dana yada dana-kuzu karisik cektiriyorum. 2 kere cekiyor. kiyma lezzetli mesela kiyma kavurma yapsam ayni kiymadan domates biber vs. cok guzel oluyor. ama kofte yapiyim desem teşbihte hata olmaz cig yiyoruz sanki cig et tadi gibi. :/Aldığın kıyma kaynaklı olmasın.. Dana kıyma alıyorsan 2 kere çektir, hatta kuzu ile karışık orta yağlı kullan.
ayni malzemeleri koyuyoruz olmuyor hatta o yumurtada koyuyor super topak oluyor ben yumurta koyuyorum vic vic vicik vicik benim el tadim mi yok nedir..babannesinin yaptığı gibi yapmayı denemişsindir herlde, o şekildedemi olmuyo
dana kiyma yada dana-kuzu karisik cektiriyorum. 2 kere cekiyor. kiyma lezzetli mesela kiyma kavurma yapsam ayni kiymadan domates biber vs. cok guzel oluyor. ama kofte yapiyim desem teşbihte hata olmaz cig yiyoruz sanki cig et tadi gibi. :/
mantikli ama gurur meselesi yaptim :))Dana döş eti kullan iki defa çektir çekilmişi var denilse bile çektir çünkü tek çekim yapıp koyuyorlar bir de ekmeği fazla koyma iyice yoğur ve dinlendir dolapta ... Hiç olmadı benim gibi git köfteciden pişmemiş köfte al gel evde pişir zahmetsiz
Çiğ olma sebebi çok yüksek ateşte pişmesnden kaynaklaniyor önce yağı kızdır sonra orta ateşin biraz altında pişir çünkü kızgın ve yüksek ateşte piştiği için önce dışı pişiyor ve yanıyor bu yüzden de erkenden alınıyor ateşten dediğim gibi dene farkı göreceksindana yada dana-kuzu karisik cektiriyorum. 2 kere cekiyor. kiyma lezzetli mesela kiyma kavurma yapsam ayni kiymadan domates biber vs. cok guzel oluyor. ama kofte yapiyim desem teşbihte hata olmaz cig yiyoruz sanki cig et tadi gibi. :/
tesekkurler birde oyle deniyim. peki ekmegi islatmali miyim normal rondodan cekip mu koymaliyim?ekmek içinizde sorun olabilir..ekşi mayalı ekmeğin içini kullanmayı deneyin birde..
Herkes herşeyi yapacak diye bişey yok bende en basit şeyleri bazen yapamıyorum ama eti çok iyi pişirirm mesela çok yumuşak olur lezzetli de olur ama gel gelelim en basit ıspanak yemeğine bazen lezzet veremiyorummantikli ama gurur meselesi yaptim :))
cok tesekkur ederim deneyecegim. ici pissin diye kapagini kapatiyorum yanlis mi?C
Çiğ olma sebebi çok yüksek ateşte pişmesnden kaynaklaniyor önce yağı kızdır sonra orta ateşin biraz altında pişir çünkü kızgın ve yüksek ateşte piştiği için önce dışı pişiyor ve yanıyor bu yüzden de erkenden alınıyor ateşten dediğim gibi dene farkı göreceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?