Derdim ismim

Bu aileleri de anlamiyorum dusmanlarina mi isim koyuyorlar canim. Insan soylemek bile istemedigi bir ismi cocuguna nasil koyar. Hic dusunmez mi bu cocuk yarin insan icine cikacak. Cok kiziyorum gercekten. Bu kadar kotu bir isimse bence komple kimliginden sildir bari okulda cocuklarinla dalga gecmesinler canim. Ikinci isim falan alirsan yine o ismi tasiyacaksin. Yeni tanistiklarina da yeni ismini soyle.

Nüfus müdürlüklerinden dilekçe ile belli şartlar dahilinde isim değişikliği yapılabiliyor. İsimde yazım, imla hatası olması veya ismin gülünç olması gibi. İsterseniz bir sorun bu kapsama giriyor musunuz? Kurul onay verirse mahkemeye gerek kalmadan değiştirebilirsiniz. Olmuyorsa da mahkeme yoluyla değiştirin bence. Madem bu konu bu kadar sizi rahatsız ediyor, insanları boş verin ne istiyorsanız onu yapın.

Canm bugun gittim sordum bir kac gun icinde dilekce verecegim

Babannemin ismi oldugu icin amcam koymus annemle babamda bisey dememisler

Hayir bu kadar kötü ne olabilir merak ettim
İnan bende merak ettim, konu sahibi özelden mesaj atarmısın?

Bu yaştan sonra isim değişir, bir akraba ismi kezbandı, kadın 3 çocuktan sonra değişti ismini, önce Facebook a iki ismi ekledi, bir iki yıl sonra ilk ismi sildi, çevresi yeni isimle hitap ediyor ama köydekiler hala Kezban diyor.

Ay tam benlik bir konu. Takibe alıyorum.Aynı sorun bende de var. benim ismim ilk üç harfi gayet güzel. Genelde insanlara ilk üç harfiyle hitap etmelerini rica ediyorum ama bazıları dolamış diline uzun olarak söylüyor. Sevmiyorum uzun halini. İnsanlar uzun halide gayet güzel diyor ama babane ismi işte. Bende kimliğe kısa ismini işletmek istiyorum. Yaparlarmı acaba.Çünkü ısrarla uzun halini söyleyenlere kimlikteki ismi göstere göstere alıştırırım diye düşünüyorum.

Gülten ? Gülhan? Güllü bişey :)

Canm dava acacagim ben degistirirler cok zor degilmis arastrdim ben baya:)

Reactions: gve
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…