Derdim Var

saire16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2020
19
5
1
Nerden başlasam bilemiyorum. 28 yasındayım Eşim iyi bir insan eşimle severek evlendim. Benım evliliğimdeki sorun vajınusmus sorunu. Cınsellıgı kafamda buyuttum sanırım. Cınsellıge cok kapalı bakan ınsan değilim hatta evlenmeden bırlıkte olan arkadaşlarımı hıc yadırgamadım. İnsanların kalbini incitmekten çok sakınırım buraya da yazmadan önce çok düşündüm. Baskıcı babam yok arkadas gıbıyız. Uzuldugum dort aydır evlıgım bu sorunu yenemıyorum. Parmak egzersızı yapamıyorum ılk gorusmeden sonra doktor ben esım parmak egzersızı yapacagımızı soyledı bu benım ıcın zor bır durumken ıkıncı gorusmede bırden bu denmesı benı daha da zora soktu.bu durumu yasamak ıstemıyorum. Bır yandan da Asamıyorum bu durumu. Eşim gercekten cok ıyı kalplı bır adam. Hatta ıkımız de şiir yazan kıtap okuyan sanata düşkün birbirimizi seven ve anlayan ınsanlarız. Eşimle üç sene sevgılı olduktan sonra evlendık. Bu sorun çok kötu bır dert oldu ben de normal evli bır kadın gıbı olmak ıstıyorum. .

Bunun için çaba harcamanız gerekiyor. Psikoloğa gitmelisiniz doktora degil. Bu hastalik egzersizden önce telkinlerle aşılması gereken bir hastalik. Kadinlik, cinsellik uzerine telkinler odevlerle düzeltiliyor. Sonra egzersiz yapmaya cesaret bulunuyor birden. Durumumuz yok demeyin. Disinizden tirnaginizdan arttirin. Hemen çözüm arayin.

Kendinizi rahat hissetmelisiniz. Yani tabularınız yok gibi anlatmışsınız fakat parmak egzersizi bile rahatsız etmiş sizi. Cinsellikle alakalı farkında bile olmadığınız korkularınız veya çekinceleriniz olabilir.

Gevşemeniz için, papatya çayı, melisa veya lavanta çayı öneririm. Aç karnına daha etkili olurlar. Hepsini ardarda içmeyin sakın fazla gevşer uyur kalırsınız aman diyeyim

Bu kadar agir bir vajinismus hastasi icin bitki çayı çok hafif kalır.

Teşekkür ederim cevabınız için Vajınusmus sorunuyla ilgilenen doktorlara başvurmuştum. Gidicem en kısa zamanda psikologa

Vajinismus atlattim ben. Surecleri biliyorum anlıyorum. Vajinismusla ilgilenen doktorlar var evet ama bu psikolojik bir sorun. Doktorlar parmak ya da dilator ile çalıştırarak iyilestirme sağlıyor. Ama Bu surec cok yipratici. Psikologlar farklı teknikler uyguluyorlar. Kadinligini sevmeni cinselligi sevmeni saglayan telkin odevleriyle, hipnozla gecmis travmalari silerek, ilk acılı iliski deneyiminizi temizleyerek egzersizlere cesaretli olmani sağlıyor .çay ilaç vs bunlar cok etkili olmayacak ne yazik ki.

Umarım en kısa sürede bu durumu aşarsın. Resmen bu sorun yüzünden 3 senem gitti sonra aa bu muymuş dedim. Eminim sen de bu günler hiç yaşanmamış gibi hissettiğin günleri biranönce göreceksin

Çok zor bır durum. Tamamen psikolojık bır durum olduğunun farkındayım. Yıpratıcı sürece gırmedım ben. Dilatör kullanmadım psıkolog yardımını düşündüm ama ben vajınusmus sorunuyla ilgilenen bi doktora başvurdum. Haklısınız brn de atlatırım insallah

Mutlaka bir travma yasamissinizdir. Hatirlamadiginiz bir olay vardir. Birilerinin korku dolu ilk gece hikayeleri sizin yaninizda konusulmustur vs. Bu sekilde de cinselliğin korkutucu oldugunu öğrenmiştir bilinçaltınız. Bu sebeple vücut kendini kasarak korumaya aliyor. Her şey psikolojil yani. Mutlaka tedavi edilmesi gerek.

Her şey kafada bitiyor önce di mi haklısınız
Şöyle, psikoterapi almak gerekli diye düşünüyorum öncelikle. Ben almadim ama çözülür çözülmez baska sebeple terapiye basladim. Psikoloji bilimine saygim bin kat arttı. En dogru yol terapiye gitmek. Terapi de kafada bitirmeni sağlıyor zaten.

Evet onlar da var tabı. Unıversıte okurken bı tacız olayı yasamıstım tanımadıgım bırı tarafından. Ve 15 16 yaslarındayken bir adam ön kısmını göstermişti. Ama bunları yasayan tek ben değilim bir çok kadın yaşıyor kuzenlerım de bunları yasadı ama onlar su anda bebek bıle beklıyor anlayamadım ben neden boyle oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…