Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akilli telefonunda her konuya dahil olmasina ayri kil oluyorum ne akilli telefonmus. Akilli telefon alirken de odedigin 2000 in 1000 tl sini bu egitim verilsin diye oduyorsun. Bunu tartismak lazim.
250 TL ye de akıllı telefon var 10 bin TL ye de akıllı telefon var...
Şimdi ödevler bile whatsaptan internet üzerinden gönderiliyor. Öğretmen izlenecek ödevler de veriyor. Akıllı telefonsuz olmuyor malesef...
 
Malesef neler neler oluyor bu ülkede...
 

Okulda ki temizlik sadece sınıftan ibaret değil ki. Koridoru, wc si, merdivenleri vs vs. Mesela çocuğunuz tuvalette elimi yıkayacak sabun yoktu dese, tepkiniz ne olurdu?
Birde olaya sadece temizlik olarak bakmayın. Güvenliği, arızalana demir kapısı, kırılan basket potası, bozulan musluğu uzarda gider. Küçücük ofislerde bile verim alabilmek için nasıl meteryallere ihtiyaç duyuyoruz ki, okullar onlarca öğretmenin çalıştığı, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir yer.

Hatta hatta konferans salonundaki perde, ses sistemi, koltuklar. Okul da alınan eğitim, yapılan etkinlik hepsi eğitimin bir parçası. Çocuğun oturduğu sıradan, baktığı tahtadan ibaret değil. Daha geniş düşünün.
 
Bunların hiçbirini ben yapmadım. Veli de değilim. Ama bildiğim olaylar.
Sonuçta var mı ? Evet var. Neyin inkarı bu?
İnkar etmiyoruz ki, o mesleği yapanlarda insan ve karakterleri mesleklerine bakış açılarını etkiliyor malesef. Ama hepsi aynıymış, sistem böyleymiş gibi diretmek çok yanlış.
Mesela çocuklarına sahip çıkmayan, terk eden, ilgilenmeyen anneler var diye tüm anneleri sorumsuz ilan edebilir miyiz?
Muhakeme yapabilen, vicdan, merhamet duyguları olan bir insan bunu tüm ilişkilerine doğru yansıtır.
 

ama sadece sınıf temizliği değil ki.. tuvaletler en önemlisi hele şimdi sadece sabun da değil dezenfektan da koymak zorundalar tuvalet girişlerine.
 
ama sadece sınıf temizliği değil ki.. tuvaletler en önemlisi hele şimdi sadece sabun da değil dezenfektan da koymak zorundalar tuvalet girişlerine.
Haberlerde “okullara dezenfektan gonderiliyor” seklinde beyanlari gormuslerdir cogu arkadas. Bir kisi de cikip diyemiyor ki “ulan bu okullarda sabun yok yillardir,sen ne dezenfektanindan bahsediyorsun?”
 
Biz küçükken bizim ogrermenlerimiz bizden birşey beklemezdi bilezkmis altınmış.. almak isteyen kalem çiçek vb götürürdü öğretmenler gününde onu da öğretmen istemezdi zaten.. hele böyle para veremeyeni dışlamak ifsalamak hiç olmazdı ne tuhaf zamana kalmışız simdilerde
 
Haberlerde “okullara dezenfektan gonderiliyor” seklinde beyanlari gormuslerdir cogu arkadas. Bir kisi de cikip diyemiyor ki “ulan bu okullarda sabun yok yillardir,sen ne dezenfektanindan bahsediyorsun?”

okulların tuvaletleri içler acısı malesef kimse çocuğuna nereye işeyip nereye mıçması gerektiğini öğretmemiş özeller bile böyle. devletin atadığı tek müstahdemle hijyen sağlamak mümkün değil. okul eleman alıyor bir tane daha mecburen onun maaşını da okul veriyor. güvenliğin maaşını da. çocuk okuldan çıkıp gitse yada biri içeri girip taciz etse ki oldu bu haberlere çıktı kıyameti koparırlar. ama kendi çocuklarının güvenliği hijyeni için 50 lirayı vermekten imtina ederler.
 
Her sene söylenilen şey işte devletin gönderdiği para yetmiyor tamam ok .ama bazen çok gereksiz yerlere para harcanıyor okulda ..okulumuz çok küçük bir okul o dediğiniz yerler yok bilgisayar sınıfı dedikleri sınıfta bilmem kaç yilindan bilgisayar var

Her sınıfa fotokopi makinası sartmis gibi ! Öğretmenler kendine özel fotokopi makinası istiyor bu soylediklerim disinda aynı okuldan bahsediyorum

Birinci sinifta para topladık tahta yenilendi
Para topladik perde alındı ...
Para toplandı sınıfa ekran uansitici alındı ...
Özel okuldan farkı imece usulü yapılıyor böyle şeyler ...
4 senede 3 kere perde değiştiren öğretmen var (geçen yıl mezun oldu oğlum ni öğretmenden)

Karşı çıktığında illa ki biri çıkıp eğitim için veriliyor hanfendi diyor !

Benim oğlum perde ile mi egitilecek hanfendi renk beğenmiyor

Bir yilda 4 top A4 aldık bu bahsettiğim ogretmende

Ve çocuklar mezun olurken sınıf annesi(!) 100 TL toplamak istedi öğretmene tam altın yapacaklarmış şaka gibi

Gösteriş için saçma sapan paralar toplayan sınıflardan bahsediyorum ..bu saydıklarım içinde hepsi okula kaldı tabi

Sonra diğer oğlum okula başladı hepsi sil baştan

Okul müdürü sınıfa laptop u öğretmene siz alacaksiniz bile dedi !

Sınıf hep birlikte karşı çıkınca ..ve sinifimiz onların tabiri ile elek üstü olunca mecbur kalıp okulda ki laptopu tamir ettik öğretmene verdik dediler ....

Ben bu bahsettiğim şeylerden sadece tam altına para vermedim ayrıca ...

Ama durumu olmayan bir veli asla devlet okulunun masrafini karşılayamaz !
 
250 TL ye de akıllı telefon var 10 bin TL ye de akıllı telefon var...
Şimdi ödevler bile whatsaptan internet üzerinden gönderiliyor. Öğretmen izlenecek ödevler de veriyor. Akıllı telefonsuz olmuyor malesef...
Konu o degil zaten 20000 e al telefonu istersen. Bu telefonu alirken bile cocugun egitimine para oduyorsun zaten.
 
ama sadece sınıf temizliği değil ki.. tuvaletler en önemlisi hele şimdi sadece sabun da değil dezenfektan da koymak zorundalar tuvalet girişlerine.
Siniflarin hepsi kendine özel temizlikci tuttu okulda ..okula verilen bir temizlikci de orayı temizlesin yani ne yapabiliriz onun için de mi temizlikci tutulacak ...
Temizlikçi ye çay dagittiracaklarina tuvaletleri kontrol etmesini istesinler ..

Ben sikayetlerimi öğretmene yada müdüre sürekli ileten biriyim ...

Benim çocuklarımın okudugu devlet okulu temiz okul seçilen beyaz bayraklı okullardan olmasina rağmen tuvaletleri kullanmıyorlar malesef :/

Bizim sınıfta temzilik parasini veremeyip öğretmenin ödediği öğrenciler bile var yani dahasini nasıl karsilasin insanlar
 
Şimdi ki öğretmenler yerli malında liste yapıyor (geçen sene listede 13 kalem yiyecek vardı ) yerli malı ıslak kekler -ekler bile var
 

şu konuda haklısınız o sıralar dolaplar projeksiyon vs 4.sınıf bitince ne oluyor merak ediyorum.
zira her 1.sınıf tekrar alıyor aynı şeyleri.
 
şu konuda haklısınız o sıralar dolaplar projeksiyon vs 4.sınıf bitince ne oluyor merak ediyorum.
zira her 1.sınıf tekrar alıyor aynı şeyleri.
Alıyoruz işte iki öğrencim var bir 4 e giderken diğeri 1 e başladı tekrardan alındı herşey (ayni okulda )
 
Velilerin yazdıklarını okudukça isyan edesim geliyor. Sanıyorlar ki biz okulda bedava hizmet alıyoruz. Çayımızı demleyen, bulaşıkları yıkayan görevlinin ve tabii ki çayların parasını her ay 50 şer TL olarak veriyoruz. Öğretmenler tuvaletinde kullandığımız tuvalet kağıdı, kağıt havlu, sıvı sabunun parasını aynı şekilde her ay veriyoruz. Bunun yanında ayrıca her ay kesilen bir fonumuz var. Mesela okullar tatil olmadan önce öğrencilerimizden biri okula telefon getirmiş, annesi hediye almış ve çalınmış okulda. O fondan ona telefon aldık. Hemen hemen hepimiz maddi durumu olmayan Öğrencilerimiz için düzenli olarak erzak yardımı yapıyoruz, kantinde hesap açıp karınlarını doyurmalarını sağlıyoruz. Fitre ve zekatlarımızı aynı şekilde veriyoruz. Bazen olağanüstü durumlar oluyor. Evi yanan, sele uğrayan, anne babası kaza geçiren vs hemen aramızda para toplayıp ihtiyaçlarını gideriyoruz. Veliden şahsım adına 5 kuruş istemem. Herhangi bir hediyeyi kabul etmem. Sınıfım yerli malı yapacaksa tek lokma ağzıma koymam ki geçen yıl hamileydim ona rağmen lokma almadım, Özellikle yapacakları kurabiye vs öğrenci sayısı kadar getirin derim, öğleden sonra kursum varsa iki üç haftada bir kek, meyve suyu alırım kurs öğrencilerine, ama velilerin bundan zerre haberi olmaz. Arkamızdan atarlar tutarlar.
 
-Okulun geneli sizin gibi aidat ödemiyorsa bilgisayarlar nasıl yenilensin?

- 4 senede 3 perde yenilemesi bence de gereksiz.

Oğlunuz perde ile eğitilmeyecek tabi ki ama, projeksiyon kullanabilmek ona uygun perde gerekli.

Aldığınız A4 ler çocuğunuza verilen fotokopi ödevi olarak evinize gelmedi mi?

Ben hediyeleşmeyi severim, 4 sene çocuğuma emek veren birine teşekkürümü sunmak isterim. Ama bu herkesten 100 TL toplayıp altın alarak yapılmamalı bana göre. Hediye manevi değeri yüksek, alanı hatırlatır ve gönül okşayıcı bir şey olmalıdır.Sınıf annesini yaptığı bu eylemi öğretmene mâl etmemelisiniz.

Bilgisayarı tamir ettirip veremeseydiniz, aidat vermek istemediğiniz yönetim mi (bunu her sınıf için düşünün), yoksa öğretmen mi kendi cebinden karşılayacaktı?

Bizde öğretmenimize bilgisayar aldık çünkü projeksiyonun kullanımı için gerekliydi. Mezun olacağımız zaman öğretmen velilere “bilgisayarı yeni alacağım sınıfta mı kullanayım, doğuda bir köy okuluna mı bağışlayalım” diye sordu. Bizde oradaki çocukların imkanlarını düşünerek ikinciyi şıkkı seçtik doğal olarak. Aynı sene kızım mezun oldu, aynı öğretmene oğlum başladı. Ve aynı masrafları yeniledik.

İkimizde çocuklarımızla ilgili aynı şeyleri yaşamışız. Ama sizin anlatımınız ile benim ki arasında dağlar var. Dışarıdan bakan biri sizin yorumunuzla “aaa ne kadar saçma” diyebilir, ama benim yaptığım açıklama ikna edecektir. Ne söylediğin değil, nasıl söylediğin mühim olan.Eğitimde tasarruf olmaz bilincinde biriyim, mutlaka geri dönüşünü alırım. Verdiğim paralarda helal olsun, hiçbirini eğitimini tamamlayıp mesleğini eline alan öğretmene değil, gün boyu okulda vakit geçiren çocuğum için yaptığımın farkındayım.
 
Herhangi bir mesajımda herhangi bir genellemede bulunmadım :)
Kaldı ki bahse konu olanlar meslektaşım
 

Sınıfa temizlik için tutulan kadınlar ya ayda gelir yada iki haftada bir. Genel temizlik yapar, camlarına, kapılarına kadar siler, sıraları cifler vs. vs.
Okulun temizlik görevlisi de her okul bitimi sınıfları süpürüp, ertesi güne hazırlar. Okul saati bitip çocuklar dağıldığında, koridorlarda şöyle bir dolaşmanızı tavsiye ederim. Söylediklerime şahit olacaksınız. Sizin bakış açınızı çok benmerkezci buldum.
 
Herhangi bir mesajımda herhangi bir genellemede bulunmadım :)
Kaldı ki bahse konu olanlar meslektaşım
O zaman meslektaşlarınız içinde idealist, öğrenciyi aldığı hediyeye göre değil başarısı ve terbiyesiyle ayırt eden, veliden gelecek altına tamah etmeyen öğretmenlerinde mevcut olduğunu bilirsiniz.

Kendi öğretim hayatım boyunca, ve iki çocuğumun öğretim hayatında hediyeleri yarıştıran öğretmenlere inanın rastlamadım. He hiç yoktur diyemem (birileri yazdığına göre mevcutlar) ama arada çıkan çürük domateslerin bütün sandığı hiç etmesine gönlüm razı gelmez. Kendi öğretim hayatımda bu konuda ki farkındalığım daha azdı muhakkak ama çocuklarımın öğretim hayatında ilkokulda da, ortaokulda da velilerle ilk tanışma toplantısında, hediye kabul etmediklerini özellikle vurgulayan öğretmenlere denk geldim hep, inanın çok samimiyim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…