- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.685
- 248
makineye bağlanmadınız aslında,daha uzun ve kaliteli yaşamak için makine desteği alıyorsunuz..o zaman dan beri sürekli ilerledi hastalığım en sonunda da makineye bağlandım dediğiniz o kitabı kesin alıp okuyacağım...
Ailem yanımda ama ben onlarlada mutlu değilim açıkçası ...her işimi kendim yapmak istiyorum araba kullanmak için ehliyete de başvuracağım daha rahat işime gidip gelmek için ama verirler mi bilmiyorum ...Tek o doktor söylemedi ki bu lafları en iyi doktorlar da dedi bunları ben artık bu laflara takmıyorum sadece makinenin bana verdiği zorluklar beni üzüyor bazen nefes alamıyorum oksijenim düşüyor
kalbinizdeki sorun nedir peki?geçmiş olsun zor bir durum gercekten
bende kalp hastasıyım doktorlar gercekten çok acımasız bana da sen bu güne kadar nasıl yaşadın bu hastalıkla nasıl bu yaşa geldin dediklerinde piskolojım alt üst oldu
dua edin
dua herşeyin ilaçı
okuyacağım şimdi ama uyurken kocaman bir kabloyla makineyle uyumak o kadar zor ki bunu yaşamayan hiç kimse anlamaz ...makineye bağlanmadınız aslında,daha uzun ve kaliteli yaşamak için makine desteği alıyorsunuz..
yatalak olup,makineye bağlı bitkisel hayat sürmüyorsunuz.
evet hastalığınız var kabul ama yaşadğınız anı kendinize neden zindan ediyorsunuz??
bunu okuyun lütfen:
http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/52999-dunya-son-dogum-gunu/
bilmiyorum hiç bunu düşünmedik yapabilir miyim tuvalete giderken bile bazen makineyi birinin tutması gerekiyor ona rağmen izin vermiyorum herşey çok zor dayanamıyorum bazen ...ehliyeti de alabilir miyim hiç bilmiyorumehliyet çok iyi bir fikirmiş
evdeki işlerin için birinin yanında olması şart mı?
mesela ailene yakın başka bir evde otursan izin vermezler mi?
ya da sen idare edebilir misin?
Allah şifa versin. Dermansız dert yoktur siz yeter ki içinizdeki umudu yitirmeyin. Bu hastalığın size verilmesinde bir lütuf mutlaka vardır. İslam dinine inanıyormusunuz bilmem ama inanmıyorsanızda önyargısız olarak Hz. Eyyüp as. Hayatını okuyun. Bu size yol gösterecektir eminim kalp ferahlığı verecektir.
kimse kolay olduğunu iddia edemez zaten..yaşamayanın da anlaması zordur evet...okuyacağım şimdi ama uyurken kocaman bir kabloyla makineyle uyumak o kadar zor ki bunu yaşamayan hiç kimse anlamaz ...
evet haklısın bende böyle düşünüyorum ama nasıl yapacağım onu bilmiyorumkimse kolay olduğunu iddia edemez zaten..yaşamayanın da anlaması zordur evet...
ama zorlukları ve acılarını düşünmek yerine,olumlularını düşünseniz ,yaşadığınız hayatı aldığınız nefesi tadını çıkarmaz mısınız??
kendinizi motice ederek..öncelikle dışarı çıkmaya başlayarak..insanların bakışlarını umursamayarak..sadece mutlu olmaya çalışarak..her sabah kalktığında şükrederek aldığın nefes için..o makine senin bir parçan,kabullenerek başla..sen kabullenirsen,inan herkesin kabullenmesi daha kolay oalcaktır..dışarda bile o nerejiyi yayarsan gün geçtikçe bakanların sayısı azalacaktır.evet haklısın bende böyle düşünüyorum ama nasıl yapacağım onu bilmiyorum
Merhaba gecmis olsun,
bu derece zor bir hastaliga ragmen bu yasa gelmissiniz universiteyi bitiri hemde kpss kazanip atanip ogretmen olmussunuz ki bu sizin ne derece hayata bagli umut dolu ve gelecekten beklenti icinde oldugunuzu gosterir. Sizi tebrik ederim. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama ben yinede soylemek istedim genelde sizin durumunuzda veya ozel tedavi gerektiren durumlarda devlet memuru kendinin veya esinin saglik durumunu mazeret olarak gosterip universite hastanesinin oldugu veya ozel durumun tedavisi nerede oluyorsa oraya tayin isteyebiliyor. Sayet bulundugunuz yerde gereken saglik hizmetini alamiyorsaniz bunu denemenizi oneririm tedavisi suan icin olmuyorsa bile uzman hekimlerin kontrolu altinda olursunuz en azindan. Anladigim kadariyla (oyle tahmin ediyorum) rahatsizliginizdan oturu ailenizin ikamet ettigi sehre tayin istediniz ve suanda sizin gereksinimlerinize uygun biryer degil orasi. Eminim ailenizde size destek verecktir bu konuda. Sonucta beden sagliginizin yaninda ruh sagliginizinda cok onemi var, helede ogretmenlik gibi bir meslegi yapiyorsaniz bu sadece sizin kisisel sorununuz olmaktan da cikiyor.
evet haklısın bende böyle düşünüyorum ama nasıl yapacağım onu bilmiyorum
beni bu halimle kimse istemez evliliği düşünmüyorum çocuğuda kalp nakli olmuyor çünkü benim kalbimdeki sorun dışında akciğerimde de sorun var yani ikisi olması gerekiyor buda çok zor ben bu kadar yükün altına sokamam kendimi yaşama şansıda çok az hem ... Türkiye'de olmuyor zaten bu nakil kalp nakli oluyor ama ikisi bir arada olmuyor ...Ceren dangalakça bir istatistik olacak ama, bu genetik veya sebepsiz ortaya çıkan doğuştan hastalıklarda öleceğin varsa 20 yaşına kadar, 20yi gördüysen kefeni yırtıyorsun.
Bizim uzak akrabanın kızının böbrek yetmezliği vardı 16da nakil oldu, 3 yıl sorunsuz yaşadı 19da öldü. Pıhtı mı ne oluşmuş. Durduk yere öldü yani.
Bu istatistiğe göre sen yaşayacaksın. Direnirsen makineden bile kurtulabilirsin. Belki de kalp naklini denemelisin?
Çocuk benim de olmuyor çünkü 2. katılımcım yok :) Sıkma canını sen de evlatlık al, çocuklu herif al evlen.....bir çaresi bulunur. Azrailden paçayı sıyırmışsın geriye kalan hiçbir şey dert değil bence bir şekilde hallolur.
teşekkür ederim okuyacağım hiç aksatmadan hergün ...merhaba öncelikle acil şifalar diliyorum.Derdi veren rabbim elbette şifasınıda verir ve Alla sevdiği kullara imtihan etmek ıcın sıkıntıklar ve hastalıkla ımtihan edermiş.Hz EYYUP Peygamberimizin çektiği çileler yine de sabretmiş.aşşağıda Hz EYYÜP Peygamberimizin okuduğu ve şifaya ulaştığı duaları yazıyorum lütfen okumanızı ve rabbimize yönelip şifa istemenizi rica ediyorum hepimizi fani insanlarız kimin ne kadar ömrü kaldığını kimse bilemez. Allah hepimizin en iyi yardımcısıdır herkez gider bir şekilde bizi terk eder ama rabbimiz bir nefes kadar yanımızdadır. inanıyorum ki bu hastalığı yeniceksiniz iman gücüyle inanarak.
Ya Şekür celle celalühü 99 kere okunur.
Tevbe suresi 14. Ayet
“Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim.” 33 kere okunur.
Meâl: (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.)
Anladim,4 ayda aldırabilirim düşünüyorum yalnız ben memurum öğretmen değilim öğretmenliği yapamam zaten onca öğrencinin karşısına geçip ders anlatamam bu halde
bahsedılen hastalıgın ne oldugunu bılmıyorum
ben kalp uzerıne medıcal bır fabrıkada calısıyorum , turkıyede arge fırmasıyız
neyınız var bılmıyorum bakacagım bırazdan fakat acaba dıyorum ıstanbulamı gelsenız cunku ıstanbulda kalp uzerıne cok guzel hastaneler var ya da gerekırse ısvıcre olsun . yasam bu hayat bu yanı deger bence denemeye.
onun dısında hersey nasıp kısmet ısı ben sızın yernızde olsam ehlıyet ıcın basvururum makıne ne makınesı nereye baglı buyukmu kucukmu bılmıyorum ama onuda yan koltuga koyabılırsınız sanıyorum.
yarını dusunmeden yasamana bak guzelce derım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?