Derdim kofte yapamamak :)

Yazmamisim doğru ağzı açık pişmez. , Kapağını kapatacasin.
Ben bazen ağzı açık da pişirme yapıyorum sorun olmuyor önemli olan ateşi ayarlamak ateş harladı mı içi çiğ kalıyor ve ayrıca köfte dağılıyor deneyimim bu canım kolay gibi görünen zor yemek :))

ayıptır söylemesi güzel köfte yaparım.

soğanı doğrarım, rendelemem, rendeleyince ne kadar sıksan da suyu çıkıyor.
hatta şöyle ki küçük doğrarken suyunu çıkarıyorsanız büyük bile doğrasanız daha iyi bana kalırsa.

ekmeği rondodan geçiririm, içini değil her bir yerini, ıslatmam.

kimyonu bol bol bol koyarım.

şu malzemeler dışında bir şey eklemem : kıyma, yumurta, ekmek, soğan, kimyon, tuz, karbonat, maydonoz.

yoğurma işlemi bittikten sonra köfte şekline getirip muhakkak en az 3-4 saat bekletirim, ki ben genelde çok yoğurup köfte yapıp buzluğa aıyorum.
cok tesekkurler :)

Dana döş eti kullan iki defa çektir çekilmişi var denilse bile çektir çünkü tek çekim yapıp koyuyorlar bir de ekmeği fazla koyma iyice yoğur ve dinlendir dolapta ... Hiç olmadı benim gibi git köfteciden pişmemiş köfte al gel evde pişir zahmetsiz :KK70:
Ben bunu düşünüyorum :D

Suyu sıkılmış soğanla değilde ufaladığınız ekmek içiyle soğanı suyuyla birlikte yoğurun bir çimdik karbonat kızartma yağına tereyağıda deneyebilirsn

Elde yogurma konusunda basarisizim. Ellerim pek kuvvetli degil :/

Bu yuzden sogani mutfak robotuna atip parcaliyorum. Çıkarmadan uzerine hafif islatilmis ekmek ekliyorum birlikte parcaliyorum. Sonra kiyma, tuz, baharat yumurta ekleyip hepsini birlikte robotta tekrar karistiriyorum. Iyice karışmış oluyor. Sonra elimde sekil verip kızartıyor ya da firin tepsisinde yagli kagit uzerinde pisiriyorum.

Süt eti yumuşatır.dolapta şekil verilmiş mutlaka beklemeli.
Bazen sarımsak da katıyorum ben.
Birde bayat ekmekleri doğrayıp fırınlıyorum.

Çorba ve köfte için muhteşem oluyor.

Ben bazen ağzı açık da pişirme yapıyorum sorun olmuyor önemli olan ateşi ayarlamak ateş harladı mı içi çiğ kalıyor ve ayrıca köfte dağılıyor deneyimim bu canım kolay gibi görünen zor yemek :))
İnce ise şekli olur da ben biraz tombik yapıyorum mesela, dondurucuya katıyorum, çat kapı misafir gelirse fırına da atabileyim diye. O yüzden kapalı pişiriyorum, içi güzel pişsin diye.

ayıptır söylemesi güzel köfte yaparım.

soğanı doğrarım, rendelemem, rendeleyince ne kadar sıksan da suyu çıkıyor.
hatta şöyle ki küçük doğrarken suyunu çıkarıyorsanız büyük bile doğrasanız daha iyi bana kalırsa.

ekmeği rondodan geçiririm, içini değil her bir yerini, ıslatmam.

kimyonu bol bol bol koyarım.

şu malzemeler dışında bir şey eklemem : kıyma, yumurta, ekmek, soğan, kimyon, tuz, karbonat, maydonoz.

yoğurma işlemi bittikten sonra köfte şekline getirip muhakkak en az 3-4 saat bekletirim, ki ben genelde çok yoğurup köfte yapıp buzluğa aıyorum.

İnegöl köfteyi bile bu karbonat yüzünden yiyemem.
Milletin midesine iyi geliyo beni hastanelik ediyo.

Eline sağlık karbonat olmasa yapar mısın geliyim diycektim :)

Öncelikle soğanın suyu sıkılmaz, lezzeti veren soğan suyudur. Bazı köfteciler bolca soğan rendeleyip sadece suyunu kullanırlar. Birde kapağını kapatmayın, öyle yaparsanız iç suyunu salar haliyle kuru ve sert olur.
Makbul olanı her türü kırmızı etin suyunu içinde tutmaktır, bunun yöntemi de mühürlemekten geçer.

Köfteyi ya sabahtan yaparım ya bir gece önceden nekadar dinlenirse okadar güzel olur.

Ekmek koymam çok çok az galeta unu koyarım yarım kilo kıymaya 2 yemek kasıgı gibi .

Rendeleyip suyunu sıkmam galeta unu şişiyo onunla . Soğanla kıymayı iyice yoğurur sonra galeta unu tuz karabiber kimyon kekik karısık baharatlada harmanlarım şekil verip kaldırırım

Siz neden yapamıyosunuz anlamadım vıcık olsun durdukca ceker o yada yumurta koymayın

Kızartmanızda da sorun olabilir mi ? Bitarafı tam pişirip diğer tarafı mı çeviriyosunuz ? Bi taraf az pişsin çevirin sonra yine çevirin yumuşak ve güzel pişmiş olur .
hatalarim varmis dinlendirme ve pisirme konusunda sanirim ondan istedigim lezzeti yakalayamiyorum.

birde galeta unu cok kisi soyledi birde oyle deneyecegim tesekkur ederim.

tek anlamadigim soganin suyu sıkılmalı mi sıkılmamali mi orda karsi gorusler var :)

Back
X