derdim kendimden çok sevdiğim insanları düşünmek


Kendi açımdan bakarsam dediğim gibi sevgi eksikliğim, huzurlu yuva arayışım var. Eşimin ailesinin ve başlarda da benim ailemin müdahalesi oldun çokça. Yıprandım ve bıkkınlık da var açıkçası. Eşimin de ailesiyle çok muhteşem ilişkisi yok bence, saklamaya çalışsalar da kopuk bir aile hayatları var. Kv hep ben oğluma iyi bakamadım der dururdu ne demekse? Şu an zaten hiç görüşmüyoruz.

Evet kafesteki aslana şok oldum,o gün zaten sıkıldığını anlayıp hayatım istersen dışarı çıkalım diye teklif ettim. Bir kaç saat sonra patladı zaten. 6 yıl oldu evleneli.


Ben duygusal bir insanım, mantığım da hep devrededir ama duygularımı yoğun yaşıyorum. Ama allahtan çok uzatmıyorum acımı yaşar ve unuturum. Şu an eşime karşı iki gündür kırgın ve uzağım. Kırıldığım noktayı da açıkladım ona. Beni özlememen beni çok kırdı dedim.
 

Ya evet bunu eşime de söyledim hatta gittiğimiz terapist de dedi, sanki bir hedef koymuşsunuz şu olursa mutlu olurum gibi bu yanlış dedi. Eşim o kadar karamsardı ki bu hali gene çok iyi ilk hallerine nazaran. O zaman aile sorunlarını takıyordu, şimdi ondan vazgeçti elimizde bu var gene.

Eşim ortak noktada buluşalım diyor.
 

Bu aylık aktivite takvimi fikri harikaaaa:) Çünkü ben planı düzeni çok severim ve bu çok hoşuma gitti:) Yapacağım bunu teşekkür ederim:)
 

Benim de kaybettiğim nokta bu...Bir de ben kendimi adıyor sanarken adam onu kafese kapatmışım sanıyormuş şok oldum...Beklentiler ne kadar farklı.
 

Ne istediğini bilmiyor bence sizin eşiniz.

Benim de eşimle aramda 14 yaş var, 6.5 yıllık evliyiz ve kendisi hareketli, yerinde duramayan, sosyal bir aslan burcudur. Çok benziyor yapısal olarak evliliklerimiz.

Biz evlendikten sonra da arkadaşlar edindik mesela. Çift olarak görüştüğümüz, tatile, pikniğe, yemeğe gittiğimiz yeni arkadaşlarımız var.

Bir dönem yaptığımız tek şey her Cumartesi rakı balık yapmaktı başbaşa. Sonra birden ööeeh noluyo bee dedik kendimize aktiviteler yarattık. Ben ayrı sosyalleşiyorum, o ayrı sosyalleşiyor, arada birlikte arkadaşlar ya da ailelerle sosyalleşiyoruz ama özel günler dışında başbaşa yemeğe gitmeyi aktiviteden saymıyoruz artık. Ay sonu sevdiğimiz grubun konser var ona bilet aldım seven arkadaşlara da haber verdim mesela. Eşime sürpriz.

Bizimde hobilermiz genelde aynı değil. O yüzden ayrı zamanlar yaratmaya başladık. Bi renk bi soluk geldi valla evliliğimize bence. Diğer türlü her akşam eve gel yemek ye film dizi aç izle git uyu sarmalında boğulmuştuk.

Aslında çift olarak yapılacak çok şey var. Biz scrable oynamayı çok seviyoruz mesela, çok pis kapışıyoruz yanımıza bir çift arkadaş bulursak ne ala bulamazsak biramızı şarabımızı alıp sahile ya da ormana gidiyoruz sandalyeleri atıp kapışıyoruz scrabbleda. Bazen tenis oynamaya gidiyoruz, eşin pek mutlu olmuyor ama ben seviyorum diye katlanıyor. Bazen trekking gruplarına katılıyoruz onu da beni şurda bırakın mangal yapayım diye diye bitiriyor genelde efor sarfettiren aktiviteleri nadir yapıyoruz yani. Bir kamp işine ikna edemedim, benim bey de beş yıldızcı. Gerçi bu yıl farklı bir tatil anlayışını kabullendi ve sevdi, otelden vazgeçebilir gibi.

Yani öyle, evliliklermizi yürütmek istiyorsak orta yol bulmak zorundayız.
 
Senin beklentilerin biraz yüksek mi ? Yoksa ne Olmasını isterdin mesela
 
Cok pratik oluyor- aylik- haftalik artik nasil düzen kuruyorsaniz.
biz bide beraber spora gidiyoruz. cok zevkli oluyor. isterseniz deneyin.

Takvim işi harika hemen deneyeceğim onu.

Spor yapmıyor eşim, asla. Ben tek gittim, saatler sıkıntı oldu bıraktım.
 
gözlerinin içine en güzel gülüşünle bak ve "sana tinderdan bi buluşma ayarlayabilirim istediğin kişiyle" de, ama bunu çok samimi söyle. gözleri nasıl olacak parlıyor mu, şaşkın mı sevinmiş heyecanlı mı?..sonra o birkaç saniyelik tepkisine göre Allah ne verdiyse..
evet çok uç bir öneri oldu belki kimilerine göre ama, karısının suratına ev çok sıkıcı bu yüzden işten geç çıkıyorum diyen herifin ayakları böyle yerden kesilir
 

Ayyy aşırı benziyor eşlerimiz:) Şimdi siz böyle yazınca bir umut ışığı doğdu içime yani yapılabilir, orta yol bulunabilir:)

Şu an o sizin eski sarmaldayız işte....Arkadaş yapalım desek, iş dışında kimseyi tanımıyoruz iş arkadaşlarıyla görüşmek pek istemem açıkcası, dedikodu oluyor.

Eşim de haiç sevmiyor spor aktivitelerini. Trekking konusunda hiçç yorum bile yapmadı.

Sizin burç neydi ?

Ya valla cidden çok umutlandım sayenizde:) Eşinize sorabilir misiniz kafese kapatılmış aslan ne demekmiş ?
 

Ben eşime eski sevgilimin bana yazdığı şiirimsi şeyleri yolladım. Tepki vermedi o an. Sonra konuşurken adaş bir arkadaş hakkında bir şey söyledim aşırı tepki verdi neee ne istiyor falan dedim o değil . Ben takmıyor sanmıştım meğer çıldırmış.
 

kocanız tipik bir kadını %100 garantilediğini farkeden adam gibi davranıyor sanki.belki de biraz gizemli olmalısınız?
empati kurdum, ve çok rahatsız oldum. deli gibi aşık olup istediğim kocam hooff o öyle sıkıcı pöff böyle bunaltıcı diye surat bükse çok kırılırdım.muhtemelen sizin abarttığınızı düşünüyor.
eşini/sevgilini/flörtünü hayatının merkezine koymak özür dilerim ama şu hayatta yapılabilecek en aptalca şeylerden.daha bir tane sonunda bu durumdan memnun insan görmedim.sosyal çevrenizi eşiniz yüzünden neden kenara ittiniz ki?tüm ilgisini kaybetti hep ona odaklsınız çünkü..
son zamanlarda ağzınızdan düşürmediğiniz hayali bir arkadaşınız olsun mesela?atıyorum adı da mehveş olsun
mehveş aşağı mehveş yukarı..mehveş bugün ofise gelirken bana starbuckstan kahve almış, hayatım ben biraz geç kalıcam mehveşin lise arkadaşları gelecekmiş beni de ısrarla çağırdılar, aşkım ben iş çıkışı d&r a geçicem mehveşle kitap filan alıcaz, sen istersen dışardan ye ben tok gelirim falan.. örnekler çoğaltılabilir..
belki saçma ya da ne alaka gelecek ama bir düşünün, deneyenler %100 çalıştıgını ilettiler
 
Ben sizi de normal bulamadım. Sıkılmamak elde değil. Bu başkasını sevmek hiç değil. İnsan eşi olmadan bir arkadaşıyla program yapamıyorsa hemde çocuk yokken, tabi ki sıkılır yahu. Tamam 5 günü sizinle olsun, 2 gününü kendine arkadaşlarına ayırsız.
Sizde aynı şekilde. Niye herkesi öteliyor sunuz? Görüşün aileniz ve dostlarınızla. Sinema da bile "bunalıyorsunuz" Hayret. Sürekli diz dize mıç mıç mı olmanız lazım?
 

Şimdi dışarda, bir müzik grubu kurdular işyerinde onun provasında. Gelsin sorayım ne demekmiş

Valla bizim yeni arkadaşlar iş yerinden genelde ama sizin handikapınız aynı iş yerinde olmanız. Mesela şu an en yakın, en sık görüştüğüm arkadaşım eşimin iş arkadaşı. Onun eşi de eşimin iyi arkadaşı ama onunda bambaşka bir işi var. Frekanslarımız tuttu neredeyse evlendiğimizden beri görüşüyoruz.

İkizlerim ben. Hiç anlamam burçlardan ama ikizler aslan iyi anlaşır diyolla.

Umurlanın tabi ki, iki kişi de isterse orta yol bulunur neden bulunmasın. Sadece biraz çaba ve karşılıklı anlayış lazım.
 
Ama sen beni anlatmışsın... Konunuzu takip edeyim bakalım çözüm önerileri nasıl olacak.
 

Aynen dediğiniz gibi, zaten bu salaklığı yaptığımın farkına vardım geç de olsa Şimdi ilgimi çekme vakti:)

İki gecedir hiçç umrumda değil geçiyorum yatıyorum yorganı kendime çekmişim farkında olmadan gitmiş battaniye almış kıvrılmış Dün de geldi 8 e doğru, elinde telefon işten biriyle konuşuyor eve erken geldim diye duyuruyor yemek yer misin dedim yok dedi, geçti maç izledi, ben de biraz nette takılıp bir şey demeden yattım. Tüm ilgimi çekiyorum bakalım işe yarayacak mı...

Dediklerinizi de yapacağım....Güzel fikir çok teşekkür ederim. Aynen resmen beni çantada keklik görüyor adam.
 

Arkadaşlarım hep şehir dışına taşındı, okuldaki arkadaşlarım da o şehirde kaldı, ben ailemin yanına geri geldim. Gerçekten tüm gün çalışıp bir de baştan sosyal çevre edinmek çok zormuş. İş arkadaşlarından asla olmuyor, olmasın da.

Ailemden kaçtım ben bir nevi aslında evlenerek. Eşim de bunun gayet farkına vardı. Ailem kavga gürültü huzursuzluk odaklı bir aile. Kardeşim yurtdışında yaşıyor, kaçtı benim tabirimle:)

Çok sevdiğim can dost arkadaşlarım da sevgilisini onun elinden alırım diye benden uzaklaştı, bana olmayacak hakaretler etti. Meğer bana teklif edip reddedildikten sonra arkadaşıma teklif etmiş, o da bunun hıncını benden çıkardı işte.

Kabul ediyorum ben de hatalar var, kaçtım uzaklaştım darbe yedikçe. Kimseye güvenemez oldum.
 
Günümüz evliliklerinin en temel sorunu işte bu yazdıklarınız.Yani evlenince sanki iki kişilk bir dünya olacak gerisi olmayacak.Oysa hayatımızdan kopamayız.Özellikle kadınlar eşi kendine yapışık görmek istiyor.Başka bir şey yapılmasın hep beraber yapalım ne yapacaksak diye düşünüyoruz.

Evliliğimiz sorumluluklarımız olacak ama kendi hayatımızda devam etmeli.Eşimizi de tutsakmış gibi hissettirmemeli.Bence siz de biraz relax olun artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…