Derdim kofte yapamamak :)

Yumurta :) köfteyi asıl tutan ve güzel lezzet veren yumurtadır :)

Bende çok severim şu hazır köfteleri hiç yiyemem evde hergün yapsam yenilcek :KK70:

2 kişilikse bir tane yeter baya çok yapıcaksan 2 tane koy. Bide ben sarımsakta koyarım bir iki diş tavsiye ederim :dondurma:
iste ben yumurta koyunca kiymayi birdaha toparliyamiyorum vıcık vıcık oluyor:(

tesekkurler birde oyle deniyim. peki ekmegi islatmali miyim normal rondodan cekip mu koymaliyim?
Ekmeği kurut, Blender dan geçir, sakla. Soğan suyunu sıkma, sulu soğan da kullanma. Yüksek ateşten ön arka az renk de değiştir sonra en kisik ateşte yavaş yavaş pişir.

Merhaba.
Ben köfte için
Köfte harcı kıyma yumurta karabiber ekmek içi ve tuz katıyorum. Hatta bazen süt de katmışlığım var.enfes oluyor.

Kayınpeder köfteci idi ondan öğrendim

tesekkurler birde oyle deniyim. peki ekmegi islatmali miyim normal rondodan cekip mu koymaliyim?

:KK12:sanırım ıslatmalısınız..
köfteyi bende beceremiyorum. kv dem istanbulun ekmeğinden demişti..o bir yapıyor parmaklarımızı yiyoruz.. ben pes ettim güzel bir köfteci var burda hazır alıp ızgara yapıyorum..birde hiç soğan koymuyor sarmısak koyuyor sadece..

cok tesekkur ederim deneyecegim. ici pissin diye kapagini kapatiyorum yanlis mi?
Kapak kapatmak daha yumuşak olmasını sağlar buharda da pişmesini sağlar pek sorun olmaz önemli olan ateşi ve iç harcını iyi ayarlamak ama yoğurma ve dinlendirme çok önemli yaptım yoğurdm hoopp ateşe olmasın dolapta 1 saat dinlendir daha güzel oluyor

iste ben yumurta koyunca kiymayi birdaha toparliyamiyorum vıcık vıcık oluyor:KK43:
bendede vıcık vıcık oluyor ama ekmeğin haricinde öyle durumlarda ben biraz galeta unu koyup toparlıyorum..yinede ekmek ve galeta ununu fazla koymamaya çalışıyorum öyle sert oluyor sanki..
yüksek ateşte biranda kızartmayın biraz kısık ateşte içide pişsin almaya yakın altını açın belki pişirme şeklinizden kaynaklanıyordur

Kapak kapatmak daha yumuşak olmasını sağlar buharda da pişmesini sağlar pek sorun olmaz önemli olan ateşi ve iç harcını iyi ayarlamak ama yoğurma ve dinlendirme çok önemli yaptım yoğurdm hoopp ateşe olmasın dolapta 1 saat dinlendir daha güzel oluyor
Yazmamisim doğru ağzı açık pişmez. , Kapağını kapatacasin.

ayıptır söylemesi güzel köfte yaparım.

soğanı doğrarım, rendelemem, rendeleyince ne kadar sıksan da suyu çıkıyor.
hatta şöyle ki küçük doğrarken suyunu çıkarıyorsanız büyük bile doğrasanız daha iyi bana kalırsa.

ekmeği rondodan geçiririm, içini değil her bir yerini, ıslatmam.

kimyonu bol bol bol koyarım.

şu malzemeler dışında bir şey eklemem : kıyma, yumurta, ekmek, soğan, kimyon, tuz, karbonat, maydonoz.

yoğurma işlemi bittikten sonra köfte şekline getirip muhakkak en az 3-4 saat bekletirim, ki ben genelde çok yoğurup köfte yapıp buzluğa aıyorum.

Köfteyi ya sabahtan yaparım ya bir gece önceden nekadar dinlenirse okadar güzel olur.

Ekmek koymam çok çok az galeta unu koyarım yarım kilo kıymaya 2 yemek kasıgı gibi .

Rendeleyip suyunu sıkmam galeta unu şişiyo onunla . Soğanla kıymayı iyice yoğurur sonra galeta unu tuz karabiber kimyon kekik karısık baharatlada harmanlarım şekil verip kaldırırım

Siz neden yapamıyosunuz anlamadım vıcık olsun durdukca ceker o yada yumurta koymayın

Kızartmanızda da sorun olabilir mi ? Bitarafı tam pişirip diğer tarafı mı çeviriyosunuz ? Bi taraf az pişsin çevirin sonra yine çevirin yumuşak ve güzel pişmiş olur .

Baharatları az kullanıyorsunuzdur. Tariflerde 1 çay kaşığı kimyon der genelde ben neredeyse 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber koyarım yarım kilo kıymaya. Bir de yumurta malzemeleri bir araya toplamaya yrıyor ama kayış gibi yapıyor ve kızartırken hemen piştiği için içi çiğ kalıyor. Uzun süre pişsin diye tutunnca dışı yanıyor yani önce yumurta kızarıyor. Yumurta koymamanızı tavsiye ederim ve bol baharat kullanın sağlık sorununuz yoksa. Bir de öyle deneyin.

Kiyma yagsizsa cok az zeytinyagi koyuyorum yogururken. Varsa azcik da karbonat.
Ama gel gelelim bazen cok guzel oluyor bazen saman gibi:))

Annem akşam yapar, şekillendirir, dolaba koyar ertesi gün pişirirdi. Yoğurduktan sonra da sera ile kapat ağzını beklet 1 saat kadar dolapta. Rahmetli çok güzel yapardı..

Back
X