dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

konu başlığını görünce girip bişiler yazmadan edemedim. bende 2009 aralık ayında dekolman nedeniyle 32 haftalık bebğimi kaybettim.
sizlerinde anlattığı gibi ani ağrıalr ve kasılmalarla hastaneye gittiğimzide bebğim yaşamaıyodu sezeryanla alındı. sebep die sorduğumuzda belli değil hala kesin bir cevap yok
ama bende şişlikler vardı ve idrarda protein çıkmıştı ama benim ilgisz doktorum bunalrı önemsemeyip ev göndermişti ve yaklaşık 1 hafat sonra butarişfisz acıı yaşadım
evet çok zor günelr geçirdim hataı zindan ettim kendimi yeri geldi şsyanda ettim. ama sonra dedim ben tekra hamile kalıcam acımı hafifletmenin tek yolu bu her gün dua ettim oğlum kardeşini yolla yüzmü güldür die.45 gün sonra doktora gitiğimde doktor en az 9 ay bekel dedi. ama ben kendime çok iyi baktım spor yaptım eski kloma 3 ayda döndüm iyi beslendim derken 4 ayda korunmayı bıraktı tabi çokda araştırdım sezeryandan sonra ksıa sürede hamile aklan varmı die benim gibi kaybedenelrle burda sohbetler ettik. tabi o arkadaşlarla sohbetlerimzide testler öğrendim gittim doktoruma bile sormadan onalrı yaptırdım. bi sorun çıkmadı kanda pıhtılaşma genetik testler galiba.ilk denemmde şkürler olsunki hamile kaldım. ben bursada bu konuda uzman prof dr. yalçın kimyay gittim çok d aemmnun kaldım günde 3 kez tansiyon takibi yapmaı istedi kiloma çok dikaat etmem gerektiğini söeldi hergün yüryüş yaprım dikaktli davrandım çok tuz falankestim. şükür 38. haftada kızma kavuştum hiçbr iğne ilaç bişi kulanamdım her hamileinin kulalndığı vitamin demir takviyesi dışında. ilçede oturorum ben bazen burda doktora gitmrm gerektiğinde Alalh allah nie iğne vermedi doktor aspirin vermedi dediler. ben yalçın beye sorduğumda sprin daha çok neden lur dekolmana dedi bana. doktorlar okadar yanlıuş yönlendirioalrki insanı. en önemli konudu riskli gebelikelr konusnda uzman birni buşlmak.son ay ben doüğum profda pahalı olsuğundan onunda kabul ettiği başka bir doktora aynı zöanda yalçın beye gittim.son an tansiyonumda bir oynama oldu .d oğum ayapcağım doktor önemsemedi olur son zamnalr dedi. ama yalçın bey görür görmez kafam takıldı seni eve gönderme hastaneye yatıralım dedi. meğer benim kasılmalrım oluomuşben anlamıomuşum ağrı eşiğim yüksekmiş öle dediler. sayesinde ertesi gün doğum yaptım sağlıkla kzımı kucağıma aldım.çok dikaktli titiz bir doktor.size tavsiyem doktorunuz çok iyi esçmeniz evet madd, açıdanz rluyor biraz belki ama beişlerin sağlığı için değer tansiyon takibi yapamnız.şlişlikelr ve isdrada protein varsa önemsememizlk yapmayın.kilo almayın tuzlu yemeyin. yüryüş yapın sağlıklı beslenin.şimdi geçenelrde bir süprizl edhaa akrşılaştım yine hamile oldıuğumu öüğrendim kzım 1.5 yaşında kızma bir kardeş gelio yine aynı doktoruma gidorum.birdaha olacak die bişi yok ama çok dikaktli olun. uamrım hepinzi sağlıkla kucağınıza alırsınzı yavrularınzı. eğer bişiler sormak siterseniz bana özelden msj atabilirsiniz.

kızlar nasılsınız..benim keyfim yok hiç...
dün doktordaydık kontrolde bebeğin plesantassında sıkıntı gördü doktor ve dopplere soktu.sonuca bakınca düşündğüm gibi kireçlenme başlamış eğer 1 haftaya kadar kilo almazsa bebek beslenmiyor demektir dedi.
çarşamba sabaha gün verdi.kilosuna bakacak eğer almadıysa hemen sezeryana alacak.dua edin bana nolur..

gecmiş olsun fovfov .kaç haftalık hamilesin..gerekiyorsa da alsın dr bebişini biraz erken kavusmus olursunuz..merak etme o tüm tedbirleri alır zaten.tekrar dekolman yasamaktansa ..

cnm 38.haftaya gelmişsin çok şükür tekrar dekolman yaşamaktansa bıraz erken alırlar allah sağ sağlım bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah bunu canı gönülden yazıyorum sana bende şuan 16.haftamdayım aynı olayı yaşama korkusu yedi bittirdi beni burdakı drlara sordum bi tedavisi varmı dıye yok dıyorlar dahada kötü oluyorum

çok sağolun kızlar..bakalım yarın sabah büyük gün.büyük ihtimal bebek çok kilo almadığı için alacak doktorum yarın.dua edin bana sağsalim alayım kucağıma..

çok sağolun kızlar..bakalım yarın sabah büyük gün.büyük ihtimal bebek çok kilo almadığı için alacak doktorum yarın.dua edin bana sağsalim alayım kucağıma..

aallah yardımcın olsun canım...inşallah ikinizde sağsalim kavuşursunuz yuvanıza...

kızlar bebişim doğdu çok şükür 2900 gr.bi sıkıntımız yok.evimize geldik.inşallah hepiniz bu mutluluğu yaşarsınız.

gözün aydın, maşallah canım ikinize de darısı isteyen herkesin başına olsun inşallah..

Son düzenleme:
herkese çok geçmiş olsun. bende 5 aylık bebeğimi aynı sebeple kaybettim. fakat benim ayrılma 2.5 aylıkken oldu ve gizli kanama sebebiyle bebekle aynı büyüklükte bir pıhtı kesesi oluştu. ama bebeğim 5. aya kadar dayandı hatta çok sağlıklıydı. sizde aniden olan o kasılmalar sertleşmeleri ben 2.5 ay boyunca çektim geceleri hep şiddetli sancılarla uyanıyordum ve rahmim çok sert bi şekilde bi yerde toplanmış oluyordu. farklı doktorlara gittim hepsi çok şaşırdı bebeğin yaşıyo olması mucize dediler ama bişey yapamayız bekleyeceğiz dediler. çünkü bebek çok küçüktü doğması ve yaşaması mümkün değildi. benim hayati riskim vardı fakat bebek yaşıyordu. 2.5 ay sonra doktora gittim artık ağrılarım ve lekelenmem yoktu sadece bebeğimin hareketleri vardı. doktor artık kesenin küçüldüğünü bebeğimin iyi sağlıklı olduğunu söyledi. normal hayatına dönebilirsin dedi ama ben yinede dikkatliydim ve 4 gün sonra bebeğim hareket etmedi. gittiğimde kalbi atmıyordu.normal doğum ve ardından kürtajla bebeğim gitti. benim gebelik haftam plasentanın erken ayrılması durumu için çok küçük ve buradan okuduğum göre ikinci gebelikte aynı haftalarda aynı şeyi yaşayanlar var. eğer benimde öyle olursa benim sağlıklı bi bebek dünyaya getirmem çok zor görünüyor. 4 ay korunma sürem vardı 2 ay bitti bende hemen istiyordum çocuk ama şimdi daha çok korkuyorum açıkçası

merhaba arkadaslar
Aynı sebepten bende 33+0 ken dogum yaptım.Hamileliğimde hersey mukemmeldi tabi birden kan boşalmaya baslayıncaya kadar.Feci derecede tabi.
Apar topar hastahaneye gittik acil sezeryana alındım çok şükürki yavrum saglıklı dünyaya geldi.18 gün küvezde kaldık solunum sıkıntımız oldu hepsini atlattık.26 gündürde evimizdeyiz.Şimdilik takiplerimiz falan oluyor neredeyse haftanın 2-3 günü hastahanelerdeyiz.
Şimdilik tek endişem ya bebek oksijensiz kaldıysa? Merak içerisinde bebeğimin büyümesini bekliyorum acaba emekleyecekmi yürücekmi konuşabilecekmi diye

merhaba kızlar ben 2 ay önce 37 haftalıkken sancı ve kanama ile hastaneye gittim ve eşte parçalanmalar olduğunu acil sezeryana amlası gerektiğini söyledi doktor.apar topar sezeryana alındım bebeğim sadece 2 gün yaşayabildi 03.08.2012 cuma sabahı 8.40 ta kaybettim oğlumu...
Rabbim sabrımızı arttırsın yüreğimizi ferahlatsın inşaallah kucağımızı boş bırakmasın O'na sığındım O'na tevekkül ettim Rabbimin lütfu bol merhameti bol bizlere hayırlısını nasip edeck inşaallah bizimde yüzümüzü güldürecek inşaallah...

başınız sağolsun, söyleyecek hiçbirşey yok malesef, hepimiz aynı şeyi yaşadık ve bu dünyadaki en zor şey evlat acısı.. umarım birgün meleklerimizin kardeşleriyle avunuyor oluruz. mutlaka araştırmalarınız bir üniversite hastanesinde yaptırın. sabır diliyorum...

tam bir buçuk yıl önce bu konuyu açtım, melek oğlum bizi bırakıp gittiğinde.. bu acı azalmıyor sadece bu duyguyla yaşamayı öğreniyor insan.
şimdi yeniden hayata tutunmak için bir nedenim var. yine hamileyim. 15 haftalık olduk, ve yine oğlumuz olacakmış. umarım bu yavruma sağlıkla kavuşmak nasip olur. öylesine hasretim ki...

kan pıhtılaşmam olduğu için hergün kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıyorum. umarım derdime derman oluyordur.

14 eylül cuma günü canımın parçası plesantadan ayrılmış ve acil sezeryana alındım ve bebeğim canım kızım doğar doğmaz vefat etti kanama durmadığı için gece saat 3.30 da tekrar 2. ameliyata alındım ölümden döndüm 10 gün hastane de yattım bunu yaşadığıma inanamadım ve eve geldiğimde her şeyi hazırdı şu an hayat o kadar boş ki kucağım boş içim acıyo bu acıyı Allah kimseye vermesin şimdi ne yapacağımı ne düşüneceğimi tekrar bebek isteyip istemediğimi bilmiyorum 100 kadından 1 inde olan bu durum demek ki bizleri buldu.
burada okuduğuma göre böyle bir durumu yaşayan sadece 1 kişi tekrar bebek sahibi olmuş.her şey boş!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…