deli gibi çocuk istiyorum..

Bir çocuğun sadece ihtiyaçları bile 500 tl yi geçiyor, oturup tek tek hesaplamadım ama aylık bez masrafı bile 100 tl yi geçiyor, sütü yetti ilk 6 ay mama vermedi desek bile (ki bunun da garantisi yok) bunun şampuanı, ıslak mendili, pişik kremi, giyimi, doktoru, vitamini, dünya kadar masrafı var, bi de mama vermek durumunda kalırsa hiç altından kalkamazlar, 500 tl geçinilecek para değil zaten, bi de çocuk imkansız yani, aç yaşamaları lazım, ne gerek var bu kadar işkenceye... bikaç yıl beklesinler.

herşey eşimin yüzünden
kendi çocuk özlemini gidericek ben kalıcam öyle

Bu arada şimdi düşündüm de, abim sürekli kızım için, kendi çocuğum olsa bu kadar sevemem diyor, eşi bozuluyor mudur acaba
:44:

herşey eşimin yüzünden

Bebeği sevip okşamak için illa kan bağı mı gerekli, sizde eşinizin yeğenini sevip oynayamaz mısınız?
Bebeğiniz olana kadar tecrübe edinirsiniz biraz?

Görümcenizle aranız çok mu kötü?

Bebeği sevip okşamak için illa kan bağı mı gerekli, sizde eşinizin yeğenini sevip oynayamaz mısınız?
Bebeğiniz olana kadar tecrübe edinirsiniz biraz?

Görümcenizle aranız çok mu kötü?

tabiki severim çocugunu ama kendi çocugum gibi olmaz eşimin yegeni diye severim
burda sorun şu ki eşim kendi çocugu gibi seviyo ve sevecek
görümcemden yana sıkıntım yok
sorun eşimin bencilliği
o duygularını tatmin edicek o cocugu severken
benim isteğim şuan 1 ise 10 olucak

ben zevki sefadan bahsediyor demedim örnek verdim.evliyim 13 senelik evliyim 19 yaşında anne oldum.

Sizin verdiğniz örnek yalnız çok alakasız olmuş.bende 19 yasında anne oldum ve maddı olarak sıkıntılar çektım istediklerimi yınede eşim benı kırmamak adına yaptı ama ben borc ıle oda takımı almaktan annemın yada ablamın bbegıme kyafet almasından doktor kontrollerıne kıyıda kosede 3 5 bırıktırdıklerımde gıtmekten cok cıddı sekılde uzuntu duydum dogumumu ozelde ıstedım esım ise devlette. doguma son 2 gun kala devlet hastanesınden aglıyarak cıktım esım ole gordukten sora borc kredı kartı ıle ozelde dogumumu yaptırdı.ama mutlumuydum hayır.
hastane ıcın ıstedıgım çikolatalar yaptıramadım istedıgım kapı susunude alamadım. 40 mevlutunde ıstedıgım sekerler pahalıydı ondada hayal kırıklıgı yasadım .pusetı bırınden getırdı halam bebk arabasınıda aynı sekılde.ben yasadıklarımından yola cıkarak yazıorum kı arkadas danısmıs bıze fıkır almak ıstemiş
arkadasım benım fıkrımce maddı olarak hazır olmadan kesınlıkle tavsıye etmem helekı 22 yasındasın..

Hiç çocuk sahibi olmasaydım vallahi bu yorumdan sonra çocuk yapmaya korkardım. duyanda dünyaya öcü geliyor zanneder.topu topu götü boklu küçücük bebek.

500 lıra ıle mı gayet güzel bakılır?

bu istekler zaten adamın anasını ağlatır
çok haklısın cnm tşk ederim
bazen istekler o kadar yoğun oluyo ki
farkında oldugum bildiğim şeylerin önüne geçmiş şuan

Evet eşinin aradaki dengeyi kurabilmesi gerekir.
Buarda bak ben 2 senelik anneyim.9ayda hamilelik de.3 sene hadi toplam.

Bir kere hamile kaldığından beri her ay düzenli olarak doktora kontrole gideceksin.
Aylık doktor muayene ücreti 30 ila 50 arasında özele gidersen.

Sonra hamilelikte gerekli testler tahlller yapılacak.
Bu tahlilleri gene özelde yaptırısan 30 ila 250 arasında fiyatları.

Sonra bebek beşiği bebek odası ...Tek bir beşik en düşüğü 200 tl den başlar.
Bunun yatağı nevresim takımı da patlar sana 100 tl ye.

Oda takımı alırsan 1000 ila 4000 arası değişir.:18:

E dolaplar çekmeceler boş duracak hali yok.
Zıbın hastane çıkış seti battaniye havlu yelekler takımlar pijamalar...
Ben sırf şu kuyafetlere 500 tl vermiştim.

Sonra puset ve bebek arabası takımı alacaksın daha.
Onlarda 250 den başlıyor.

Doğumunu özelde yaparsan normal doğum 250den başlıyor sezeryan 700 den...

Bebek doğar masraflar devam eder..Aylık hastane kontrolü 50 tl 25 tl olan yerler de mevcut.

Aylık bez parası.Bak ben en iyisini kullanıyorm 50 tl aylık.Islak mendile aylık 20 tl veriyorum.

Benim prensim 9 aylıkken emmeye veda etti.Mamalara başladık.Aylık mamalara 70 tl veriyordum.Bazen az bazen çok.

Sonra bebek her ay büyür gelişir serpilir.İlk aldıkların küçük gelmeye başlar.
Kıyafetler almaya devam edersin.Tabi bunlar da hep paraya bakıyor.

Bir de oyuncak parası çıkıyor .
Bazı aşıları devlet karşılamıyor özel yaptırıyorsun.Bir aşı 90 dan başlıyor.

Ya böyle işte...

Ama tüm bunlar bir yana onun sarılıp iki eliyle yanaklarımı tutup öpmesi anne demesi öte yana
İşte sırf bu duygu için şu yaptığım masraflar boş geliyor gözüme..

İyi ki doğurmuşum.

Melankolik ama zamanında dourmuşum

aldım ben cevabı tşk ederim
eger zamanında olmazsa sıkıntıya girersek o bebek bana da mutluluk getirmez
çünkü yavrum un her ihtiyacını karşılayamicam nası mutlu olabilirim ki

canım çok iyi anlıyorum seni. aslında şu anda çocuk istemenin sebebi eşinin yiğenine gösterdiği ilgi ve sen bu ilgiyi aslında eşinin kendi çocuğuna göstermesi gerek diye düşünüyorsun. bence her çocuk sevilmeli ve sevilir ama kendi çocuğunu sadece sevmez insan kendini onun için feda eder. şu anda eşinin yiğenine düşkünlüğü fazla gelebilir ama gör bak yarın kendi çocuğu olunca dünya umurunda olmaz. birde kayınvaliden ısrar etmiş ya gelin falan diye. her anne çocuklarını birarada tutmak için çabalar isterki evlendikten sonra bile herşeyleri bir olsun. bunuda sanki yiğenini kullanarak yapmaya çalışıyor gibi geldi bana ama tabi yanılmışta olabilirim kimsenin günahını almak istemem.

çocuk konusuna gelince bence biraz bekleyin hem maddi açıdan hem yaşın daha genç. eşinide yiğeni konusunda kısıtlama. sen kısıtlarsan daha çok düşkünlüğü artar. bu konuyu açma bile. bırak sevsin çocuğu alsın hevesini. hevesini o çocukla bitirir diye korkma sakın. durumlarınız düzelince oda ister baba olmayı. eşinde hazır olunca babalığa ikiniz içinde daha rahat olur çocuğun sorumluluklarını üstlenmek.

herşey eşimin yüzünden

ben 7 yıllık evliyim ve çok uğraştık 6 sefer tüp bebek denedik ama olmadı bebeğim
2 tane yeğenim var 3. sü yolda Allahın izniyle sağsalim gelsin
onlarlada sıksık görüşemiyoruz çok özlüyorum eşşek sıpalarını :))
ama ben şu ''kendi çocuk özlemini gidericek ben kalıcam'' lafınıza takıldım
eşiminde yeğenleri var ve ben onları kendi yeğenlerimden ayırmam
kendi yeğenlerimi nasıl seviyorsam eltilerimin ve görümcelerimin çocuklarınıda aynı seviyorum
illa kan bağına gerek yok ...

o her şeyi bahane ederek beraber olalım istiyo
birlikte olalım da ne olursa olsun

evet bi şekilde denge kurmalıyız bence
eşim gözüme soka soka cocugu sevip bagrına basmicak baba rolü üstlenmicek
bende biraz daha rahat davranmaya çalısıcam dogucak yegen konusunda

asla alakasız olmadı.ben bahsettim örnek maddiat ve çocukla ilgili.çocuğum var borcum yine var.borcum oldu ödedim, tekrar oldu ödedim,şimdi yine borcum var yine ödüyorum.ilerde kredi çekip yeni sitelerden daire yada arsa almayı düşünüyorum.bu düzen böyle gelir gider.şimdi göster borçsuz insan varmı?devletin bile diğer ülkelere borcu var.bende anlattığın gibi benzer sıkıntılar yaşadım.ama benim en büyük avandajım boyum kadar çocuğum var.dertleşiyoruz beraber geziyoruz.borç harçta olsun okutuyoruz.ben son nefesime kadar evlatlarım için canım veririm.şimdi bana seneleri geriye alsak. aynı sıkıntıları çekeceğimi bilsem yine yavrumu dünyaya getirirdim.

Melankolik sen seviyor musun eşinin yeğenlerini peki

eşimin yegeni niye sevmiyim
ama bi bebek çocuk oldugu için severim
ben hala 10 yaşındaki yegenin in bakışını kıskanclıgını çekiyorum
çocuk dayısını benimle paylaşamıyo kapıdan girerken dayısını görüyo yüzü gülüyo arkasından beni görünce suratı bi değişiyo

şunu da söyliyim kendi çocugum gibi asla sevemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…