- 19 Şubat 2014
- 2.493
- 2.843
- 333
- Konu Sahibi Pink_Women
İzin alma imkanınız varsa izin alın.
Benim de bu emrivaki yüzünden bayramım birşeye benzemedi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınvalidenizin emirvaki yapması çok ayıp ancak anne-kıza yardımcı olmak adına evde misafir ederdim ben.
Yazık bilmedikleri bir şehre geliyorlar, maddi durumları otelde kalmak için yeterli belki.
Yani kv nin emrivakisi hos degil evet ama ne zaman toplum olarak bu kadar bencil olduk? Halbuki örf ve adetimizde misafir bastacidir, evin bereketidir...
2 kadin bilmedikleri bir sehirde pansiyonda birakmak bana cok ters... isleri olduklari icin degil gezmek icin gelmis olsalar dahi pansiyonda otelde kalin demem..
Sen ise gittigin zaman büyük ihtimalle evde durmazlar zaten, islerini filan hallederler.. dursalar bile ne olacak? Evine ne yapacaklar?
Belki onlardan aldigin bir hayir dua ile hayatin degisecek?
Öğrenci yerleştirmeye geliyorlar anladığım kadarıyla,çok kalmazlar diye tahmin ediyorum, güvenilir tanıdık bir aileyse misafir edin bence. Sizi tanımıyorlarsa onlar da diken üstünde olur zaten, anne-kız yabancı bir şehirde otelde kalmaktansa size güvenmişler sanırım, çok yük olmayacaklarsa kalsınlar bence. İhtiyacı olan bir öğrenciye yardım etmiş sayın kendinizi.
bende kalsınlar derdım işe gderken yatak odamı kıtlerdım evımın bır anahtarınıda onlara verırdım kafamda rahat olurdu gayet
Ben olsam kabul ederdim onlar gunduzleri sehri dolasirlar anne kiz alisveris filannyaparlar yani nenvarki bunda büyüklük sen de kalsin sevap islersin ne guzel
Insanlik denen birsey var.
Yazik degil mi?
Ne olacak 1-2 gun kalsalar.
Bazem kendimiz icinde "ne olacakti sanki" dedigimiz iyilikler bekliyoruz baskalarindan.
Bence insanlik olmus dedirtmemek gerek.[/QUOTE
Hanımlar kararım 6. Sayfada
Kabul ettim gelecekler
En guzelini yapmissin Allah razi olsun sizden.Hanımlar vicdanım el vermedi
Sırf kayinvalidemin yaptığı şeyden dolayı hiç bir yeri bilmeyen 2 bayanı yapayalnız gece dışarıda bırakmayı
Öğretmen evini felan aradık yer yoktu
Eve davet ettik
Başlarına birşey gelse bundan daha fazla üzüleceğime eminim![]()
Kusura bakmayın sizide meşgul ettim
Kendimi koydum yerlerine dayanamadım
Kaç gün kalırlar bilinmez en fazla 2 gün
Eşim kayinvalidemle konuştu umarım oda almıştır dersini
Bende eşime bu saatten sonra böyle bir emri vaki olursa kim olursa olsun kabul etmem dedim
Oda aynı fikirde
Her iki tarafında düşünceleri doğru ve haklı bende öyle düşünüyorum ama vicdanım daha ağır bastı.
Malesef yer yoktuben olsam kabul etmem bulunduğunuz şehirde öğretmen evleri varsa 1 günlüğüne uygun fiyatla oda bulabilirler
Ben alıştım artıkDisarda birakmak vicdan azabina yol acar evet. Vicdaniniz agir basmis. Dayanamadiniz.
Ama demeden edemiycem. Hangi akla hizmet universiteli kizini bi erkegin evinde yatirir bi anne? Kocniz akraba bile olsa yinede nikah dusen bir erkek.
AminAfferim.
Cok sevindim. Cunku caresiz kalmak kadar kötü birsey yok.
ALLAHta sizi darda birakmasin. Darda kalirsanda ALLAH iyi insanlar çıkarır insaALLAH karşına.
Sizden deEn guzelini yapmissin Allah razi olsun sizden.
Aynen öyle olmuş zateniki ucu .oklu değnek.
Neyse siz kararınızı vermişsimiz. İnşallah bu iyiliği karşılığını alırsınız.
Kim bilir belki de kv, hiç onların aklında yokken, gidersiniz oğlumda kalırsınız demiştir. Onlar da öyle ayarlanmıştır.
İnanın gece geldikleri içinKeşke kabul etmeseydiniz.
Siz o sehirde yasamasaydiniz ne olacakti?
Ben de universiteyi baska sehirde okudum ve annemle gidip otelde kalip hallettik her seyimizi. Yajin akraba olur gidersin de uc kurus otele vermemek icin kirk kat elin evinde kalmak da yuzsuzluk kimse kusura bakmasin.
Universiteyi sehirdisi yaziyorsun sadece kendine guveneceksin. Herkes universiteye gidiyor memleketlisine mi guveniyor?
İki kadin olunca ne olacak ayrica yeri geliyor tek kadin otelde kaliyorsun. Kaliteli bir butik otelde kaliverirsin bir zahmet.
Kaynananiz zaten densiz onu simartmak olmus.
Hayir bir de kirk kat ele yuz vermeyin bence sonra o kiz da her sıkıştığında solugu sizde alir annesi de ne para vereyim der size serer postu.
Bence hic vicdan yapmayin bastan kesin ayaklarini.
Okuyacaksa da kimseye guvenmesin knedi poposuyla okusun bi zahmet. Hepimiz oyle yaptik
Kıza devlet yurdu çıkmış zatenşimdi onlar da garip tanımadıkları insanda kalmayı hemen olur demişler
kv den hatalı
ama nerede kalınabilir acaba
yani sizin şehirde uygun yer varsa ayarlayın
ya da muhtemelen o yurtların apartların vs anneleri bir gece misafir etme opsiyonu da vardır gibi
kıza kalacak yeri geldikleri gün ayarlasınlar
yani çoğu yerde bugün ders başladı kalacak yeri neden bekletmişler ki
tanımadığımız insan garip tabii evimizde
genellikle olmaz demişler hatra yatak odama girerlerse demişler
yani insanlar yatak odasına girse ne olur ki
valla benim evimde çalınacak bir şey dahi yok tv buzdolabı çalacak halleri yok ya
onlar da zaten siz yokken kalmazlar sizinle kalkar yola çıkarlar
Malesef izin alma durumumum yokİzin alma imkanınız varsa izin alın.
ben olsam yatak odamı kitlerimİnanın gece geldikleri için
Vicdanım el vermedi
Bir kaç yeride biz aradık hiç yer yoktu
Kv zaten yine yaptı yapacağını
Bunu o insanlardan çıkarmak istemedim
Eşim bu konuda hiç olmadığı kadar katı
Daha bu saatten sonra annem emri vaki yapsın onu bile almayacağım bu eve dedi
Şimdilik işlerini halletmeye gittiler
Erken biterse gidecek annesi bugün
Kv deme 2 hafta felan önce söylemişlerben olsam yatak odamı kitlerim
geri kalan yerlere ne yapabilirlerki