- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.830
- 798
- 35
250 TL ye de akıllı telefon var 10 bin TL ye de akıllı telefon var...Akilli telefonunda her konuya dahil olmasina ayri kil oluyorum ne akilli telefonmus. Akilli telefon alirken de odedigin 2000 in 1000 tl sini bu egitim verilsin diye oduyorsun. Bunu tartismak lazim.
Malesef neler neler oluyor bu ülkede...Çok ama çok ilginç şeyler
Taki töreni de yapılsaydı keske bilezik almak cok saçma değil mi?
Öğretmene çiçek alınır kupa kalem vs
En güzeli çocukların yazdığı mektuplardir
Yapmasin böyle şeyler boyle olayların yasanmasina ortam hazirlanmasin.
Her meslekte çıkarcı maddiyatci bulunur
En kötü ogretmende durur yakismaz
Aile birliği adı altinda iki dönemlik 50 şer lira para istendi ama vermedim bu parayı
Her sene iki top A4 aliyoriz bazen 3 toponun dışında temizlik giderleri için para veriyoruz uani sınıfı temizletmek iicn dışardan bayan geliyor
İnkar etmiyoruz ki, o mesleği yapanlarda insan ve karakterleri mesleklerine bakış açılarını etkiliyor malesef. Ama hepsi aynıymış, sistem böyleymiş gibi diretmek çok yanlış.Bunların hiçbirini ben yapmadım. Veli de değilim. Ama bildiğim olaylar.
Sonuçta var mı ? Evet var. Neyin inkarı bu?
Aile birliği adı altinda iki dönemlik 50 şer lira para istendi ama vermedim bu parayı
Her sene iki top A4 aliyoriz bazen 3 toponun dışında temizlik giderleri için para veriyoruz uani sınıfı temizletmek iicn dışardan bayan geliyor
A4 kagit aliyor olmak.Peki bu konuda şikayetiniz nedir?
Haberlerde “okullara dezenfektan gonderiliyor” seklinde beyanlari gormuslerdir cogu arkadas. Bir kisi de cikip diyemiyor ki “ulan bu okullarda sabun yok yillardir,sen ne dezenfektanindan bahsediyorsun?”ama sadece sınıf temizliği değil ki.. tuvaletler en önemlisi hele şimdi sadece sabun da değil dezenfektan da koymak zorundalar tuvalet girişlerine.
Haberlerde “okullara dezenfektan gonderiliyor” seklinde beyanlari gormuslerdir cogu arkadas. Bir kisi de cikip diyemiyor ki “ulan bu okullarda sabun yok yillardir,sen ne dezenfektanindan bahsediyorsun?”
Her sene söylenilen şey işte devletin gönderdiği para yetmiyor tamam ok .ama bazen çok gereksiz yerlere para harcanıyor okulda ..okulumuz çok küçük bir okul o dediğiniz yerler yok bilgisayar sınıfı dedikleri sınıfta bilmem kaç yilindan bilgisayar varOkulda ki temizlik sadece sınıftan ibaret değil ki. Koridoru, wc si, merdivenleri vs vs. Mesela çocuğunuz tuvalette elimi yıkayacak sabun yoktu dese, tepkiniz ne olurdu?
Birde olaya sadece temizlik olarak bakmayın. Güvenliği, arızalana demir kapısı, kırılan basket potası, bozulan musluğu uzarda gider. Küçücük ofislerde bile verim alabilmek için nasıl meteryallere ihtiyaç duyuyoruz ki, okullar onlarca öğretmenin çalıştığı, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir yer.
Hatta hatta konferans salonundaki perde, ses sistemi, koltuklar. Okul da alınan eğitim, yapılan etkinlik hepsi eğitimin bir parçası. Çocuğun oturduğu sıradan, baktığı tahtadan ibaret değil. Daha geniş düşünün.
Konu o degil zaten 20000 e al telefonu istersen. Bu telefonu alirken bile cocugun egitimine para oduyorsun zaten.250 TL ye de akıllı telefon var 10 bin TL ye de akıllı telefon var...
Şimdi ödevler bile whatsaptan internet üzerinden gönderiliyor. Öğretmen izlenecek ödevler de veriyor. Akıllı telefonsuz olmuyor malesef...
Siniflarin hepsi kendine özel temizlikci tuttu okulda ..okula verilen bir temizlikci de orayı temizlesin yani ne yapabiliriz onun için de mi temizlikci tutulacak ...ama sadece sınıf temizliği değil ki.. tuvaletler en önemlisi hele şimdi sadece sabun da değil dezenfektan da koymak zorundalar tuvalet girişlerine.
Şimdi ki öğretmenler yerli malında liste yapıyor (geçen sene listede 13 kalem yiyecek vardı ) yerli malı ıslak kekler -ekler bile varBiz küçükken bizim ogrermenlerimiz bizden birşey beklemezdi bilezkmis altınmış.. almak isteyen kalem çiçek vb götürürdü öğretmenler gününde onu da öğretmen istemezdi zaten.. hele böyle para veremeyeni dışlamak ifsalamak hiç olmazdı ne tuhaf zamana kalmışız simdilerde
Her sene söylenilen şey işte devletin gönderdiği para yetmiyor tamam ok .ama bazen çok gereksiz yerlere para harcanıyor okulda ..okulumuz çok küçük bir okul o dediğiniz yerler yok bilgisayar sınıfı dedikleri sınıfta bilmem kaç yilindan bilgisayar var
Her sınıfa fotokopi makinası sartmis gibi ! Öğretmenler kendine özel fotokopi makinası istiyor bu soylediklerim disinda aynı okuldan bahsediyorum
Birinci sinifta para topladık tahta yenilendi
Para topladik perde alındı ...
Para toplandı sınıfa ekran uansitici alındı ...
Özel okuldan farkı imece usulü yapılıyor böyle şeyler ...
4 senede 3 kere perde değiştiren öğretmen var (geçen yıl mezun oldu oğlum ni öğretmenden)
Karşı çıktığında illa ki biri çıkıp eğitim için veriliyor hanfendi diyor !
Benim oğlum perde ile mi egitilecek hanfendi renk beğenmiyor
Bir yilda 4 top A4 aldık bu bahsettiğim ogretmende
Ve çocuklar mezun olurken sınıf annesi(!) 100 TL toplamak istedi öğretmene tam altın yapacaklarmış şaka gibi
Gösteriş için saçma sapan paralar toplayan sınıflardan bahsediyorum ..bu saydıklarım içinde hepsi okula kaldı tabi
Sonra diğer oğlum okula başladı hepsi sil baştan
Okul müdürü sınıfa laptop u öğretmene siz alacaksiniz bile dedi !
Sınıf hep birlikte karşı çıkınca ..ve sinifimiz onların tabiri ile elek üstü olunca mecbur kalıp okulda ki laptopu tamir ettik öğretmene verdik dediler ....
Ben bu bahsettiğim şeylerden sadece tam altına para vermedim ayrıca ...
Ama durumu olmayan bir veli asla devlet okulunun masrafini karşılayamaz !
Alıyoruz işte iki öğrencim var bir 4 e giderken diğeri 1 e başladı tekrardan alındı herşey (ayni okulda )şu konuda haklısınız o sıralar dolaplar projeksiyon vs 4.sınıf bitince ne oluyor merak ediyorum.
zira her 1.sınıf tekrar alıyor aynı şeyleri.
-Okulun geneli sizin gibi aidat ödemiyorsa bilgisayarlar nasıl yenilensin?Her sene söylenilen şey işte devletin gönderdiği para yetmiyor tamam ok .ama bazen çok gereksiz yerlere para harcanıyor okulda ..okulumuz çok küçük bir okul o dediğiniz yerler yok bilgisayar sınıfı dedikleri sınıfta bilmem kaç yilindan bilgisayar var
Her sınıfa fotokopi makinası sartmis gibi ! Öğretmenler kendine özel fotokopi makinası istiyor bu soylediklerim disinda aynı okuldan bahsediyorum
Birinci sinifta para topladık tahta yenilendi
Para topladik perde alındı ...
Para toplandı sınıfa ekran uansitici alındı ...
Özel okuldan farkı imece usulü yapılıyor böyle şeyler ...
4 senede 3 kere perde değiştiren öğretmen var (geçen yıl mezun oldu oğlum ni öğretmenden)
Karşı çıktığında illa ki biri çıkıp eğitim için veriliyor hanfendi diyor !
Benim oğlum perde ile mi egitilecek hanfendi renk beğenmiyor
Bir yilda 4 top A4 aldık bu bahsettiğim ogretmende
Ve çocuklar mezun olurken sınıf annesi(!) 100 TL toplamak istedi öğretmene tam altın yapacaklarmış şaka gibi
Gösteriş için saçma sapan paralar toplayan sınıflardan bahsediyorum ..bu saydıklarım içinde hepsi okula kaldı tabi
Sonra diğer oğlum okula başladı hepsi sil baştan
Okul müdürü sınıfa laptop u öğretmene siz alacaksiniz bile dedi !
Sınıf hep birlikte karşı çıkınca ..ve sinifimiz onların tabiri ile elek üstü olunca mecbur kalıp okulda ki laptopu tamir ettik öğretmene verdik dediler ....
Ben bu bahsettiğim şeylerden sadece tam altına para vermedim ayrıca ...
Ama durumu olmayan bir veli asla devlet okulunun masrafini karşılayamaz !
Herhangi bir mesajımda herhangi bir genellemede bulunmadım :)İnkar etmiyoruz ki, o mesleği yapanlarda insan ve karakterleri mesleklerine bakış açılarını etkiliyor malesef. Ama hepsi aynıymış, sistem böyleymiş gibi diretmek çok yanlış.
Mesela çocuklarına sahip çıkmayan, terk eden, ilgilenmeyen anneler var diye tüm anneleri sorumsuz ilan edebilir miyiz?
Muhakeme yapabilen, vicdan, merhamet duyguları olan bir insan bunu tüm ilişkilerine doğru yansıtır.
Siniflarin hepsi kendine özel temizlikci tuttu okulda ..okula verilen bir temizlikci de orayı temizlesin yani ne yapabiliriz onun için de mi temizlikci tutulacak ...
Temizlikçi ye çay dagittiracaklarina tuvaletleri kontrol etmesini istesinler ..
Ben sikayetlerimi öğretmene yada müdüre sürekli ileten biriyim ...
O zaman meslektaşlarınız içinde idealist, öğrenciyi aldığı hediyeye göre değil başarısı ve terbiyesiyle ayırt eden, veliden gelecek altına tamah etmeyen öğretmenlerinde mevcut olduğunu bilirsiniz.Herhangi bir mesajımda herhangi bir genellemede bulunmadım :)
Kaldı ki bahse konu olanlar meslektaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?