dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

cnm ne yaptın doktora felan gıttın mı durumlar nasıl .. yazışacaktık yazmadın

cnm ne yaptın doktora felan gıttın mı durumlar nasıl .. yazışacaktık yazmadın

Canim slha kusura bakma uzun zamandir giremiyorum foruma.psikiyatir da musade etmedi birazda...evet doktora gittim adetimde gecikme vardi hapla duzene girdi cok sukur.6ay ocakda bitiyor. Doktor bana 6ay demisti.arastirma hastanesine gidiyorum. Uzmanada gidecegim ocak ayina yakin bi zamanda.gecmiyor nasil atlatacaz slha...senin durumlae nasil daha iyimisin...ben cok sukur iyiyim ise baslayinca daha iyi oldum.

benım 6 ay 20 gün oldu cnm.. gecmıyor gecmeyecek... belkı hamıle kalınca ve sağ salım alınca geçer... rabbım en hayırlı zamanda nasıp etsın hepimize cnm..

Bende bebegimi 18haftada kaybettim aniden oldu ilk bebegim olacakti cok heveslemistim aniden suyu bosaldi hicbir agrim sizim yokken nasil oldu anlamadim suyu olmadigi icin sadece 6gun yasadi daha sonra dusuk yaptirttilar sunni sanciyla rabbim herkese trkrarini nasip etsin insallah

34 haftalık hamileydim , pazar sabahı hafif hafif ağrım vardı önemsemedim birde misafirim gelecek hazırlık falan filan akşama doğru ağrım aralıklarla şiddetlenmeye başladı ama ben halen diyorumki yalancı sancı birşey olmaz. Böyle böyle gece yarısı oldu eşim yanım da değil ablam geldi baktı duramıyorum agrıdan abimi aradık ben bir mont aldım çıktım . Hep özel hastaneye gitmiştim yine gittik doktoruma telefon ettiler ben gelemem ebeyi arayın o gelsin dedi , ebeyi aradılar iltihap kapmıştır , serum takın dedi telefon da neyse biz biraz kızdık filan nts ye bağladılar sancım yok nöbetçi doktor serum takalım dedi , serum takıldı 10 dk sonra filan altımda bir sıcaklık hissettim baktım kan ama nasıl cok nöbetçi doktor uzaktan yanıma da gelmiyor bu arada rutin kanama bu korkma diyor biz müdahale edemeyiz tıp fakültesine gidin dedi ama ambulans da vermiyor şöför yok diye . Benim öyle bir kanamam oluyor ki kendimi kaybetmisim tekerlekli sandalyede kapının önünde abimin arabasını beklyorum düşünün halimi. Abimin arabasına biner binmez suyum geldi ben araba da bayılmışım tıp fakültesine gittik hemen ultrasonla baktılar bebek plesentadan ayrılmış hemen amelyata almamız lazım dediler 15 dk icinde ameliyathanedeydim . Allaha çok şükür bebeğime birşey olmadan doğdu 1900 gr olarak 1 hafta hastanede kaldık, bebegim küvozde kaldı amelyattan 4 saat sonra ayağa kalktım , ilk gün göstermediler bebeğimi 2.gün gördüm kucagıma aldım. Şimdi bebeğim 3 aylık . Uzun uzun yazdım belki okumaya üşenen olur ama hamile olanlar mutlaka yeni doğan ünitesi olan bir hastanede dogum yapsınlar birde yok yalancı sancıymış gaz mış iltihapmış hiç düşünmeden ufacık bir sancı da doktora gidin mutlaka ihmal etmeyin lütfen
. Allah yardımcınız olsun

adet duzensizliginizin sebebi ne acaba hangi ilaci kullaniyosunuz?

mrb arkadaşlar zmannda bu sayfalra girip umut aramış biri olarak girip umut olmak itedim. bende 2009 aralıkta oğlumu 32 haftalıkken kaybettim en azından sizin bazı doktorlar duurmu anlayıp önelm almışlar benim belirli sebeplerim yokken son ay özllikle ellerim ayakalrım şişmeye başlamıştı hem de baya. doktorum normal diyordu hiç tansiyonuna dikkat et bile demedi en sonunda idrarda protein çıkmışken idrar yolu enfeksiyonu deıip beni eve gönderdi 1 hafta sonra şiddetlia ğrıalrla ben doğum oluyo sanıken doktora gittim ama bebğim plesantasından ayrılmış plesanta dekolman olmuştu. preklempsi buna neden olabşliruor. ve yetişemedim bebğimi kaybetmiştim. zaten yalasaydıda ayrılma olduğpundan oksijensiz kalırdı dediler. neyse doktor hatası çok büyük sonra ben alanında uzman bir profesöre girttim tüm etstlerim yapıldı hiçbi sorun yok dokorum bekle desede ben sezeryan olmama rağmen 4. ayda hamile akjldım hemen. oğklum gitmişti ama kardeşini sağ salim gönderdi bana 2010 aralıkta kızımı dünyay getirdim sağlıkla ve çok gzüel bir hamielik geçirerek . hiöç ilaç kullanamdım. düzemli günde 3 kez tansiyon takibimi yaptym kiloma çok dikakte ttim düzenli yürüyüş yaptuım.ve sorun ypoktu ama rike de atmmak için 37. haftada bebğim sağlkıkla dnyay geldi. aradn 1.5 sene geçti tekrar hamile kaldım yişne aynı doktoruma gittim şükür diğer kızımı dA SAĞLIKLA KUCAĞIM ALIM. DİYECEĞİM GİTTİĞİNİZ DOKTOR ÇOK ÖENMLİ. ŞUYNA 2 TANE DÜNYA GZÜELİŞ KIZIM BİR TANE DE MELEK OĞLUM VAR. ÜZÜLMEYİN.ALALH BÜYÜK MELEK ANNLERİNN DUALRINI GERİ ÇEVİRMİYOR. AMA YEDİKELRİNİZE DİKAKTE DİN ÜZLMEYİN DÜZNŞLİ TANSİYON TAKİBİNİZ YAPIN ÇOK KİLO ALMAMAYA BAKLN.BU YAZIMI PREKLEMPSS, SAYFASINA AYZMIŞTIM AMA SİZLEREDE KOPYALAM GEREĞİ DUYDUM BENDE SEZERYANDAN SONRA 4. AYDA HAMİEL AKMIŞ BİRİYİM ŞÜKR SORUN YAŞAMADIM. BEND EÇOK ARARDIM ZOMALR Bİ MSJ GÖRÜR GÖRMEZ EŞİME SÖYLERDİM BAK KISA SÜREDE HAÖİLE AKALN AVR DEYİP İKNA ETMEYE ÇALIŞIRDIM. SONRASINDA 1.5 SENE SONRA YİNE OLDUM YANİ 3. SEZEYANI OLMUŞ BİR KİŞİYİM. RABBİM DUALRINZI KABUL ETSİN.

kızlarrr ben 10 ay önce dekolman plesanta sebebiyle sezaryen oldum. kızımı 37 haftalık kaybettım... 6 ay korundum hemen tekrar hamıle kaldım.. bu kez de 6 haftalık kalp atışı durdu kürtaj oldum... ılkınde de ıkıncıde de doktorlar sebepsizdir araştırmaya gerek yok folık kullan sadece dedıler... ben rahat edemedim üniv. hastanesine gıttım pıhtı genetık vb testlerı yaptırdım... ve faktör v diye bı değer heterozigot yazıyo... mtfhr diye bı değer var o normal yazıyor.. doktrların bazıları sadece folık kullan pıhtı yok dıyo... bazıları da pıhtıya egılımlı o yüzden aspirin ya da crospın ve kan sulandırıcı iğne ol önlem amaçlı dıyo... kafam allak pullak.. 2 buçuk ay oldu kürtaj olalı yenıden düşünüyorum ama ne yapacağım bılmıyorum.... ne olur buna benzer durum yasayan varsa bısey desın bana

GWÇMİŞ OLSUN aLLAH SABIR VERSİN. BENCE ALANINDA UZMAN RİKSLİ GEBELİKLER KONUSUNDA UZMAN BİR PROFA GİTMELİSİN BEN ÖYLE YAPTIM BENİMDE O TESTLER YAPILMIŞTI DA ONALRDA SORUN YOKTU GALİBA SADECE MTHFRLERDEN BİRİNDEMİ BİŞİ AVRDI NE. AMA ONADA HER İNSANDA OALBİLECEK BİŞİ DEDİ BANA HİÇBİŞİ KULLANDIRMADI. BU TESTLERİ YORUMALYACAK UZMAN BİRİNE İHTAİYCA VAR BENCE. BEN DOKTORUMA ÇOK GÜZVENDİM PROFTU VE YANLIŞ HATIRLAMIOSAM BEN SORMUŞTUM BİÇOK KİŞİ ASPRİN FALAN KULLANIOMUŞ DİYE O DA ASPRİİN DAHA ÇOK DEKOLMANA NEDEN OLUR DEMİŞTİ SANKİ TABİ NERDEYSE 4 YIL OLDU YANLIŞ DA YÖNLENDİRMEK İSTEMEM.

11 yaşında şükürler olsun bir kızım var. sürekli kardeş istiyordu iş kariyer derken kızımda kreşlerde bakıcılarda büyüdüğünden uzaktı bizim için ikinci evlat. neyse hamile kaldım kzıım istiyor diye 9 haftalık tsh yüksekliği nedeniyle karnımda öldü minik yavrm çok üzüldük. tiroit ilaçları kullanmaya başladım değerlerim düştü aradan 8 ay geçince tüm tahlillerimi yaptırdım folic acid kullandım ve hamile kaldım. kızım kız kardeş istiyordu. ilk üç ayı atlatınca çok sebvindik şükür dedik. hiçbir sıkıntı yoktu ne bende ne DERİN'de bir kızımız daha olacaktı. isminide ablası hazırlmıştı. bir sabah ağlayarak yanıma geldi kardeşinin öldüğünü görmüş. onu telkin ettik hiç sıkıntımız yok üzülme sen diye. aradan zaman geçince rüyamda kızıma BİNNUR koymam söylendi kulağıma dedik bunda vardır bir hayır DERİN BİNNUR olsun. neyse tüm hazırlıklar yapıldı. odası süslendi küçük meleğimizin kapıya süsler takıldı bekliyoruz son dra gittiğimde herşey normal bir hafta sonra doğuma gel dedi. tüm aile büyüklerimiz özlenen bebek kokusu için bizimleydi. bebek transvers duruşta olduğu için ve iri bir bebek olduğu için sezeryan olacaktım. dr.dan iki gün sonra DERİN BİNNUR'um hareket etmiyordu. kanama sancı su gelmesi vs olmadığı için dr gidip nst ye girmek istedim. yolda hatta annemlere çantayı alıp gelebilirsiniz belki acil doğuma girerim deedim. NST ve ultrason sonucu artık bebeğin kalbinin atmadığını dekolamn plasenta olduğumu dr. söyleyemedi. hüznümü acımı söz bulamıyorum anlatmaya acilen sezeryana alındım iğne vurulurken defalarca iyi bakın bebeği alınca yaşıyor olabilir görmemişsinizdir diyerek bayıldım. yavurm 4 kg doğmuş. dünyalar güzeliymiş yumuk yumukmuş her yeri sonradan morga giren eş dostlarımız anlatıyor. yıkayan kadınlar ağlamaktan yıkayamıyorlarmış hastane balıkesirde yeni sayılır böyle vir olay ilk defa yaşamışlar çevremde de ben ilkim şoktayız. güzel meleğimi eşim toprağa verirken BİNNUR ismini yazdırmış. içim yanıyor. Allah OL derse olur verende o alanda hiç şüphesiz bizlere şimdi güzelce sabretmek düşüyor. ama bu üzüntünün tarifi yok. kimselere yaşatmasın. kızım çok büyük travma yaşadı. onun içinde ayrı üzülüyorum. hepimiz ayrı sınav verdik. Yüce mevlam isteyen herkese hayırlısı ve sağlıkla evlat nasip etsin. şuan bile ellerim titriyor üzüntüden 4 ay bitti sızısı aynı yüreğimde 39 yaşıma girdim. tekrar denemek düşüncesi bitmiyor ama korkusu çok.:-(

yüce rabbim san asabır versin zor evlat acısı

Selam arkadaslar. Oncelikle hepinize Allah'tan sabir diliyorum. Gebeligimin 18. Haftasinda aniden baslayan bir kanamayla hastaneye gittim. Ultrason ve yapilan tetkikler sonucu plasentamda ayrilma oldugunu (ne kadar oldugunu bilmiyorum) soylediler ve 3 gun hastanede yattim. Bu sirada surekli olarak progestan hap ve serum verdiler. Kanamam cok uzun sure devam etmedi, ancak 2-3 saat, 1 tane ped dolduracak kadar surmustur. Sonraki 3 gun kahverengi lekelenme olarak devam etti. Kanama durunca doktorum taburcu etti ancak dusuk riskimin yuksek oldugunu ve 9 ay boyunca yatak istirihati yapmam gerektigini soyledi. Sonraki 1 hafta dedigi sekilde surekli yattim ve kanama tekrarlamadi (progestan kullanmaya devam ediyorum). Ancak 1 hafta sonra cok cok hafif kahverengi bi lekelenmem oldu. Sormak istedigim gebeliginin erken donemlerinde benim gibi plasentanin bir kismi ayrildigi halde bebeklerini saglikli bir sekilde dunyaya getirenler var mi aranizda?

Merhaba Dekolman sebebiyle 39+2 haftalıkken bebeğimi kaybettim.acım çok taze bilmezdim yürek acısı nasılmış. Allah evladını büyükken kaybedenlerin yardımcısı olsun elimizdekiler bizim değil sadece emanet onlara bu gözle bakmalıyız. böylece elimizdekilere fazla bağlanmayız. Daha fazla uzatmayım hikayem uzun ama sonuç kısa...
Size sorum şu sebepler dahilinde bu konuda yani riskli gebelik dekolman konusunda uzman ankarada tanıdığınız, tavsiye edeceğiniz bir doktor varmı ? teşekkürler

Arkadaşlar Merhaba ben yeni katıldım araniza bende dekolman plasanta yüzünden 40 haftalik bebeğim karnimda öldü tabi bu doktorun yorumu bide kordon dugumlenmesi dediler o anki acida otopsi yaptirmadik bende genetik test yaptirdim daha sonuc cikmadi.cok aci verici o yuzden sizi cok iyi anliyorum.merak ettifim bu olaydan sonra hamile kalan varmi yada doktor nekadar korunma suresi onerdi size cvp verirseni sevinirim

18ekim2014
Hepimize Allah tan sabırlar diliyorum öncelikle! ..
Bugün dekolman plesanta yüzünden oğlumu kaybedeli otuzsekiz.gunum.
Normal bir hamilelik yasadim.
Tam on gün sonra oğluma kavuşagim heyecanıyla gün sayarken karin agrisi ve en son kanamayla hastaneye gittim
bebegimi kaybetmistim...
12eylul 2014 en aci günüm oldu...

Sonrasi ...
Çok zormus evlat acısı. .
Çok ağladım..
Yandim.
Kavruldum

Allah hepimize güç versin.

Inan seni cok iyi anlıyorum benimde 3 ayim oldu ilk baslarda cok zor ama sonra daha iyi olacaksin bana inan.sende sezeryan oldun galiba.doktorun sana kac ay korunma suresi verdi

EVET sezeryan oldum
Doktorum önce dört ay dedi ama galiba altı ay diyecek. Cok korkuyorum ya yeniden hamile kalamazsam diye.o zaman bu acı hiç bitmeyecek gibi geliyor. Hemen hamile kslmak istemem galiba psikolojimizden.kaynaklaniyor.bi de yaşım geçecek diye korkuyorum. ...
Inan seni cok iyi anlıyorum benimde 3 ayim oldu ilk baslarda cok zor ama sonra daha iyi olacaksin bana inan.sende sezeryan oldun galiba.doktorun sana kac ay korunma suresi verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…