DEPREMZEDEYİZ LÜTFEN YARDİM

Kişilerin algısı, beklentisi, tanıdıklarının olup olmaması, orada yaşama devam edip etmeyeceklerini düşünmelerinden sebeple bazı illerde yığılmalar yaşanıyor tabi.

bu arkadaşın sorduğu soruya cevaben beni belediyelere yurtlara yönlendirin demek değil 2 . bbir evi olan geniş evi olan varsa bana yardımcı olabilir mi budur sorunun cevabı yoksa o bizden daha iyi biliyor belediyeyi yurdu biri derse ben kiranı öderim sana ev tutarım yada evimde misafir ederim fazla evim vr buyur hanımefendinin isteği yerine gelmiş olur

Çok tartışma olmuş ama yurt konusuna ben de bir bakmanızı öneririm. Pandemi zamanı yurtdışından geldiğimizde yurt odasında ailecek karantinada kalmıştık. Oda 4 kişilikti ve sadece bize aitti. İçinde banyo tuvalet de vardı. Bir de mutfak olsa tam 1+1 ev gibiydi. Tabii bizim oda dışına çıkmamız yasak olduğu için bize ekstra bunaltıcıydı, çünkü çocuk sıkılıyordu. Ama yatmadan yatmaya kullanacak kişiler için gayet yeterli.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum, bugünler de geçecek. Çok şükür ki canınız sağ, evler yeniden yapılır işler yeniden kurulur. Bugünler eninde sonunda acı anılar olarak mazide yerini alır. Bu gecenin de gündüzü gelecektir, Allah işlerinizi kolaylaştırsın inşallah.

İlk gece arabada kalınca, ki klima açık, hadi eve geçelim gündüz eşya filan alırız derken, ikinci deprem de gelince, o yurt odası insana köşk gibi geliyor. Bir odayı bize verdiler aile olunca. Zor bulduk zor!! 3 öğün yemek, WC ve sıvı sabun, temiz çarşaf... Çoğu insan çadırdaydı. Hava kaç derece haberiniz var mı? Tamam çözüm bu olmamalıydı ama şu an en iyi seçenek bu. Depremzedeler bunu biliyor aslında. Parkta çadırsız oturdu arabası olmayanlar ilk geceler. Oteller de doldu sanırım. Zaten evi az hasarlı ya da hasarsızları yavaş yavaş çıkarmaya başladılar. Kimse evini sonsuza kadar açamaz. Böyle beklentiler ütopik. Ülkenin hali ortada.

Yahu arada birbirinizle laf yarışına girmek yerine Kadına öneride bulunsanıza ! Sizin kavganizdan önerileri bile okuyamıyorum. Yurtdiisndayim ben öneri de bulunamıyorum bari birşey öğreneyim yardımcı olurum diğerlerine söyleyip diyorum o nda da sizin kavganız !!!

Aynen öyle. Diğer konu başlıklarında evimi açtım vs diye yazan birçok kişi vardı. Muhtemelen ondan kaynaklı bu kişiler yine varsa diye yazdı.

Ancak kişiler yine birine cullanip konuyu asıl kendileri çarpıtıp konu sahibinin asıl demek istediğini bir güzel anlamazdan geldiler, vallahi bravo.

Çok geçmiş olsun. Önerim yok malesef. Sadece şunu demek istiyorum eminim hedef kitlemden bazıları burda vardır. Bir gecede kirası 10 bin lira bile etmeyen evini 25 bine çıkaran, bedeli 3 milyon bile etmezken bu miktardan 7 milyona çıkaran ev sahiplerine neylerine güvendiklerini, bu yaptıklarının arz talep meselesiyle açıklanmayacak kadar alçaklık barındırdığını söylemek isterim. Ev aramıyorum bu arada.
yol kenarında bisküviyi 40 liraya satıp ceza yiyen, kınım kınım kınanan adamdan, deprem bölgesinde yağma yapan adamdan aslında hiçbir farkınız yok. Yazıklar olsun...

depremzedeler için yazmadım zaten onu. tartışmayı sürdürmeye hevesliler için yazdım. çarpıtmayınız
sIze kimse kufur etmemis insanlar tartisabilir ama siz insanlara kufur ediyorsunuz. Cok terbiyesiz birisiniz iyiki ulkeyi terk etmissiniz bir kisi bir kisidir. Agziniz cok bozuk ki cogunun musluman oldugu bir toplumda bu kelime insanlara kullanilmaz. Agziniz bozuk kalbiniz kotu. Herkes gibi bende diyorum haksizsiniz. Konu sizin konunuz degil ayrica ulkede bile yasamiyorsunuz. Dış kapinin mandali gibi biseysiniz yani yorum bile yapmaniza gerek yoktu.

Bu arada bende KYK yurdunda kaldım üniversitedeyken çok temizdi 3 kişilikti oda. Hepsi kötü değil.

Öncelikle çok geçmiş olsun, hayattasınız buna da şükür. Umarım bir an önce atlatabileceğiniz bir süreç olur. Bazı siteler var insanlar evlerini paylaşıyor. Misafirol.org aklıma gelen mesela. Sitelerde detay bölümü de var ve bazı insanlar boş eşyalı evlerini de paylaşıyor notlara bakıp kontrol edebilirsiniz. Kimisi de 3+1 evde tek yaşıyorum sabahtan akşama kadar çalışıyorum eve sadece yatmaya geliyorum gibi notlar düşmüş. Böyle sitelerde gidebileceğiniz şehirleri filtreleyerek arama yapabilirsiniz.

Depremden etkilenmeyen o ailenin özel alanı yik mu ?hepinizi misafir ediyor .Yani yok yurt olmasın yok ev olsun derseniz o insanlara da yazık. Hem ev bulmak kolay mi ?,inşallah bulursunuz bir hayırsever çıkar ancak insanlar ev vermese bir şey diyemeyiz. Ne kadar süre kalacakları bile belli değil. Bugün mağdur olan yarın çirkef olabilir. Çıkarmak istesen seni rezil ederler bizi sokağa attı diye .internetteki evimi depremzedeye veriyorum gonderilerine pek inanmıyorum cok azdır. İnşallah bulursunuz ama bulamazsanız da kafanızı sokacak bir yer ayarlayıp cikmalisiniz

kendinizi haklı çıkarmak için yapmayacağınız şey yok değil mi? sırf haklı olmak için nasıl çarpıtabiliyorsunuz?
ayrıca danışan hanım, Mersin'de. MERSİN'DE
Çadırda yaşayan kaç insan var onlar gurursuz mu

Yapmayın burayı okuyan depremzedenin psikolojisini düşünün böyle saçma şeyler yazmayın lütfen

Depremzedeler geçici olarak heryerden kalabilir bu onları küçültmez insanız hepimizin başına gelebilirdi

Şu an özel alandan ziyade güvenli alan önemli bir çatı sıcak su tuvalet mutfak yurtta olur Cem evide okulda cami de önemli değil daha yeni bir olay çok insan evsiz kaldı yaraları zamanla saracaklar

Sabır ve ayrıca sorumlu halk değil sarımlu devlettir varsa eleştiriniz devleti eleştiriniz

bizim yaşadığımız şehire depremzede geldi otele yerleştirdik otel sahibi ilk ben size kahvaltı veremem dedi daha sonrasında kyk yurtlarına gidin dedi otelden çıkarttı oteller özel mülk olduğu için pek önermiyorum otelleri sahibindene bir balın isterseniz depremzedelere ev diyordu

Konu sahibi inşallah bulmuşsundur kalacak yer. Nasıl bir yer istiyorsun onu da yazarsan daha iyi yönlendirilirsin diye düşünüyorum.

Banlanmışsın umarım çooook uzun bir süre geri dönmezsin. Hadi senin hiçbir şeyden haberin yok da senin şu yorumlarını beğenenlere ne demeli?

10-12 kişilik yurt mu kaldı? Belki çok eski birkaç kyk yurdunda kalmıştır ama şu an çoğunda böyle bir şey yok. Benim iki tane üniversite öğrencisi kardeşim var biri devletin öğrenci evi dedikleri 2 kişilik yurtlarda kalıyor. Diğeri 4 kişilik odası olan kykda kalıyor. 3 kişilik odası olanlar da var. Hepsinin kendi odasında tuvaleti, banyosu var. 4 kişilik odada kalan kardeşim eve çıkmak bile istemedi yurtta temizliğini yapıp önüne yemek koyuyolar diye. Çünkü eve çıksa kendisi yapacak bunları. Bilmediğin konu hakkında sayfalarca kavga edip konu sahibinin konusunu baltalamışsın.

Ayrıca yurtların depremzedelere açılmasının hırsını halktan ve depremzedelerden çıkarmaya çalışmayın. Böyle bir alternatif sunulmuşsa insanlar faydalanabilir. Sokakta veya çadırda kalmaktan yeğdir.

Ben de dün bu konudan sebep banlandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…