Derdim ismim

Ailemde 3 kişide kezban ismi var. Nüfuslarında keziban kezziban yazıyor ama herkes hızlıca kezban diyor.

Toplumda da gençler arasında kro yada beğenmedikleri tarzda kızlara hemen ‘kezban mısın’ , ‘kezo’ falan gibi yakıştırmalar yapıyorlar evet. Erkeklere de şaban mısın diyorlar mesela.

Neyse rahatsızsan değiştir tabi. Sonuçta tc no herkesin belli olduğu için ismin soyismin hemen değişebiliyor.

Bu arada genelde yalancı olarak bilinir ama kezban arapçada ‘yalanlıyor musunuz?’ Anlamına gelir. Farsçada ise evin hanımı demektir.

Kezik diyenler var dusunun:)
Adı Kezban olan biri yıllar önce Züleyha ismini almıştı,Kezban diyene dönüp bakmıyordu,herkes alıştı şimdi eski adını bilen yok.Değiştirin bence de.Birhikaye geldi aklıma.Bir kadın mahkemeye başvurmuş,"Adım Kumaş,herkes dalga geçiyor,artık güzel bir isimle değiştirmek istiyorum,usandım artık"
Hakim"tamam kızım,ne isim seçtin peki"
"Güvercin,hakim bey"

Yoksa siz de mi o koydensiniz şaka bi tarafa aklınıza nasıl geldi maşallah size
Yok ilgim yok ama böyle delice tahminlerim vardır:)

Eşim eve gelir,ayakkabı aldım, hem de kaça aldım biliyormusun,ben duraksamadan 155 mi,adam böyle
Nerden bildin yav,ne biliim içime doğdu

Bizim de eski mahalleden bi ablanın ismi Porsuk.
Dalga geçmek, gülmek tamamen insanların karakteri ile alakalı bence. Karşında ki insanı kırmaktan başka ne işe yarıyor?

Yok ilgim yok ama böyle delice tahminlerim vardır:)

Eşim eve gelir,ayakkabı aldım, hem de kaça aldım biliyormusun,ben duraksamadan 155 mi,adam böyle
Nerden bildin yav,ne biliim içime doğdu
Hissiyat kuvvetli demek ki. Ama buradaki yorumlarinizdan takip ettiğim kadarıyla siz de bana pozitif gelen bi enerji var. Ara sıra tanıdığım biri mi acaba diye düşünmüyor değilim. Arkadaşım filan mı diyorum bazen. Yani nasıl anlatayım burada çok kişinin kullanıcı ismini hatırlamam ama sizinkini hemen hatirliyorum

Görümcem Zümrüt ama çok mülayim, kendi halinde biri :)

Ben de ismine çeker diye düşündüğüm için kızlarıma isim koyarken çok düşündüm.

benim arkadaşının annesin ismi ismi...ayy çocukken böyle derdim ne gülerdim espiri yapıyorum zannederdim.gülü bile yok ek olarak düşün yani
Bir de Hanım ismi var.
Kadın kuruma gidiyor, memur Hanım Hanım diye hitap ediyor :)

Yok,ben o balkonda çay içerken size laf atan,her işten biraz anlayan, az çatlak çok sabırsız komşu değilim

Çevremdeki bayan isimleri, Döner, yeter, nokta, bayram :) anneminde iki arkadaşı vardı ve bu iki bayan çok yakındı isimleri ise fındık ve zeytin di:)))
Bir ara tüm garip isimliler bizim sokakta toplanmıştı :)
Komşularımızın adı; Necibe, Nesibe, Nebibe, Saniye, Sadiye, Cahide, Muhide, Bedriye, Huriye, Kadriye diye gidiyordu :)

Kesinlikle değiştir çünkü bayağı moralini bozuyor bu isim senin. Nasıl estetik olnuyor ise bu isim mevzusu da öyle. Hemen nüfus idaresine mahkemeye vs git. Yine isminde ısrarcı ol , eski ismini kullanan olursa uyar

Bir ara tüm garip isimliler bizim sokakta toplanmıştı :)
Komşularımızın adı; Necibe, Nesibe, Nebibe, Saniye, Sadiye, Cahide, Muhide, Bedriye, Huriye, Kadriye diye gidiyordu :)
Ama o isimler normal,nirranın yazdıkları evlere şenlik,ben Muzaffer,Hikmet ve Kudret duydum kadınlarda,valla hükümet gibi kadınlardı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…