Derdim kofte yapamamak :)

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.205
31.112
598
Merhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.

nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.

malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..

ne tat var ne bisi.

puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.

kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/

Aldığın kıyma kaynaklı olmasın.. Dana kıyma alıyorsan 2 kere çektir, hatta kuzu ile karışık orta yağlı kullan.

babannesinin yaptığı gibi yapmayı denemişsindir herlde, o şekildedemi olmuyo

Aldığın kıyma kaynaklı olmasın.. Dana kıyma alıyorsan 2 kere çektir, hatta kuzu ile karışık orta yağlı kullan.
dana yada dana-kuzu karisik cektiriyorum. 2 kere cekiyor. kiyma lezzetli mesela kiyma kavurma yapsam ayni kiymadan domates biber vs. cok guzel oluyor. ama kofte yapiyim desem teşbihte hata olmaz cig yiyoruz sanki cig et tadi gibi. :/

Dana döş eti kullan iki defa çektir çekilmişi var denilse bile çektir çünkü tek çekim yapıp koyuyorlar bir de ekmeği fazla koyma iyice yoğur ve dinlendir dolapta ... Hiç olmadı benim gibi git köfteciden pişmemiş köfte al gel evde pişir zahmetsiz

dana kiyma yada dana-kuzu karisik cektiriyorum. 2 kere cekiyor. kiyma lezzetli mesela kiyma kavurma yapsam ayni kiymadan domates biber vs. cok guzel oluyor. ama kofte yapiyim desem teşbihte hata olmaz cig yiyoruz sanki cig et tadi gibi. :/

ekmek içinizde sorun olabilir..ekşi mayalı ekmeğin içini kullanmayı deneyin birde..

mantikli ama gurur meselesi yaptim :))

Kimyon, karabiber, ekmek içi, yumurta akı, maydanoz, rende soğan, damak tadına göre çay kaşığı ucuyla tarçın ya da hazır köfte baharatı var, yalnız şu koca paketler değil. Karabiber kimyon falan paketi gibi.. uzun uzun yoğur. Rahmetli babam şak şak carptirirdi kaba.

C
dana yada dana-kuzu karisik cektiriyorum. 2 kere cekiyor. kiyma lezzetli mesela kiyma kavurma yapsam ayni kiymadan domates biber vs. cok guzel oluyor. ama kofte yapiyim desem teşbihte hata olmaz cig yiyoruz sanki cig et tadi gibi. :/
Çiğ olma sebebi çok yüksek ateşte pişmesnden kaynaklaniyor önce yağı kızdır sonra orta ateşin biraz altında pişir çünkü kızgın ve yüksek ateşte piştiği için önce dışı pişiyor ve yanıyor bu yüzden de erkenden alınıyor ateşten dediğim gibi dene farkı göreceksin

kıyması orta yağlı olsun.
ekmeği bol olsun :)
baharatını da dengeli koyun.
kızartırken hafif yassı şekil verin ki iyi kızarsın içi de dışı da...

birisi yoğurduktan sonra iki saat dinlendirince daha lezzetli olur demişti. ama denemedim..

Yumurta :) köfteyi asıl tutan ve güzel lezzet veren yumurtadır :)

Bende çok severim şu hazır köfteleri hiç yiyemem evde hergün yapsam yenilcek

2 kişilikse bir tane yeter baya çok yapıcaksan 2 tane koy. Bide ben sarımsakta koyarım bir iki diş tavsiye ederim

Eşim Adanali, son zamanlarda sarımsak ve biber salçası da katıyorum bazen, öyle de guZel oluyor.

mantikli ama gurur meselesi yaptim :))
Herkes herşeyi yapacak diye bişey yok bende en basit şeyleri bazen yapamıyorum ama eti çok iyi pişirirm mesela çok yumuşak olur lezzetli de olur ama gel gelelim en basit ıspanak yemeğine bazen lezzet veremiyorum

cok tesekkur ederim deneyecegim. ici pissin diye kapagini kapatiyorum yanlis mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…