devam eden sessizlik

endoplazmik_kedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
209
0
0
Aydın
Tekrardan merhaba kızlar,
Benim konularımdan sıkılmış olabilirsiniz belki :26:
Bir konu açmıştım nişanlım ailemi istemiyor diye 3 gün önce.

2 gün konuşmadık nişanlımlar. Sadece o mesaj attı
-eve geldim / -işe gidiyorum / -ben yatıyorum iyi geceler diye

Bende tamam, iyi geceler şeklinde cevaplar verdim.dün müsait olduğunda konuşmak istediğimi söyledim. Oda ara müsaitim dedi.

Söylediklerine çok kırıldığımı 2 gündür bunları düşündüğümü ve çok zoruma gittiğini söyledim.
Oda aynı şekilde karşılık verdi, tek üzelen sen değilsin şeklinde.

Bugüne kadar yanlış bişi mi yaptım ben sana, yada ailemin bir şeyini mi gördünde 10 sene yanımıza gelmelerini istemiyorsun dedim.

10 sene diye ben onu öylesine söyledim dedi. Yanlış bir şeyi görmek değil dedi eğer senin ailen yakın olacaksa bizimkilerde olacak dedi. Ve bizimkiler memlekette yaşamak istiyorlar bizim yanımıza gelemezler o yüzden memleketimi yazacam sizinkiler de gelirler dedi.

Bende bizimkilerin haberi bile yok dedim belki gelmek istemeyecekler 27 yıldır alışmışlar bi çevreleri var ben onları nasıl aydından koparayım da ta malatyaya götüreyim ki dedim. Hiç değilse aydın-malatya arası istiyorum dedim. En başta konuştuklarımızı falan söyledim.

Ama sonu pek değişmedi. Yine tartıştık sonrada. Bende bu güne kadar annesi ile yaşadıklarımı içime batanları söyledim hep.
Ben hep anlayışlı oldum alttan aldım sustum öyle demek istememiştir dedim hep ama sen benim ailemin neyini gördün de bunları diyorsun şimdi dedim. Ben kimseyi evimize karıştırtmam ne senin aileni nede kendi ailemi merak etme dedim.

Oda ister istemez sürekli görüşeceğimizi yok yemeğe, oturmaya diye 2-3 gne bi görüşeceğimizi bundan da rahatsız olacağını söyledi. Ben seninle evleniyorum ailenle değil dedi.

Bende sadece hafta sonları görüşürüz hafta içi yoğun oluyo diye söylerim anlayışsız değil benim ailem dedim. Hafta içleri de ben 3.5da çıkacam işten 2-3 güne bi uğrarım ailemin yanına sonrada eve gelirim sen gelmeden dedim.

Buna inanmamı mı bekliyorsun, çocuk mu var karşında dedi. Yok tanıdıkları varmış hep bir aradalarmış hiç hoş değilmiş falan filan. Sen benim sözüme inanmıyor musun dedim. Ailen gelmek istese ne diyeceksin ki dedi işte.

Yani sorunumuz çözülmedi ne yazıkki ve hala konuşmuyoruz. Oda bende aramadık bidaha.

Ayrıca geçen yıl bugün evlenme teklif etmişti bana önemli bi gündü. Dün konuşurken son olarak onu da dedim. 1 yıl önce neler yaşamıştık şimdi neler yaşıyoruz çok zoruma gidiyo dedim ağladım oda hiç bişi demedi öyle kapattık telefonu.

Üzülüyorum kızlar, bi yandan sevdiğimi kaybetmek istemiyorum, onu özlüyorum.
Bi yandan da ben ne diyebilirim ki diyroum kendi kendime.
Oysa 1 yıl önce bugün ne kadar güzeldi herşey :59:

Canım nişanlının böyle şeyleri düşünmesi tartışması mantıklı gelmiyor bana sürekli ailen gelecek vs. falan bilmiyorum yanlış yönledirmek istemiyorum ama şimdiden bunları yapması söylemesi hoş değil evlenince hiç görüşmeni istemezse bide benim komşumun başına gelen gibi ayda yılda bir görürsün. Benim fikrim bu konuda taviz verme.

Daha evlenmeden böyle şeyleri düşünebiliyorsa bence bu işinin sonu iyi değil gibi malesef.

Bana öyle geldi düşünsene nişanlılar yani insan nişanlıyken başka seyler düşünür garip geldi bana , bizim komşunun kızına döndü olay önce ki konudada anlatmıştım şimdi kızı ayda 1 yolluyor oda saatle bebeğide oldu kız çalışmıyorda pişman evlendiğine

ya bekliyorum ki bişi desin, bi adım atsın.
özür dilemesini de geçtim alttan alsın istiyorum. ama oda hiç bişi demiyo ne zamana kadar sürecek bu sessizlik bilmiyorum.
çok seviyorum ama çokda üzülüyorum artık.
dinimizde bile; üç gün üç geceden fazla kus kalınmaması buyurulurken
bizim sonumuz ne olacak bilmiyorum artık :59: :59: :59:

E çok da haksız diyemicem biz kadınlar nasıl eşimiz kendi evini bilsin sürekli annesinde olmasın annesi de oğlunun yanında promosyon gibi sürekli evin içine girmesin biraz yalnız bıraksın istiyosak onlar da öyle..
Kadınlardaki kaynana korkusu senin nişanlında da olmuş olabilir anormal görmüyorum bunu, illa senin aileni sevmiyo kötü görüyo anlamında olucak da değil yani sürekli görüşmek yok oturmaydı yemekti çaydı ne gerek var, kimse evlenince aile atılsın ikinci plan olsun demiyo ama bu şekilde ne annenler size gelince rahat eder ne de siz onlara gidince gönül rahatlığıyla gidersiniz.
Düşünsenize aradığında annemdeyim dediğinizde telefondan size tavır yapan bi eş.
Fazla yorar..

canım bence 2 tarafa da yakın olmayın.yani ne aydında kalın ne malatyada.sonuçta siz de aile kuruyorsunuz.bu şekilde sen onun ailesiyle gereğinden fazla sıkı fıkı olmazsın o da senin ailenin yakınında olmaz.taraflardan birinin yanında olmak kötü bence.imkanım olsaydı ben hiç düşünmeden 2mizin de ailesinin olmadığı bir yere taşınırdım hemen.

doğmamış çocuğa don biçmek bu.
sizin ailenize gelince istemiyor ama kendi ailesinin dibinde olmak istiyor
oldukça bencilce.
bence bu işin ortası ikinizin de ailelerinize yakın olmamanız
daha sonra aileniz yakınınıza taşınmak isterse tabi ki hayır demeyeceğinizi düşünüyorum.
ama şimdiden bu kadar şiddetle karşı çıkması ya bir arkadaşı doldurdu yakında olmasınlar diye ya da onun ailesi bilemiyorum birileri doldurmuş gibi.

Çok ama çok ilginç.. Bence bu durum çok düşündürücü, aile ile görüşmemek nedir ? Nasıl bir mantıktır ? Onlar seni doğurup, büyütmüş, bu yaşa getirmiş insanlar.

İyice nişanlınızla bu konuyu konuşup, taviz vermeyin derim. ( Buarada ben tek çocuk olduğum ve aileme çok bağlıyımdır. Ona göre değerlendirdim durumunuzu) :31:

Nişanlın tam anlamıyla türünün tek örneği. Hadi "ille de bizim memlekette yaşayacağız" diyeni duydum da, kızın ailesinin de kendi memleketine gelmesini isteyeni ilk kez duyuyorum. Hakikaten de yüzsüzlükte sınır tanımıyor bazıları. Senin bu nişanlının istekleri bitmez arkadaşım, yolun başındayken bir daha düşünmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Nişanlın tam anlamıyla türünün tek örneği. Hadi "ille de bizim memlekette yaşayacağız" diyeni duydum da, kızın ailesinin de kendi memleketine gelmesini isteyeni ilk kez duyuyorum. Hakikaten de yüzsüzlükte sınır tanımıyor bazıları. Senin bu nişanlının istekleri bitmez arkadaşım, yolun başındayken bir daha düşünmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
canım bence 2 tarafa da yakın olmayın.yani ne aydında kalın ne malatyada.sonuçta siz de aile kuruyorsunuz.bu şekilde sen onun ailesiyle gereğinden fazla sıkı fıkı olmazsın o da senin ailenin yakınında olmaz.taraflardan birinin yanında olmak kötü bence.imkanım olsaydı ben hiç düşünmeden 2mizin de ailesinin olmadığı bir yere taşınırdım hemen.

kendi aileme yakın olma sebebim diğer konumda belirtmiştim tek çocuğum ve annem kalp hastası.
yakın olsunlar istiyorum sonrasında pişman olmak, keşke demek istemiyorum.
onun ailesinin de bizim olduğumuz yere gelmesini söyledim hep birlikte oluruz dedim.
ama onun ailesini aslen malatyalı orda yaşamak istiyormuş, onlar gelmez bizim olduğumuz yere o halde bende onların yanını(malatyayı) veya oraya yakın çevreyi yazarım senin ailende gelir diyor.
ama gayette rahatsız olduğunu vurguluyor.
hep birlikte içiçe yaşarız falan diyo ..

Son düzenleme:
kendi aileme yakın olma sebebim diğer konumda belirtmiştim tek çocuğum ve annem kalp hastası.
yakın olsunlar istiyorum sonrasında pişman olmak, keşke demek istemiyorum.
onun ailesinin de bizim olduğumuz yere gelmesini söyledim hep birlikte oluruz dedim.
ama onun ailesini aslen malatyalı orda yaşamak istiyormuş, onlar gelmez bizim olduğumuz yere o halde bende onların yanını(malatyayı) veya oraya yakın çevreyi yazarım senin ailende gelir diyor.
ama gayette rahatsız olduğunu vurguluyor.
hep birlikte içiçe yaşarız falan diyo ..

Hani içiçe olmaktan hoşlanmıyordu?

Hani içiçe olmaktan hoşlanmıyordu?

sizinkiler bizimkiler iç içe yaşarız işte diyor.

ne özel kalır ne bişi anlamında diyor.

rahatsız olduğunu dile getirerek yani ....

ben her ne kadar ya kimse karışmaz bizim evimize, ne sizinkileri ne bizimkileri kimseyi karıştırtmam desemde inanmıyor paşam, elbet karışacaklardır diyor.

Son düzenleme:
ama şimdi burdan bakınca sen çok haklısın ama o da kendi açısından kalı.çünkü sen kendi ailene yakın olmak istiyorsun o kendi ailesine.madem o senin ailenin gelmesini istemiyorsa kesinlikle malatyadan vazgeçir.çünkü malatyaya gidersen onun ailesiyle onun senin aileni istmediğinden daha sıkı fıkı olacaksınız.bu da seni daha çok üzer.yani yakın gir ilde olsun ama aynı ilde olmayın.

kızmayın ama ben sizi çok da haklı bulmuyorum..
nişanlınız polis ya da asker olsaydı?
il il dolaşacak mıydınız ailecek?
ya da bu adam polis/asker tayini çok olur, o zaman evlenemem diye vazgeçilecekti herhalde...
Aşk sevgi boş verilecekti...

elbette ki aile önemlidir, asla arkanıza bakmadan bırakıp gidin demiyorum ama evleniyorsunuz, o evden öyle ya da böyle çıkıyorsunuz..
yeni bir yuva kurmaya sizde anne olmaya adım atıyorsunuz.

Allah yeter ki ailenize size sağlık sıhhat versin, kimseyi elden ayaktan düşürmesin...
anne-babanıza bir şey olsa, kalkar gelirsiniz, nişanlınız herhalde çok vicdansız biri değil ki nişanlınız olabilmiş...yani sizi gönderebilir acil bir durumda...
bakarsınız durumları iyi değildir,gidip gelmeyle olacak gibi değildir o zaman tayin istersiniz öyle gelirsiniz ailenizin yanına...

iş o yıllara gelince zor durum olunca elbet bir yol düşünülür..

bakarsınız aranızda iki sokak olur ama siz o gün kader ya evde olmayı verirsiniz,ailenize zor gününde yardımcı olamazsınız...
ya da bakarsınız arada 10 saatlik yol olur ama siz tam da ailenize ziyarete geldiğinizde olacak olan olu verir..
Allahım ne yazdıysa o olacak..

erkeğe bu kadar baskı yapmak çok sıkıcı... herkese kendi ailesi iyidir...
tutup nişanlınız biz nereye gidersek ailemde gelecek dese eminim adı kaynana işte huzur vermiyor oğlunu kıskanıyora çıkacak...
bir de oğlan hayır benim ailem öyle değil diye konuşsa, ooo şimdiden baksana annesine laf getirtmiyor, beni attı kenara annesini savunuyor.
bu kesin beni ileride ezdirir diye düşünülecek,
o zaman evlenme git annenle yaşa diye de rest çekilecek...

her türlü kadın haklı.. hiç olaya bakmaya gerek yok yaniiii :19:

cidden bazen üzülüyorum erkek milleti için..

hep biz haklıyız.. hep bizim ailemiz iyi..

yok bence böyle bir dünya...
her şey eşit olmalı.
iki tarafında ailesi, evladım siz nerede mutluysanız, ekmeğiniz nerede olacaksa orada olun diyebilmeli...

ya kusura bakma öbür konuna da yazdım, aileler peşinizden niye gelsin ya, çok saçma buluyorum bu düşünceyi, çocuk mu bunlar peşten gelsinler. yapacağınız şey iki şehre de yakın yerleri yazmak boylelikle kısa sürede ailenizin şehrine ziyarete gidebilirsiniz.

nişanlının ailesiyle birlikte yaşamak gibi bir fikri olduğunu sanmıyorum, seni vazgeçirmek ya da seninle inatlaşmak için yapıyor, kararını vermelisin bence, annem kalp hastası asla farklı şehir olmaz diyorsan, yorma onları peşinden, ayrıl nişanlından bir daha kriterin aynı şehirde yaşayan biri olsun.

@heupss
@Reputable

biz kadınlar olarak daha çok duygusal davranıyoruz ve öyle kararlar alıyoruz belkide.
haklısınız olaya tersten bakınca yine kıyameti koparan kadınlar olurdu.

ama nişanlımın tavrı da beni etkiledi açıkçası belki alttan alarak güzellikle konuşmalıydı bunu. inatlaşarak rest çekerek değil.
elbetteki ben 3 yıldır tanıyorum bu insanı ve aslında nasıl davranacağını ve neden bu şekilde konuştuğunu da biliyorum.
ama kırıldım bende yani ne yapabilirim.
zaten olayı bu kadar büyüten de hep inat oluyor ilişkimizde ve yıpranıyoruz.

yorumlarınız için teşekkürler ..

Bende tamam, iyi geceler şeklinde cevaplar verdim.dün müsait olduğunda konuşmak istediğimi söyledim. Oda ara müsaitim dedi.

Söylediklerine çok kırıldığımı 2 gündür bunları düşündüğümü ve çok zoruma gittiğini söyledim.

Bugüne kadar yanlış bişi mi yaptım ben sana, yada ailemin bir şeyini mi gördünde 10 sene yanımıza gelmelerini istemiyorsun dedim.

10 sene diye ben onu öylesine söyledim dedi. Yanlış bir şeyi görmek değil dedi eğer senin ailen yakın olacaksa bizimkilerde olacak dedi. Ve bizimkiler memlekette yaşamak istiyorlar bizim yanımıza gelemezler o yüzden memleketimi yazacam sizinkiler de gelirler dedi.

Bende bizimkilerin haberi bile yok dedim belki gelmek istemeyecekler 27 yıldır alışmışlar bi çevreleri var ben onları nasıl aydından koparayım da ta malatyaya götüreyim ki dedim. Hiç değilse aydın-malatya arası istiyorum dedim. En başta konuştuklarımızı falan söyledim.

Ama sonu pek değişmedi. Yine tartıştık sonrada. Bende bu güne kadar annesi ile yaşadıklarımı içime batanları söyledim hep.
Ben hep anlayışlı oldum alttan aldım sustum öyle demek istememiştir dedim hep ama sen benim ailemin neyini gördün de bunları diyorsun şimdi dedim. Ben kimseyi evimize karıştırtmam ne senin aileni nede kendi ailemi merak etme dedim.

Oda ister istemez sürekli görüşeceğimizi yok yemeğe, oturmaya diye 2-3 gne bi görüşeceğimizi bundan da rahatsız olacağını söyledi. Ben seninle evleniyorum ailenle değil dedi.

Bende sadece hafta sonları görüşürüz hafta içi yoğun oluyo diye söylerim anlayışsız değil benim ailem dedim. Hafta içleri de ben 3.5da çıkacam işten 2-3 güne bi uğrarım ailemin yanına sonrada eve gelirim sen gelmeden dedim.

Buna inanmamı mı bekliyorsun, çocuk mu var karşında dedi. Yok tanıdıkları varmış hep bir aradalarmış hiç hoş değilmiş falan filan. Sen benim sözüme inanmıyor musun dedim. Ailen gelmek istese ne diyeceksin ki dedi işte.

Yani sorunumuz çözülmedi ne yazıkki ve hala konuşmuyoruz. Oda bende aramadık bidaha.

Ayrıca geçen yıl bugün evlenme teklif etmişti bana önemli bi gündü. Dün konuşurken son olarak onu da dedim. 1 yıl önce neler yaşamıştık şimdi neler yaşıyoruz çok zoruma gidiyo dedim ağladım oda hiç bişi demedi öyle kapattık telefonu.

Biz ne söylersek söyleyelim,siz bu adamdan ayrılmazsınız,evlenirsiniz.:24::31: O yüzden söyleyebileceğim tek şey : Daha çok üzüleceksiniz.:22:

Jânım arkadasım kendıneden ve senın hep her zaman yanında destek olan aılenden odun verme hatta tayın olan yada calısmak ıstedıgın yerı aılene yakın degerlendırmenınkesınlıkle onerırım

Nısanınlının bu sekılde dawranması hıc hıc hıc normal degıl bılgın olsunnnnn hemde hıc
Sewgıler bıngun. Bıter. Ve gene yanında sana uzulurken destek olan aılen kalır bunu unutma

Back
X