deli olucam, küçücük çocuk nasıl böyle düşünür

Abarttin bencede.. benim kuzenim kucukken kac tas buyugum beni opmek isterdi yanagimda:)

6 yasinda oglumda dudagindan opeyim der izin vermem.. kasla goz arasinda yapmaya calisir.. :) annelerin dudagindan opulmez derim unutur. ki ben cocuklarimi dudaklarindan opmem hic. Bana sevimli geliyo

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Aslında aşırı hassas davrandığımı ve o an sakin kalıp, kuzenime açıklama yapmam gerektiğini fark ettim. Büyüklerin gülmemesi gerektiği konusunda çoğumuz hemfikiriz, normalleşmemesi gereken bir durum.

Şu sıralar kafam fazla dumanlı olduğundan, tepkilerim gereğinden yüksek olabiliyor. İyiki yazmışım. İlk fırsatta kuzenimle de güzelce konuşacağım.

Umarım yetişen her çocuk güzel bir ahlakla, doğru yönlendirmelerle, kendisine ve dünyaya faydalı olarak yetişir.

Cok sinirlendirmenizi gerektirecek bir durum yok bence ama evet şu konuda da haklisiniz babaanneniz veya anneniz babaniz cocugu uyarmaliydi bir aile yakiniyla konusurken daha saygili olmasi gerektigi hususunda yoksa cocuk bunlari normal konusma sanacak hatta onlar guldukce hos bir davranis yaptigini dusunecek. Yanlis /dogru davranisi fartketmesi gereken bir yas da artik

Bence hiç abartmadın
Bunun yanında zan altında kalmak da var, ablası öpüşmeyi öğretmiş herhalde o da öpmek istiyor diyebilirdi.

Rahatsız olmam çok normal.
Şımarık çocuklar, sevimsiz geliyor bana böyle Recep İvedik fanı gibi davranan çocuklar

Kuzen yanaktan öpmek ister
Oğlun dudaktan
Hangisi daha garip?

Oğlu olan şaşırmamış zaten burada

Kuzen yanaktan öpmek ister
Oğlun dudaktan
Hangisi daha garip?

Oğlu olan şaşırmamış zaten burada
Cocuk adi ustunde:)) cocuklarini dudagindan open anne babalar var, ben onlardan degilim. Onlar istesede opmem dogruyu anlatirim. Kizimda isteyebilirdi bunu.. tepkim ayni olur

Haklısınız.
Küçücük çocukların bu tarz konuşma ve davranışları karşısında gülen büyüklerine de çok kızıyorum.
Çocuğa güzel yaklaşımlarla, konuşarak, durumu anlatarak yaptığının yanlış olduğunu anlatmak gerek.

Benim de 4 yaşındaki yeğenim görüntülü konuşurken öpüyor kamerayi ağzına götürüyor 6 yaşındaki çocuk ne artniyet düşünebilir ki. Ha siz rahatsizsaniz çocuğa karşı belli edin ya da tatlı dille anlatın ablacım dudaktan öpülmez vs.

Aynı şeyi altınyasındaki kız cocuk söyleseydi eminim cok fazla tepki alırdı babaannenden babandan ve annenden

Haklisin ama bu anne babanin sorunu bence onlar törpülemesi lazim :))

Durumu ailemle konuştum.

Neden gulduklerini sorup, gulmemeleri gerektiğini , böyle olursa çocukların bu durumu normal göreceğini söyledim. Ben de aciklamaliydim ama gerildigim için tüm duruma , ben de yapamadım maalesef dedim. Beni suçladilar. Onların gülüp , durumu şakaya almaları normalmiş. Başka ne yapabiliriz dediler. Hatta onları uyardığim için gerildiler.

Bazen tüm ailesiyle iletişimi koparan kişileri öyle iyi anlıyorum ki .

Ablamın oğlu 3 yada 4 yaşında banyodan çıkınca havluyla beni bastı aç memiş görcem piti görcem diye kendininki gibş sanıyo çocuk 1 saat havluyla kalakaldım ağlıyo inatlaştı ablam anlattı sonra anladı zaten olabiliyo bunlar özeniyo çocuklar ayıp olcağını bilemiyolar ki şu devirde öpüşenden bol ne var görüyo çocuklar

Tamam belki herkesin kahkahalarla gülmesi doğru değil ama
Ne yapsınlar, ayıp, edepsizlik yapmayın, pipiniz düşer filan mı desinler? 6 yaşındaki çocuk tacizi ne bilsin? Masum onlar daha. Bu yaşlarda oluyor böyle aşklar. Çocuk tv’den görmüştür, anne babasından görmüştür öpüşmeyi. Sizi de çok sevip beğeniyorsa, oyunla karışık öpmek istemiş. Abartmayın yahu.

Biraz abarti olmus cocugun kotu bi dusuncesi olamaz daha 6 yasinda.. Ben de karsiyim cocuklarin dudaktan öpülmesine ama tepki fazla sanki duymazdan gelin

Bu yaslardaki çocuklarda cinsel ayirt edicilik baslar. Yani kimisi babasına aşık olur kimisi annesine.. Bu ask gercek manada degil elbet.

Bu cok gecici bir durum eğer sert çıkışıp cocukta bunun travma haline gelmesine neden olunursa bu hal bambaska bir hale gelebilir.. Yakinda bu gececek..

Erkek cocuklari yapıyorsa normaldir bizim toplumumuz icin ama aynisini kiz çocuğu yapsa ayip söyleme öyle derlerdi eminim guleceklerine yanlış olduğunu anlatsinlar cocuklara tepkinizde haklisiniz bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…