Neyse ki öyle bir insan değilim ilaç içmekden nefret ettiğim için kendi ilaçlarımı bile içmiyorum en çok üzüldüğüm sokak hayvanlarına bebek antibiyotiği alıyordum şurup artık alamıyoruz bebeğimde olmadığı için yazdıramıyorum maalesef.Alamıyoruz artık ama maalesef değil bence, çok şükür ki alamıyoruz. Bilinçsiz gereksiz ilaç kullanımını engellemek için, kılıfına uyacak elbette.
Yoksa bonibon alır gibi, ilaç alıyor(du) insanlar.
Ben direk hastaneye ödeme yaptım vezneyeSGK diyetisyeni özellerde karşılamıyor
Devlettede ücretlimi yapmış
Ayrıca o muayene parası sadece eczanede ilaç alırken çıkıyor ordan ödüyoruz
Evet aldım adam hep var dedi halbuki ben geçen yıl böyle bi uygulama Yok dedim bu nasıl iştir yaAllah Allah çok ilginç kızımı devlet hastanesinde diyetisyene götürüyordum üç ay öncesine kadar para falan vermedik hiç..peki makbuz verdiler mi?..
Beni de doktor sevk etti ama yine para istedilerBeni dahiliye sevk ettigi icin diyetisyene ucret cikmadi demek ki.
Hastaneye mi ödüyordunuz yoksa eczaneden ilaç alırken muayyen ücreti olarak mı ?yok uzun süredir var yani bi 5 yıl önce falan 8 lira alıınıyodu mesela
Hastaneye ödeme yaptım arkadaşlar vezneye makbuz verdiler bana ben bunu anlamıyorum ya nasıl işArkadaşım hastanede ödemiş bu parayı eczanede değil ayrıca 8tl ödüyorduk 20 de öderiz ne var mı diyorsunuz.
Konu sahibi arkadaşım bu para sadece hastaneye ödediğin para mı bir açıklasan yoksa eczanede para ödeniyor hastaneye muayene parası falan
Evet bunu bende yaşadım 1 ilaç aldım 30 TL verdim dün reçetesiz ilaç aldım 1 tane toz 20 TL yuh dedim bide üstüne devlet hastanesi benden para isteyince ben şok iptal yaniBelki o devlet hastanesi kadro dışı çalıştırıyor veya döner sermayesi vardır. Ben de bilemedim. Bu arada eczaneden ilaç alırken muayene parası ödüyoruz zaten. Geçenlede 5 liralık ilaç aldım( ilaci recetesiz alsam 5 lira falan odeyecektim)
Eczanede benden 32 lira tahsil ettiler. Daha önce gittiğim muayenelerde doktor ilaç yazmadığı için ilk ilacta hepsini topluca alıyorlar. Çok sinir bozucu.
10 kere yazdım eczaneye ödememiş hastaneye ödemiş diye ama hala zaten bu para ödeniyor deyip duruyorlar (eczanede kesileni)Hastaneye ödeme yaptım arkadaşlar vezneye makbuz verdiler bana ben bunu anlamıyorum ya nasıl iş
Tehdit etmedim yanlış anlasilmasin ben normal bi vatandasim sadece insanlarin derdini paylastigi bir platformda daha durun basimiza neler gelicek bunlar baslangic gibi yazilar yazilmasini anlamiyorum. Icerigi ve yorumlari okudugum icin boyle bir yazi yazdim elbet ki oy veriyorum diye herseyi gormezden gelmiyorum egitim konusunda bende sikayetciyim ama şu saglik konusunda yapmayin annem beni dogurdugunda sabaha kadar uyuyamis agzima burnuma bocek kacar diye simdi hastanelerimiz tertemiz ozel hastanelerin kapisindan gecilmezdi artij oralara rahat gidiyoruz yapmayin yani bazi seyleri de gorup takdir edin .. Iyide olsa sirf hukumet yuzunden muhalefet oluyorsunuz yapmayin[/QUOTE
Eleştiri yapma hakkımız yok mu,siz beğeniyorsanız beğenmeyende eleştirecek.
Hangi hastaneden bahsediyorsunuz bilemiyorum ama sizi çapaya davet ediyorum,tuvalet -2 de ve dökülmek üzere.Hijyenden bahsetmiyorum bile.
Bakın polemik olsun diye yazmıyorum... 23 yıldır çalışıyorum vergi ve prim ödüyorum. ( Hizmet sürem ve Prim günüm dolmuş olmasına rağmen bilmem kaç yıl yaş bekleyeceğim emekli olmak için ) Parasını peşinen ödediğim bir hizmeti bana verdiği için kimseye minnet duymam gerekmiyor. Bu benim hakkım. Ben üzerime düşeni yapıyorum. Karşılığını da almak istiyorum. Bütün dünyada bu böyledir. Devletler bunun için vardır. Şükrederim amenna bu ayrı bir şey... Benim sıkıntım bu konuda ben bunu yazarım. Sizin sıkıntınız eğitim konusunda siz de onu yazın... Sağlık ve eğitim sıfır maliyetli olmalı vatandaşına... Aman konuşmayın demek bunu da yaklaşan referanduma bağlamak, sandıktan sonra görüşürüz vs demek kusura bakmayın çok yanlıştı...Tehdit etmedim yanlış anlasilmasin ben normal bi vatandasim sadece insanlarin derdini paylastigi bir platformda daha durun basimiza neler gelicek bunlar baslangic gibi yazilar yazilmasini anlamiyorum. Icerigi ve yorumlari okudugum icin boyle bir yazi yazdim elbet ki oy veriyorum diye herseyi gormezden gelmiyorum egitim konusunda bende sikayetciyim ama şu saglik konusunda yapmayin annem beni dogurdugunda sabaha kadar uyuyamis agzima burnuma bocek kacar diye simdi hastanelerimiz tertemiz ozel hastanelerin kapisindan gecilmezdi artij oralara rahat gidiyoruz yapmayin yani bazi seyleri de gorup takdir edin .. Iyide olsa sirf hukumet yuzunden muhalefet oluyorsunuz yapmayin
Eleştiri yapma hakkımız yok mu,siz beğeniyorsanız beğenmeyende eleştirecek.Tehdit etmedim yanlış anlasilmasin ben normal bi vatandasim sadece insanlarin derdini paylastigi bir platformda daha durun basimiza neler gelicek bunlar baslangic gibi yazilar yazilmasini anlamiyorum. Icerigi ve yorumlari okudugum icin boyle bir yazi yazdim elbet ki oy veriyorum diye herseyi gormezden gelmiyorum egitim konusunda bende sikayetciyim ama şu saglik konusunda yapmayin annem beni dogurdugunda sabaha kadar uyuyamis agzima burnuma bocek kacar diye simdi hastanelerimiz tertemiz ozel hastanelerin kapisindan gecilmezdi artij oralara rahat gidiyoruz yapmayin yani bazi seyleri de gorup takdir edin .. Iyide olsa sirf hukumet yuzunden muhalefet oluyorsunuz yapmayin
Beni doktor sevk etti giriş aldım vezneye ısrarla sordum bu nasıl iş benim sosyal güvencem var dedim adam biraz daha konuşsam kavga eder gibi oldu bende verdim parayı anlamıyorum ama ya nasıl bu şekilde bizi sömüreniliyorlar !!Benim bildiğimize ücretsiz eğer ki bir sağlık sigortan yoksa zaten tüm poliklinik ücretli ama genelde Zaten dahiliye endokrinolji gibi bölümlerden sevkli gidiyorsun belki arkadaşların değişi gibi direk gitmişseniz ücretli olabilir ki o da saçma sonuçta devlet hastanesi çalışan da o hastaneden alıyor maaşını ne mana anlayamadım vezneyle görüşseniz ya onlar daha iyi bilir
Drek hastane tahsil etti bendenBazı hastaneler döner sermaye ile çalıştıkları için nazı bölümleri ücretleri olabiliyor. Bezm-i Alem eski adıyla Vakıf guraba polikiliniklerinde diyetisyen ücretlidir. Ama dahiliye vs. bölüme ücret ödemezsiniz. Gene devlet bünyesin de bulunan hastanelerden diyetisyen için bir ücret ödemezsiniz . Ama her şekilde ücretsiz gittiğimizi sandığımız bölümlerde sağlık ocaklarıda dahil belli bi ücret (yeni rakamları bilmiyorum) Eczaneden tahsil ederler.
Tehdit etmedim yanlış anlasilmasin ben normal bi vatandasim sadece insanlarin derdini paylastigi bir platformda daha durun basimiza neler gelicek bunlar baslangic gibi yazilar yazilmasini anlamiyorum. Icerigi ve yorumlari okudugum icin boyle bir yazi yazdim elbet ki oy veriyorum diye herseyi gormezden gelmiyorum egitim konusunda bende sikayetciyim ama şu saglik konusunda yapmayin annem beni dogurdugunda sabaha kadar uyuyamis agzima burnuma bocek kacar diye simdi hastanelerimiz tertemiz ozel hastanelerin kapisindan gecilmezdi artij oralara rahat gidiyoruz yapmayin yani bazi seyleri de gorup takdir edin .. Iyide olsa sirf hukumet yuzunden muhalefet oluyorsunuz yapmayin
Konuyu saptıran sizsiniz , ben VATANDAŞ olarak hangi hükümet döneminde olursa olsun bana zarar veren bir durumu sorgularım . Olayı direkt hükümete döndüren sizsiniz referanduma bağlayarakSevgili @Mune konu amacindan sapti. Referandum geliyoe diye bu kadar saldirmanizi anliyorum sandıklar acilinca gorucez bakalim.
Evet aynısı annemede oluyor kan sulandırıcı içiyor ömür boyu içmesi lazım yazdırdığında daha çok para ödüyorAnnen seni doğurduğunda sene kaçtı kızım? İlerleme gelişme diye birşey var.Ben de o dönem Acıbadem Hastahanesinde
doğum yaptım.Şimdi ki özel hastahanelerle alakası yoktu.Kaldı ki o zaman için en iyi özel hastahanelerden biriydi.
Bugün asgari ücretli bir çalışanının ödediği prim(işçi+işveren) yaklaşık 750 TL
Yengem dul.Sürekli kullandığı bir ilaç var.Heray yazılıyor.Eczacı tanıdık ''teyze sen heray bu ilacı yazdırıyorsun.Senden
reçete ilaç v.s. 3 ayda 38TL kesiliyor.Sen bu ilacı yazdırmayı bırak bunun 90 lığı (90lığı devlet yazmıyor.30luk yazıyor)
paranla al 21TL. diyor)
(+) ları (-) leri karşılaştırmak lazım.Eksiler artıları silip süpürüyorsa oturup düşünmek lazım.
Okumak lazım.Bakmak değil görmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?