- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Başka sıkıntılarıniz, hayatınizda duygusal, ruhsal boşluklarınız var mi? Hani sürekli birşeyleri telafi etme, bir eksikliği başka bir şeyle doldurma gibi. İnsanlar çok farklı çünkü. Esler farklı şeylerden hoslanabiliyorlar, sadece bazı zamanlar minimum müşterekte buluşmak gerekiyor. Eşinizin sanki hayatta bir çizgisi var, siz iyi niyetle de yaklaşsanız çizgisine müdahale sayıyor belki, yoksa kafes aslan benzetmesi çok ağır. Bunu hissettirecek ne yapmış olabilirsiniz. Çalışıyormuşsunuz zaten. Kaç yıllık evlisin, yeniyse alışma süreci olabilir. Kesin olansa iletişim problemi. Bir de çok ciddi bir durum olmadıkça kösenize çekilip kendinizi yıpratmayın. Eger hayatınıza güle oynaya devam edebiliyorsanız, tepkinizi öyle de gösterebilirsiniz ama gördüğüm kadarıyla yapamıyorsunuz. Unutmayın önce siz.
esimle 15 yildir falan birlikteyiz sanirim,
ve bu yil ilk defa spor salonuna birlikte gittik (babam ziyaretimize gelmisti ve cocuklari ona emanet etmistik),
esim yarim saat sonra dedi ki, farkinda misin bunu ilk defa yapiyoruz,
cok enteresan bir andi.
evet yapilacak cok fazla sey var ve hayat hizlica geciyor.
insan isteklerini ertelememeli.
ama kendini buna sartlamamali da,
bu olursa mutlu olurum deyip kenimi sartladigim seyler oldugunda da mutlu olmadigimi fark ettim ben.
ne bileyim,
dedikleri gibi sanirim,
mutluluk bir hedef degil bir yolculuktur.
elimizdekilerle mutlu olmayi secersek mutlu oluyoruzdur belki de
esiniz hem her gece 10da eve geliyor ve sonrada sizi kritize ediyor öylemi?
yanlis anlama ama sende bir sorun yok. calisan insanlarin cogu gece 22den sonra evinde oluyor. kör tavuk gibi gezilmezki...
bizdede durum aslinda tersi yazicaktim ama yorumlarini okudum. ben daha aktif bir insanim- esim koltuk- yatak arasi gidip gelen bir insan. zaten konusgan bir tip degil:) neyse. ben genelde aylik plan yapiyorum. Mutfakta asili olan takvime her hafta icin bir aktivite yaziyorum- bazen her hafta olmuyor tabiki, azcik para kenara atip tatil organize ediyorum. hafta ici zaten spor salonu, aile ziyareti, arkadas takilmasi derken hafta bitiyor.
O kadar doğru bi cümle ki , kim olursa olsun insan başkası için verdikçe nankörlük görüyor bencil insanlara hep gıpta etmişimdir. Herkes bencilliğe karşı ama bakın görün en tasasız yaşayanlarda onlar ne üzücü
Bu aylık aktivite takvimi fikri harikaaaa:) Çünkü ben planı düzeni çok severim ve bu çok hoşuma gitti:) Yapacağım bunu teşekkür ederim:)
İkimizin hobileri falan da farklı. Aramızda 13 yaş var, belki bunun da etkisi var. Ne plan yapacak en fazla yemek sinema:) Tatil dersen tek gitmek istediği yer 5 yıldızlı otel. Ben istiyorum ki turlara falan gidelim onun hiç tarzı değil. Ben hep ailemle gittim mesela turlara.
İkimizin de arkadaşları şehir dışında. Senede 1-2 anca görüşülüyor. Eşim bana diyor da o da benden farklı değil ki:) Ne yapmak istersin dedim farketmezmiş. E diyorum ben hayvan seviyorum kedi barınağı gibi bir sosyal tesis var oraya gidelim beslemeye ağız burun büküyor. En son dedim tamam bari akrabalara gidelim. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Çok imkan olmayan bir yerdeyiz.
Geçen cumartesi fuara gittik, küçük zaten 10 dk da bitti. Elinde zır zır telefonu hiç susmaz hep işten ararlar.
Bilmiyorum ayrı plan yapsak eminim o plan yapamayacak yine surat asacak. Adamın hobisi yok, hayvan sevgisi yok.
Senin beklentilerin biraz yüksek mi ? Yoksa ne Olmasını isterdin meselaOrta yol bulalım diyor eşim:) Ama bunu söylerken ben kırılıyorum çünkü hayal kırıklığına uğruyorum, belki benim sevdiğim kadar sevmiyor diyorum vs vs . O sanırım benim onu yönettiğimi düşünüyor.
Cok pratik oluyor- aylik- haftalik artik nasil düzen kuruyorsaniz.
biz bide beraber spora gidiyoruz. cok zevkli oluyor. isterseniz deneyin.
Ne istediğini bilmiyor bence sizin eşiniz.
Benim de eşimle aramda 14 yaş var, 6.5 yıllık evliyiz ve kendisi hareketli, yerinde duramayan, sosyal bir aslan burcudur. Çok benziyor yapısal olarak evliliklerimiz.
Biz evlendikten sonra da arkadaşlar edindik mesela. Çift olarak görüştüğümüz, tatile, pikniğe, yemeğe gittiğimiz yeni arkadaşlarımız var.
Bir dönem yaptığımız tek şey her Cumartesi rakı balık yapmaktı başbaşa. Sonra birden ööeeh noluyo bee dedik kendimize aktiviteler yarattık. Ben ayrı sosyalleşiyorum, o ayrı sosyalleşiyor, arada birlikte arkadaşlar ya da ailelerle sosyalleşiyoruz ama özel günler dışında başbaşa yemeğe gitmeyi aktiviteden saymıyoruz artık. Ay sonu sevdiğimiz grubun konser var ona bilet aldım seven arkadaşlara da haber verdim mesela. Eşime sürpriz.
Bizimde hobilermiz genelde aynı değil. O yüzden ayrı zamanlar yaratmaya başladık. Bi renk bi soluk geldi valla evliliğimize bence. Diğer türlü her akşam eve gel yemek ye film dizi aç izle git uyu sarmalında boğulmuştuk.
Aslında çift olarak yapılacak çok şey var. Biz scrable oynamayı çok seviyoruz mesela, çok pis kapışıyoruzyanımıza bir çift arkadaş bulursak ne ala bulamazsak biramızı şarabımızı alıp sahile ya da ormana gidiyoruz sandalyeleri atıp kapışıyoruz scrabbleda. Bazen tenis oynamaya gidiyoruz, eşin pek mutlu olmuyor ama ben seviyorum diye katlanıyor. Bazen trekking gruplarına katılıyoruz onu da beni şurda bırakın mangal yapayım diye diye bitiriyor genelde efor sarfettiren aktiviteleri nadir yapıyoruz yani. Bir kamp işine ikna edemedim, benim bey de beş yıldızcı. Gerçi bu yıl farklı bir tatil anlayışını kabullendi ve sevdi, otelden vazgeçebilir gibi.
Yani öyle, evliliklermizi yürütmek istiyorsak orta yol bulmak zorundayız.
Senin beklentilerin biraz yüksek mi ? Yoksa ne Olmasını isterdin mesela
gözlerinin içine en güzel gülüşünle bak ve "sana tinderdan bi buluşma ayarlayabilirim istediğin kişiyle" de, ama bunu çok samimi söyle. gözleri nasıl olacak parlıyor mu, şaşkın mı sevinmiş heyecanlı mı?..sonra o birkaç saniyelik tepkisine göre Allah ne verdiyse..
evet çok uç bir öneri oldu belki kimilerine göre ama, karısının suratına ev çok sıkıcı bu yüzden işten geç çıkıyorum diyen herifin ayakları böyle yerden kesilir
Ben eşime eski sevgilimin bana yazdığı şiirimsi şeyleri yolladım. Tepki vermedi o an. Sonra konuşurken adaş bir arkadaş hakkında bir şey söyledim aşırı tepki verdi neee ne istiyor falan dedim o değil . Ben takmıyor sanmıştım meğer çıldırmış.
Ayyy aşırı benziyor eşlerimiz:) Şimdi siz böyle yazınca bir umut ışığı doğdu içime yani yapılabilir, orta yol bulunabilir:)
Şu an o sizin eski sarmaldayız işte....Arkadaş yapalım desek, iş dışında kimseyi tanımıyoruz iş arkadaşlarıyla görüşmek pek istemem açıkcası, dedikodu oluyor.
Eşim de haiç sevmiyor spor aktivitelerini. Trekking konusunda hiçç yorum bile yapmadı.
Sizin burç neydi ?
Ya valla cidden çok umutlandım sayenizde:) Eşinize sorabilir misiniz kafese kapatılmış aslan ne demekmiş ?
Mesela kocam daha aşk dolu biri olsun , bana Sürprizler yapsın ya da işte hafif sert Maço olsun vs gibi yani senin beklentin onun olduğundan farklı mıNe açıdan kuzum tam anlayamadım?
Ama sen beni anlatmışsın... Konunuzu takip edeyim bakalım çözüm önerileri nasıl olacak.Evet kızlar, düşünüyorum uzun zamandır ve evet benim başlıca sorunum bu. Etrafımdaki insanlara, sevdiklerime çok kıymet veriyorum, adeta kendimi onlara adıyorum. İçimde çok büyük bir sevgi var, bunu onlara vermek istiyorum. Ama tabi ki kıymete geçmek yerine ters tepiyor. İnsanoğlunun doğası bu çünkü...
Örneğin eşim de bende çalışıyoruz. Eşim işkolik, hiç öyle erken geleyim, eşimi özledim, bir an önce işimi bitirip çıkayım davasında değil, aksine bazen özellikle uzattığını düşünüyorum. Bunu da kendisine söylediğimde, monoton olduğumuzu söylüyor, eve gelse ne değişirmiş, hep aynı şeyleri yapıyormuşuz. Her evli çift gibi bir hayatımız var, çocuğumuz yok; ki her evli çift de macera dolu bir hayat yaşamıyor. Bense işimi bitirip koştur koştur eve gidiyor, işlerimi hallediyor, eşimin yemeğini hazır ediyor ve onun gelmesini bekliyorum. Kapıda karşılayıp boynuna atlıyorum, özlemiş oluyorum. Eşim sadece gülüyor. Salaklığım kafama konuşmamızdan sonra dank etti, yine aynı cümleler...Kafese kapatılmış bir aslan gibiymiş adeta, benim istediğim gibi bir hayat yaşıyormuş, o sosyal olmak istiyormuş. Her cumartesi illaki dışardayız, yetmiyor eşime. 1 aydır sadece pazarları evde dinleniyoruz ama bu bile adamı bunalttı. Demek ki ben sana yetmiyorum, benimle birlikte olmak seni mutlu etmiyor dedim; evde oturmak onu mutlu etmiyormuş, yapısı böyle değilmiş. Gören de eşimi sosyallikten ölen biri sanır, evlenmeden önceki sosyalliği sinemaya gitmek ve iş arkadaşlarıyla içmekti. Tüm içki arkadaşları evlendi, kimse dışarı çıkmıyor artık, eşim de yönetici olduğundan dışarda içmeyi istemiyor işyerinde sıkıntı oluyor. Sinemada da ben çok bunalıyorum diye eve Digitürk aldık, istersen gideriz dedim ama istemiyor.
Ben kendi sosyal hayatımı, arkadaşlarımı, akrabalarımı adeta kenara itmişim, bunu anladım, oysa farkında bile değilmişim, eşimi hayatımın en tepesine oturtmuşum. Ki görüldüğü gibi kıymeti olmak bir yana, aksine benden uzaklaştırıyor.
O kadar kırgınım ki, eşimle konuştuktan ve kırıldığım noktayı anlattıktan sonra kabuğuma çekildim, gidip uyuyorum dinleniyorum, sormuyorum bile günün nasıl geçti neler yaptın, umrumda da değil artık açıkçası.
Sizce bu konuyu bir psikologla konuşmalı mıyım neler yapabilirim , sevdiklerime karşı aşırı ilgili ve korumacı bir tavrım var sanırım, özellikle de eşime bunu nasıl bırakabilirim? Bu arada huzursuz mutsuz bir ailede büyüdüm, anne baba sevgisi pek görmedim, hep hayalim huzurlu bir yuvaydı, bu yüzden belki de eşime bu kadar sarıldım...
İyi ki varsınız, yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
kocanız tipik bir kadını %100 garantilediğini farkeden adam gibi davranıyor sanki.belki de biraz gizemli olmalısınız?
empati kurdum, ve çok rahatsız oldum. deli gibi aşık olup istediğim kocam hooff o öyle sıkıcı pöff böyle bunaltıcı diye surat bükse çok kırılırdım.muhtemelen sizin abarttığınızı düşünüyor.
eşini/sevgilini/flörtünü hayatının merkezine koymak özür dilerim ama şu hayatta yapılabilecek en aptalca şeylerden.daha bir tane sonunda bu durumdan memnun insan görmedim.sosyal çevrenizi eşiniz yüzünden neden kenara ittiniz ki?tüm ilgisini kaybetti hep ona odaklsınız çünkü..
son zamanlarda ağzınızdan düşürmediğiniz hayali bir arkadaşınız olsun mesela?atıyorum adı da mehveş olsun
mehveş aşağı mehveş yukarı..mehveş bugün ofise gelirken bana starbuckstan kahve almış, hayatım ben biraz geç kalıcam mehveşin lise arkadaşları gelecekmiş beni de ısrarla çağırdılar, aşkım ben iş çıkışı d&r a geçicem mehveşle kitap filan alıcaz, sen istersen dışardan ye ben tok gelirim falan.. örnekler çoğaltılabilir..
belki saçma ya da ne alaka gelecek ama bir düşünün, deneyenler %100 çalıştıgını ilettiler
Ben sizi de normal bulamadım. Sıkılmamak elde değil. Bu başkasını sevmek hiç değil. İnsan eşi olmadan bir arkadaşıyla program yapamıyorsa hemde çocuk yokken, tabi ki sıkılır yahu. Tamam 5 günü sizinle olsun, 2 gününü kendine arkadaşlarına ayırsız.
Sizde aynı şekilde. Niye herkesi öteliyor sunuz? Görüşün aileniz ve dostlarınızla. Sinema da bile "bunalıyorsunuz" Hayret. Sürekli diz dize mıç mıç mı olmanız lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?