deli olucam, küçücük çocuk nasıl böyle düşünür

Çocukların bir suçu yok.Onlara kızmadan güzelce anlatın.Ben sizin ablanızım,ablalar dudaktan öpülmez,yanaktan öpülür gibi konuşun.Büyüklere komik gelmiş gülmüşler ama,bu durumda çocukların bu davranışı pekiştirmelerine sebep oluyor farkında değiller.

tamamen katılıyorum size. hemen gerilmeyip, sakince açıklayabilirdim aynen sizin dediğiniz gibi. benim tepkimde ailelereydi bu arada.

Ailende kafalar karışık. Kız olduğun için sana yapma diyorlar, 6 Yaşındaki erkek olduğu için normal karşılıyorlar. Belki de asıl kızdığın bu...

Buna da tabiki kızıyorum ama burdaki kızgınlığım kız-erkek ayrımına değil, ortada normal olmayan bir davranışa gülünüp geçilmesine. temelde bakarsanız bu durum erkeğin pipisi için göster bakalım oğlum diyen ya da küfreden oğluna sanki şiirler diziyormuş gibi mutlu olan ailelere benzetiyorum bu durumu - ki benim ailem bu şeyleri sevmez. Çok yanlış bence, anormal olanı normalleştiriyorlar çünkü o çocuğun gözünde.

Siz konuda cocugun yaptigina densizlik , dengesilik demissiniz ve tum yazinizdan anlasilan cocuga da kizdiginiz
Cocugun bu yasta opusmeyi merak etmesi ve dile getirmesi normal , buna tepkinizi abarttiginizi ama yetiskinlerin hatali oldugunu bu konudaki tepkinizde hakli oldugunuzu yazdim bende zaten

aynı fikirdeyim sizinle tamamen.

evet yazarken de kızgınlıkla yazıyordum, zaten çok mu abartıyorum diye sormak için yazdım. çocuğun yaptığını buraya o şekilde yazmış olsam da kendisine bir tepki vermedim yani.

Büyüklerin çocuklara tepki göstermemesine bozulmuşsun ama sen de onların büyüğüsün uygun dille anlatabilirsin. Bir de 6 yaşındaki çocuk bunlar tabiki de yaptıkları normal.

tamamen katılıyorum size. hemen gerilmeyip, sakince açıklayabilirdim aynen sizin dediğiniz gibi. benim tepkimde ailelereydi bu arada..
Siz bu konuyu ailesiyle görüşün söyleyin yine. Ayıp ya, bu çocuklara izlettiğiniz programların yaş sınırına bakmıyor musunuz? 2 gün sonra bi arkadaşını öpse, kız aileye anlatsa aile başınıza musallat olsa napıcaksınız diye göz korkutun biraz. İlkokulda sınıf arkadaşlarımında kızların eteklerini açma huyu vardı, nasıl bir komiklik anlayışıysa. Aileleri korkutmak lazım biraz.

6 yaşındaki çocuk için kızımın namusu kirleniyor, ya nikah yapın ya da konuşmayı kesin mi deselerdi. Ben olsam ben de gülerdim. Çok abartmışsınız.

Biraz samata yapmislar sadece biz kuzenlerde bir araya gelince simariyorduk

Bu çocuk erkek çocuk 6 yaş çok küçük bir yaş değil. Bu tutumun doğru olmadığı uygun bir şekilde anlatılabilir. Tepkiler çapkın çocuk filan. Peki aynı aileler 6 yaşındaki kızları ısrarla filanca abimi dudağından öpeceğim dese böyle gülerler mi? Cinsiyet ayrımına bu yaşta başlamayalım bence.

sıkıntı çocuklarda değil ki. Annesi babası anneannesi dedesi hepsi desteklemiş anneniz bile gülüyor durum karşısında. Çocuklar dener her şeyi dener. Hangisi büyüklerinden tepki alıyorsa onları yaparlar. İyi bir tepki oluyorsa daha fazlasını yapar. Evet hoş değil durum ama siz böyle tepki verdikçe aileniz size karşı alıngan vs etiketler yapıştıracaklar. O yüzden gülün geçin ya da tepki vermeyin. hıhı tabi filan diyin. Aklınızın bir köşesine de yazın çocuğunuz olunca kiminle uzun süre bırakmayacağınızı, nasıl yetiştirmemeniz gerektiğini.
Kendim yaşadım ondan biliyorum.

Çocuklara mana bulamayız. Büyükler dogruyu yanlışı ögretecek onlara. Konuşma esnasında yanında kim varsa onlar terbiye edecek. Çocuklar tvden veya yakınlarından okula gidiyorsa okuldan böyle şeyler duyup da söylemiş olabilir. Bilinçli bir şekilde böyle davranmazlar zaten. Sizin tavrınız onları yetiştirenlere olmalı. Siz de lisede falan mı okuyorsunuz acaba. Çünkü böyle konulara vakıf degilsiniz de.

evet doğru, ben küçükken de o etek açma durumu vardı, lisedeyken merdivenlere kamera yerleştiriliyormuş söylentileri falan. yani bu durumlar bu yaşlarla sınırlı kalmıyor maalesef.

6 yaşındaki çocuk için kızımın namusu kirleniyor, ya nikah yapın ya da konuşmayı kesin mi deselerdi. Ben olsam ben de gülerdim. Çok abartmışsınız.

siz daha da çok abartmışsınız :) namus kirlenmesi falan nedir ? mesele büyüklerin duruma güle oynaya destek çıkmaları. tepki göstermek demek ya nikah yapın ya da konuşmayı kesin demekle mi oluyor sadece? gülmeyip, yavrum böyle söylemen doğru olmaz, bu ayıp birşey aslında gibi şeyler demeleri de bir tepki mesela.

evet sıkıntı büyüklerde. benim tepkim de büyüklerin gülmesine, adeta destek veriyor gibi gözükmelerine. sizinle aynı fikirdeyim, hem ailemle, hem amcamlarla durumu konuşup, kuzenimle de onun anlayacağı bir şekilde konuşacağım yine.

evet aynı şeyi söylüyoruz aslında, büyüklerin öğretici olması lazım, desteklercesine gülmeleri yanlış ve ben buna çok kızdım. tavrımda zaten büyüklere. böyle konulara vakıfım, üniversitedeyim. çocuğun bu yaşta vakıf olmasına ve ailelerin böylesine gülmesine vakıf değildim ya da hassas olduğum için çok fazla gerildim muhtemelen.​

Anne babalarin ozellikle gostermelerine vs. Gerek yok artik insanlar cocuk parklarinda bile sevismekten cekinmedikleri icin heryerden ogreniyorlar malesef dolayisiyla yeni nesil cinsellikle cok erken tanisiyor.

Biraz samata yapmislar sadece biz kuzenlerde bir araya gelince simariyorduk

:)) evet ama daha küçük ve büyükler şimdiden böyle şeylere gülüp, doğrusu söylemediği gibi adeta destek çıkar gibi olursa, bu yaşıtlar arasında şımarmaktan öteye gidebilir bence.

katılıyorum size. anlamayacağı, küçük bir yaş değil. anlatılırsa gayet güzel anlar, en azından söylememesi gerektiğini öğrenir. büyüdükçe de kendisi iyice anlamdırır zaten. ama anormal olanı normal olarak görerek büyürse, sonra belki kendisi bile fark etmez yanlış yaptığını.

Çocuğun yaptığı yanlış annesi babası neden uyamıyor ki çocuğu çocukta millet ona Gülünce güzel birşey yapıyorum sanıyor gülünmemeli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…