- 16 Ekim 2018
- 1.837
- 3.462
- 133
Çocuklara tepki değil de, ailelere tepki göstermek lazım işte. Şahsen ben olsam “dudaktan öpmek özel bir durumdur. Sadece eşler arasında olabilir. İstersen yanağımdan öpebilirsin, her zaman izin veririm” derdim. Çocuk nasılsa öpüşmeyi biliyor, evelemeye gevelemeye gerek yok.
Ailende kafalar karışık. Kız olduğun için sana yapma diyorlar, 6 Yaşındaki erkek olduğu için normal karşılıyorlar. Belki de asıl kızdığın bu...
ben çocuğa bir tepki vermedim, büyüklere tepki verdim. yani çocuğa sen nasıl olur da böyle söylersin demedim mesela, büyüklere siz nasıl olurda bu çocuğun böyle konuşmasına gulersiniz tepkisiydi benimki.
Çocuğun bir keşif olarak bunu yapması var (sizdeki gibi, siz korumussunuz ve o dogal olarak bunu yapmış ama ) bir de göz göre göre böyle bir öpme takıntısı oluşturup aile tarafından sadece gulunmesi var . Yani bu bana küfreden çocuklara gulunmesi gibi geliyor maalesef.
Evet abartılı olabilir tepkim. Bence de kontrol edilmeli, en azından böyle açıkça ortadayken gulunup geçilmemeli.
Çocukların bir suçu yok.Onlara kızmadan güzelce anlatın.Ben sizin ablanızım,ablalar dudaktan öpülmez,yanaktan öpülür gibi konuşun.Büyüklere komik gelmiş gülmüşler ama,bu durumda çocukların bu davranışı pekiştirmelerine sebep oluyor farkında değiller.
Siz konuda cocugun yaptigina densizlik , dengesilik demissiniz ve tum yazinizdan anlasilan cocuga da kizdiginiz
Cocugun bu yasta opusmeyi merak etmesi ve dile getirmesi normal , buna tepkinizi abarttiginizi ama yetiskinlerin hatali oldugunu bu konudaki tepkinizde hakli oldugunuzu yazdim bende zaten
Ağaç yaşken eğilir.Yine bombayı patlattınn beee cok dogruu :)))
Ağaç yaşken eğilir.
Çocuk saf elbette.
Ama büyüdükçe normal zannederse sıkıntı.
Siz bu konuyu ailesiyle görüşün söyleyin yine. Ayıp ya, bu çocuklara izlettiğiniz programların yaş sınırına bakmıyor musunuz? 2 gün sonra bi arkadaşını öpse, kız aileye anlatsa aile başınıza musallat olsa napıcaksınız diye göz korkutun biraz. İlkokulda sınıf arkadaşlarımında kızların eteklerini açma huyu vardı, nasıl bir komiklik anlayışıysa. Aileleri korkutmak lazım biraz.tamamen katılıyorum size. hemen gerilmeyip, sakince açıklayabilirdim aynen sizin dediğiniz gibi. benim tepkimde ailelereydi bu arada..
Ağaç yaşken eğilir.
Çocuk saf elbette.
Ama büyüdükçe normal zannederse sıkıntı.
Siz bu konuyu ailesiyle görüşün söyleyin yine. Ayıp ya, bu çocuklara izlettiğiniz programların yaş sınırına bakmıyor musunuz? 2 gün sonra bi arkadaşını öpse, kız aileye anlatsa aile başınıza musallat olsa napıcaksınız diye göz korkutun biraz. İlkokulda sınıf arkadaşlarımında kızların eteklerini açma huyu vardı, nasıl bir komiklik anlayışıysa. Aileleri korkutmak lazım biraz.
6 yaşındaki çocuk için kızımın namusu kirleniyor, ya nikah yapın ya da konuşmayı kesin mi deselerdi. Ben olsam ben de gülerdim. Çok abartmışsınız.
sıkıntı çocuklarda değil ki. Annesi babası anneannesi dedesi hepsi desteklemiş anneniz bile gülüyor durum karşısında. Çocuklar dener her şeyi dener. Hangisi büyüklerinden tepki alıyorsa onları yaparlar. İyi bir tepki oluyorsa daha fazlasını yapar. Evet hoş değil durum ama siz böyle tepki verdikçe aileniz size karşı alıngan vs etiketler yapıştıracaklar. O yüzden gülün geçin ya da tepki vermeyin. hıhı tabi filan diyin. Aklınızın bir köşesine de yazın çocuğunuz olunca kiminle uzun süre bırakmayacağınızı, nasıl yetiştirmemeniz gerektiğini.
Kendim yaşadım ondan biliyorum.
Çocuklara mana bulamayız. Büyükler dogruyu yanlışı ögretecek onlara. Konuşma esnasında yanında kim varsa onlar terbiye edecek. Çocuklar tvden veya yakınlarından okula gidiyorsa okuldan böyle şeyler duyup da söylemiş olabilir. Bilinçli bir şekilde böyle davranmazlar zaten. Sizin tavrınız onları yetiştirenlere olmalı. Siz de lisede falan mı okuyorsunuz acaba. Çünkü böyle konulara vakıf degilsiniz de.
Anne babalarin ozellikle gostermelerine vs. Gerek yok artik insanlar cocuk parklarinda bile sevismekten cekinmedikleri icin heryerden ogreniyorlar malesef dolayisiyla yeni nesil cinsellikle cok erken tanisiyor.6 yaşında bir çocuğun bu söylemine nasıl bir art niyet güdebilir anneniz? Anne babaları açıyorlar televizyondan, telefondan öpüşme sahnelerini, çocuklarda bunu normal kabul ediyor. Sizi taciz etmek amacıyla söylemiyorlar sonuçta, komik geliyor onlara bu, herkes gülüyor çünkü.
Biraz samata yapmislar sadece biz kuzenlerde bir araya gelince simariyorduk
Bu çocuk erkek çocuk 6 yaş çok küçük bir yaş değil. Bu tutumun doğru olmadığı uygun bir şekilde anlatılabilir. Tepkiler çapkın çocuk filan. Peki aynı aileler 6 yaşındaki kızları ısrarla filanca abimi dudağından öpeceğim dese böyle gülerler mi? Cinsiyet ayrımına bu yaşta başlamayalım bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?