- 23 Temmuz 2010
- 415
- 100
- 123
arkadaşlar ben de dekolman plesanta sonucu 37+3 te bebeğimi kaybettım... sezaryen oldm. anı kanama ıle gıttım.. 65 gün oldu bugün 6 ayın dolmasını bekliyorum.aklımdan hıc cıkmıyr.aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ama bır yandanda acılarım dınsın dıye tekrar istiyorum. buada grdümki bu durumdan onra bebeklerını kucaklarına alanlar var . tüm yazılanları okuyamadım o yüzden sorularım var,o arkadaşlar cevap verırse sevınırım.. ilk sezaryenlerinden ne kadar sonra tekrar gebe kaldılar ve karın büyüdükçe dikişlerinde sorun oldu mu??? kaç haftalıkken doğum yaptılar. doktorum tekrar hamıle olursan erken alırız bıraz dedı de.. şimdiden sağolun cevaplar için
konu başlığını görünce girip bişiler yazmadan edemedim. bende 2009 aralık ayında dekolman nedeniyle 32 haftalık bebğimi kaybettim.
sizlerinde anlattığı gibi ani ağrıalr ve kasılmalarla hastaneye gittiğimzide bebğim yaşamaıyodu sezeryanla alındı. sebep die sorduğumuzda belli değil hala kesin bir cevap yok
ama bende şişlikler vardı ve idrarda protein çıkmıştı ama benim ilgisz doktorum bunalrı önemsemeyip ev göndermişti ve yaklaşık 1 hafat sonra butarişfisz acıı yaşadım
evet çok zor günelr geçirdim hataı zindan ettim kendimi yeri geldi şsyanda ettim. ama sonra dedim ben tekra hamile kalıcam acımı hafifletmenin tek yolu bu her gün dua ettim oğlum kardeşini yolla yüzmü güldür die.45 gün sonra doktora gitiğimde doktor en az 9 ay bekel dedi. ama ben kendime çok iyi baktım spor yaptım eski kloma 3 ayda döndüm iyi beslendim derken 4 ayda korunmayı bıraktı tabi çokda araştırdım sezeryandan sonra ksıa sürede hamile aklan varmı die benim gibi kaybedenelrle burda sohbetler ettik. tabi o arkadaşlarla sohbetlerimzide testler öğrendim gittim doktoruma bile sormadan onalrı yaptırdım. bi sorun çıkmadı kanda pıhtılaşma genetik testler galiba.ilk denemmde şkürler olsunki hamile kaldım. ben bursada bu konuda uzman prof dr. yalçın kimyay gittim çok d aemmnun kaldım günde 3 kez tansiyon takibi yapmaı istedi kiloma çok dikaat etmem gerektiğini söeldi hergün yüryüş yaprım dikaktli davrandım çok tuz falankestim. şükür 38. haftada kızma kavuştum hiçbr iğne ilaç bişi kulanamdım her hamileinin kulalndığı vitamin demir takviyesi dışında. ilçede oturorum ben bazen burda doktora gitmrm gerektiğinde Alalh allah nie iğne vermedi doktor aspirin vermedi dediler. ben yalçın beye sorduğumda sprin daha çok neden lur dekolmana dedi bana. doktorlar okadar yanlıuş yönlendirioalrki insanı. en önemli konudu riskli gebelikelr konusnda uzman birni buşlmak.son ay ben doüğum profda pahalı olsuğundan onunda kabul ettiği başka bir doktora aynı zöanda yalçın beye gittim.son an tansiyonumda bir oynama oldu .d oğum ayapcağım doktor önemsemedi olur son zamnalr dedi. ama yalçın bey görür görmez kafam takıldı seni eve gönderme hastaneye yatıralım dedi. meğer benim kasılmalrım oluomuşben anlamıomuşum ağrı eşiğim yüksekmiş öle dediler. sayesinde ertesi gün doğum yaptım sağlıkla kzımı kucağıma aldım.çok dikaktli titiz bir doktor.size tavsiyem doktorunuz çok iyi esçmeniz evet madd, açıdanz rluyor biraz belki ama beişlerin sağlığı için değer tansiyon takibi yapamnız.şlişlikelr ve isdrada protein varsa önemsememizlk yapmayın.kilo almayın tuzlu yemeyin. yüryüş yapın sağlıklı beslenin.şimdi geçenelrde bir süprizl edhaa akrşılaştım yine hamile oldıuğumu öüğrendim kzım 1.5 yaşında kızma bir kardeş gelio yine aynı doktoruma gidorum.birdaha olacak die bişi yok ama çok dikaktli olun. uamrım hepinzi sağlıkla kucağınıza alırsınzı yavrularınzı. eğer bişiler sormak siterseniz bana özelden msj atabilirsiniz.
rabbım ne byüksün... canımm inan yuzum guldu okurken yazdıklarını... rabbım bıze de nasp etsın... bende 37 haftalık kızımı dekolman plesanta sonucu kaybettım. hıc bır neden yok dedılerr bana. yapmam gereken test soylemedı dktorum. hatta ılk kez hamıle olan kışı de ne kadarsa rısk sende de oyle dedı... 6 ay korun dedı.. bende oyle yapmayı düşünüyorum 2 ay oldu zaten bır ay sonra folık asıte başlayacağım nasıpse.. size sorum hangı testlerı yaptırdınız. ve 4 ay sonra hamıle kalmışsınız ya dikişlerde sorun oldumu? lütfen cevap verın...
Merhaba arkadaşlar; Bende sizinle aynı durumu yaşadım fakat ben erken müdehale sonucunda 34+0 da bebeğim ve ben sağlıklı bir şekilde çıktık hastaneden. Hamdolsun..Bayramın 3. günü sabah kalktığımda karnımda hafif bir ağrı oluştu ben onu gaz sancısı sandım. Daha evvelinde de yüksek tansiyon dan günde üç adet tansiyon hapı ve gebelik zehirlenmesi yani hafif preeklampsi sonucunda her hafta idrar tahlil iveriyordum amaç 37. haftaya kadar ilerlemekti. Dr bana her seferinde gözde sineklenme, ensede ağrı ve geçmeyen en ufak ağrı bile olsa hastaneye gelmemi sık sık tembihlemesi sonucunda ciddiye alıp sabah erkenden hastaneye gittim. Hastanede in cin top oynuyordu bayram nedeniyle. Neyse beni doğum katına yönlendirdiler derken dr umu aradılar hemen nst bağlandı bir kaç test sonucunda aman Allahım dayanılmaz ağrılarım başladı ve kanama meydana geldi. Dr da yolda imiş sürekli ebeler bilgi veriyormuş. Dr gelir gelmez hemen ameliyathaneye indirildim. Bebeğin kalp atışlarıda 140 dan 80 e kadar indi. Yani plesenta ayrılmaya yeni başlamış meğerse. Tansiyonum 20 , 13 leri görmüş ameliyatta. Hatta eşimin demesine Dr okadar panik olup bağırmışki dışarıda biz öldük öldük dirildik diyor. Bana hemen narkoz verildiğinden hatırlamıyorum. Çocuk dr ları ve bebek hemşileri de gelmişler zaten ben ameliyata inerken ağrıdan hiç bişey hatırlamadım tek isteğim bu acıdan kurtulmaktı. hamd olsun bebek 2. kg doğdu 8 gün hastanede kaldık çıktık. Benimde tahlillerim iyi çıktı. Şimdi bebekle yavaş yavaş büyüyoruz ama ben o paniği asla unutmayacağım sizin yaşadıklarınız benimkinin kat be katı. Birde arkadaşlar size tavsiyem gebelikte bol bol sadaka verin. Tekrar gebe kaldığınızda kesinlikle bebeğinizin adına da bol bol sadaka dağıtın.düşünün ki bende gebeliğin 30. haftasından sonra yok yoktu. Tüm riskleri taşıdım. Ama düşünün Dr um bana 18 ay sonra 2. yı yapacaksın diyor..:) Her zaman ümidvar olmak lazım. Rabbim bebeğini kaybedenlere tekrar hayırlı sağlıklı gebelikler nasip etsin. Lütfen acınızı kalbinize gömüp geleceğe ümitle bakın ve her daim Allah a sığının..
arkadaşlar bır de şöyle bır sorum var aranızda öğretmen olan varmı? Hani doğum sonrası 1 yıl nöbet tutulmuyor ya okulda. bu ölü doğum için de geçerlı mı? bılgısı olan varmı?
canım dekolman başlıklı özelden attığın mesaja cevap yazaöadım özelden mesaj atamıyorum.evet benimde dekolman plasenta idi bende 8 gün yattım hastanede 5 günü yogun bakımdaydı.bende sezeryan oldum.trombosit ve kan takviyeleri ile girdim amaliyata.yoğun bakımdaykende devam edildi.32 haftalıktı bebegim kıpır kıpır dı o ana kadar şiddetli bir gaz agrısı gibi oldu kanmam içten olduğu için anlamadım hiç.hala inanamıyorum yaşadıklarıma çok acı cektim ama hepsi geçti...agrılar önemli değil artık benim için melegimin yokluguna dayanamıyorum.. .sadece 6 ay kullanmam gereken bşr kan surubum var...zeynep kamılde oldum ameliyatı...Riskli gebelik uzmanına gitmem gerektiğini bu forumdan ogrendim...dertlerını güzel haberlerini paylaşan herkese cok teşekkürler...bu sebeple riskli gebelik uzmanı arıyorum...korunma süremi fln bilmiyorum..bir an önce gitmek istiyorum...senin korunma süren az kalmıs...ilk bebeğinmiydi...doktorlara neden oldugunu sorduğumda nedeninin olmadığını neden aramama gerektiğini söylediler...söylediklerine göre ölümden dönmüşüm...ramazan bayramında bebegimin mezarına gittim kapandım minicik topragına agladım bagırdım...aamayetmedi yetmiyor... bir an önce tekrar hamile olmak istiyorum Allahında izniyle sağlıkla bebeğimi kucagıma almayı...
varsa gittiğin özelden yada burdan paylaşabilirmisin...ben istanbuldayım bu arada...
paylaşımlarınız için cok teşekkürler,bana umut oldunuz...Allah hepimize saglıklı bebekler nasip etsin...
riskli gebelik uzmanlrı her zaman bakmıyormuş cnm bı kaç kez yaşayan kısılere bakıyomus genelde.. ben erzurumdayım.. bana da nedensız dedı doktorlar.. ilk bebeğimdi..
Evet slha cim ilk bebegidi.ikinci gebelik dusuncem icin istiyorum riskli gebelik uzmanı. Forumda da tavsiye etmişlerdi araştırma Hastanesi'ne gidin riskli gebelik dr diye....
şu an bi ilaç felan kullanıomusun cnm.. ne kadr oldu sezaryen olalı? doktorlar ne dedı tam olarak korunma süresi felan vermedıler mi?
Canim sadece kan srubu kullaniyorum. 08.07.2013 de oldum sezeryan.ameliyattan sonra doktor 6 ay fln demişti. Persembe doktora gidecegim.bakalim ne diyecek dayanabilecekmiyim bilmiyorum.bir suru hamile göreceğim. Zaten toprlanamadim.aglama krizlerim devam ediyor.her zaman bir yada birkac hamile yada minik bebis goruyorum sokakta. dayanamıyorum. ..
benım 4 ayı gectı hala kötuyum apartman yenı doğum yapanlarla dolu... bebek sesı duysam tv de bebek görsem bıle ıcım cız edıo tekrar hamıle kalmadan hatta kucağımıza almadan geçmeyecek bu durum cnmrabbım tekrar aynı acıları yaşatmasın.. karnımızı kucağımızı doldursun.. iç dikişler 6 aydaa ii oluo dedı bana gıttığım tum doktorlar.. hemen hamıle kalınsa dahı 9 ay da hamılelık 15 ay sonra tekrar amelıyat olunur.. o da sorun olmaz in. denıldı bana. sen perşembe gıdınce bana da bılgı verırmısın cnm.. özelden de konusabılırız
Canim cok haklisin nasil sindirecegz bilmiyorum.yasamayan bilemez. TV de denk geldigimde masum bi gulumseme oluyor yarihuzunlu.Bebekli reklamları izlerken hamilelik zamaninda benimde bebegim bole olacak kucaklayacagim banyo yaptiracagim diyordum oysa.simdide tum dzilerde bi hamile var ne yapcaz bilmiyorum.benim raporum 4 ay dogum yapmisim gibi verdiler.ise ekim sonunda baslayacagim.sen calisiyormusun...yasayana dek bole olaylarin oldugunu bile bilmiyordum...amin canim ayni acilar olmasin sabrimizi mukafatlandirsin rabbim evet en yakin 15 ay ama tekrar hamile oldugumu bilmek de baslangicta yetecek sanki.6ay bile zor geliyo.en az 15ay ewet.gdince yazarim.ama ozelden henuz atamiyorum canim olmadi burdan yazarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?