Derdim kofte yapamamak :)

hatalarim varmis dinlendirme ve pisirme konusunda sanirim ondan istedigim lezzeti yakalayamiyorum.

birde galeta unu cok kisi soyledi birde oyle deneyecegim tesekkur ederim.

tek anlamadigim soganin suyu sıkılmalı mi sıkılmamali mi orda karsi gorusler var :)
Tabiki sıkılmamalı.orta ateşte devamlı kontrol edereck pişir çok kurumasın har ateşte de yanmasın.

ayıptır söylemesi güzel köfte yaparım.

soğanı doğrarım, rendelemem, rendeleyince ne kadar sıksan da suyu çıkıyor.
hatta şöyle ki küçük doğrarken suyunu çıkarıyorsanız büyük bile doğrasanız daha iyi bana kalırsa.

ekmeği rondodan geçiririm, içini değil her bir yerini, ıslatmam.

kimyonu bol bol bol koyarım.

şu malzemeler dışında bir şey eklemem : kıyma, yumurta, ekmek, soğan, kimyon, tuz, karbonat, maydonoz.

yoğurma işlemi bittikten sonra köfte şekline getirip muhakkak en az 3-4 saat bekletirim, ki ben genelde çok yoğurup köfte yapıp buzluğa aıyorum.

bak bak ne cevherler varmış sende:KK70:
gözlerime inanamadım:KK70:

Öncelikle soğanın suyu sıkılmaz, lezzeti veren soğan suyudur. Bazı köfteciler bolca soğan rendeleyip sadece suyunu kullanırlar. Birde kapağını kapatmayın, öyle yaparsanız iç suyunu salar haliyle kuru ve sert olur.
Makbul olanı her türü kırmızı etin suyunu içinde tutmaktır, bunun yöntemi de mühürlemekten geçer.
tesekkur ederim suyunu sikmayacagim. ağzını kapatirdim hep onuda yapmayacağım :)

Daha dün köfte yaptım bugunde mi yapsam ;)
Bende severim kekik çok yakışıyor ete....
Köfteye de atayım bari :-)

hatalarim varmis dinlendirme ve pisirme konusunda sanirim ondan istedigim lezzeti yakalayamiyorum.

birde galeta unu cok kisi soyledi birde oyle deneyecegim tesekkur ederim.

tek anlamadigim soganin suyu sıkılmalı mi sıkılmamali mi orda karsi gorusler var :)

Cucukluyse soğan hiç rendeleme cücüğü çıkart ve doğra rahatsız eder mideyi.
Yaz soğanını rendelwyip suyunu kullanabilirsin kışın damağına kalmış

Merhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.

nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.

malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..

ne tat var ne bisi.

puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.

kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/
Kiyma
1 kucuk rendelenmis sogan
1 dis rendelenmis sarimsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kirmizi toz biber
Galeta unu
1 yumurta
1 fiske karbonat
Maydanoz
Deneyin bakalim :))

tesekkur ederim suyunu sikmayacagim. ağzını kapatirdim hep onuda yapmayacağım :)
Rica ederim, ben atlamışım ama diğer arkadaşlar belirtmişler, mutlaka dolapta dinlendirin.
Çok acilse yarım saat bile dinlense fayda eder, ama en güzeli akşamdan dinlendirmek.

Kekik hiç koymadım koyan deneyen var mı?

Kekik mucizevi bitki düzenli kullanımda mide yaralarını geçiren bişey bizzat denendi:)

Bence tadı da çok güzel her etin içine üstüne koyarım hatta sırf havuç salatası yaptığımda onada koyarım . Ama kekiği ya sever insanlar ya sevmez bunun ortası yok

bizde de kadınlar et köfte yapmayı beceremıyorlar ,

o yuzden ben yapıyor dolaba atıyorum , gerçi bende kolaya kaçıtorum ama ,

kıymanın içine knor un köfte içi harcını döküyorum yarım çay bardıgı su ile bir guzel yoguruyorum ,

süper oluyor ,

bizde de kadınlar et köfte yapmayı beceremıyorlar ,

o yuzden ben yapıyor dolaba atıyorum , gerçi bende kolaya kaçıtorum ama ,

kıymanın içine knor un köfte içi harcını döküyorum yarım çay bardıgı su ile bir guzel yoguruyorum ,

süper oluyor ,

Cok alemsin hem kadınlar beceremiyo diyosun hem knorr diyosun :halay:

Kiyma
1 kucuk rendelenmis sogan
1 dis rendelenmis sarimsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kirmizi toz biber
Galeta unu
1 yumurta
1 fiske karbonat
Maydanoz
Deneyin bakalim :))
cok tesekkurler :)

Rica ederim, ben atlamışım ama diğer arkadaşlar belirtmişler, mutlaka dolapta dinlendirin.
Çok acilse yarım saat bile dinlense fayda eder, ama en güzeli akşamdan dinlendirmek.
evet sanirim en buyuk hatam bu :) bundan sonra dinlendirecegim, teşekkürler..

Kendine güvenenler bence bizi köfte yapımını göstermek üzere davet etsin, sonra da tadım yapalım :kk77::KK53:
bencede.. teori tamam da pratikte lazim :D

Gecen yengem yapmıştı
Hiç beğenmedim sanırım baharatı az dı et kokuyordu yoğun.
1 tane yi zor yedim.
Herkes herşeyi yapamıyor ki :-)

Back
X