yarın dr.a gidiyorum..
kızlar dua edin bana bebeğim tehlikede. 3 gündür hastanede yaıyorm rahimde kanamam var kanama bi bebeğe yönleniyor bir dışarı.biraz daha bebeğe yönelirse yine plesantayı koparacak dışarı atarsa kurtarırırz dedi doktor yapacak hiçbişey yok yatıp beklemekten başkaa
birde aynı hafta ve bebekler aynı kiloya ulasınca(ikiside 2500 gr dogdu) olma sebebi içinde uterusun tasıma kapasitesi ilede ilgili olabilir dedi.benim de hiç tansiyon seker gelişim geriliği vs sorunum yoktu.sadece dekolmanlardan 1 hafta önce(32. haftada)asırı kasılma ve agrılarım baslıyor.1 hafta sonrada aynı tarihte dekolman oluyor..agrıların ne ile alakası var bilmiyorum..
geçen hafta yeni bir doktora gittim canımı sıktı,tekrar etme olasılığı var ,nedeni belli değilmi falan filan..
bu cumartesi kendi doktoruma gidicem,sil baştan anlatmak istemiyorum hikayemi..çok yorucu
kızlar dua edin bana bebeğim tehlikede. 3 gündür hastanede yaıyorm rahimde kanamam var kanama bi bebeğe yönleniyor bir dışarı.biraz daha bebeğe yönelirse yine plesantayı koparacak dışarı atarsa kurtarırırz dedi doktor yapacak hiçbişey yok yatıp beklemekten başkaa
peki senin araştırmaların yapıldı mı? kan pıhtılaşması testleri falan..
ben aynı doktorla kesinlikle devam etmiyorum, üniversite hastanesinden prof.a gidiyorum artık. riskli gebelik uzmanı kendisi. eski doktorumla aralarında dağlar kadar fark var. yaklaşımı, izah edişi, yaptığı araştırmalar okadar bariz farklı ki, çok güven uyandırıyor. bizim yaşadığımız dekolman konusunda hem daha fazla araştırmaya sahip hem de bu konuda çok hastası olduğu için daha deneyimli. ben bütün bunları senin hangi doktora gittiğini bilmeden yazıyorum tabi ki... ama bana hep söylenen üniversite hastanesi doktorlarının bu konularda çok daha iyi olduğuydu, ben de buna dikkat ettim seçim yaparken. çok şükür ki doktor konusunda aklımda soru işareti yok artık, ama tabi herşey bununla bitmiyor. önce allaha sonra doktorumuza emanet olacağız. benim tavsiyem, aklında şüphe,soru işareti bırakmıyacak kadar memnun olacağın bir doktorla yola devam etmen. nezaman yeniden hamilelik düşünüyorsun? kaç ay oldu sezaryen olalı?
benim doktorum da üniversite hastanesinde prof.aynı zamanda bölüm başkanı.insancıl yani çok iyi,erkek olmasına rağmen bir bayandan daha ii empati kurabiliyor.Plasenta dekolmandan sonra test yapmayacak mısınız dediğimde seninki teknik bi sorun demişti,rahim ağzı açılıyor ,suyun birden boşalmasıyla kordon sarkıyor ve plasentayı çekiyor demişti.2.hamilelikte tüm tedbirleri alıcaz,rahim ağzını dikicez,aspirin kullanıcaz,7.aydan sonra istiharat falan dedi.şuan 7 ay oldu ,tekrar istiyorum ama korkularımda var.yeni bir gebelik durumunda tek doktorla kalmam gibime geliyor..bilmiyorum zaman ne gösterecek..
senin durumun ne,hamilelik niyeti var mı?
senin durumun gerçekten farklı. benim durup dururken ayrıldı, doğum hiç başlamadı. bir nedeni olması daha iyi biliyor musun? en azından alınacak önlem belli. benim çok nedensiz, kan pıhtılaşmasına falan bağlıyorlar ama kesin bundan olmuştur da diyemiyorlar. bence sen kafanı sağlam tut, çünkü nedenini biliyorsun. bu önlemler de kesin işe yarayacaktır.
bana verilen tavsiye de şöyle: aspirin+kan sulandırıcı+yüksek doz folik asit (hamilelik boyunca) ve 28. haftadan sonra gözlem altında olacakmışım.
ben sezaryenden 6 ay sonra hamile kaldım tekrar ama dış gebelik oldu, bir çeşit ilaçla sonlandırıldı. bu yüzden 6 ay daha bekleme verdi doktorum. ama ben daha fazla bekleyeceğim.nisanda bitiyor bekleme sürem ama birkeç ay da ben erteleyeceğim. 2 kez hüsrana uğradıktan sonra tam hazır hissetmeden olmayacak. bedenen ve ruhen biraz hamileliği unutmam gerekiyor.
inşallah en yakın zamanda hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın
Dün rahim filmi çektirdim,rahmimim sağı doğuştan gelişmemiş,yarım bi rahmim varmış..şoktayım..
sezeryan sonrası doktorum rahminin bir tarafı küçük demişti ama ben bunu böyle anlamamıştım..
bir yerde evet,erken doğuma neden oluyormuş.Doktor rahimağızımı dikecekmiş,yakın takip falan.Tabii bu arada tek tüpüm var,bebeğin tutunabileceği alanda %50 daha az.
Arkadaşlar ben çok kötüyüm.Napıcam şimdi tarif edilmez acılar yaşıyorum bilemezsiniz.Okuldaki temizlikçi kadın hocam sen çok streslisin.ve bu senin bebeğe etki etmiş olabilir diyor.Olayın geçmişini teferruatı bilmiyor.Bana gelmiş dersin ortasında stresli hoca diyor.Yani dillere pelesenk olmuşum herhalde.vebalı gibi hissediyorum kendimi aradan 10 ay geçmesine rağmen hayattan hiç lezzet almamaya başladım.Kızlar ben çok kötüyüm niye yaşadığımı soruyorum kendime niye yaşıyorumki ben ?En aşağılık insanım ben bir çocuğa sahip çıkıp doğuramadım.Onu koruyamadım.hayattan kopmak istiyorum oda çözüm değilki.
bir yerde evet,erken doğuma neden oluyormuş.Doktor rahimağızımı dikecekmiş,yakın takip falan.Tabii bu arada tek tüpüm var,bebeğin tutunabileceği alanda %50 daha az.
Arkadaşlar ben çok kötüyüm.Napıcam şimdi tarif edilmez acılar yaşıyorum bilemezsiniz.Okuldaki temizlikçi kadın hocam sen çok streslisin.ve bu senin bebeğe etki etmiş olabilir diyor.Olayın geçmişini teferruatı bilmiyor.Bana gelmiş dersin ortasında stresli hoca diyor.Yani dillere pelesenk olmuşum herhalde.vebalı gibi hissediyorum kendimi aradan 10 ay geçmesine rağmen hayattan hiç lezzet almamaya başladım.Kızlar ben çok kötüyüm niye yaşadığımı soruyorum kendime niye yaşıyorumki ben ?En aşağılık insanım ben bir çocuğa sahip çıkıp doğuramadım.Onu koruyamadım.hayattan kopmak istiyorum oda çözüm değilki.
kader yoldaşım seni çok iyi anlıyorum,ama biliyor musun insanlar bizi biz izin verdiğimiz müddetçe üzebilirler.Sakın hayatlarına çok müdahele etmelerine izin verme.Karşı komşumda bana maydanoz mu yedin ogün dedi!!! düşün artık..Plasenta dekolmandan farklı biryerlere kaydı şimdi benim durumum,belki okumuşsundur doğuştan yarım bir rahmim varmış.Bebeğim o sebeple makat gelişli ve kilosu azmış..garibimin yeri yokmuşki ...sıkışıp kaldığını düşünüyorum bazen;(
Sen sahip çıkamadın falan değil olay,onun dünyada yiyecek ekmeği yokmuş.Rabbim öyle uygun görmüş.arkadaşımın kardeşi ertesi gün hapı almasına rağmen hamile kaldı ,şimdi kızı 1 yaşında.Bir diğeri hamile olduğunu bilmiyormuş gribim diye antibiyotikler kullanmış,şimdi sağlıklı bir bebeği var.Rabbim onların ,bizim ömürlerimizi biçen.Sen canından cana zarar gelmesini ister misin,ona bir kötülük geleceğini bilsen buna izin verir misin...Asla..
Kaderci olmak lazım..Biliyorum ahir hayatta kavuşucaz bebeklerimize..
Başka okula geçme şansın yokmu? Ben bölümümü değiştirdim,yeni yüzler yeni kişiler ,yeni bir iş bana iyi geldi...
Yeni bir bebek planı var mı gündemde? Biz şuan akışına bıraktık,tek tüpümle ve kistlik yumurta yapımla hamile kalma şansım ne kadar bilmiyorum ..artık Rabbimin işi..kendiliğinden olmazsa yaza doğru belki aşılama,tüp bişeyler deniycez..şuan maddi manevi gücümüz yok...
Sakın kendini koyverme..bu yaşımıza tekrar geri dönmeyeceğiz,günlerini kendine zehir etme..
Kendini olumsuz düşüncelerden uzak tut..son bir durumdan daha bahsedeyim,eşimin dept arkadaşının nişanlısının doğuştan rahmi yokmuş,akraba evlilğinden,onlar şimdi napabiliriz diye düşünüyorlar..Kız dün vajina için ameliyat oldu,cinsel organları da sorunlu olduğu için,cinsel birleşimde olamıyormuş..Bunları anlatıyorumki hayatta neler olduğunu ,olabileceğini gör diye..Ben kıza çok üzülmüştüm bikaç hafta sonra benimde yarım bir rahmim olduğunu öğrendim..hiç yoktan şanslıyım,şükretmeliyim dedim..Ki bu rahim anormallikleir % 1 falan olan şeyler..
Kendini en kısa zamanda toparlamanı ve hayata tutunmanı dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?