Derdim ismim

keşke insanların kendi isimlerini koyma hakkı olsa. ailenin koyduğu ismi belli bir yaşa geldiğimizde değiştirebilsek. bence güzel olur

Reactions: gve
Ben de kendi ismimi kullanmiyorum,
yani ailem ve eski cevrem o ismi kullaniyor da,

zaten gurbetteyim, burada takma isim kullaniyorum, mailim falan da bu isimle,
resmiyette degistirmedim, yillar sonra belki resmi olarak degistirmeyi dusunurum, simdilik boyle.

Çevrenize" sürekli benim ismim artık şu,şöyle hitap edin"derseniz zamanla alışırlar sanırım.Benim iki kuzenim öyle yaptı.Şimdi biz bile yeni isimleriyle sesleniyoruz.Sonradan hayatınıza dahil olanlar zaten bir tek yeni ismi bilir o zaman.

aıle dırek gül ismini verse halbukı bunların hıc bırı yaşanmazdı

su sekılde de oluyor bazen . esımın kuzenının ısmı zeynepmıs ben 5 senedır kıza özge dıyorum tum sulalesı ozge dıyor gecen gun evlendıler memur zeynep dedı nıkah esnasında . hah dedım karısıklık var durun bunlar evlenemez dıye fırlayacak bırı 30 yıllık ozgeye memur zeynep dıyor.

megerse kızın adı gercekden zeynep mıs. esım bıle bılmıyor ozge sanıyor ısmını gercegı ogrendım. adam ısrarla annesının ısmını koymus gıtmıs kımlıge de yazdırmıs kadın ısrarla karsı cıkmıs ben dogurdum ve kayınvalıdemın ısmıyle asla seslenmem kımse de bu ısımle seslenmeyecek gorursun demıs ogun kadın kızına ozge demıs kımlıkte zeynep ama kımse bunu bılmıyor kadının fendı erkegı yenmıs yanı :)

aslında ısım konusu bır muamma herkes kendı ısmını kendı secebılmelı . insan adıyla yasar cok cok önemlı

Arkadaşım kızına Sendegül adını koydu.
Neden koydu anlamadım :)
Bir de İsmigül var. İsmi İsmigül.
Garip işler.

Eski komşumuzun kocasının adı Gülağa idi. Gülali, Gülahmet de vardı mesela :)

Ismimi soylersem taniyan cikabilir o yuzden soyleyemem kusura bakmayin 400 tl adliyeye verilecek onu biliyorum ama ondan sonrasi masraf cikarmi diye merak ediyorum
Masraf falan hallolur da 30 yasindan sonra cevrene resmi kurumlara ayri ayri yeni ismini bildireceksin bir suru is.
Seni taniyan insanlar eski isme alismis.
Vs vs vs

Bu saatten sonra gerek var mi bilemedim.

Ama yine de diyecegim su ki, hayat uzun rahatsizsan illa ki degistir

Arkadaşım kızına Sendegül adını koydu.
Neden koydu anlamadım :)
Bir de İsmigül var. İsmi İsmigül.
Garip işler.

İsmigül çok

bir kısmının nüfus memuruna ismi Gül derken olduğu bile rivayet edilir

babaannemin adı Zümrüt

benim adımı asla kızına koyma demiş eşime

onların orada bu isim meşhur

komşunun kvsi var çok huysuzmuş ona çeker çocuk diye koydurmamış

kendisi de huysuzdu esasen bu nedenle kızlara Zümrüt adını koymuyoruz

oğlumun arkadaşı Gümüş var mesela onun babası da parlak olsun ama çok iddialı olmasın demiş

yani altın değil de gümüş gibi mesela demiş böylelikle gümüş olmuş adı

Rahatsiz edici isimler var gercekten.
Ana babalar nasil bu ismi koyarlar diye dusunuyor insan.

Eşe..isminde bir kadinla tanismistim
Yoresel bir isimmis.

Esek ..der gibi
Tovbe yarabbim

Aňne babanın sacmalamasini cocuk çekiyor iste. Yeni nesil anne babalar da farklı olsun diye çok saçma isim koyuyorlar. O çocuklar da büyüyünce çok alay konusu olacak bence.

Çilek..isminda bir kiz cocugu da tanimistim 2 sene once.

Isim mi kalmamis Allahaskina.

O cocukla illa ki dalga gecen olacaktir

şimdi karşı çıkanlar olacak ama son 5 yılın en popüler isimleri arasında derin var.manası nedir .hala tuhafıma gidiyor mesela

valla o annenın elinden öpmek lazım
ne güzel yapmış kızına kendı istediği ismi koymuş ,

zeynepte güzel isim ama her inatta bir murad hesabı

can can da
ünlülerde can koyuyor.
CAN.... off ben CAn isminden soğudum...

benim adimi HAVVA koymadığına şükrediyorum Babaannemin adiydi..
Babam çok istemiş Annem koydurmamiş..
ismimi Dedem koymuş..
adimi seviyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…