derdim araba:((

dün yaklaşık 1 saat araba kullandım. hiç stop ettirmedim yanıma araba gelince panik olmadım daha rahattım yani. ancak en son eve dönerken eve yakın bir kavşak var (zaten korkuyorum oradan) 3 şeritten 2 şerite düşüyor yol. çok kötü sıkıştım. sağımda dolmuş solumda araba vardı.yani çarpmadım ama allah korudu benim yaptığım bişey yoktu. tamamen şansa çarpmadan devam edebildim. çok korktum kızlar anlatamam

panik yapma rahat ol ..dolmuşçulara taksicilere güvenip elin tanımadıgımız insanlarına canımızı güveniyoruzda kendinden neden korkuyorsun ..

dünyanın en zevkli işi müziği açıp direksiyona geçip amaçsızca dolaşmak yollarda :):):) kolay gelsinn canımm sakın kullanmaya ara verme öğrendiklerini pekiştir sürekli

Bulutolsam,
canım yavaş yavaş oluyor bu iş...
ıstanbulda olsan daha da korkardın özellikle dolmuşçulardan...
Bursa'da olman bir avantaj yani...

Maşallah canım yaaa. Bak ne güzel bi gelişme bu. O kavşağıda çok dert etme kendine. Sıkıştırma kendini. Bırak geçsinler. Sağdan gitmeye gayret et öyle yerlerde. Şeridine girene kadar yavaş hareket et, kontrollü ol. Bunların hepsi tecrübe oluyor sana. Aynı yolda daha farklı davranacaksın artık. Böyle böyle usta şöför olacaksın...

evet canım bunlar başıma gelmeden de öğrenemem bu işi. allah büyüğünden korusun deyip devam edicem zaten kullanmaya. zor bi süreç gerçekten sabırlı olmak ve üstüne üstüne gitmek gerekiyo.

bulut olsam geç kaldım cvp vermek için kusura bakma
aynı bnm ya ilerleyemiyorum eşim yarı yolda veriyor ama çok şükür 4. vitese kadar sürebiliyorum hız yapabiliyorum
sizlerin naısl gidiyor

teologcum aynı değilmiş bak işte 4.vitese geçiyosun kullanıyosun. hemen harika şoför olunmuyo malesef.
yavaş yavaş öğrenicez.

Araba kullanmak yetenek işi değildir ki..
Kullana kullana alışırsınız yani bu dert bile değil..
Kolay gelsin.

Araba kullanmak yetenek işi değildir ki..
Kullana kullana alışırsınız yani bu dert bile değil..
Kolay gelsin.

hakılsın düş cüm kesinlikle pratik işi
biz aslında bir derdim var bölümünden sohbet bölümüne aldırmayı talep ettik ama belki yanlış kişiye mesaj göndermiş olabilirimkaydirigubbakcemile3

ben bu sabah kalktım ve eşime dedim ben araba kullanıcam. uyuyordu tamam dedi. çıktım ve iş yerime kadar gidip geldim. 4,5 km lik yol ama o yolda ilk defa tek başıma kullandım. eskiye nazaran kendime daha çok güveniyorum sanırım. önceleri sıkıntıydı direksiyon başına geçmek ama yavaş yavaş keyif almaya mı başlıyorum nekaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

çok sevindim bulut olsam
ben de geri vites çalışcaktım bir gaza basmışım garajdan çıkarken eşim hooop diye bagırdı durdum bir baktım duvarla araba arasında 5 ya da 10 cm mesafe var:)))
ayna kullanmak gerekiyormuş

bugün geri vites inşallah bahçede deneyeceğim
ayy bıktım ev işi ev işi yiter yaaaw yiter

bende de geri oldukça zayıf şu anda. sadece kullanmak için otoparktan arabayı devamlı geri geri çıkarmak zorundayım. şimdilik tek geri tecrübem bununla sınırlı. aslında haklısın çalışmak lazım bunada.

tabi mesela düz çıkış yaptım ben ben mesela sola kırdıgında arabanın nereye döneceğini kestirmek gerekiyor
neyse durmak yok yola devam dermişim:)))

durmak yok tabiki canım. yavaş yavaş olacak bu iş. ben geri giderken kontrolum henüz tam olmadığından gaza basmıyorum. debriyajdan ayağını yarım kaldırınca araba gidiyo zaten. sende öyle yap istersen sadece debriyajla git. kontrol daha kolay oluyor.

diğer elemanlar kayboldu ya bizimle birlikte ben de varım diyenler
neyse biz de birden şevklenip sonradan bırakmayalım iki üç günde bir olsa da gelişmeleri yazalım

diğer elemanlar kayboldu ya bizimle birlikte ben de varım diyenler
neyse biz de birden şevklenip sonradan bırakmayalım iki üç günde bir olsa da gelişmeleri yazalım

evet yazalım mutlaka. bu aşamalar zor bir süreç ne yazıkki ama bırakıp kullanmazsak hep en baştan başlamak zorunda kalacağız. o nedenle pes etmeden direksyon başına sürekli geçmek gerekiyo.

sürekli yarım debriyajla gidersen debriyaj balatalarını öldürürsün.daha güvenli gibi geliyor yarım debriyaj ama biz bayanların arabalarında hep aynı sorun debriyaj balatası... araba kullanırken yalnız olun,yada fazla tanımadığınız birileri olsun.yakın birileri yanınızda olursa sürekli müdahale eder size ve geriliriniz.alışınca ve iyileşince problem kalmaz zaten.birde kendinize güvenin,cesaretli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…