Ahh bi Fatih'li :) Ben 2 senede alıştım bu kadar. Gerçi 6 senedir buralardayım ama 2 senedir yaşıyorum. Belki ben de sessizliğe alışınca istemem buraları. Teşekkür ederim cevap için çok yardımcı oldu :)
çocuk büyütmek için site gerçekten çok rahat.
fatihte çocuk parkına gitmek için trafiğe çıkacaksın illaki. o çocuk arabasını caddelerde sıkışık tepişik sürmeye çalışacaksın.
şimdi her sitenin içinde var. okullar yakın . örnek verdiniz diye söylüyorum sitede büyük marketlerden biri var ki eve servisi bile var. pastahane, kuaför şimdi bunlar çok önemli değil gibi görünsede çocukla büyük nimet oluyor hele birde çocukları ikilersen:))
sitenin içinde sağlık ocağımız okulumuz bile var e daha ne olsun :)
Insallah gonlunuzdeki gibi olurIşte hayal ettiğim annelik. Toprakla çamurla oynayalım. Çocuk enerjisini atsın, doğayla iç içe olsun, teknolojiden uzak tutabildigim kadar tutayım. Oturup bulutları izleyelim. Aslında çocuk bana en iyi arkadaş olacak galiba :)
80 100 daireli apartmanlarda komsuluk yok insanlar korkuyor oyle yerlerde kapisini insanlara acmaya.
Biz buyuk bir sitede oturuyorduk yapamadik daha kucuk mahalle havasi olan bir yere gectik canlilik hareket selamlasma istiyorsaniz dev binalardan kacin.
Insallah gonlunuzdeki gibi olur
Ben Beylikdüzü nü önermem hiç hemde..Eşim de çok severdi Fatih'i 10 senedir de burada yaşıyor ama artık ne gördüyse soğudu adam. Bana kalsa yıllarca yaşarım burada ama çocuğum bi park bahçeyi zor görür. Cünkü hep binalar arabalar trafik. Aslında illa Başakşehir diye düşünmedik Beylikdüzü de olabilir ve bikac yer daha bakicaz.
Bahsettiğiniz sitelerde de sandiginiz gibi soğuk ortam yok orda da muhabbet edebileceğiniz kişiler var...
Komşunun kapısını çalıp yumurta var mı demek,bunu diyebilmek komşuluk değildir ve şahsen hic de hoşlanmadım şeydir .
Komsuluktan ne anladiginiza bağlı... Güvenlikli park bahçeli etkinlikli marketi sağlık ocağı terzisi kuaförü kasabı fırını ne ararsan bulunan bı sitede yaşıyorum ... Kapını çalan hal hatır soran yaptığı kekten getirip ikram eden birbirimize yemekli gidip geldiğimiz komşularım var
Zirt pirt kapımı çalıp un,patates , margarin isteyen komsumla görüşmeyi kestim. Hiçbir komşum da o komşuya gorusmuyor çünkü bir telefonla istediğini getirtebilecek bir ortamda komşuluk adı altında isim düşerse işime yarar mantığını kimse sevmiyor ...
Ben çocuğumu böyle bir ortamda büyümesi gerektiğine inandığım için nezih bir semtdeki mahalle den tasinip memleketin bir ucunda olan bu siteyi tercih ettim çok da mutluyum açıkçası ... Yeni doğum yapmıştım taşındım 1.5 senedir burdayım daha rahat
Evet ailecek mutluyuz siteye ait çarşısı vs var,kasabı,kuaför,bakkal,market,cafesi terzi,pastane vs çevresinde de bir sürü dükkan okul vs olunca çok rahatız işimiz olduğu zaman bakkaldan birşey istsek eve kadar servis getiriyor ki apartman görevliside getiriyor yada fırını arayıp evden börek içi lahmacun içi verip arasan adamlar anında geliyor pişiriyor getiriyor,en güzeli merdiven silme-yıkama kavgası yok :)Zaten herkesi tanımak istemem ama bu dairelerde yaşayanların yorumlarını merak etmiştim:) çoğu memnun demek ki sizin gibi
Ben Beylikdüzü nü önermem hiç hemde..
Ben kuzey Bahçeşehir e yakınım bence yaşanır.
Bizde merkezdeki kendi evimizi kiraya verip çıktık.
Eşim işten trafik açılınca geliyor, okulda yanımızda.
Size tavsiyem yakında okul olsun mutlaka.
Site iyidir.
Bu sabah haberde okulda madde kullanan şahsı görünce doğru karar verdiğimi anladım.
Evet ailecek mutluyuz siteye ait çarşısı vs var,kasabı,kuaför,bakkal,market,cafesi terzi,pastane vs çevresinde de bir sürü dükkan okul vs olunca çok rahatız işimiz olduğu zaman bakkaldan birşey istsek eve kadar servis getiriyor ki apartman görevliside getiriyor yada fırını arayıp evden börek içi lahmacun içi verip arasan adamlar anında geliyor pişiriyor getiriyor,en güzeli merdiven silme-yıkama kavgası yok :)
Evet dediginiz bolgede var oyle evler kalabalik arasinda kaynamak icin kolay oluyor onlara.Küçük bir site bulsak bu kadar düşünmeyiz. Birde her emlakçı diğer emlakçının olduğu siteye laf söylüyor. " o site aileye pek uygun değil iyi şeyler dönmüyor orada " diye. Anlamışsınızdır konuyu. Bu yüzden de karıştık baya. Aile binası istiyoruz çünkü
Her blogunda 64 dairesi olan büyük bir sitede oturuyordum ilk evlendiğimde
Sonra 4 ev değiştirdim
Görüştüğüm üç konşum var şuan
İkisi o siteden
Ayrıca belki kapı çalıp erzak istemek yok ama site yönetiminin düzenlediği organizasyonlar falan oluyor
Onlara katılarak gayet sosyalleşebiliyorsunuz
Komşularınkzı böylece tanıyabilirsiniz
Silivri tarafında. Metrobüse arabayla 15 dakika falan. Şehir göbeğine ulaşım başta çok zor gelmişti gözümüze. Ama burda bulduğum huzuru sessizliği merkezde bulmam imkansız. Trafik sorunu yaşasakta rahatlttı bizi burası.30 dairelik binalarda yasamayı tabi isterim ama bahsettiğim dev binalar. 30 katlı düşünün. Söylemek istemezseniz sorun yok tabi ama hangi bölge bahsettiğiniz? Söylemezseniz de anlarım sizi tabi.
Eşim de ben de bankaya bulaşmak istemiyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olma ışini araştırdık ama güvenemedikEvet dediginiz bolgede var oyle evler kalabalik arasinda kaynamak icin kolay oluyor onlara.
Birde o kadar kira vermek yerine ev kredisi odeseniz.
Silivri tarafında. Metrobüse arabayla 15 dakika falan. Şehir göbeğine ulaşım başta çok zor gelmişti gözümüze. Ama burda bulduğum huzuru sessizliği merkezde bulmam imkansız. Trafik sorunu yaşasakta rahatlttı bizi burası.
Size kapı kapı malzeme topluyorsunuz demedik ki ?Kaçıncı defa söylüyorum bilmiyorum yumurta yanlış bi örnekti. Anlatmaya çalıştığımı yanlış anlattım. Alt komşu teyzem kap kap yemek taşıdı ama bi kere bile kapısını çalıp birşey istemedim. Yemek vermesini bile istemedim ama getirilen şeyi de geri ceviremem huyum değil.
Yumurtayı geçelim, asıl demek istediğim başkaydı ama niye öyle örnek verdim bilmiyorum. Asıl konum arkadaş edinmekti. O kadar büyük sitelerde dışarda kimseyi göremeyince soğuk buldum ve burada yanlız kalırım arkadas bulamam diye düşündüm. Kapı kapı yumurta un yağ toplamıyorum yoksa. Market dibimde, elimin hamuruyla bile inip alırım yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?