- 30 Temmuz 2022
- 414
- 1.277
- 33
Bu durumda siz ve eşiniz neden bir yerlere dağılmışsnz ki çok saçma. Tamam yardım edin evinizi açtınız Allah razı olsun ama imkanlar neyse ona göre hareket edilir. Siz bi yere eşiniz bir yere bence hiç doğru değil. Gerekirse hepsi salonda siz kocanız kendi özel alanınızda odanızda kalınMerhaba hanımlar
Malumunuz ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor, dilerim en yakın zamanda toparlanırız. Şimdi benim konum ise depremzede olan eşimin ailesi bizde kalmaya başladılar bu konuda hiçbir sıkıntım yok çünkü zor bir süreç ve elimden ne geliyorsa onlar için yaparım. Ancak eşimin abisi ve yengesi ben ailemi ziyaret etmeye gelirken bizim yatak odamızda kalmaya başlamışlar ve bu durum beni çok rahatsız etti, biliyorum yaşadığımız ev küçük çünkü bildiğiniz tam aile evi değil öğrenci evi işte, ve ben onlar evde rahat etsinler diye kendi ailemin yanına geldim , şimdi ise zorunlu stajimdan dolayı yine evime döneceğim ama evde hem eşimin anne babası hem de yengesi abisi ve 3 küçük çocuğu kalıyor, eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor ve sanki bana mahçup olmuş gibi hep bana açıklama yapma gereği duyuyor tabi bende durumu farkındayım ve hoş karşılamaya çalışıyorum ama bazen çok içime sıkıntı oluyor çünkü bu durumda eşim kendi arkadaşlarında kalıyor hem bende evimi bırakıp aileme geliyorum, abisinin ve yengesinin yatak odamıza yerleşmesi beni çok etkiledi maalesef, belki bu durumda hiç böyle düşünmemek gerek ama yediremiyorum kendime . Sizce yengesiyle yani görümcemle bu durumu konuşsam ve uygun bir ev bulunmaları konusunda bazı söylemlerde bulunsam ayıp eder miyim. Eşim abisinden çok küçük olduğu için bu konuda sabretmeye çalışıyor ama ben yapamıyorum maalesef
Evet iki aylık bebeğim var bu süreçte zatürre atlattik soğuktan ama çok şükür şuan iyiyizİmzanızdaki gün doğruysa iki aylık da bebeğiniz var, çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Umarım sevdiklerinizin sağlığı yerindedir. Mal yerine konulur, zor günler de biter bir şekilde.
Müsait oda varmış gerek yoktu yatak odanızda kalmalarına hem eşiniz niye gitti evden o evde kalsa böyle bir sorun olmazdı. Birde yengemle yani görümcemle konuşsam demişsiniz anlamadım bunu?Yatabilirlerdi çünkü onlar için küçük odamıza bir büyük çekyat ayarlamıştik, eşimin anne Babası ise salonda yatıyor.
Gibi değil alenen böyle bir plan yapmışlar14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor
Eşimin yengesi yani eltimle konuşsam demek istedim, böyle görümce, elti kavramlarını çok kullanamam hep karıştırırımMüsait oda varmış gerek yoktu yatak odanızda kalmalarına hem eşiniz niye gitti evden o evde kalsa böyle bir sorun olmazdı. Birde yengemle yani görümcemle konuşsam demişsiniz anlamadım bunu?
Ben ailemi görmeye gittim malum üniversiteler ara vermişti bende fırsatta istifade ailemi göreyim , hemde onlar benden çekinip evde rahatsız olmasınlar diye gittim, eşimde ben olmayınca iş yerine yakın bir yerde arkadaşlarıya birlikte kalmaya başladı bir kaç günBu durumda siz ve eşiniz neden bir yerlere dağılmışsnz ki çok saçma. Tamam yardım edin evinizi açtınız Allah razı olsun ama imkanlar neyse ona göre hareket edilir. Siz bi yere eşiniz bir yere bence hiç doğru değil. Gerekirse hepsi salonda siz kocanız kendi özel alanınızda odanızda kalın
İyi ama bu sürecin ne kadar süreceği belli değil, konu sahibi ve eşi evde yoklar. Yani bir evli çift ayrı yaşıyor ve kaıdn kendi evine dönemiyor. Ne yapacak bu durumda? Neyini idare etsin ki?Bence sessiz kalın.
Zaruri bir durum var ortada, yatarken ortaya çocuk vs alıyorlardır muhtemelen.
İdare etmenizi öneririm.
Çok zor.
İyi de konu sahibi ve eşi kendi evine gidemiyor. Hatta onlara keşke büyük bir eve geçseniz diyorlar yanlarında gitmek için. Eşinin abisi iş beğenmiyor. Ne yapsın konu sahibi. Kendi işini ve evini onlara mı bıraksınlar. Tamam herkes mağdur ama bazıları da resmen bunu kullanıp başkalarının sırtına biniyor.Depremde gördük ki ne yatak odasinin, ne de baska maddi seylerin bir onemi yok. Eşyalara cok fazla anlam yuklemesek mi artik. Adi ustunde esya. Yerine konur. Ama yerine koyulamayacak degerler var.
Insanlar 1.5 dakikada evsiz, yataksiz, ailesiz kaldilar. Daha 1 ay bile olmadi. Bir gecede her seyini kaybetmis olan bu insanlarin psikolojisi sizin yatak odanizdan daha degerli olmali. Bir insan icin bundan daha zor bir zaman olabilir mi? Simdi aile olduğunuzu gostermeyecekseniz ne zaman gosterecekseniz. Insanlar hic tanimadiklari insanlara yardim eli uzattilar, evlerini actilar. Bahsettiğiniz kisiler ise sizin aileniz bu insanlar.
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.
Ne zaman döneceksnz pekiBen ailemi görmeye gittim malum üniversiteler ara vermişti bende fırsatta istifade ailemi göreyim , hemde onlar benden çekinip evde rahatsız olmasınlar diye gittim, eşimde ben olmayınca iş yerine yakın bir yerde arkadaşlarıya birlikte kalmaya başladı bir kaç gün
Çok geçmiş olsun. Şükürler olsun bebeğinizle çıkmışsınız. İnşallah en kötü günleriniz geride kaldı, düzelir bundan sonra. Depremde en çok küçük bebeği olan ve hamileliğin sonlarındaki annelere içim yandı. İnşallah mama bez yardımları işinize yarıyordur.Evet iki aylık bebeğim var bu süreçte zatürre atlattik soğuktan ama çok şükür şuan iyiyiz
Oha. Ben bu lafı söyleyenin ağzına tıkarım o cümleleri. Küçük bir aileyiz, bize yetiyor biz memnunuz. Siz kendinize göre bir yer bakarken geniş olmasına dikkat edersiniz diyemedin mi?14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor
Vicdansız ev sahipleri çok katılıyorum,Bir çok şeyin bize yansıtılandan daha ağır ve zor olduğuna eminim.Cevremden duyduğum şeylerle fikir vermek istedim.Komsumun ailesi Hatay dan Muğla'ya" afad"yardımıyla taşınmış 1 yıllık kirası ödenmiş.Her yere basvursunlar diye yazdım.İnanın haberlerde anlatıldığı gibi değil kiralar 5 bin se depremden önce şuan 10 15 bin yani öyle sandığınız gibi imkanlarımız yok elimizde
İyi ama bu sürecin ne kadar süreceği belli değil, konu sahibi ve eşi evde yoklar. Yani bir evli çift ayrı yaşıyor ve kaıdn kendi evine dönemiyor. Ne yapacak bu durumda? Neyini idare etsin ki?
Önerimi söyleyim. Eve dönüp onları yatak odasından çıkarmakla işe başlayın konu sahibi. Zaten kendileri de daralıp bunalır ve kendileri çözüm bulur . Siz değil onların düşünmesi lazımKonuda 2 mesajınız var.
İkisinde de öneriniz yok, başkasının yorumuna hayır diyorsunuz sadece.
Ben konu sahibine hayır haksızsın demiyorum ki. Zor diyorum. Tüm dünyası başına yıkıldı insanların, hem maddi hem manevi. Evi bize bırakın talebi karşıdan gelmemiş. Hatta bence bırakmaları da saçma, ben bildiğin ağırlamak gerektiğini düşünüyorum.
Evet sürecin ne kadar süreceği belli değil ama deprem olalı daha 19 gün oldu.
Yengesi nasıl sizin görümceniz oluyor ben oraya takıldım. Eltiniz olur o?Merhaba hanımlar
Malumunuz ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor, dilerim en yakın zamanda toparlanırız. Şimdi benim konum ise depremzede olan eşimin ailesi bizde kalmaya başladılar bu konuda hiçbir sıkıntım yok çünkü zor bir süreç ve elimden ne geliyorsa onlar için yaparım. Ancak eşimin abisi ve yengesi ben ailemi ziyaret etmeye gelirken bizim yatak odamızda kalmaya başlamışlar ve bu durum beni çok rahatsız etti, biliyorum yaşadığımız ev küçük çünkü bildiğiniz tam aile evi değil öğrenci evi işte, ve ben onlar evde rahat etsinler diye kendi ailemin yanına geldim , şimdi ise zorunlu stajimdan dolayı yine evime döneceğim ama evde hem eşimin anne babası hem de yengesi abisi ve 3 küçük çocuğu kalıyor, eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor ve sanki bana mahçup olmuş gibi hep bana açıklama yapma gereği duyuyor tabi bende durumu farkındayım ve hoş karşılamaya çalışıyorum ama bazen çok içime sıkıntı oluyor çünkü bu durumda eşim kendi arkadaşlarında kalıyor hem bende evimi bırakıp aileme geliyorum, abisinin ve yengesinin yatak odamıza yerleşmesi beni çok etkiledi maalesef, belki bu durumda hiç böyle düşünmemek gerek ama yediremiyorum kendime . Sizce yengesiyle yani görümcemle bu durumu konuşsam ve uygun bir ev bulunmaları konusunda bazı söylemlerde bulunsam ayıp eder miyim. Eşim abisinden çok küçük olduğu için bu konuda sabretmeye çalışıyor ama ben yapamıyorum maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?