• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?

Tek ben degil, ablam da. Ablam ogretmen. Onun da senelerce tayini cikmadi, ozel sektorde berbat sartlarda calisti. Yeri geldi evladini baska sehirdeki anneme birakmak zorunda kaldi, kotu bir evlilik de cabasi. Ama ne oldu? Calisti cabaladi ugrasti, kpss'yi kazanip atandi.

Ben 2015 yılında kpss den 95 alarak atandım. Öğretmenim. Çok fazla çabaladım . Aday öğretmen olarak bir sene çalışıp mülakata ve yazılı sınava girdim çok şükür kadroluyum şu an. Evet ben hak ederek bu noktaya geldim ama bu demek değil ülkede torpil yok. Kpss den 90 alıp mülakatta elenen çok insan oldu. Bu dünyanın öteki tarafı da var hak etmeyerek kazandıkları paralar illa çıkar bir yerden .

Tek ben degil, ablam da. Ablam ogretmen. Onun da senelerce tayini cikmadi, ozel sektorde berbat sartlarda calisti. Yeri geldi evladini baska sehirdeki anneme birakmak zorunda kaldi, kotu bir evlilik de cabasi. Ama ne oldu? Calisti cabaladi ugrasti, kpss'yi kazanip atandi.
Hadi ya! Ablanı tebrik ederim, seni de. Torpilsiz o küçük kesime girmişsiniz.

Simdi yazilanlari okudum da bu kadar da olumsuz degil her sey.yonetimle alakali degil bu durum arkadaslar bu durum bizlerin ahlaki cokusuyle alakali bence.ben de torpilsiz geldim geldigim yere.ama tehdit edildim mi edildim,seni ucururum diyen mudurm du mu oldu.niye dogru is yapmaya calsiiyorum diye.ahlakli olacagiz ve ahlaksiz insanlara prim vermeyecegiz.bunun ulke yonetimiyle degil karakterle alakasi var.karakterli olacagiz,yarin bir gun bir yere geldigimizde tanisiklarimizi d3gil hakedenleri alacagiz.ben kardesime bile torpil yaptirmadim.issiz.ama yaptirmam.cabalasin bulsun.

İşi gücü olan gelip ahkam kesmesin, öyle değil böyle. Bize böylesi denk geliyor demekki, keyfimizden mi dert yanıyoruz. Hiç çekilmiyor bilesiniz.

Kocamdan ayrilamiyorum isim yok diyen kadinlara calis diyorlar. Tabi herkes calismak ister. Bu devirde is bulmak gercekten cok zor. Allah herkese kolaylik versin. Ben 2005te kpss ile atandim. Kpss iyi bir yontem degil diye mulakati cikardilar. Fakat bu kadar kalabalik bir ulkede en iyi atama yontemi merkezi sinavlardir.
Kardesim belediyede memur. Engelli kadrosuyla kpss+kurum sinaviyla kazandi. Orda bile kardesim haric neredeyse herkesin torpille girdigini gormustuk. Sene 2008. Kardesim oraya girerken baska bir suru kurumun sinavina da girmisti. Kazandigimiz para helal sukur. Allah herkese hayirlisiyla is bulmayi nasip etsin.

Öncelikle sizi ve ablanızı çabalarınız ve başarılarınız sebebiyle tebrik ederim . Ama kendim için söyleyebilirimki bende yeterince çalışıp çabalıyorum bir işe girebilmek için ama olmuyor lanet olsunki olmuyor. Gerçekten hergün lanet ediyorum. Ama eminimki iş arama sürecinizde sizde bizler gibi düşünüyordunuz. O zamanları unutupta şu şekilde çalışınca oluyor tarzında yorumlar yapmayın allah aşkına

Işi yolunda gitmeyenler yolunda giden diğerlerine ya şanslı ya torpilli diyor. Özellikle genç nesilde bunu çok fazla gözlemliyorum. Bir savunma mekanizması haline gelmiş durumda. Beni görenler çok şanslısın diyorlar da bilmiyorlar ki eşek gibi çalışarak bu günlere geldim. Torpil yok mu var. Ama torpil var diye pes mi edeceksiniz? Hayır daha azimli daha sabırlı olacaksınız. Şu şartlarda iş bulmak çok zor farkındayım ama kısa süreliğine kötü işlere razı olup iyileri için çaba görtermelisiniz. Ya da kendinize yeni kapılar açmalısınız. Şansınızı kendiniz yaratmalısınız.

Torpilin tillahı dönüyor malesef. Hem özelde hem devlette. Bazı yerler gözümüze soka soka yapıyor bunu. Geçenlerde mülakat olan bi kamu kurumunda 90 alan adam değil 77 alan adam atandı sırf mülakat notu kaymaklı geldi diye. Özelde de kariyer filan basvursak dahi içeriden torpili referansı olan adam daha tatlı geliyor onu alıyorlar işe. Bilgisi eğitimi cok önemli olmuyor. Sonra da neden ülke olarak gelişemiyoruz diyorlar. Artık düşünmeyi bıraktım. Kamudaki memurların cogu *hepsi degil tabiki arada kalitesi arşa çıkan adamlar elbette var* kitap okumaktan bir haber. Gazete haber nedir bilmez. İki kelimeyi bi araya getiremez bile.. Ama memur olmus mülakata girip geçmiş yani. Yazık bu ülkenin insanına

Işi yolunda gitmeyenler yolunda giden diğerlerine ya şanslı ya torpilli diyor. Özellikle genç nesilde bunu çok fazla gözlemliyorum. Bir savunma mekanizması haline gelmiş durumda. Beni görenler çok şanslısın diyorlar da bilmiyorlar ki eşek gibi çalışarak bu günlere geldim. Torpil yok mu var. Ama torpil var diye pes mi edeceksiniz? Hayır daha azimli daha sabırlı olacaksınız. Şu şartlarda iş bulmak çok zor farkındayım ama kısa süreliğine kötü işlere razı olup iyileri için çaba görtermelisiniz. Ya da kendinize yeni kapılar açmalısınız. Şansınızı kendiniz yaratmalısınız.

Gerçekten hakkı ile bir yerlere gelenlere şapka cıkarırız ama bakın mesleki yükselmelerin genellemesini yaparsak birilerinin referansı ile yükselen adam toplasanız bir elin beş parmağını geçmez. İnsan üzülüyor genel gidişata.

Bu kadar zor mu olmali ? Is bulabilmek icun sansli mi olunmali ? Isini iyibyapan zaten terfi alir, guzel yerlere gelir. En azindan eve ekmek goturebilmek icin hakaret mi yesin, gruru incine incine mi caliasin insanlar
Ben hep torpilsiz girdim. Dediginiz gibi asgari ucretle cok kotu isler yaparak basladim. Kadinlarin mobinglerine hakaretlerine maruz kaldim. Benden sonra gelenler kufur ede ede ayrildi o gorevlerden ben yemeklerle ugurlandim. Yani cok cok cok zor bazi seyler bu normal mi ?

Gelip ahkam kesmeyin diyoruz, yok illa keseceksiniz. Şans yaratacağız öyle mi? Çabalamıyoruz belki de.

O zaman dinle! Ben edebiyat mezunuyum, öğretmenlik yaptım tecrübem var. Yetmedi grafik tasarımı öğrendim, uzman olmasam da fena değilim. Web sitesi yaparım, kodlama bilgim var. Üç farklı dilde kod yazarım. (proglama dili) İstesem mail hesaplarını bile ele geçiririm. Editör olarak çalıştım (sınavla girdim tabi) Şu ara da yapay zeka öğreniyorum. Yazar olarak görev aldım ve ingilizce biliyorum. Bunların hepsini kendi çabamla yaptım. Kursa gidecek para yok, sertifika yok tabi. Bunlar çabalamamış halimiz mi?

Netice sıfır. Koca bir sıfır. Kimsenin taktiği yok seni. Gerçek bu.

Torpil özellikle Turkiye'de hayatın bir gerçeği. Hiç haketmediği halde çalışarak asla gelemeyeceği yerlere gelen çok fazla insan var. Ama bu bizim çalışma azmimizi, umudumuzu kırmamalı. Torpille bir yerlere her zaman gelecek birileri olacak. Bunu engelleyemeyiz. Dolayısıyla çalışmayı, kendimizi geliştirmeyi hicbir zaman bırakmamalıyız. Hayatta bunu yapan kişilere elbet bir gün güzel bir kapi açılacaktır.

En fakir insan bir kurusu olmayan değil, hedefi olmayan, hayata karşı umudunu kaybetmis insandır.

Ister takın ister takmayın. Edebiyat iş vaad eden bir bölüm değil zaten başta hata yapmışsınız. Sonra da bir alanda odaklanacağınıza her şey olmaya çalışıp hiçbir şey olamamışsınız. Çevremde çabalarıyla çok güzel yerlere gelenler var bir de sizin gibi her şeyi şansa torpile bağlayanlar. Bu kafayla bir yere gelinmez.

Ister takın ister takmayın. Edebiyat iş vaad eden bir bölüm değil zaten başta hata yapmışsınız. Sonra da bir alanda odaklanacağınıza her şey olmaya çalışıp hiçbir şey olamamışsınız. Çevremde çabalarıyla çok güzel yerlere gelenler var bir de sizin gibi her şeyi şansa torpile bağlayanlar. Bu kafayla bir yere gelinmez.

Ben edebiyat okurken gayet güzel atama yapılıyordu hatta sadece öğretmen değil, memur olarak da alınıyordu.

Grafik tasarımı öğrendim, uzman olmasam da fena değilim. Web sitesi yaparım, kodlama bilgim var. Üç farklı dilde kod yazarım. (proglama dili) İstesem mail hesaplarını bile ele geçiririm. Editör olarak çalıştım (sınavla girdim tabi) Şu ara da yapay zeka öğreniyorum. Yazar olarak görev aldım ve ingilizce biliyorum. Bunların hepsini kendi çabamla yaptım. Kursa gidecek para yok, sertifika yok tabi. Bunlar çabalamamış halimiz mi? Bilip bilmeden ahkam kesmeyin.

Ben edebiyat okurken gayet güzel atama yapılıyordu hatta sadece öğretmen değil, memur olarak da alınıyordu.

Grafik tasarımı öğrendim, uzman olmasam da fena değilim. Web sitesi yaparım, kodlama bilgim var. Üç farklı dilde kod yazarım. (proglama dili) İstesem mail hesaplarını bile ele geçiririm. Editör olarak çalıştım (sınavla girdim tabi) Şu ara da yapay zeka öğreniyorum. Yazar olarak görev aldım ve ingilizce biliyorum. Bunların hepsini kendi çabamla yaptım. Kursa gidecek para yok, sertifika yok tabi. Bunlar çabalamamış halimiz mi?
Bu kadar şeye rağmen iş bulamıyorsan sorun sende. Ya da o soylediklerini abarta abarta söylüyorsun. Edebiyattan yazılıma vay bee. Insanlar yazılım öğrenmek için 4 yıl üniversite bitiriyor, master yapıyor. Sozel bir bolum okuyup full sayisal bir bolumde anlattigin gibi bir kariyer yapip is bulamiyorsun. Sen her şeyi olmuşsun masallah ama sonuç hüsran. Yukarıdaki arkadasin mesajı açıklayıcı olmuş.

Çirkef çirkef konuşarak da daha fazla haddinizi aşıp seviyenizi düşürmeyin isterseniz.

Bu kadar şeye rağmen iş bulamıyorsan sorun sende. Ya da o soylediklerini abarta abarta söylüyorsun. Edebiyattan yazılıma vay bee. Insanlar yazılım öğrenmek için 4 yıl üniversite bitiriyor, master yapıyor. Sen her şeyi olmuşsun masallah ama sonuç hüsran. Yukarıdaki arkadasin mesajı açıklayıcı olmuş.

Çirkef çirkef konuşarak da daha fazla haddinizi aşıp seviyenizi düşürmeyin isterseniz.
Yazılım bilmek marifet değil, intenetten her şeyi öğrenebilirsin. Almanyada yaşayan kuzenim 12 yaşında site yapmak bir kenara size güvenlik programı yazar. Yazılım bilmek bundan ibaret mi sanıyorsunuz? Belli ki öyle. Bu alanlarda diploma olmadığı için iş bulamıyoruz zaten. Uzman olduğunu da söylemedim yukarıda. Türkiyedeki tabloya biraz daha gerçekçi bakın.

Grafik tasarımı öğrendim, uzman olmasam da fena değilim. Web sitesi yaparım, kodlama bilgim var. Üç farklı dilde kod yazarım. (proglama dili) İstesem mail hesaplarını bile ele geçiririm. Editör olarak çalıştım (sınavla girdim tabi) Şu ara da yapay zeka öğreniyorum. Yazar olarak görev aldım ve ingilizce biliyorum. Bunların hepsini kendi çabamla yaptım. Kursa gidecek para yok, sertifika yok tabi. Bunlar çabalamamış halimiz mi?
Kaç mezunusunuz bilmiyorum ama bir iki alan dışında çok iyi atama olsa da binlerce işsiz mezun vardı. Muhtemelen 15 yıllık öğretmen değilseniz bunu bile bile girdiniz.

Grafik tasarımı öğrendim, uzman olmasam da fena değilim. Web sitesi yaparım, kodlama bilgim var. Üç farklı dilde kod yazarım. (proglama dili) İstesem mail hesaplarını bile ele geçiririm. Editör olarak çalıştım (sınavla girdim tabi) Şu ara da yapay zeka öğreniyorum. Yazar olarak görev aldım ve ingilizce biliyorum. Bunların hepsini kendi çabamla yaptım. Kursa gidecek para yok, sertifika yok tabi. Bunlar çabalamamış halimiz mi? Bilip bilmeden ahkam kesmeyin.
Kaç mezunusunuz merak ettim

Kaç mezunusunuz bilmiyorum ama bir iki alan dışında çok iyi atama olsa da binlerce işsiz mezun vardı. Muhtemelen 15 yıllık öğretmen değilseniz bunu bile bile girdiniz.

Kaç mezunusunuz merak ettim

Şundan beş sene önce bile devlet edebiyat mezunu kaç kişiyi arşiv memuru olarak aldı. Sonra çıkardı ayrı mesele. Sonradan önü kapanan bölüm bu. O dönem eşit ağırlıkçılar bile atamalara bakıp bu bölümü seçti. Sınıfın yarısı EA dan girdi.

Boş ver! Engelleme imkanı var. Siz istediğinize inanın, ben yaşadığımı bilirim.

Back
X