin. Fakat siz takının değil haksizligin sizi yiprattigini söylüyorsunuz. ee ama karşı taraf sanirim sizin takınızla riske girmiş ve başarısız olmuş. Olmaması gerekirdi ama kabul etmişsiniz, bunun içi gaddarlasmak, huzursuz olmak, sizin tabirinizle vicdansız olmak biraz abartı bir tepki sanki
Zaten dilde borç olarak geçiyor ama ufukta onun geri ödemesi mümkün bile değil diyebilirim. Konumu çok açamadığım için çok iyi anlatamıyorum

Esinle baska sorunlar yoksa yapilanlari unutup mutluluguna odaklanmaktan baska care yok. Giden gitti gozuyle bakarsan belki bir nebze icin rahat eder. Basinizin gozunuzun sadakasi olarak dusun. Adamin da ailesi girtlaklarina yapisip geri verin diyemiyordur haliyle, sen olsan kendi ailene diyebilir miydin. Ama bundan sonra olmamasina dikkat etmesi konusunda konus. Yoksa o kavgalar buyur de buyur. İmkan varsa isini de ayirsin. Aileyle, akrabayla iş yapilmaz lafi cidden çok doğru.

Bırak biraz pişkin ol şakayla karışık geçir lafları boşversene kimse bu kadar düşünceli değil. ne olabilir en kötü eşin neden böyle söyledin der vıdı vıdı yapar iki gün sonra unutulur :D niye onlar kırılmasın diye sen kırılasın ki
Bunun için kendimi zorluyorum ama yok asla çıkmıyor ağzımdan söylemek istediğim şeyler ama gerçekten demeye çalışacağım artık kafamdan geçirmediğim tartışma biçimi kalmadı diyebilirim

Esinle baska sorunlar yoksa yapilanlari unutup mutluluguna odaklanmaktan baska care yok. Giden gitti gozuyle bakarsan belki bir nebze icin rahat eder. Basinizin gozunuzun sadakasi olarak dusun. Adamin da ailesi girtlaklarina yapisip geri verin diyemiyordur haliyle, sen olsan kendi ailene diyebilir miydin. Ama bundan sonra olmamasina dikkat etmesi konusunda konus. Yoksa o kavgalar buyur de buyur. İmkan varsa isini de ayirsin. Aileyle, akrabayla iş yapilmaz lafi cidden çok doğru.
Kesinlikle yapılmamalı fazlasıyla katılıyorum bana kalsa direk ayrılmasını tercih ederdim inanın. Sinirlenirimi bozan benim ailemin asla böyle birşey yapmayacak olması

Back
X