dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

arkadaşlar ben de dekolman plesanta sonucu 37+3 te bebeğimi kaybettım... sezaryen oldm. anı kanama ıle gıttım.. 65 gün oldu bugün 6 ayın dolmasını bekliyorum.aklımdan hıc cıkmıyr.aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ama bır yandanda acılarım dınsın dıye tekrar istiyorum. buada grdümki bu durumdan onra bebeklerını kucaklarına alanlar var . tüm yazılanları okuyamadım o yüzden sorularım var,o arkadaşlar cevap verırse sevınırım.. ilk sezaryenlerinden ne kadar sonra tekrar gebe kaldılar ve karın büyüdükçe dikişlerinde sorun oldu mu??? kaç haftalıkken doğum yaptılar. doktorum tekrar hamıle olursan erken alırız bıraz dedı de.. şimdiden sağolun cevaplar için

Öncelikle basın sagolsun, nasıl zor olduğunu ancak yaşayan bilir.
Ben 34+0 haftalıkken dekolman geçirdim ve oğlum 3 gun yaşadı sadece. 1 sene 3 ay sonra tekrar hamile kalıp, 36+5'de planlı Sezaryen ile dogum yapıp bebeğimi kucağıma aldım binlerce sukur. Bende kan pihtilasmasi çıkmıştı ve gebeliğim boyunca kan sulandirici iğne oldum. Kendine mutlaka iyi bir riskli gebelik uzmanı bulmalı ve 1 yıl beklemekisin. Bu süreye hem bedenen hem de ruhen ihtiyacımız oluyor. Umarım meleğinin kardeşlerini kucağına saglikla alırsın. Sana yürekten sabırlar diliyorum. Asla umudunu kaybetme, bizlerin hikayeleri hep umut olsun insallah

cevabın için cok teşekkür ederım cnm.. 15 ay neden bekledın? bana doktor 6 ay korun dedi.ben 6 aydan fazla korunmak ıstemıyorum dayanamıyorum... daha 4 ay var... bende hıcbırsey çıkmadı cnm yanı kullanmam gereken bısey yok hamıle olunca yıne rutın kontrok .zaten dekolmanın bır çoğu sebepsiz oluomus benımkıde onlardan bırı... dikişlerde problem oldu mu peki..

rabbım ne byüksün... canımm inan yuzum guldu okurken yazdıklarını... rabbım bıze de nasp etsın... bende 37 haftalık kızımı dekolman plesanta sonucu kaybettım. hıc bır neden yok dedılerr bana. yapmam gereken test soylemedı dktorum. hatta ılk kez hamıle olan kışı de ne kadarsa rısk sende de oyle dedı... 6 ay korun dedı.. bende oyle yapmayı düşünüyorum 2 ay oldu zaten bır ay sonra folık asıte başlayacağım nasıpse.. size sorum hangı testlerı yaptırdınız. ve 4 ay sonra hamıle kalmışsınız ya dikişlerde sorun oldumu? lütfen cevap verın...

arkadaşlar bır de şöyle bır sorum var aranızda öğretmen olan varmı? Hani doğum sonrası 1 yıl nöbet tutulmuyor ya okulda. bu ölü doğum için de geçerlı mı? bılgısı olan varmı?

merhaba arkadaşlar güzel habrlerinize okudum ve umut oluyosunz bize. ve ilginiz kesmeyn burdan bebeklernzi kucağınıza aldnz belk ama yaşadıklarınızla bizede siz destek olun olurmu.....

2ay once 8 temmuz tarihi idi.tatilden yeni donmus 32.haftalik çalışabilir raporum icin doktora gitmistim.hersey bir anda oldu hic bisi anlamadim.yakinda kizima kavusacagim icicn cok mutluydum.bir saat icinde hersey bitti.heraksam sevdigim sohbet ettigim kendisine ani defteri hazirladigim gizel kizim melek olmustu...hic unutmayacağım biliyorum acisi ve korkusu hic bitmeyecek.bende sizlerden destek istiyorum gizel haberleriniz le cok mutlu oldum allah hepikizin yardimci si olsun.bir melek annesi olarak tekar saglikli dogum yapmis olaklar istanbulda doktor tavsiye edebilir mısınz.hangi testleri yaptirmam h gerekli.aglamak çözüm olsaydi keske.kipir kipir di karnimda.canim di benim onu cok k ozluyor geceleri hic uyuyamiyorum.40 im yeji bitti sauilir ne olur yardimci olun gerekirse özel mesJda atabilirsiz.iyiki varsınız bana umut isigi oldunuz.lutfen ayni sorunları yasayanlar konusalim.cevaplarinizi bekliyorum...

Benim kanamam icten oldu anlayamadim. Bebegimin beni zehirledigini ve kalbinin durdugunu soylediler Dic e girdigimmicin hemen sezeryana aldilar.5gun yogun bakimda kaldim.trombosit ve kan takviyesinoldum.kan derelerimi yerine getirmek icin cok ugrqstilar.tansiyonum normalde dusuktur duser surekli ama amepiyat sonrasi 17 e 11 lere cikti bobrek tadaviside gordum biraz ic kanamadan bozulmuslar.allahima cok sukur simdi iyiyim.ama sizlerin destegi ve tabsiyesine hyiyacim var

Merhaba arkadaşlar; Bende sizinle aynı durumu yaşadım fakat ben erken müdehale sonucunda 34+0 da bebeğim ve ben sağlıklı bir şekilde çıktık hastaneden. Hamdolsun..Bayramın 3. günü sabah kalktığımda karnımda hafif bir ağrı oluştu ben onu gaz sancısı sandım. Daha evvelinde de yüksek tansiyon dan günde üç adet tansiyon hapı ve gebelik zehirlenmesi yani hafif preeklampsi sonucunda her hafta idrar tahlil iveriyordum amaç 37. haftaya kadar ilerlemekti. Dr bana her seferinde gözde sineklenme, ensede ağrı ve geçmeyen en ufak ağrı bile olsa hastaneye gelmemi sık sık tembihlemesi sonucunda ciddiye alıp sabah erkenden hastaneye gittim. Hastanede in cin top oynuyordu bayram nedeniyle. Neyse beni doğum katına yönlendirdiler derken dr umu aradılar hemen nst bağlandı bir kaç test sonucunda aman Allahım dayanılmaz ağrılarım başladı ve kanama meydana geldi. Dr da yolda imiş sürekli ebeler bilgi veriyormuş. Dr gelir gelmez hemen ameliyathaneye indirildim. Bebeğin kalp atışlarıda 140 dan 80 e kadar indi. Yani plesenta ayrılmaya yeni başlamış meğerse. Tansiyonum 20 , 13 leri görmüş ameliyatta. Hatta eşimin demesine Dr okadar panik olup bağırmışki dışarıda biz öldük öldük dirildik diyor. Bana hemen narkoz verildiğinden hatırlamıyorum. Çocuk dr ları ve bebek hemşileri de gelmişler zaten ben ameliyata inerken ağrıdan hiç bişey hatırlamadım tek isteğim bu acıdan kurtulmaktı. hamd olsun bebek 2. kg doğdu 8 gün hastanede kaldık çıktık. Benimde tahlillerim iyi çıktı. Şimdi bebekle yavaş yavaş büyüyoruz ama ben o paniği asla unutmayacağım sizin yaşadıklarınız benimkinin kat be katı. Birde arkadaşlar size tavsiyem gebelikte bol bol sadaka verin. Tekrar gebe kaldığınızda kesinlikle bebeğinizin adına da bol bol sadaka dağıtın.düşünün ki bende gebeliğin 30. haftasından sonra yok yoktu. Tüm riskleri taşıdım. Ama düşünün Dr um bana 18 ay sonra 2. yı yapacaksın diyor..:) Her zaman ümidvar olmak lazım. Rabbim bebeğini kaybedenlere tekrar hayırlı sağlıklı gebelikler nasip etsin. Lütfen acınızı kalbinize gömüp geleceğe ümitle bakın ve her daim Allah a sığının..

canım tebrik ederim umarım herşey yolunda gider sağlıkla kavuşursun bebeğine...

arkadaşlar bır de şöyle bır sorum var aranızda öğretmen olan varmı? Hani doğum sonrası 1 yıl nöbet tutulmuyor ya okulda. bu ölü doğum için de geçerlı mı? bılgısı olan varmı?

canım dekolman başlıklı özelden attığın mesaja cevap yazaöadım özelden mesaj atamıyorum.evet benimde dekolman plasenta idi bende 8 gün yattım hastanede 5 günü yogun bakımdaydı.bende sezeryan oldum.trombosit ve kan takviyeleri ile girdim amaliyata.yoğun bakımdaykende devam edildi.32 haftalıktı bebegim kıpır kıpır dı o ana kadar şiddetli bir gaz agrısı gibi oldu kanmam içten olduğu için anlamadım hiç.hala inanamıyorum yaşadıklarıma çok acı cektim ama hepsi geçti...agrılar önemli değil artık benim için melegimin yokluguna dayanamıyorum...sadece 6 ay kullanmam gereken bşr kan surubum var...zeynep kamılde oldum ameliyatı...Riskli gebelik uzmanına gitmem gerektiğini bu forumdan ogrendim...dertlerını güzel haberlerini paylaşan herkese cok teşekkürler...bu sebeple riskli gebelik uzmanı arıyorum...korunma süremi fln bilmiyorum..bir an önce gitmek istiyorum...senin korunma süren az kalmıs...ilk bebeğinmiydi...doktorlara neden oldugunu sorduğumda nedeninin olmadığını neden aramama gerektiğini söylediler...söylediklerine göre ölümden dönmüşüm...ramazan bayramında bebegimin mezarına gittim kapandım minicik topragına agladım bagırdım...aamayetmedi yetmiyor...bir an önce tekrar hamile olmak istiyorum Allahında izniyle sağlıkla bebeğimi kucagıma almayı...
varsa gittiğin özelden yada burdan paylaşabilirmisin...ben istanbuldayım bu arada...
paylaşımlarınız için cok teşekkürler,bana umut oldunuz...Allah hepimize saglıklı bebekler nasip etsin...

riskli gebelik uzmanlrı her zaman bakmıyormuş cnm bı kaç kez yaşayan kısılere bakıyomus genelde.. ben erzurumdayım.. bana da nedensız dedı doktorlar.. ilk bebeğimdi..

riskli gebelik uzmanlrı her zaman bakmıyormuş cnm bı kaç kez yaşayan kısılere bakıyomus genelde.. ben erzurumdayım.. bana da nedensız dedı doktorlar.. ilk bebeğimdi..

Evet slha cim ilk bebegidi.ikinci gebelik dusuncem icin istiyorum riskli gebelik uzmanı. Forumda da tavsiye etmişlerdi araştırma Hastanesi'ne gidin riskli gebelik dr diye....

Evet slha cim ilk bebegidi.ikinci gebelik dusuncem icin istiyorum riskli gebelik uzmanı. Forumda da tavsiye etmişlerdi araştırma Hastanesi'ne gidin riskli gebelik dr diye....

şu an bi ilaç felan kullanıomusun cnm.. ne kadr oldu sezaryen olalı? doktorlar ne dedı tam olarak korunma süresi felan vermedıler mi?

şu an bi ilaç felan kullanıomusun cnm.. ne kadr oldu sezaryen olalı? doktorlar ne dedı tam olarak korunma süresi felan vermedıler mi?

Canim sadece kan srubu kullaniyorum. 08.07.2013 de oldum sezeryan.ameliyattan sonra doktor 6 ay fln demişti. Persembe doktora gidecegim.bakalim ne diyecek dayanabilecekmiyim bilmiyorum.bir suru hamile göreceğim. Zaten toprlanamadim.aglama krizlerim devam ediyor. her zaman bir yada birkac hamile yada minik bebis goruyorum sokakta.dayanamıyorum. ..

benım 4 ayı gectı hala kötuyum apartman yenı doğum yapanlarla dolu... bebek sesı duysam tv de bebek görsem bıle ıcım cız edıo tekrar hamıle kalmadan hatta kucağımıza almadan geçmeyecek bu durum cnm rabbım tekrar aynı acıları yaşatmasın.. karnımızı kucağımızı doldursun.. iç dikişler 6 ayda ii oluo dedı bana gıttığım tum doktorlar.. hemen hamıle kalınsa dahı 9 ay da hamılelık 15 ay sonra tekrar amelıyat olunur.. o da sorun olmaz in. denıldı bana. sen perşembe gıdınce bana da bılgı verırmısın cnm.. özelden de konusabılırız

Canim cok haklisin nasil sindirecegz bilmiyorum.yasamayan bilemez. TV de denk geldigimde masum bi gulumseme oluyor yarihuzunlu. Bebekli reklamları izlerken hamilelik zamaninda benimde bebegim bole olacak kucaklayacagim banyo yaptiracagim diyordum oysa.simdide tum dzilerde bi hamile var ne yapcaz bilmiyorum.benim raporum 4 ay dogum yapmisim gibi verdiler.ise ekim sonunda baslayacagim.sen calisiyormusun...yasayana dek bole olaylarin oldugunu bile bilmiyordum...amin canim ayni acilar olmasin sabrimizi mukafatlandirsin rabbim evet en yakin 15 ay ama tekrar hamile oldugumu bilmek de baslangicta yetecek sanki.6ay bile zor geliyo.en az 15ay ewet.gdince yazarim.ama ozelden henuz atamiyorum canim olmadi burdan yazarim.

bende çalışıyorum öğretmeneım cnm... başladım işe ben. sen ne iş yapıon? nerede oturuosun.. mutlaka yazışalım durumumuz aynı cnm yardımcı luruz doktor tavsiyelerı ıle bırbırımıze.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…