Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz kızımızı göndermek için okul araştırdık çevrede. Henüz daha 3 yaşında ama yine de düzgün bir okul bulamazsak taşımamız gerekeceğinden 2 yıldır sorusturuyoruz. Neyse bir yer bulduk 120 kişi okulun toplam mevcudu ve İstanbul'un zenginlerinin olduğu bir köy okulu. Evimize arabayla 15dk ve servisi de var. Bu yıl okul için istenen bağış 10.000lira. Biz iyi bir okul olsun diye zamanı geldiğinde vereceğiz açıkçası.
 
Kirtasiye ucuza getiriyor ama mesela önceden okul bir kitasiyeyle anlasirdi kirtasiye piyasa fiyatının altında getiriyordu. Enistem kirtasiyeci oradan biliyorum. Aslında artik buna gerek kalmadı. İnternetten sipariş edilmeli. Ama genede kirtasiyeyle anlasmalar devam ediyor. Tek fark artık öğretnenler toplamak yerine öğrencilere aldiriyor almayana psikolojik baski yapiyorlar.
 
Ben de öğretmenim her sınıfıma her üniteyle ilgili materyal hazırlarım. Evde renkli yazıcım var mürekkebi uyguna alıyorum okulda fotokopi dahi çok az çekerim Hepsini evimde çekip götürürüm ders notları dahil şimdiye kadar batmadım bunların hepsinin çözümü var yeter ki biz yapmak isteyelim .
 
Ortaokula geçişte kayıt diye birşey yok. Çünkü çocuğun kaydı otomatik geçiyor okula. Dolasiyla kayıt parası vermezseniz çocuğu kaydetmezler diye bir durum yok. Ancak ingilizce ağırlıklı sınıfa kaydetme durumu farklı. O sınıflar için para alıyor okullar
 
Ne diyim siz bilirsiniz ama bu yasal değil ve paranıza yazık niye veresiniz kayıt parası olmayan bir okula o kadar bağış . O parayla çocuğunuz için başka şeyler yapabilirsiniz hafta sonu spor dil kursu vb.
 
Bu devlet okulu mu yoksa özel mi?
 
Ben sinif öğretmeniyim. Henüz calisma hayatina atilmadim.Kirtasiye ödenegi ne kadar aliniyor bilmiyorum. Ama stajdayken oyuncak hazirlamak materyal hazirlamak cok pahalı tutuyordu. Yazici kağıt değil de bu kartonlar diğer şeyler düzenli yapınca cok tutuyor.
 
1000 liraya yakın para alınıyor her sene ben Meb öğretmeniyim hocam . Belki sizin branşınızdan kaynaklı daha fazla masraf olabilir ama o da kimseyi batırmaz emin olun . Karton da sene başında toplu alıyorum o da uyguna geliyor yazıcım karton fotoğraf kağıdı hepsine basım yapıyor senelerdir kullanıyorum .
 
A4 aliniyor cociklara test cekip veriliyor sabunu o su bu su 100 tl 200 tl bagislayin derim cocugun A4 masrafi vs icin ama binler almak bana fazla geldi kusura bakmayin.
 
Hocam şöyle ki kırtasiyeci öğretmenle anlaşıyor ben şu kitabı tavsiye edeceğim sen de indirim yap öğrencileri senin kırtasiyeye yönlendireyim diye . Bunun üzerinden komisyon alan var bedava kitap alan var . Almayana da çıkıntı gözüyle bakıyorlar . Ben asla öğrencilerime kitap önermedim önermem Almak isterlerse alırlar soruları varsa getirirler çözerim . Niye o topa girip kendimi riske atayım ?
 
İstanbul’da bazı devlet okullarında, 'ücretli İngilizce ağırlıklı pilot sınıf' adı altında verilen bir eğitim bu ve pilot okul bunu zaten bilerek kayıt yaptırıyorsunuz.Üstelik kitaplarda pahalı veliyi bu hususta bilgilendiriyorlar.Her yerde olmayan sınırlı bir okul sizinki şikayetlik bir durum yok normal okul statüsünden bahsetmiyorsunuz.Devlet okulunun çatısında uygulanan özel pilot uygulamadan bahsediyorsunuz.Bunun bilincinde olup tercih edilen bir uygulama bu diğer türlü kaydınız çıktığı okula kayıt yaptırın zaten yaptırmasınızda prosedür gereği sizi otomatik kaydediyorlar.Bu uygulamadaki okullarda yoğun talep oluyor ve bu şekilde bir kaç devlet okulu var bilginize.
 
Konunuzu okuyunca ağlayasayım geldi. Ben de devlet okulunda öğretmenim. Dönemlik 25 TL, senelik 50 TL istiyoruz. O da öğrenci tuvaletlerine temizlik malzemesi ve fotokopi toneri için. 750 kişilik okulda veren sayısı 150.Ne yaparsak yapalım kesinlikle vermiyor velilerimiz. Hatta bazen okula gelirken kuru pasta alıyoruz yada evden kek börek yapıyoruz.Bizim verdiğimiz paralarla yiyip içiyorlar diye milli eğitime şikayet etmişler. Çay kazanımı var. Her ay 50 TL veriyoruz. Onu da şikayet etmiş veliler. Meslekten soğudum resmen
 
Bir kanala haber verin öğrenci kaydı için gider gibi gitsinler kayıt yapsınlar o müdür görsün gününü. 4000 lira nasıl bir rakam? Evet okullar parasız dönmüyor da biz hiçbir zaman bunu yapmıyoruz, dönemlik 150 lira bir bağış miktarımız var okul aile birliği hesabına isteyen yatırıyor kimseye de niye yatırmadın demiyoruz onu da veremeyecek insanlar var çünkü.
 
Bu sene oğlum ortaokula başlayacak. Geçen okula gitti eşim, A4, tahta kalemi ve Okul aile birliğine bin lira istenmiş. Bütçemize göre bir miktar ödeyeceğiz. İkimiz de öğretmeniz, hiç düşünmedim ödememeyi. Ama bazı okullar hayret verici sayılar telafuz ediyor.
 
Çocuğum 4yaş grubu anasınıfına gitcek devlet okulu ile görüştüm. Müdür bana özel sınıf açıyoruz sizin gibi ilgili veliler olacak sınıfta çocuğun arkadaşları da kaliteli olcak diyo bide. Çok çok iyi bi öğretmen verecez diye konuştu. Para istedi. Dedim bu çocuk daha 4yaşında bende simdiden özel sınıfa kayıt yaptırıp yarış atı yetiştirmeyi düşünmüyorum. Benim çocuğum sadece eğlensin mutlu olsun bunun yanında da bişeler öğrensin dedim.
Ayrıca bende öğretmenim. Şuan bulunduğum ilde lgs sınavında 50fen lisesi kazandırmıs bi okulda çalışıyorum. Çocuklardan tek kurus para istenmiyor. Bu okul yönetimi ile alakalı bence
 
Ben 1.sinif kayit icin 60 tl verdim.siz çokmu lüks semttesiniz acaba.şok oldum cok fazla degilmi bu rakamlar
 

Ama süper liseler yasaldı Başarılı öğrencilerin toplanacağı seçme sınıf şuan yasal değil Demin de yazdım okul bunu yaparak aslında risk alıyor Yasal değil diye yapılmıyor demiyorum dikkatinizi çekerim Birçok okul yapıyor ama seçme sınıf işi sikayetlik bir iş aslında Ha bana sorarsan öğretmen olarak karşıyım ama veli olsam seçme sınıfa karşı olmam sanırım
 
Basarili okul ve siniflara ogrenci kaydettirmek her zaman maliyetliydi benim bildigim. Bulundugum sehrin en iyi okullarinda okudugum icin biliyorum. Ama gucu yetmeyen vermek zorunda degildir,siradan bir okula yazdirin,veya e okulda nereye kaydiniz cikiyorsa oraya yazdirin, ogretmen ve sinif secmeyin,gucumuz yok odeyemeyiz deyin. Aidat parasi verecek misiniz? Veremeyecek durumdaysaniz muhtarliktan yoksulluk belgesi tarzinda bir belge cikarttiriliyordu en son,isterseniz arastirin belki hala vardir oyle bir sey
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…