deli olucam, küçücük çocuk nasıl böyle düşünür

Look Up

Move on honey ;)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.659
3.074
658
Ankara
hepinize selamlar öncelikle,

az önce olan , sinirlerimi tavan yaptıran konuda ben mi abartıyorum diye buraya yazmak istedim.

olay şu, babaannem bizi aradı (babaannem küçük amcamlarla yaşıyor ) benle konuşurken 6 yaşlarındaki kuzenim telefondan seslenmeye başladı (bu kuzenim ikiz, erkekler, adları X ve Y olsun ) X diyor ki ' stardust abla Y seni dudağından öpecekmiş, sürekli tekrarlıyor böyle. sinirlerim bozuldu, o yaşta nasıl konuşuyorlar öyle dedim, sonra babaannem annemle konuşmak istedi verdim, yine aynı muhabbet, ben odamdayım ama duyuyorum, annem gülüyor durumun karşısında. ki annem sürekli aman dikkat et, aman insanlara güvenme diye nerdeyse kimseyle arkadaşlık yapmamı istemez,tüm kuzenlerime arama mesafe koymaya çalışır. telefonu kapattılar , tekrar aradı çocuklar bu sefer, X diyor ki babama ; stardust ablamı ver stardust ablamı ver, babamda verdi bana telefonu, kameralı açmışlar, X diyor ki stardust abla Y seni dudağından öpecekmiş,bir de dudağını gösteriyor. ben de sinirlendim, babaannem de kamerada , babam da karşımda gülüyorlar. Nasıl konuşur bu çocuklar böyle, siz de destekliyorsunuz dedim, kızdım, verdim telefonu.

ya ben mi abartıyorum Allah aşkına ? ve bu çocuk bunu derken bunun kız-erkek ilişkisi, erkeğin kıza sulanması anlamında diyor, eminim. çünkü öncesinde Y kızlara öpücük atıyor falan diye bağırıyordu uzaktan. daha küçücük bu çocuklar, sinirlerim bozuldu ve bu yaşlarda karakterleri oluşuyor, ben onların kaç yaş büyük kuzenleriyim, bu ne densizlik, dengesizlik. ya cidden ben mi fazla tepki gösteriyorum?

annemle babama acayip sinirliyim, hiçbir şey demiyorlar şu an zaten.

not : bu arada annemin normaldeki uyarılarının mantıklı olduğunu biliyorum, anne olduğu için vs, o konuda annen haklı vs demenize gerek yok ama en olmaz şeyde art niyet görmeye çalışan birisi olarak bu duruma bu kadar gülmesi, normale alması sinirimi bozdu..

bir şey diyin lütfen, bu tarz konulara karşı aşırı hassasım bir de.

Güncelleme : sayfa 6

Son düzenleme:
6 yaşında bir çocuğun bu söylemine nasıl bir art niyet güdebilir anneniz? Anne babaları açıyorlar televizyondan, telefondan öpüşme sahnelerini, çocuklarda bunu normal kabul ediyor. Sizi taciz etmek amacıyla söylemiyorlar sonuçta, komik geliyor onlara bu, herkes gülüyor çünkü.

Öncelikle onlar çocuk 6 yaşında . Ve sizi de abla olarak sevdiği için şaka mahiyetinde söylemişlerdir tabiki . Ama yinede bir çocuğun özellikle erkek çocuğun ki bu 6 yaşında . Doğru düzgün aile eğitimi alması gerekiyor . Bu yaşta bu tarz düşünceler normal değil

Üzülerek soyluyorum ki 6 yaşındaki cocuklar görüyor ve biliyor...ama anne babaniz ne diyebilir yani..6 yasindaki cocuk icin kavga edemezler..siz anlatabilirdiniz cocuga uygun dille...

Sanki abartmissin

belki de evet.

annemin art niyet gütmesini değil, o kadar normale almamasını beklerdim. çünkü annem çok tutucudur ve daha öncesinden biliyorum ki, böyle şeylere sert tepki verir. benim normal görmediğim şey, herkesin gülmesi işte. yani bu çocuk gidip okulundaki yaşıtı bir kızı öpmeyi normal görüyor, demek ki bunu yapabilir. yani bu durum çok komik artık ve karakter gelişiminde bozukluğa yol açmayacak mı? bir kızı öpmeye kalksa o kız çocuğunun psikolojisi etkilenmeyecek mi?
beni taciz etmek amacı olmadığını bilmiyorum ama yanlış olan yanlış işte. ya da ben aşırı hassasım.

evet, 6 yaşında çocuklar biliyorum. beni abla olarak sevdiklerini de biliyorum, ben çocuğa tepki vermedim zaten, büyüklereydi tepkim ve onların bu kadar normal karşılamasına. evet, erkek çocuğu ve neyin ne olduğunu öğrenme yaşları diye düşünüyorum. bence de hiç normal değil.

Geleceğin çapkını (aslında sapkını) böyle yetişiyor demek.

umarım öyle birşey olmaz, gerçekten çok tehlikeli böyle olması, çevrelerindeki kişilerinde sadece gülerek tepki vermesi.

Oglumda 5 yasinda bu ara dudaktan opuselimmi diyor. Birsekilse ögreniyorkar tvde pc de falan.
Nasil boyle konusursun tribi anlamsiz gib :)

ben çocuğa trip atmadım, yani atamam ki ona. ben aileme ve babaanneme tepki gösterdim. böyle bir durumu çok normalmiş gibi karşılamalarına.

Cok abartmissiniz , merakli olduklari ve kendi cinsel kimliklerini kesfettikleri yas
Benim oglum o yasina kadr baby tv harici televizyon gormemis bir cocuk olmasina ragmen ana sinifind bir kizi opmustu dudagindan
Hicbirimiz sizin verdiginiz tepkiyi vermedik ama buna gulmedik de , tek hakli oldugunuz nokta insanlarin buna gulmeleri ama cocugun yaptigi sapiklik degil
Yetiskin insanlar guldugu icin o da tekrarliyor yani cocuk anormal degil ama cocugun ailesi anormal

Anne babanizin verecegi bir tepki de yok , en fazla coxuklarin ebeveyniyle konusurlar

Aslında düşünceniz de haklısınız ama tepkiniz abartılı. .
Aile çok önemli Anne baba çocukların yanında dikkat etmeli,pc tv telefon kontrol altında olmalı ..

Çocuklara tepki değil de, ailelere tepki göstermek lazım işte. Şahsen ben olsam “dudaktan öpmek özel bir durumdur. Sadece eşler arasında olabilir. İstersen yanağımdan öpebilirsin, her zaman izin veririm” derdim. Çocuk nasılsa öpüşmeyi biliyor, evelemeye gevelemeye gerek yok.

Üzülerek soyluyorum ki 6 yaşındaki cocuklar görüyor ve biliyor...ama anne babaniz ne diyebilir yani..6 yasindaki cocuk icin kavga edemezler..siz anlatabilirdiniz cocuga uygun dille...

evet haklısınız, ben de şimdi ben sakin olup anlatabilirdim diyorum. X'cim böyle söylemen güzel değil diye başlayıp , anlayabileceği dozda açıklayabilirdim ona. anne babamında kavga etmesini değil de, en azından gülmemesini ve X böyle söylenmez ama ayıp demesini beklerdim.

Ayyy aklima ne geldi komsumuzun oglu 5 yasinda bekarim o zaman begonfil ablam assagi begongil ablam yukari cok guzelde cok guzel. Annem demiski seni begongille evlendirelim ? Cocukta ben onu kucaklayamam ki demis artik ne kasteddiyse cocuk

benim çocukluğumda da oluyordu ama daha dozundaydı sanki ne biliyim. ya da ben çok abarttım galiba. bu tarz şeylerde bir anda çok geriliyorum, aşırı bir hassasiyetim var.

Benim oğlum arkadaşımın eşine senin kızla evlenecem falan bir şeyler söylemişti öpüşme lafları falan da vardı benim evde tvde izlemem böyle şeyler ama bunları arkadaşımın kızından öğrendi hep çocuklarda suç yok ailelerde

Sinir bozucu. Burda bir komsumuz vardi. Kendisinin babası siyasetten yani söylesem tanırsınız ama bu isler siyasete falan bakmıyor ki adam değiller.. küçük bir kardesi vardı. 18 sene sonra doğmuş en ufak
Acayip terbiyesizdi
4 ya da 5 yasındaydi cinsel.organini açıp gösteriyordu
Bana vuruyordu
Bir kiz görmüş parkta gitmis dudagindan öpmüş kizda 25 yasinda falandir
Yanindaki kuzeni de diyormuski onu gezdiren
Kusura bakmayin boyle guzel sarisin kiz görünce bizimki öpüyor
Terbiyesizler ya paralari cebe indirince adam olunuyor sanki biraZ da bitirimler cocuga terbiye vermesini bilmiyorlar sinirim bozuldu suanda aklima o geldi gelecegin manyaklarini yetiştirmek marifet sanki

ben çocuğa bir tepki vermedim, büyüklere tepki verdim. yani çocuğa sen nasıl olur da böyle söylersin demedim mesela, büyüklere siz nasıl olurda bu çocuğun böyle konuşmasına gulersiniz tepkisiydi benimki.

Çocuğun bir keşif olarak bunu yapması var (sizdeki gibi, siz korumussunuz ve o dogal olarak bunu yapmış ama ) bir de göz göre göre böyle bir öpme takıntısı oluşturup aile tarafından sadece gulunmesi var . Yani bu bana küfreden çocuklara gulunmesi gibi geliyor maalesef.

Aslında düşünceniz de haklısınız ama tepkiniz abartılı. .
Aile çok önemli Anne baba çocukların yanında dikkat etmeli,pc tv telefon kontrol altında olmalı ..

Evet abartılı olabilir tepkim. Bence de kontrol edilmeli, en azından böyle açıkça ortadayken gulunup geçilmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…