bir yerde evet,erken doğuma neden oluyormuş.Doktor rahimağızımı dikecekmiş,yakın takip falan.Tabii bu arada tek tüpüm var,bebeğin tutunabileceği alanda %50 daha az.
Arkadaşlar ben çok kötüyüm.Napıcam şimdi tarif edilmez acılar yaşıyorum bilemezsiniz.Okuldaki temizlikçi kadın hocam sen çok streslisin.ve bu senin bebeğe etki etmiş olabilir diyor.Olayın geçmişini teferruatı bilmiyor.Bana gelmiş dersin ortasında stresli hoca diyor.Yani dillere pelesenk olmuşum herhalde.vebalı gibi hissediyorum kendimi aradan 10 ay geçmesine rağmen hayattan hiç lezzet almamaya başladım.Kızlar ben çok kötüyüm niye yaşadığımı soruyorum kendime niye yaşıyorumki ben ?En aşağılık insanım ben bir çocuğa sahip çıkıp doğuramadım.Onu koruyamadım.hayattan kopmak istiyorum oda çözüm değilki.
arkadaşım, inan hiçbirimzin birbirimizden farkı yok. ben de çok çaresiz hissediyorum kendimi ama kendini bu şekilde bırakmamalısın. malesef ağzı olan konuşuyor. ben de okadar birbirinden saçma fikrler dudum ki..en sinir olduğum da "demek ki bebekte bir problem vardı, allah işin başından kurtardı"..benim bebeğim sağlıklıydı diye haykırmak istiyorum..hepsi son derece cahilce yorumlar! ben de aynı senin gibi hayata küsmüştüm, yaşamak istemiyordum ve geçen hafta babamın kolon kanseri olduğunu öğrendik..al sana bir acı daha! ardı arkası kesilmiyor. allah başka acılar yaşatmasın! hep beterin beteri var inanki. ben şimdi kendi derdimi tamamen unuttum, canım babamın derdine düştüm..içim yanıyor, isyan ediyorum ama ne fayda. keşke kendi derdimi unutmasaydım, unutturmasaydı allah bu dertle! ben güçlü duruyorum, hayatla mücadele ediyorum..inan ki yaşamak değil bu katlanmak..ama mutlaka bir gün bizler de mükafatlandırılıcaz.. her gecenin bir sabahı vardır..
ben şimdi babacığımın kucağına torununu vereceğim gün için yaşıyorum..umarım gerçek olur...
sana son olarak çok sevdiğim bir sözü yazıyorum ve içinin yeniden umutla dolmasını diliyorum:
"fırtına ne kadar sert olursa olsun, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez!"
Âmin canim inşallah..sali gunu ameliyat olacak.baska organlara sıçrama yok cok sukur. İnşallah eski saglıgına kavuşur.horizon çok çok geçmiş olsun,dilerim en kısa zamanda iyileşir..
Âmin canim inşallah..sali gunu ameliyat olacak.baska organlara sıçrama yok cok sukur. İnşallah eski saglıgına kavuşur.
kader yoldaşım seni çok iyi anlıyorum,ama biliyor musun insanlar bizi biz izin verdiğimiz müddetçe üzebilirler.Sakın hayatlarına çok müdahele etmelerine izin verme.Karşı komşumda bana maydanoz mu yedin ogün dedi!!! düşün artık..Plasenta dekolmandan farklı biryerlere kaydı şimdi benim durumum,belki okumuşsundur doğuştan yarım bir rahmim varmış.Bebeğim o sebeple makat gelişli ve kilosu azmış..garibimin yeri yokmuşki ...sıkışıp kaldığını düşünüyorum bazen;(
Sen sahip çıkamadın falan değil olay,onun dünyada yiyecek ekmeği yokmuş.Rabbim öyle uygun görmüş.arkadaşımın kardeşi ertesi gün hapı almasına rağmen hamile kaldı ,şimdi kızı 1 yaşında.Bir diğeri hamile olduğunu bilmiyormuş gribim diye antibiyotikler kullanmış,şimdi sağlıklı bir bebeği var.Rabbim onların ,bizim ömürlerimizi biçen.Sen canından cana zarar gelmesini ister misin,ona bir kötülük geleceğini bilsen buna izin verir misin...Asla..
Kaderci olmak lazım..Biliyorum ahir hayatta kavuşucaz bebeklerimize..
Başka okula geçme şansın yokmu? Ben bölümümü değiştirdim,yeni yüzler yeni kişiler ,yeni bir iş bana iyi geldi...
Yeni bir bebek planı var mı gündemde? Biz şuan akışına bıraktık,tek tüpümle ve kistlik yumurta yapımla hamile kalma şansım ne kadar bilmiyorum ..artık Rabbimin işi..kendiliğinden olmazsa yaza doğru belki aşılama,tüp bişeyler deniycez..şuan maddi manevi gücümüz yok...
Sakın kendini koyverme..bu yaşımıza tekrar geri dönmeyeceğiz,günlerini kendine zehir etme..
Kendini olumsuz düşüncelerden uzak tut..son bir durumdan daha bahsedeyim,eşimin dept arkadaşının nişanlısının doğuştan rahmi yokmuş,akraba evlilğinden,onlar şimdi napabiliriz diye düşünüyorlar..Kız dün vajina için ameliyat oldu,cinsel organları da sorunlu olduğu için,cinsel birleşimde olamıyormuş..Bunları anlatıyorumki hayatta neler olduğunu ,olabileceğini gör diye..Ben kıza çok üzülmüştüm bikaç hafta sonra benimde yarım bir rahmim olduğunu öğrendim..hiç yoktan şanslıyım,şükretmeliyim dedim..Ki bu rahim anormallikleir % 1 falan olan şeyler..
Kendini en kısa zamanda toparlamanı ve hayata tutunmanı dilerim
Ah arkadaşım moral verdin Allah Razı olsun.Ben dipsiz kuyulardaydım.Aslında benim bebeğimde gelişme geriliği başlamıştı üçlü testimiz bozuk çıkmıştı.bebek az hareketli demişti.tabi bütün bunlar moralimizi bozmuştu.stresli yapar insanı elbette .Ama insanlar bunları bilmiyor......evet ölüm mutlak kader bunu biliyorum öyle teselli buluyorum.
çok haklısın.bende ilk zamanlar dünyayla bağımı kopardım.camdan dışarı bile bakamadım.benimde hamileliğim çok rahat ve sorunsuzdu.çok hareketlisin diyenlere hamilelik sakatlık değilki diyordum.bende hala anlaybilmiş değilim.nedenler,niçinlerlerle hala uğraşıyorum.bende hem çok korkarken hemen anne olmak istiyorum.ama dr'um bir yıl önerdi.çok zor gelsede 1 yıl bekleyeceğim.uterus kendini toparlamazsa tekrarlayabilirmiş.gerçekten yaşamayanın anlayabileceği birşey değil.
Size ne dedıler bılmıyorum ama bana şunları söyledıler cok korkuyorum bılgınız varsa benım le paylaşın lütfen Nerden baslayacagımı bılmıyorum 38haftalıkken kontrole gel belkı alırız dedı dr.gıttıgımde kalp atışını duyamadılar 3gün bekledım normal dogum için kanamam olunca acil sezeryanla aldılar kızım şevval i 3günde annesınden zor kopardılar kızımı şimdi ise beklemekokadar zor 1 yıl bana sankı birömür geliyor beklenen gün gelse korkularım benı bırakmıyor yine eş aşagıda olurmu erken hamıle kalırda sezeryanımda açılma olursa rahmını alırız eş aşşagı sezeryan yerıne gelırse yıne rahmını alırız dıyorlar çıldırıyorum bebegım olsun koklayıp opeyim herkezden çok seveyım istıyorum ama bunları yaşayıp bebek sahibi olamamaktankorkuyorum allah ım bunlarla benı deneme verme boyle bır sınav rabbım kımseyı ana baba olmaktan mahrum bırakmasın içindede bizi isteyen herkeze versın rabbım.
yeniden tedaviye başlıyorummm
hadi hayırlısı canım güzel haberlerini bekliyoruz inşallah
evet kimseler gemiyhor buara.inşallah yeni katılan olmaz aramıza sadece bizden güzel haberler gelmeye başlar..
merakla bekliyorum sizi arkamdan gelin inşallah.biz de 29.haftaya girdik hayırlısıyla.allah hepimize yardım etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?