Derdim kofte yapamamak :)

Yazmamisim doğru ağzı açık pişmez. , Kapağını kapatacasin.
Ben bazen ağzı açık da pişirme yapıyorum sorun olmuyor önemli olan ateşi ayarlamak ateş harladı mı içi çiğ kalıyor ve ayrıca köfte dağılıyor deneyimim bu canım kolay gibi görünen zor yemek :))

cok tesekkurler :)

Ben bunu düşünüyorum

Suyu sıkılmış soğanla değilde ufaladığınız ekmek içiyle soğanı suyuyla birlikte yoğurun bir çimdik karbonat kızartma yağına tereyağıda deneyebilirsn

Elde yogurma konusunda basarisizim. Ellerim pek kuvvetli degil :/

Bu yuzden sogani mutfak robotuna atip parcaliyorum. Çıkarmadan uzerine hafif islatilmis ekmek ekliyorum birlikte parcaliyorum. Sonra kiyma, tuz, baharat yumurta ekleyip hepsini birlikte robotta tekrar karistiriyorum. Iyice karışmış oluyor. Sonra elimde sekil verip kızartıyor ya da firin tepsisinde yagli kagit uzerinde pisiriyorum.

Süt eti yumuşatır.dolapta şekil verilmiş mutlaka beklemeli.
Bazen sarımsak da katıyorum ben.
Birde bayat ekmekleri doğrayıp fırınlıyorum.

Çorba ve köfte için muhteşem oluyor.

İnce ise şekli olur da ben biraz tombik yapıyorum mesela, dondurucuya katıyorum, çat kapı misafir gelirse fırına da atabileyim diye. O yüzden kapalı pişiriyorum, içi güzel pişsin diye.

İnegöl köfteyi bile bu karbonat yüzünden yiyemem.
Milletin midesine iyi geliyo beni hastanelik ediyo.

Eline sağlık karbonat olmasa yapar mısın geliyim diycektim :)

Ben ekmek içi ile değilde galeta unuyla yapıyorum. Köfteye de en çok sarımsak ve kimyon yakışır.

Öncelikle soğanın suyu sıkılmaz, lezzeti veren soğan suyudur. Bazı köfteciler bolca soğan rendeleyip sadece suyunu kullanırlar. Birde kapağını kapatmayın, öyle yaparsanız iç suyunu salar haliyle kuru ve sert olur.
Makbul olanı her türü kırmızı etin suyunu içinde tutmaktır, bunun yöntemi de mühürlemekten geçer.

hatalarim varmis dinlendirme ve pisirme konusunda sanirim ondan istedigim lezzeti yakalayamiyorum.

birde galeta unu cok kisi soyledi birde oyle deneyecegim tesekkur ederim.

tek anlamadigim soganin suyu sıkılmalı mi sıkılmamali mi orda karsi gorusler var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…