dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

çok geçmiş olsun . gerçekten yaşadığımız çok zor. Allah sabır versin. İnşallah sağlıklı evlatlara sahip olmak bize de nasip olur.Ölen bebeklerimizi unutmak mümkün değil ama en azından çok daha güzel bir yerde olduğunu biliyoruz. ben sık sık rüyamda görüyorum onu emzirdiğimi kucakladığımı görüyorum bir nebze teselli oluyor. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

kendim hamile kalmış gibi çok sevindim. inşallah hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın bebeğini, inşallah aynı sıkıntıları tekrar yaşamazsın.tebrik ederim:)

kendim hamile kalmış gibi çok sevindim. inşallah hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın bebeğini, inşallah aynı sıkıntıları tekrar yaşamazsın.tebrik ederim:)

çok teşekkür ederim. inşallah sen de en doğru zamanda yeniden hamile kalıp sağlıkla kucağına alırsın yavrunu

çok teşekkür ederim. inşallah sen de en doğru zamanda yeniden hamile kalıp sağlıkla kucağına alırsın yavrunu

Öncelikle horizoncum tebrikler canım arkadaşım kaderdaşım seni eskiden tanıyorum.Her şey iyi olucak Allah'ın izniyle.

Çok kıymetli arkadaşlarım kıymetli diyorum çünkü melek annesiyiz.Allah'ın izniyle.Bende bundan iki yıl önce dekolmanla bebeğimi 32+5 te kaybetmiştim.Ölümlerden döndüm.Kan verilme aşamasına geldim.Ailem yalvarmış kızımı kurtarın diye.Rabbim banada bu sene tekrar nasip etti.12 haftalık gebeyiz bakalım.İnanıyorum Hepimiz Allah'ın izniyle anne olucaz inşaallah.Şimdi sıkı tedbirler aldık.Baya kilo verdim.Düşük kiloyla gebeliğe başladım.Diyetisyene gönderdi doktor.Kilo mümkün olduğunca almamam gerekiyormuş.Ayrıca bende kan pıhtılaşması varmış.Test yapılmamıştı eski gebeliğimde.Şimdi pıhtılaşma için iğne yapıyorum akşamları kendime.Sana aspirin olmaz dedi .Tansiyonu düzenli ölçmemiz gerekiyormuş.yükselmemesi gerekiyor.
Tuzu tat verecek kadar kullanıcaz.Birde 12.haftadan sonra proluton depot denen iğneyi herhafta vurulmamı söyledi doktor.

Bizim yaşadığımız nadir bir vakaymış.Yılda bir yada iki defa rastlanırmış.Ama önde çocuğun yoksa denemeye değer dedi doktor.Bende şöyle düşünüyorum.Elimden geleni yapıcam.Gerisini Rabbime bırakıcam.
Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun.Evlada doyursun.Güzel haberlerinizi bekliyorum.Güzel haberler okuyunca moral buluyorum.Allah sağlık sıhhatle evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin.

Son düzenleme:

Çok sevindim arkadaşım. Şükürler olsun. İnşallah sağ salim kucağımıza alıp büyütmek de nasip olur. Bende de kan pıhtılaşması var , zaten başka da birşey bulamadılar. Tansiyon problemim de yok. Ben de iğne oluyorum. Fraxiparine 0,3'lük günde 1 defa. Bir de coraspin ve folbiol. Coraspin ve folbiolü de sonuna kadar kullanacakmışım, benim pıhtılaşmasına faktörümün tedavisi bu şekildeymiş. Bende Mthft1298 homozigot, pai4g/5g heterozigot. Bir de protein s düşük. Bunların üçü de pıhtılaşmayla ilgili. Sende çıkan faktörleri biliyorsan yaz canım. Proluton iğne ne için kullanılıyor?
Ben 21+5 oldum çok şükür, kontrollerimiz yolunda gidiyor. Umarım bütün melek annelerinin kucağı bebekleriyle dolar. Buradan haberleşelim canım. Vakit buldukça gelişmeleri paylaş. Sevgiler

tüm hamile kalan arkadaslar adına cok sevindim.umarım risksiz ve güzelbir gebelikten sonra bebişlerinize sagsalim kavusursunuz..bende 2 dekolman yasadımama 2 kızımda hayatta cok sükür.2.si daha agırdı sanırım cünkü 2ünite kan verdiler.benim ilk gebelikten sonra ne test ne bişey yapılmadı karambole hamile kaldım ve malsüesef 2. kez aynı seyi yasadım.şimdi hayret ediyorum neden gitmedim kontrol olmadım diyeya kızıma bişey olsaydısanırım bendede pıhtılasma sorunu falan var sizler gibi..bi debişey merak ettim.bu pıhtılasma sorunu genel bi sorunmu bizde yoksa gebeliktemi ortaya cıkıyor?

Selamlar arkadaşım,herşeyin yolunda gittiğine çok sevindim.Benimde kontrollerim iyi gidiyor.Sana bahsettiğim proluton depot rahmi sakinleştiren,tansiyonu düşüren,bebeğin daha iyi tutunmasını sağlayan bi iğneymiş,daha doğrusu düşük engelleyici diyorlar.Pıhtılaşma faktörü bende heterozigot faktör 5 çıkmıştı.Elimizden geldiğince sakin olalım inşaallah.Neredesin Hangi doktora gidiyorsun horizoncum?Ben şimdilik Bursa merkezde Osman develioğlu var ona gidiyorum.Şimdilik 13+5 olduk .Allah tamamına erdirsin.Birde içimde 35 besmelenin yazılı olduğu bir kağıt taşıyorum.İnternetten buldum.Beş tane ölü doğum yapan bir kadın söyledi.Nazardan korur Allah'ın izniyle dedi.Önce poşete sardım sonrada bir bez parçasıyla etrafını diktim.Sadece banyoda çıkarıyorum.Rabbim bizimde bizim gibi herkesinde yüzünü güldürsün.Evlada doyursun.Güzel haberlerini bekliyorum.Buradan bilgileri paylaşalım canım.sevgiler.

pıhtılaşma normal hayatta pek bir sorun yaratmayıp gebeliktle birlikte pıhtılaşma arttığı için problem yaratıyor benim bildiğim. ama tabi ki kalp krizi, beyin kanaması, damar içi pıhtılaşma gibi durumlara daha yatkın oluyorsun. bence bir arştırtmanda fayda var canım.

ben de prof.lütfü önderoğluna gidiyorum, riskli gebelik uzmanı, hacettepeden. umarım çare olur. biz 24 haftalık olduk, allah tamamına erdirsin. şimdilik herşey yolunda, sen nasılsın?

İyiym çok şükür.Bizde 16 haftalık olduk.Şimdilik bi sıkıntı yok.Herşey iyi olacak bizler için inanalım ...Görüşmek üzere.

28 gün önce bende bebeğini plesanta dekolmanı nedeni ile kaybedenlerdenim
bebeğim tam 32 haftalıktı... Onu kaybetmenin acısı yüreğimde saklı... Onu çook özlüyorumm.. Dayanması çok güç.. İçim yanıyor.. ama Allah verdi o canı ve yine o aldı.. Başka ne diyebilirizki? Böylelikle sabretmeye çalışıyorum..

Doktorum sezeryan olduğu için 1,5 yıl ara vermemi söyledi.. bu çok uzun bir süre.. Nasıl beklerim bilemiyorum...
Hemen bir bebeğim olsun istiyorum.. Ama yine aynı şeyleri yasamaktan da çok korkuyorum..

Doktorum 3-4 ay sonra gebelik hormonları normale dönünce bir araştırma hastanesine gitmemi önerdi..

Şimdi baskalarının çocuklarını ne görmek ne sevmek istiyorum..

içimdeki duyguların tarifi mümkün değil.. çok şey yazmak isterdim ama boğazım düğümleniyor...

başın sağolsun... neler yaşadığını, neler hissettiğini malesef çok iyi biliyorum. henüz acın çok ama çok taze. benim hikayemi de okumuşsundur. 34. haftada yaşadım bu laneti, bebeğimi doğumdan 3 gün sonra kaybettim. beklemek çok zor biliyorum ama bedeninin ve ruhunun iyileşmesi için bu süreye ihtiyacımız oluyor. çoğu doktor 1 yıl diyor bekleme süresi için. 40'ın çıkınca araşturma hastanesinde testlerini yaptır mutlaka. bizim bir çoğumuzda kan pıhtılaşması çıktı. bu neden olabiliyormuş. tekrar hamile kaldığında iğne aspirin tedavisi veriyor doktorlar. seni üzmek istemem ama sen de aniden mi yaşadın? kanama gizli miydi yoksa dışa kanamalı mıydı? tansiyon problemin falan var mıydı?
sana sabırlar diliyorum, acını içimde hissediyorum

Seni çok iyi anlıyorum hemde çok........aradan neredeyse 1,5 yıl geçti daha bu gün okulda eski hamileliğimden bahsettiler unutulmuyor.Sürekli tazeleniyor.Şuan yine hamileyim Allah yardım etsin.Moral çok önemli çok hemde çok.Kendi olayımdan hemen sonra antidepresana başladım.Herşeyin rabbimden geldiğini biliyordum. aylık doğumiznini kullandım.o sırada kendimi yenilemek için elimden geleni yaptım.Psikoloğa gittim.Hemen kilolarımı vermek için spor yaptım.diyet yaptım.antidepresan 20 gün sonra etki göstermeye başladı tabi acı çıkmıyor ama bir nebze olsa yükünü kaldırıyor.Beni sıkmayan germeyen dostlarımla birlikte oldum.Bebeğimin odası neredeyse 6 ay kapalı kaldı.sonra yeni bir eve taşınmıştık böylece odaya girip toparladık eşyalarını.Memlekete annemlerin evine depoya kaldırdık.Sonra aradan 1 yıl geçtikten sonra artık olayımın ne olduğunu neler yapmam grektiğini gebelik düşünmelimiyim.Yeniden anne olma şansım varmı onu araştırmak için riskli gebelik uzmanına gittik.bir sürü tahliller.Kan pıhtılaşması çıktı.Sonra bol bol ana baba duası diyorum ben.herkes dua için seferber olmuştu inan.Sonra gerçekten bilgisi ne inandığım ve bana moral veren bir doktor çıkardı rabbim karşıma .Şimdilik ilerliyoruz bakalım hayırlısı güzel sonuca ulaşmayı nasip etsin rabbim tüm isteyenlere.

Allah sana öyle güzellikler gösterecekki bak gör acıların çok ama çok hafifleyecek.Bak demişti diyeceksin.Ben buna inanıyorum.

sezeryandan sonra beni odaya getirdiklerinde ailem yanımdaydı... çok ağladım herkeslerin doğuyor niye benimki öldü diye... ama o kadar çok insan varmıs ki bunu yasayan... şimdi daha iyiyim, olumlu yönlerinden bakmaya çalısıyorum... Allah hepimize dayanma gücü versin inşallah..
Benim hamileliğim hep çok normal gitmişti.. ne bir problem vardı ne de bir risk söz konusu idi..
Artık fakültede birşey çıkarsa çıkacak bakalım..
sadece aklıma takılan birşey var.. bebeğimi kaybetmeden bir iki gün önce birşeye çok üzülmüş ağlamıştım.. bundan dolayı olabilir mi diye kendimi suclu hissediyorum biraz... ondan dolayı olmasa bile bebeğimin beni duymus hissetmiş olması beni çok üzüyor...

bir de bekleme süresi için neden her doktor farklı söylüyor acaba? 6 ay 1 yıl 2 yıl herkes farklı söylüyor.. bu süreler ölü doğum yapıldıgı için mi veriliyor sadece? bebeğimizi yine sezeryanla doğurup yasasa idi de bu süreler verilecekti öyle değilmi?
ee kaza ile istemeden hamile kalsak ne olacak? kii böyle sezeryandan 3 ay sonra hamile kalıp bir problem yasamayan insanlar var...
bizim korkumuz sadece yine aynı şeyi yasamak... ama zaman hiç geçimiyor arkadaslar... ben beklemek istemiyorumm hiç
insanın elinin boş kalması karnının boş kalması çok kötü bir duygu...
ve geride kalan hayalllerrrr hiçç çıkmıyorr aklımdan...

Herkese çook geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
19 gün önce, oğlum 36+6 da, 3070gr olarak geldi ve gitti. Ben doğuma gidiyorum zannederken, oğlumu kaybetmişim.

beslediğim muhabbet kuşlarının ardından bile günlerce yas tutan ben,"nasıl hala ayakta durabiliyorum" diye şaşırıyorum. hatta şükrediyorum, rahmim alınmadığı için, hala yaşıyor olduğum için. çok ağır yaşamışım bu durumu, dört ünite kan verilmiş, bir gün yoğun bakımda kaldım. kardiyo vasküler açıdan riskli olduğumdan bebeğimin gittiğini iki gün saklamışlar, yoğun bakımda durumu kritik dediler. yoğun bakımdan çıkınca "odada bekliyecek beni" diye düşündüm önce, sonra da "yoğun bakımdan çıkacak "diye bekledim ama, durumum biraz daha düzelince söylediler, oğlumun cennete gittiğini.
insanı ayakta tutan şey inanç ve sevdikleri herhalde. Allah bu günümüzü aratmasın, beterinden korusun, hepimiz için. böyle bir olay yaşamamış olsam, bir başkası için bu duayı yapmak aklımın ucundan geçmezdi, "daha beteri olur mu hiç" derdim. ama başına gelince insan çok daha farklı bakıyor. en azından forumdakilerin de hepsinin ve benim de rahimleri duruyor, yeni bebek planları yapıyor ve bazıları da bebek sahibi olmuş bile. inşallah hepimiz sağ salim bebeklerimizi alırız kucağımıza. onlar da ağbi ve ablalarının acısını biraz olsun hafifletir.

dün mezarlığa gittim ilk kez. insanın yavrusunun mezarını görmesi nasıl bir acı. ama orada üç beş ay,yıl yaşayıp gitmiş bebekler gördüm, üç kardeşi yanyana gördüm.işte o zaman oğlum için bir kere daha şükrettim, acı çekmedi, doğruca cennete gitti inşallah diye.
bu forumun olması da yalnız olmadığımı farkettirdi bana. önce "herkes bebeğini alıp gitti evine, bir tek ben kaldım boynu bükük "diyordum, şimdi o kadar da yalnız olmadığımı gördüm.

işe dönmek sizi nasıl etkiledi yazabilir misiniz? ben çok dönmeyi düşünmüyorum, hatta iş değişikliği yapmayı düşünüyorum. çünkü aynı bölümdeki arkadaşım benden bir gün önce doğum yaptı. bu olayı hiçbir zaman unutmayacağım ama onu gördüğümde de hep daha fazla acı çekicekmişim gibi geliyor. hamileliği boyunca şikayet etti, sızlandı, erken oldu, aslında hazır değildim dedi, ama bebeğini eve götürdü. ben birkez bile şikayet etmedim, oğlumu deli gibi sevdim, bekledim (4 aşılama, 4 tüp bebek denemesinden sonra sürpriz yaptı oğlum bana). ama ben kucağıma alıp emziremedim, koklayamadım, ayaklarını öpemedim.

bir de bekleme süresini fiziksel açıdan mı, ruhsal açıdan mı 1 yıl kadar belirledi doktorlarınız? biz henüz bu konuları konuşmadık doktorumuzla. ama gittiğim psikiyatrist, kendi konu alanı dışında olduğunu belirtse de, o kadar uzun sürelerden bahsetmedi. başka dekolman hastaları olmuş meslek hayatında, o deneyimlerinden yola çıkarak söyledi herhalde.

Allah herkese sabır ve dayanma gücü versin.

Bebeklerimizi kaybetme sebeplerimiz farklı bide ben çalışmıyorum ev hanımıyım.Ama acı aynı acı.36.haftada kalbi durdu oğlumun karnımda.Sizinkide kıymetli bebeklerdenmiş onca aşılama ve tüp denemesinden sonra ne kadar sevindiğinizi ve onu ne heyecanlarla 9 ay taşıdığınızı tahmin edebiliyorum.benimde dört düşükten sonra gelmişti ve ilk kez 9.ayı görmüştük.nasipleri bu kadarmış diycek fazla bişey yok.Siz işinizi değiştirmek istediğinizi yazmışsınızya bende şu an oturduğum evden taşınmak istiyorum.Binada 4 hamileydik ikisi doğum yaptı sağlıcakla şükür biride bir ay sonra inşallah.Ve ben her zamanki gibi eli boş.onların bebeklerini gördükçe oğlum gelicek aklıma napıcam bilmiyorum.çok zor bir süreç Allah hepimize yardım etsin.Bende emziremedim ama defnedilmeden öptüm oğlumun buz gibi olmuş ellerini ayaklarını burnunu.inşallah rabbim cennetinde doya doya sevmeyi öpmeyi koklamayı nasip eder bu hasretimizi orda dindirir

başın sağolsun arkadaşım... neler yaşadığını, nasıl hissettiğini malesef çok çok iyi biliyorum. acını yüreğimde hissediyorum.. benim de hikayemi okumuşsundur. 1 yıl 8 ay önce melek oğlum 34 haftalıkken yaşadık bu illeti. bir sabah karnımda ağrıyla uyandım, bir de karnım çok sertti, bebeğimin hareketlerini hissetmiyordum. geçer belki diye evde gezindim. ama yatsam olmuyor kalksam olmuyor ve ağrı çoğalıyordu. (bende dışa kanama yoktu hiç) sonra birden tansiyonum düştü, midem bulandı, başım döndü. kendimi yatağa atıp doktoru aradım. anlattıklarımı beğenmedi ve hemen hastaneye gidip nst'ye girmemi söyledi. hastaneyle aynı sokakta oturduğumuz için 5 dakika sonra oradaydık. artık ağrım dayanılmaz olmuştu. nst'de bebeğimin kalp atışları çok düşüktü. 130'larda atması gerekirken 35 atıyordu. hemen doktor ultrasona aldı ve "kalbi durmak üzere" dedi. acilen sezaryen dedi. ben bağırarak ve ağlayarak ameliyta girdim 5 dakika içinde. "acele edin, kurtarın onu" diye bağırıyordum.
uyandığımda odamdaydım, oğlumu sordum, üniversite hastanesinde yoğun bakımda dediler. durumunun ciddiyetini bana anlatmıyorlardı. oysaki doktorlar sabahı çıkaramaz demişler. kabus gibi geçen 2 gün hastanede yattım, 1 ünite kan verdiler. yan odalardan kahkahalar ve bebek sesleri geliyordu. benim odamdaysa sessizlik.......
hastaneden çıkar çıkmaz oğlumun yattığı küveze koştum, onu gödüm, aşık oldum ona.....
orada doktorlar "ölmesini dileyin" diyorlardı bana. beynine oksijen gitmediği için hasar görmüş.. ama nasıl ölmesini dilerdim ki? her saniye yaşasın diye dua ettim.. ..
doğumunun 3. günü dolduğunda ölüm haberi geldi...........
ondan sonrasını bilyorsunuz işte arkadaşlarım, hepinizin yaşadığı gibi, hayat durdu......
anlamsız... yaşamak için kendimi zorladığım aylar......

bu zor günler ancak ve ancak insanın ailesi ve sevikleriyle, dostlarıyla atlatacağı günlermiş. bizi hiç yanlız bırakmadılar sağolsunlar. sonra, aylar sonra bir bakıyorsun ki anlamını yitiren gündelik dertler yeniden önem kazanıyor, yeniden gülümseyebiliyor insan.
biz eşimle bu olaydan 2 ay sonra yaşadığımız şehri değiştirdik. yeni şehir, yeni ev, yeni iş kesinlikle iyi geldi..
sezaryenden 6 ay sonra yeniden hamile kaldım ama bu sefer de kese rahimağzına tutunduğu için sonlandırıldı. 2 hafta hastanede yattım ve bu yeni umudumun da ilaçlarla düşmesini bekledim. yine anormal bir kanama geçirdim, yine hayati tehlikeler atlattım. offf çok zor günlerdi. bir kez daha hüsran.... bu olayla da anladım ki rahmimin toparlanması için gerçekten 1 yıl önemliymiş.
bu olaydan 9 ay sonra, sezaryenden de 1 yıl 2 ay sonra 3. kez hamile kaldım. şimdi 27 haftalık olduk çok şükür. yine bir oğlan bekliyorum. her günüm korkularla, kabuslarla geçiyor ama hepsine razıyım, yeterki kucağıma sapasağlam alayım onu. okadar hasretim ki....
bende dekolmanla ilgili risk faktörleri arasında sadece pıhtılaşma çıktı testlerde. onun dışında hiçbirşey çıkmadı. pıhtılaşmanın kesin nedeni olup olmadığını söyleyemiyor doktorlar. gelişme geriliği de yoktu bebeğimde 34 haftalıkken 2700gr doğdu. 1-2 hafta ileride gidiyordu gelişimi, kan pıhtılaşmasında genelde gerilik oluyor oysaki. bazen hç nedensiz de olabiliyormuş... hala bilemiyorum neden yaşadık bunu.
şimdi hergün kan sulandırıcı iğne+ coraspin+ folbiol kullanıyorum pıhtılaşmaya tedbir almak için. ben elimden geleni yapıyorum, umarım bu sefer yüzümüz güler..

allah sizlere dayanma gücü ve sabır versin, hiçbir zaman unutulmuyor, sadece bununla yaşamayı öğreniyor insan. inşallah çabucak ruhsal ve bedensel olarak toparlanıp tekrar hamile kalır ve meleklerinizin kardeğlerini kucaklarınıza alırsınız. bütün melek anneleri için dua ediyorum hep....

çok teşekkürler.maşşallah büyümüş, tamamına erdirsin Allah.
Allah sağsalim kucağınıza almayı, büyüdüğü çoluk çocuğa karıştığı günleri görmeyi nasip etsin. herkese.

aynı apartmanda hamilelerin olması insanı rahatsız ediyo, doğru. benim de karşı komşum 7 aylık hamile. biz de çok büyük bir olasılıkla taşınacağız, insanların acıyan gözlerle bakmasına tahammül edemicem sanırım. taşınma fikri bile biraz olsun rahatlatıyor. internette ev ararken vakit geçiriyorum.

ama heryerde hamilelerle karşılaşılacak o da bir gerçek, yani bebeğinizi hatırlatacak reklamlar, diziler, market alış-verişi, bebek reyonları... herşey hatırlatıcak, karnımdaki çatlaklar, oğlumdan hatıra zaten hep benimle. bununla başa çıkmak gerekecek. üstüne gitmek gerekecek.

şimdi oğlum yaşasaydı mesela ben internete falan girmeyi aklımın ucundan geçirmezdim. ya da oturup örgü örmeyi. sanırım uzunca bir süre tek düşüncem bebeğim olacak. ama bir yandan da bir an evvel fiziksel ve ruhsal açıdan toparlanıp, yeni bir bebek için hazırlanmak var aklımda. sanırım bu düşünce biraz da ayakta tutan beni.

çevreden geçmiş olsun diye arayanların, gelenlerin hep yakınlarının başına gelmiş bu olay. özellikle düşükler yaşayıp zor hamile kalanların da bu olaydan sonra sağsalim bebeklerine kavuştuklarını söyleyen çok oldu. inşallah olur, tez vakitte, siz de bebeğinizi seversiniz yeni evinizde.

Allah kolaylık ve dayanma gücü versin

Arkadaşım seni inan çok iyi anlıyorum.Aynı kelimeleri bende tekrarlıyordum sürekli.Doktor banada 6 ay demişti.Biliyormusun o bekleme süresini yapmakta çok fayda olduğunu düşünüyorum.O zamanlar hemen bebiş olsun istiyordum.Ancak kiloların verilmesi,psikolojinin toplanması,yaraların kabuk bağlaması için inan çok gerekli.En azından kafanı toparlıyosun.İnasanların ne dedğini ne yaptığını boşver seni seven insanlarla beraber ol.Ben hemen antidepresana başladım.Olaydan hemen 2-3 gün sonra.
Rabbim herşeyin en güzelini yapar.Herşeyde vardır bir hayır dedim hep.Aradan zaman geçecek bak Rabbim sana ne güzellikler verecek.İnan buna arkadaşım.Bu yokuşun bide inişi var.Bizimle paylaş buradan içini dök.Elimiizden geldiğince destek olalım.Sağlıcakla kal.

Selamlar arkadaşım.Benimde dekolman dolayısıyla kaybettiğim ecem kızım var.Bende öğretmenim.Mecburen ya dönecektim yada rapor üstüne rapor alıp okula gitmeyi erteliyecektim.Ancak doğum sonrası 2 ay izni ölü doğum bile olsa kullandım.Allah'tan idare bir sorun çıkarmadı.Sonra seminer dönemi geldi çattı.15 günlük nir çalışma süresi sonra yaz tatili girecekti.Ama o 15 günü kullandırtmadı eşim acının üstüne git.Hemen başla dedi.Yaz tatili dönüşü daha zor gelecek dedi.Seminer dönemi beşladım.Okulda tam 4 tane hamile arkadaş daha vardı.Hepsininde karnı burnunda.Ama bunlar birer imtihandı.İyiki çalışmaya başlamışım iki ay sonra aynı yerde.Üstüne gidince şimdi herkes kısa zamanda atlattın diyor.O bekleme süresini tamamla arkadaşım.Bana 6 ay vermişti.doktor.Sonra insanlar konuşacak tabi o olayı anlatacaklar.Senin bir kulağından girsin diğerinden çıksın.İmtihandı de her defasında içinden.Geldi geçti.Yaşanacakmış yaşandı.Güzel günlere kulaç at durmadan.Eğer bi daha bebek isttiyosak bence bizim güçlü moralli olmamız lazım hemde çok.Yoksa yeni bebek bu sıkıntıları kaldıramaz.Bana diyolardı çok çabuk toparlandınn diye.Öyle deyince kızıyordum onlara ama aslında sevinmeliymişim.Amcamın kızı aile hekimi bak dedi sağlıklı mutlu anne mutlu bebek demek dedi.O yüzden tekrar bebek sahibi olmaya karar vermeden önce psikolojimizi doğrulmalıyız diye düşünüyorum.Bu bekleme süresi o tamir için yeterli oluyor.

Herşey gönlünce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…