dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

dekolman geçiren arkadaşlar, sizlerde de kan pıhtılaşması çıktı mı? benim tetkiklerde bir tek kan pıhtılaşması çıktı, onun dışınta tansiyon, şeker..vb...hiçbir risk faktörü yok.
okuduğum kadarıyla çoğunuzda tansiyon problemi ya da preeklampsi belirtileri olmuş. benim gibi kan pıhtılaşması çıkanlar lütfen yazın.

benim mutasyonlarım şöyle: mthfr1298: homozigot / pai-1 4g/5g: heterozigot
bir dahaki gebelikte 1 coraspin + 1 folbiol + 0,3 fraksiparine iğne reçetesi uygulanacak

merhaba,uzun zaman yazamadım..doktora gittim dogum sonrası genel bir kontrol için..bi sorun yok..2. dekolman olayını anlattım cok sasırdı doktorda..demekki altta yatan bilmedigimiz bir sorun var dedi.3. bir gebelik olsa büyük bir ihtimalle tekrarlar dedi.eger öyle bi düsünceniz olursa tetkik yaptırmanızı öneririm dedi.bu cevreden birkac dr ismi verdi.sebebi belli degil yani benim suanda

birde aynı hafta ve bebekler aynı kiloya ulasınca(ikiside 2500 gr dogdu) olma sebebi içinde uterusun tasıma kapasitesi ilede ilgili olabilir dedi.benim de hiç tansiyon seker gelişim geriliği vs sorunum yoktu.sadece dekolmanlardan 1 hafta önce(32. haftada)asırı kasılma ve agrılarım baslıyor.1 hafta sonrada aynı tarihte dekolman oluyor..agrıların ne ile alakası var bilmiyorum..

geçen hafta yeni bir doktora gittim canımı sıktı,tekrar etme olasılığı var ,nedeni belli değilmi falan filan..
bu cumartesi kendi doktoruma gidicem,sil baştan anlatmak istemiyorum hikayemi..çok yorucu

yok yok bunun geçeceği yok..kendimizi kandırmak oyalamak bizimki..üstünü örtmeye çalışsam da ,pozitif düşüncelerle kafamı doldurmaya çalışsam da olmayacak ..biliyorum ..ne ben eskisi gibi olucam ne de hayatım..

kızlar dua edin bana bebeğim tehlikede. 3 gündür hastanede yaıyorm rahimde kanamam var kanama bi bebeğe yönleniyor bir dışarı.biraz daha bebeğe yönelirse yine plesantayı koparacak dışarı atarsa kurtarırırz dedi doktor yapacak hiçbişey yok yatıp beklemekten başkaa

canım benim, dualarımız seninle. neden kanama var? yani plasenta hafif ayrıldı da oradan mı geliyor yoksa alakasız başka bir kanama mı? kaçıncı haftadasın? doktor nasıl bir açıklama yapıyor? umarım sağlıcakla çıkarsınız hastaneden en yakın zamanda. sen ve bebeğin için dua ediyorum,tez zamanda herşey normale dönsün inşallah

arkadaşım bu çok ilginç ama gerçek olabilir. belki de rahimin taşıma kapasitesine bağlı oluyor gerçekten. benim bebeğim de 2.700 doğdu 34. haftada. yani haftasına göre oldukça fazlaydı kilosu. ve benim 25. haftadan itibaren kasılmalarım oluyordu, böyle göbek bir tarafa yatıp sertleşiyor ve neredeyse nefesimi kesiyordu günde 10 kez falan ama rahimağzında en ufak bir açıklık oluşmuyordu.bu kasılmalar erken doğuma neden olurmuş ama öyle olmadı, doğum olmadı ama plasenta ayrıldı sanki doğum olmuş gibi. acaba bu kasılmalar mı neden oldu diye düşünüyorum hep.

geçen hafta yeni bir doktora gittim canımı sıktı,tekrar etme olasılığı var ,nedeni belli değilmi falan filan..
bu cumartesi kendi doktoruma gidicem,sil baştan anlatmak istemiyorum hikayemi..çok yorucu

peki senin araştırmaların yapıldı mı? kan pıhtılaşması testleri falan..
ben aynı doktorla kesinlikle devam etmiyorum, üniversite hastanesinden prof.a gidiyorum artık. riskli gebelik uzmanı kendisi. eski doktorumla aralarında dağlar kadar fark var. yaklaşımı, izah edişi, yaptığı araştırmalar okadar bariz farklı ki, çok güven uyandırıyor. bizim yaşadığımız dekolman konusunda hem daha fazla araştırmaya sahip hem de bu konuda çok hastası olduğu için daha deneyimli. ben bütün bunları senin hangi doktora gittiğini bilmeden yazıyorum tabi ki... ama bana hep söylenen üniversite hastanesi doktorlarının bu konularda çok daha iyi olduğuydu, ben de buna dikkat ettim seçim yaparken. çok şükür ki doktor konusunda aklımda soru işareti yok artık, ama tabi herşey bununla bitmiyor. önce allaha sonra doktorumuza emanet olacağız. benim tavsiyem, aklında şüphe,soru işareti bırakmıyacak kadar memnun olacağın bir doktorla yola devam etmen. nezaman yeniden hamilelik düşünüyorsun? kaç ay oldu sezaryen olalı?

Allah'ım sana da bebeğine de güç kuvvet versin,sağlıcakla kucağına almak nasip olsun

benim doktorum da üniversite hastanesinde prof.aynı zamanda bölüm başkanı.insancıl yani çok iyi,erkek olmasına rağmen bir bayandan daha ii empati kurabiliyor.Plasenta dekolmandan sonra test yapmayacak mısınız dediğimde seninki teknik bi sorun demişti,rahim ağzı açılıyor ,suyun birden boşalmasıyla kordon sarkıyor ve plasentayı çekiyor demişti.2.hamilelikte tüm tedbirleri alıcaz,rahim ağzını dikicez,aspirin kullanıcaz,7.aydan sonra istiharat falan dedi.şuan 7 ay oldu ,tekrar istiyorum ama korkularımda var.yeni bir gebelik durumunda tek doktorla kalmam gibime geliyor..bilmiyorum zaman ne gösterecek..
senin durumun ne,hamilelik niyeti var mı?

senin durumun gerçekten farklı. benim durup dururken ayrıldı, doğum hiç başlamadı. bir nedeni olması daha iyi biliyor musun? en azından alınacak önlem belli. benim çok nedensiz, kan pıhtılaşmasına falan bağlıyorlar ama kesin bundan olmuştur da diyemiyorlar. bence sen kafanı sağlam tut, çünkü nedenini biliyorsun. bu önlemler de kesin işe yarayacaktır.
bana verilen tavsiye de şöyle: aspirin+kan sulandırıcı+yüksek doz folik asit (hamilelik boyunca) ve 28. haftadan sonra gözlem altında olacakmışım.
ben sezaryenden 6 ay sonra hamile kaldım tekrar ama dış gebelik oldu, bir çeşit ilaçla sonlandırıldı. bu yüzden 6 ay daha bekleme verdi doktorum. ama ben daha fazla bekleyeceğim.nisanda bitiyor bekleme sürem ama birkeç ay da ben erteleyeceğim. 2 kez hüsrana uğradıktan sonra tam hazır hissetmeden olmayacak. bedenen ve ruhen biraz hamileliği unutmam gerekiyor.
inşallah en yakın zamanda hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın

işte benimde rahim ağzının birden neden açılıdığı belli değil.Yiyecek ekmeği yokmuş bu dünyada gerisi bahane canım.Kadere inanıyorum ve ne yazikki bizim kaderimizde bunları yaşamak varmış.
Bende senin gibi çok aceleci değilim artık,ilk aylar hemen hemen diyordum şimdi daha ağırdan alıyorum.Doğru zamanda olur İnşallah,Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın ,hayırlı sağlılkı evlatlar nasip etsin İnşallah
gönlümü ferah tutmaya çalışıyorum sen de ferah tut.Dönem dönem buhranlı günler yaşasam da ,yaşasak da hayat devam ediyor ve bizim anne olma şansımız da devam ediyor.
Güzel haberlerimizi paylaşacağımız günlerde gelecek elbet.

Dün rahim filmi çektirdim,rahmimim sağı doğuştan gelişmemiş,yarım bi rahmim varmış..şoktayım..
sezeryan sonrası doktorum rahminin bir tarafı küçük demişti ama ben bunu böyle anlamamıştım..

peki doktor ne yorum yaptı? suların erken gelmesinin nedeni bu muymuş? umarım bununda bir çaresi vardır arkadaşım. sıkma canını nolur

bir yerde evet,erken doğuma neden oluyormuş.Doktor rahimağızımı dikecekmiş,yakın takip falan.Tabii bu arada tek tüpüm var,bebeğin tutunabileceği alanda %50 daha az.Napıyım canım,Allah'ın takdiri..Doğuştan gelen bişey..
sen nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…