- 18 Ocak 2018
- 3.149
- 8.799
- 158
- 33
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Aňne babanın sacmalamasini cocuk çekiyor iste. Yeni nesil anne babalar da farklı olsun diye çok saçma isim koyuyorlar. O çocuklar da büyüyünce çok alay konusu olacak bence.Bence halinize sukredin benim arkadasimin adi fincandi dusunebiliyomusun FINCAN.yani bi insan evladına neden bu ismi koyar derdi neydikiineyseki 5 yil once ismini elif yapti cok alay konusu yaoarlardi yaa.
Yosma aslinda guzel kadin demekmis sonra kotu bir anlama evrilmiş:)Ay ne tuhaf isimler var Fincan, bardak, kiyafet :))
Ya insan niye boyle bi isim koyar ki cocuguna, onemsiz degersiz hisseder insan kendini. Evdeki bi fincan gibi bi seysin iste der gibi
Bi dizi vardi adini unuttum, adamin 3 karisi vardi Kafiye, Terbiye falan Allah ne verdiyse :)
Bizim mahallede vardi ben kucukken Yosma teyze, torun torba sahibi kadin hic sevmezdi adini, Esma diyin bana diyordu :)
Çok rahatsız oluyorsanız masraftan kaçınmayın haliniz vaktiniz yerindeyse. Psikolojik olarak etkileniyorsanızSimdi soyle bisey cocuguma ismimi ogretmedim cevredeki insanlar soyluyo oyle biliyo cocuk seneye okula gidecek belki cocuklar aaa senin annenin adi x mi diyecekler cunku hala koca koca insanlar dalga gecebiliyo senin isminin anlami kotu biliyomusun fln diyorlar esim bile hatun diye sesleniyo bana cunku ben soylemesini istemiyorum
Bizim evin halleri diye bir dizi vardı 200 lerde orda fincan hala vardı arkadaşınızın doğumu o yıllara denk geldiyse demek ki..Bence halinize sukredin benim arkadasimin adi fincandi dusunebiliyomusun FINCAN.yani bi insan evladına neden bu ismi koyar derdi neydikiineyseki 5 yil once ismini elif yapti cok alay konusu yaoarlardi yaa.
Psikolojik olarak zor olmuyor mu? Ben mi çok abartiyorum acaba. Ben de ismimi hiç sevmiyorum ama degistiremiyorum da ismimle aramdaki ilişki anlaşamayan ama boşanmaya da yanaşmayan karı kocalar gibiBen 10 yil önce degistirdim ismimi o zaman 22 yasindaydim. Ortalama 250 tlye mal olmustu. Dava acmak icin tevzi burosuna 50 tl civari vermistim.
Dava sonuclandiktan sonrada gazete ilanı istiyorlar o da 200 tl idi.
Ortalama 4 ayda her sey tamamlandı bence iciniz rahat etmiyorsa simdiki isminizle hemen degistirin. Cok zor bir sey degil.
Psikolojik olarak zor olmuyor mu? Ben mi çok abartiyorum acaba. Ben de ismimi hiç sevmiyorum ama degistiremiyorum da ismimle aramdaki ilişki anlaşamayan ama boşanmaya da yanaşmayan karı kocalar gibi
Kezban yalancı tükezziban yalancılar demek. Arapçada tabi. Farsçada keziban hamarat hanım demekmiş. Neden böyle bir işgüzarlik ettim bilmem :))Tükeziban yalancı kadın/hanım demektir
Kezban kadın/hanım anlamıma gelir
İsim değiştirmek artık çok kolay
Mahkemede anneniz şahitlik eder
İsmini koyarken söz hakkımız olmadı mecburen yazdırdık ancak doğduğundan beri biz x (değiştirince kullanmak istediğin isim) diye sesleniyoruz derse
Sende sosyal çevrede seni herkesin o şekilde tanıdığını nüfus cüzdanında farklı yazmasından duyduğun rahatsızlığı zorlandığını söylersen çok daha kolay olur
35 yaşındaki kuzenim bana bundan sonra Can değil Fatih deyin dedi. Tamam dedik. Çoğunluk Fatih diyor şimdi. Bir haftada alıştık. Ama mahkemeye gitmeye gerek duymadı.Psikolojik olarak zor olmuyor mu? Ben mi çok abartiyorum acaba. Ben de ismimi hiç sevmiyorum ama degistiremiyorum da ismimle aramdaki ilişki anlaşamayan ama boşanmaya da yanaşmayan karı kocalar gibi
Can guzel isim neden degistirmek istedi ki?35 yaşındaki kuzenim bana bundan sonra Can değil Fatih deyin dedi. Tamam dedik. Çoğunluk Fatih diyor şimdi. Bir haftada alıştık. Ama mahkemeye gitmeye gerek duymadı.
Fatih daha asil, daha derin manalıymış o yüzden :)Can guzel isim neden degistirmek istedi ki?
Siz cabuk alismissiniz ama bazen bukadar kolay olmayabilir cevrenin yeni isme adapte olmasi, bi de gercekten rahatsizlik duyulan gulunc, sacma, utandiran vs bi isimse komple sildirmek daha mantikli :)
Ben ismimi seviyorum, ama oyle kotu anlamli ya da gulunc bi ismim olsaydi kesinlikle degistirirdim.
Kezban'ın da anlamı kötü. Bazı ebeveynler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. Yaw 9 ay karnında taşıyorsun, oturup bir yarım saat isim düşünmeye vakit ayıramıyor musun?Okşanda konulmazki insanlar neyin kafasinda anlamiyorum.
buda aılelere ornek konu olsun tuhaf tuhaf ısımler koyuyorlar cocuklara . ınsan cocugunun buyuyecegını iş sahıbı olacagını okula gıdecegını ebeveyn olacagını yaslanacagını ımza atacagını herseyı dusunmelı torun torba sahıbı olcaz dusunsene cocugun adı satılmıştovbeler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?