Derdim ismim

Bence halinize sukredin benim arkadasimin adi fincandi dusunebiliyomusun FINCAN.yani bi insan evladına neden bu ismi koyar derdi neydikii neyseki 5 yil once ismini elif yapti cok alay konusu yaoarlardi yaa.
Aňne babanın sacmalamasini cocuk çekiyor iste. Yeni nesil anne babalar da farklı olsun diye çok saçma isim koyuyorlar. O çocuklar da büyüyünce çok alay konusu olacak bence.

Ay ne tuhaf isimler var Fincan, bardak, kiyafet :))
Ya insan niye boyle bi isim koyar ki cocuguna, onemsiz degersiz hisseder insan kendini. Evdeki bi fincan gibi bi seysin iste der gibi
Bi dizi vardi adini unuttum, adamin 3 karisi vardi Kafiye, Terbiye falan Allah ne verdiyse :)
Bizim mahallede vardi ben kucukken Yosma teyze, torun torba sahibi kadin hic sevmezdi adini, Esma diyin bana diyordu :)

Ben 10 yil önce degistirdim ismimi o zaman 22 yasindaydim. Ortalama 250 tlye mal olmustu. Dava acmak icin tevzi burosuna 50 tl civari vermistim.
Dava sonuclandiktan sonrada gazete ilanı istiyorlar o da 200 tl idi.
Ortalama 4 ayda her sey tamamlandı bence iciniz rahat etmiyorsa simdiki isminizle hemen degistirin. Cok zor bir sey degil.

Yosma aslinda guzel kadin demekmis sonra kotu bir anlama evrilmiş:)

Çok rahatsız oluyorsanız masraftan kaçınmayın haliniz vaktiniz yerindeyse. Psikolojik olarak etkileniyorsanız

Gazete ilanini mahkeme sonucundan sonra geriyorsunuz. Yani baslangicta o kadar paraya ihtiyaciniz yok. Mahkeme sonuclanana kadar biriktirirsiniz bence.

Tükeziban yalancı kadın/hanım demektir
Kezban kadın/hanım anlamıma gelir

İsim değiştirmek artık çok kolay
Mahkemede anneniz şahitlik eder
İsmini koyarken söz hakkımız olmadı mecburen yazdırdık ancak doğduğundan beri biz x (değiştirince kullanmak istediğin isim) diye sesleniyoruz derse
Sende sosyal çevrede seni herkesin o şekilde tanıdığını nüfus cüzdanında farklı yazmasından duyduğun rahatsızlığı zorlandığını söylersen çok daha kolay olur

Reactions: gve
Bence halinize sukredin benim arkadasimin adi fincandi dusunebiliyomusun FINCAN.yani bi insan evladına neden bu ismi koyar derdi neydikii neyseki 5 yil once ismini elif yapti cok alay konusu yaoarlardi yaa.
Bizim evin halleri diye bir dizi vardı 200 lerde orda fincan hala vardı arkadaşınızın doğumu o yıllara denk geldiyse demek ki..

Herşey tamam da gazete ne alaka, biri aydınlatabilir mi?

Psikolojik olarak zor olmuyor mu? Ben mi çok abartiyorum acaba. Ben de ismimi hiç sevmiyorum ama degistiremiyorum da ismimle aramdaki ilişki anlaşamayan ama boşanmaya da yanaşmayan karı kocalar gibi

Eltimin adını doğum yaptığı hastaneye ziyarete gidene kadar Zeynep zannediyordum, meğer nüfusta ismi bambaşka bir isimmiş. Komik de bir isim olmamasına rağmen ismini beğenmediği için 15 yaşlarında çevresindeki herkese kabul ettirmiş bundan sonra bana Zeynep diyeceksiniz diye :)) Velhasılı nüfusta hala başka isim kayıtlı ama çocuklarının öğretmenleri bile Zeynep Hanım diyor.
Benim de çift ismim var, birini kullanıyorum. Yeni tanıştığım biri resmi bir evraktan bakarak bana hitap ediyorsa ilk ismimi kullanmıyorum diyorum ikinci isimle hitap ediyorlar.
İsim değişikliği için mahkemeyi beklemeyin, siz aklınızdaki ismi çevrenize kabul ettirin diğer yandan mahkeme ilerler.

Üzmek istemem ama bence de uğraşıp değiştirmenize değer bi isim.
Aslında ben bunun hakaret sözcüğü olarak kullanılmasından çok rahatsızım, hatta benim aklıma hep Barış Manço'nun şarkısı gelir "Dünyalar güzeli Kezban" :) O yüzden çok antipatik gelmiyor. Ama çevrenin, özellikle çocukların tepkisini tahmin etmek zor değil. Bence mahkeme de bunu alay konusu olan isimlerden biri olarak kabul eder. Aslında gerçekte anlamı "ev hanımı" demek ama işte...

Psikolojik olarak zor olmuyor mu? Ben mi çok abartiyorum acaba. Ben de ismimi hiç sevmiyorum ama degistiremiyorum da ismimle aramdaki ilişki anlaşamayan ama boşanmaya da yanaşmayan karı kocalar gibi

Su an yaşadığınız durum psikolojik olarak daha zor değil mi? Kendi seçtiğiniz ve duydugunuzda rahatsiz olmayacağınız bir isimle hicte sorun yaşayacağınızı dusunmuyorum. Hatta simdiden etrafinizdan yeni isminizi soylemelerini isteyin.

geçen sene soyadımızı değiştirdik bizde.çok anlamsız ve resmi kurumlarda çok farklı sorunlarla karşılaşabiliyorduk.300 tl mi ne tuttu.eşim şahit olarak arkadaşlarını falan götürdü.2 ayda halloldu

Kezban yalancı tükezziban yalancılar demek. Arapçada tabi. Farsçada keziban hamarat hanım demekmiş. Neden böyle bir işgüzarlik ettim bilmem :))

35 yaşındaki kuzenim bana bundan sonra Can değil Fatih deyin dedi. Tamam dedik. Çoğunluk Fatih diyor şimdi. Bir haftada alıştık. Ama mahkemeye gitmeye gerek duymadı.

@Vera3488 siz de mahkemeyi beklemek zorunda değilsiniz.
Çevrenize mahkeme kararıyla değişti diyerek ikna edici olabilirsiniz. Hemen şimdi seçtiğiniz ismi kullanmaya başlayın. Akşam eşiniz yeni isminizle hitap etsin. Aile kv arkadaş herkese ilan edin.

Son düzenleme:
35 yaşındaki kuzenim bana bundan sonra Can değil Fatih deyin dedi. Tamam dedik. Çoğunluk Fatih diyor şimdi. Bir haftada alıştık. Ama mahkemeye gitmeye gerek duymadı.
Can guzel isim neden degistirmek istedi ki?
Siz cabuk alismissiniz ama bazen bukadar kolay olmayabilir cevrenin yeni isme adapte olmasi, bi de gercekten rahatsizlik duyulan gulunc, sacma, utandiran vs bi isimse komple sildirmek daha mantikli :)
Ben ismimi seviyorum, ama oyle kotu anlamli ya da gulunc bi ismim olsaydi kesinlikle degistirirdim.

Fatih daha asil, daha derin manalıymış o yüzden :)

ayy şimdi ben de etrafımdaki isimlerle tanınacağım

bir arkadaşın adı Gelengül

bir başka arkadaş bununla tanışınca adını Verengül anlamış

kıza Verengül diyor

ne var anası babası koyarken utanmamış da ben derken mi utanacağım dedim diye de anlatıyordu

sonra yazılı bir yerde kızın adını görünce öğrenmişti doğrusunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…