Derdim kofte yapamamak :)

Bende 1,5 senelik evliliğimde ilk defa geçen hafta izmir köfte yaptım. Ekmek yerine galeta unu koydum sizin tariften farklı olarak birde yumurta koydum. Baharat vs de ekledim ve çok lezzetli oldu..

Denas14__ Denas14__ canım ekmek içiyle değilde hazır köfte harcıyla yapınca mükemmel oluyor.
Ben piyale köfte harcını kullanıyorum ve köftelerim beğenilerek yeniyor.
Yarım kilo kıymaya, bir paket köfte harcı, bir soğan rendesi (suyu sıkılmış) ve 1 yumurta ekleyip iyice yoğurup şekil veriyorum ondan sonrada afiyetle yiyoruz :)
eline saglik sagol canim kofte harci kullanmak istemiyorum cocuk yiyor bizde sadece:)
Galeta unu deneyin ekmek ici yerine ve yumurta sarisi.karabiber maydanoz sogan tuz
evet cogu kisi galeta unu soyledi, deneyecegim cok tesekkurler..
HoppaKöfte yaparken ekmek içi kullanmayin.soganin suyunu cok sıkmayın hafif sulu olsun.
İcine abartili baharatlar koymayin.
Karabiber.pulbiber tozbiber az kimyon yeterli
Ve muhakkak en az yarim saat buz dolabinda bekletin.
Kiymanız da az yagli olsun..isteye bagli maydanoz cok ince kiyilmis olsun ..
tesekkur ederim:)

Bende 1,5 senelik evliliğimde ilk defa geçen hafta izmir köfte yaptım. Ekmek yerine galeta unu koydum sizin tariften farklı olarak birde yumurta koydum. Baharat vs de ekledim ve çok lezzetli oldu..
elinize saglik bende galeta unu deneyecegim birde yumurta aki tutarmis kofteyi deneyip gorecegim.. tesekkurler:)

eline saglik sagol canim kofte harci kullanmak istemiyorum cocuk yiyor bizde sadece:)

evet cogu kisi galeta unu soyledi, deneyecegim cok tesekkurler..

tesekkur ederim:)

elinize saglik bende galeta unu deneyecegim birde yumurta aki tutarmis kofteyi deneyip gorecegim.. tesekkurler:)
Bebeğe yaparken galeta unu kullan canım, güzel oluyor. Ben oğluma öyle yapıyorum. Birde yumurtanın tamamını koyuyorum. Severek yiyor :)

ben ekmegi blendırdan geciriyorum ekstra olarak yumurta kimyon karabiber kırmızı bibertuz ekliyorum maydonoz ve soganda tabi ya bide alıstıkca tutturuyorsun ilk baslarda benimkide lezzetsizdi:)

ben ekmegi blendırdan geciriyorum ekstra olarak yumurta kimyon karabiber kırmızı bibertuz ekliyorum maydonoz ve soganda tabi ya bide alıstıkca tutturuyorsun ilk baslarda benimkide lezzetsizdi:)
valla nerdeyse 5 yildir yapiyorum hala istedigim lezzeti yakalayamadim cok zorlamasam mi :KK70: burdaki tavsiyeleri degerlendirip tekrar deneyecegim olmazsa koyvercem:KK70:

Ne ekmek koyarim nede yumurta değıldigi falanda yok ayrica.benim icin kiymanin yagli ve kuzu olmasi sogan sarimsak azda karabiber kirmizi diyer baharatlar hic kullanmam sevmiyorum fazla baharatli yemkeleri tabi renkker zefkler herzman degisik herkese gore

valla nerdeyse 5 yildir yapiyorum hala istedigim lezzeti yakalayamadim cok zorlamasam mi :KK70: burdaki tavsiyeleri degerlendirip tekrar deneyecegim olmazsa koyvercem:KK70:

Ekmek içini fazla koyma.bende ilk zamanlar ekmek ayarını yapamıyodum sert kuru köfteler oluyodu.
Sonra annem yaparken dikkatlice baktım çok az ekmek koyuyor yoğururken kıvamı yumuşacıktı.
Haliyle ortaya yumuşacık anne köftesi ortaya çıkıyor :)

Ekmek içini fazla koyma.bende ilk zamanlar ekmek ayarını yapamıyodum sert kuru köfteler oluyodu.
Sonra annem yaparken dikkatlice baktım çok az ekmek koyuyor yoğururken kıvamı yumuşacıktı.
Haliyle ortaya yumuşacık anne köftesi ortaya çıkıyor :)
tamamdir tesekkurler :)

ozaman hemen yumuşacık köfte tarifi veriyorum:)dene hiçbizaman farklılık yaşamadım hep yumuşak olur.miktarı degiştirebilirsin çünkü göz kararı yapıyorum daha çok püf noktalarını belirticem.

250gr dana döş sarmadan köftelik kıyma
1 büyük sogan (suyunu sıkmana gerek yok ve soganın az olması lezzetini düşürür.)
1 diş sarımsak (istege baglı)
1 yumurta
1 avuç ıslatılıp sıkılmış ekmek içi (yumuşak ve lezzetli yapar)
1 veya 2 yemek kaşıgı sıvı yag (yumusak olması için)
tuz karabiber
birde maydonoz

bukadar:)

birazda pofidik olsun dersen yarım silme çay kaşıgı karbonatın üzerine birkaç damla limon damlat o köpürecek.Onuda harcın içine kat ve bi güzel yogur.zaten göreceksin cok yumusak olacak şekil verirken bile köfte bayılacak:)

pişirirkende iki tarafını önce yüksek ateşte sonra kısıkta pişir suyunu salmasın.Aşırı kızartma sonra piştikçe kapaklı bi kabın içine koy kendi buharında da yumuşayacak.
Dene sonra bana yaz olur mu:KK66:

bizde de kadınlar et köfte yapmayı beceremıyorlar ,

o yuzden ben yapıyor dolaba atıyorum , gerçi bende kolaya kaçıtorum ama ,

kıymanın içine knor un köfte içi harcını döküyorum yarım çay bardıgı su ile bir guzel yoguruyorum ,

süper oluyor ,
o köfte harcını denedim bi kere. sucuğa kokuyodu sanki sucuk yiyomuş gibi oldu, hiç beğenmedim. marka farkımı acaba :KK64:gerçi hangi markanın olduğunuda hatırlamıyorum

Benim köftemi çok begenir eşim hatta annemlere gittiğimde de annem bana yaptırır bendeen son bu tarifi tutturdum bir deme istersen
Kıymayı dana sarmadan çektiriyorum yaklasık yarım kg kıymaya 1 soğan katıyırum soğanı küçük rondodan geçiriyorum iyice küçülene kadar ya da rendenin ince tarafıyla rendele içine 1 yumurta ekmek içi biraz kimyon ,karabiber,tuz bazen az yenibahar ve çay kasıgının ucuyla tarçın atıyorum en önemli püf noktası bu harcı çok güZel yoğur ne kadar uzun olsa o kadar iyi 15-20 dk sonrasında şekil verip ben tost makinasında kızartıyorum ıZgara gibi iatersen az yağda tavada da olur böyle pof pof yumusaxık oluyor

ozaman hemen yumuşacık köfte tarifi veriyorum:)dene hiçbizaman farklılık yaşamadım hep yumuşak olur.miktarı degiştirebilirsin çünkü göz kararı yapıyorum daha çok püf noktalarını belirticem.

250gr dana döş sarmadan köftelik kıyma
1 büyük sogan (suyunu sıkmana gerek yok ve soganın az olması lezzetini düşürür.)
1 diş sarımsak (istege baglı)
1 yumurta
1 avuç ıslatılıp sıkılmış ekmek içi (yumuşak ve lezzetli yapar)
1 veya 2 yemek kaşıgı sıvı yag (yumusak olması için)
tuz karabiber
birde maydonoz

bukadar:)

birazda pofidik olsun dersen yarım silme çay kaşıgı karbonatın üzerine birkaç damla limon damlat o köpürecek.Onuda harcın içine kat ve bi güzel yogur.zaten göreceksin cok yumusak olacak şekil verirken bile köfte bayılacak:)

pişirirkende iki tarafını önce yüksek ateşte sonra kısıkta pişir suyunu salmasın.Aşırı kızartma sonra piştikçe kapaklı bi kabın içine koy kendi buharında da yumuşayacak.
Dene sonra bana yaz olur mu:KK66:
ooo cok degisik guzel bir tarif teşekkürler :))

Benim köftemi çok begenir eşim hatta annemlere gittiğimde de annem bana yaptırır bendeen son bu tarifi tutturdum bir deme istersen
Kıymayı dana sarmadan çektiriyorum yaklasık yarım kg kıymaya 1 soğan katıyırum soğanı küçük rondodan geçiriyorum iyice küçülene kadar ya da rendenin ince tarafıyla rendele içine 1 yumurta ekmek içi biraz kimyon ,karabiber,tuz bazen az yenibahar ve çay kasıgının ucuyla tarçın atıyorum en önemli püf noktası bu harcı çok güZel yoğur ne kadar uzun olsa o kadar iyi 15-20 dk sonrasında şekil verip ben tost makinasında kızartıyorum ıZgara gibi iatersen az yağda tavada da olur böyle pof pof yumusaxık oluyor
cok tesekkur ederim tost makinasi cok mantikli :) baya birsey ogrendim cok teşekkürler :)

Ben kurbanda cektirdigimiz kiymayi cikariyorum uzerine az tuz az karabiber kimyon biraz domates sosu biraz domates biber salcasi bir tane orta boy sogani dogruyorum bayat ekmek iclerinden atiyorum tost makinesinde izgara yapiyorum :)) hem daha cabuk hem daha saglikli oluyor cocugunuza bu sekilde yapabilirsiniz. Goz karari koyuyorum hepsini. Yanina da limonlu bir salata :kk77:

Canım ben hıc soganın suyunu sıkmam
300 gram kuzu kıymaya 1 sogan bıraz dogranmıs maydonoz 1 yumurta 3 yemek kaşıgı galeta unu tuz bıber karabıber 1 diş sarımsak koyarım yogurur yuvarlar top top tepsıde fırında salcalı patates sogan halkası domates le pişiririm
Hıc kızartmam

Merhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.

nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.

malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..

ne tat var ne bisi.

puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.

kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/
Ben suyunu sıkmıyorum soğanın kuru olur öyle kp kasaptı kasap köfteside yaptım kuzu dana karıştır maydanozda koy olur bence

Butun yorumlari okumadim. Belki kiyma konusu gecmistir oncesinde. Ama brb kullandığınız kiymadan olduğunu düşündüm. Az yağlı döşden çektirin. 2 kere çeksinler. Yağı az olursa köfte daha sert oluyor. Galeta unu koyarsanız ve cok yağlı kıyma kullanırsanız lastik gibi olur. Galeta unu ve yağı kararında bir kıyma ile çok güzel halledersiniz bu işi diye düşünüyorum.

Merhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.

nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.

malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..

ne tat var ne bisi.

puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.

kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/
Sende kaynanandan köfte tarifini al yap bide bak öğren:)

Ya arkadaşlar kaynanam köftenin içinde karbonat atıyor güzel top gibi olsun diye ben karbonatli kofte sevmiyorum ya sizde öyle yapan varmı?

Back
X