- Konu Sahibi MeLaNqOliqH
-
ben 7 yıllık evliyim ve çok uğraştık 6 sefer tüp bebek denedik ama olmadı bebeğim
2 tane yeğenim var 3. sü yolda Allahın izniyle sağsalim gelsin
onlarlada sıksık görüşemiyoruz çok özlüyorum eşşek sıpalarını :))
ama ben şu ''kendi çocuk özlemini gidericek ben kalıcam'' lafınıza takıldım
eşiminde yeğenleri var ve ben onları kendi yeğenlerimden ayırmam
kendi yeğenlerimi nasıl seviyorsam eltilerimin ve görümcelerimin çocuklarınıda aynı seviyorum
illa kan bağına gerek yok ...
eşimin yegeni niye sevmiyim
ama bi bebek çocuk oldugu için severim
ben hala 10 yaşındaki yegenin in bakışını kıskanclıgını çekiyorum
çocuk dayısını benimle paylaşamıyo kapıdan girerken dayısını görüyo yüzü gülüyo arkasından beni görünce suratı bi değişiyo
şunu da söyliyim kendi çocugum gibi asla sevemem
500 lıra ıle mı gayet güzel bakılır?
İşte onu soruyorum.Davranışlarına yansıyor mu.
Öpüp sarılıyor musun vs.
asla alakasız olmadı.ben bahsettim örnek maddiat ve çocukla ilgili.çocuğum var borcum yine var.borcum oldu ödedim, tekrar oldu ödedim,şimdi yine borcum var yine ödüyorum.ilerde kredi çekip yeni sitelerden daire yada arsa almayı düşünüyorum.bu düzen böyle gelir gider.şimdi göster borçsuz insan varmı?devletin bile diğer ülkelere borcu var.bende anlattığın gibi benzer sıkıntılar yaşadım.ama benim en büyük avandajım boyum kadar çocuğum var.dertleşiyoruz beraber geziyoruz.borç harçta olsun okutuyoruz.ben son nefesime kadar evlatlarım için canım veririm.şimdi bana seneleri geriye alsak. aynı sıkıntıları çekeceğimi bilsem yine yavrumu dünyaya getirirdim.
Evet eşinin aradaki dengeyi kurabilmesi gerekir.
Buarda bak ben 2 senelik anneyim.9ayda hamilelik de.3 sene hadi toplam.
Bir kere hamile kaldığından beri her ay düzenli olarak doktora kontrole gideceksin.
Aylık doktor muayene ücreti 30 ila 50 arasında özele gidersen.
Sonra hamilelikte gerekli testler tahlller yapılacak.
Bu tahlilleri gene özelde yaptırısan 30 ila 250 arasında fiyatları.
Sonra bebek beşiği bebek odası ...Tek bir beşik en düşüğü 200 tl den başlar.
Bunun yatağı nevresim takımı da patlar sana 100 tl ye.
Oda takımı alırsan 1000 ila 4000 arası değişir.:18:
E dolaplar çekmeceler boş duracak hali yok.
Zıbın hastane çıkış seti battaniye havlu yelekler takımlar pijamalar...
Ben sırf şu kuyafetlere 500 tl vermiştim.
Sonra puset ve bebek arabası takımı alacaksın daha.
Onlarda 250 den başlıyor.
Doğumunu özelde yaparsan normal doğum 250den başlıyor sezeryan 700 den...
Bebek doğar masraflar devam eder..Aylık hastane kontrolü 50 tl 25 tl olan yerler de mevcut.
Aylık bez parası.Bak ben en iyisini kullanıyorm 50 tl aylık.Islak mendile aylık 20 tl veriyorum.
Benim prensim 9 aylıkken emmeye veda etti.Mamalara başladık.Aylık mamalara 70 tl veriyordum.Bazen az bazen çok.
Sonra bebek her ay büyür gelişir serpilir.İlk aldıkların küçük gelmeye başlar.
Kıyafetler almaya devam edersin.Tabi bunlar da hep paraya bakıyor.
Bir de oyuncak parası çıkıyor .
Bazı aşıları devlet karşılamıyor özel yaptırıyorsun.Bir aşı 90 dan başlıyor.
Ya böyle işte...
Ama tüm bunlar bir yana onun sarılıp iki eliyle yanaklarımı tutup öpmesi anne demesi öte yana
İşte sırf bu duygu için şu yaptığım masraflar boş geliyor gözüme..
İyi ki doğurmuşum.
Melankolik ama zamanında dourmuşum
Hiç çocuk sahibi olmasaydım vallahi bu yorumdan sonra çocuk yapmaya korkardım.duyanda dünyaya öcü geliyor zanneder.topu topu götü boklu küçücük bebek.
yeri geldi ben 100 lira ile baktım.idareni bildikten sonra bakılır.esra erolun dediği gibi.[buraya gelen bayan arkadaşlar düşük maaşlı eş istemiyor.benim babam bizi az maaşla baktı.hepimizi okuttu büyüttü.] 1 çocuk kimseyi fakir yapmaz.
hamileyim
maddi anlamada bir skıntım yok ama bu listeyi okuduğumda ben bile korktum açıkcası
hamileyim
maddi anlamada bir skıntım yok ama bu listeyi okuduğumda ben bile korktum açıkcası
Yoo korkulacak birşey yok
Hazırlıklı olmak gerek bu tür masraflara
Eğer çocuk masraflı olmasaydı herkes on tane doğururdu
Allah kolaylık versin annelere de anne adaylarına da
Bizimde borcumuz vardı ama bebek için beklemedik ve çok şükür Allah nasip etti, sizde yeterince beklemişsiniz unutmayın çocuğa karar verdiğiniz andada olacağı kesin değil, bir sürü insan kısırlıkla uğraşıyor, bence ertelemeyin para bulunur borç biter ama evlat öyle çok ertelenmeye gelmez. Bence korunmuş gibi yapıp gebe kalın.. Madem eşiniz bencilce düşünüyor, birazda siz bencillik edin.
benim kardeşim yok öz yegenimle eşimin yegeni arasındaki sevgi farkını anlayamam
zaten anlatmak istediğim şey eşim kendi çocugu gibi zaten büyük olan yegenini seviyo
dogucak olanı da öyle sevicek
ben bu sevgiyi ancak çocugumla gösterebilirken o yegenine baba gibi baglı
babası cocuguyla bu kadar ilgilenmiyo ya 10 yaşındaki kız daha 2 yıl öncesine kadar dayısıyla dudaktan öpüyolardı birbirlerini
pazar günü hatta kayınvalidemlerde uzanmıştı koltukta eşim yegenini çagırdı üzerine yatırdı yarım saat öyle yattılar
çok evlerine gittiğimizde yegeninin yanında uyuyakaldıgını biliyorum
masraflı olmasının öcü olmasıyla ne alakası var?
ben çocuk kötüdür, çocuk sahibi olmayın mı dedim? 500 lirayla insan kendine bakamaz değil ki çocuğa bakacak dedim.
o dötü boklu bebeğin bez masrafından haberiniz var mı sizin? benim var çünkü şu an 1.5 yaşında bir bebeğim var, öcü değil ama masraflı, boku bile masraflı. maddi gücüm olmasa asla çocuk sahibi olmazdım.
yukarda 100 lirayla da bakılır idareni bildikten sonra yazmışsınız, 100 lirayla fatura bile ödenmez, farklı dünyalarda mı yaşıyoruz acaba? ayrıca her şeyin en kötüsünü en ucuzunu alarak çocuk büyüten de var, ama ne kadar sağlıklı ne kadar doğru orası tartışılır, ben çocuğuma pişik yapacak bez bağlayacaksam, katkı maddeli, ucuz, dandik gıdalarla besleyeceksem, hiçbir istediğini alamayacaksam, çocuğa da eziyet bana da. yoksa çöpten ekmek toplayarak bebek büyüten de var.
Ne güzel akıl veriyorsunuz, siz istemediğiniz halde eşiniz sizi zorla ya da kandırarak hamile bıraksa ne hissederdiniz acaba???
Bizimde borcumuz vardı ama bebek için beklemedik ve çok şükür Allah nasip etti, sizde yeterince beklemişsiniz unutmayın çocuğa karar verdiğiniz andada olacağı kesin değil, bir sürü insan kısırlıkla uğraşıyor, bence ertelemeyin para bulunur borç biter ama evlat öyle ha dedinmi olan birşey değil. Bence korunmuş gibi yapıp gebe kalın.. Madem eşiniz bencilce düşünüyor, birazda siz bencillik edin. Olmazsa doğumdan sonra sizde bir işe girersiniz, çocuğunuzun masrafını kendiniz çıkarırsınız.
Bizimde borcumuz vardı ama bebek için beklemedik ve çok şükür Allah nasip etti, sizde yeterince beklemişsiniz unutmayın çocuğa karar verdiğiniz andada olacağı kesin değil, bir sürü insan kısırlıkla uğraşıyor, bence ertelemeyin para bulunur borç biter ama evlat öyle ha dedinmi olan birşey değil. Bence korunmuş gibi yapıp gebe kalın.. Madem eşiniz bencilce düşünüyor, birazda siz bencillik edin. Olmazsa doğumdan sonra sizde bir işe girersiniz, çocuğunuzun masrafını kendiniz çıkarırsınız.
Şaka mı bu???????
iyide adam bencilin teki, kendi yiğeniyle avunacak bu kadında bebek hasretiyle kalacak. Sizcede bir anormallik yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?