diktirmeli miyim diktirmemeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok iyisin fikir için teşekkürler

evet kafaya taktım da artık akıllandım ezilmiyorum

Sunu dusunmen bile kendini ezdirmen.
Bir de bir mucize olsa da biri kabul etse demissin.
Kendini kabul edilecek seviyede goruyorsun.
Daha tanismadigin bir erkek icin o masaya yatip diktiricem diyorsun, rahatsizligim var ama iyilesmek yerine buna odaklayip daha tetikliyorum diyorsun bu mu ezdirmemek?
Ailesi olduren vs kadinlar var onlara bisey demiyorum ulke gercegi ama senin ailen sana destek sorun etmiyor sen bi adam - ki daha tanismadin belki boyle biri olmicak - icin diktirmeyi dusunuyorsun. Elin adamina ne.

Çevreyle alakalı. Nasıl bir evlilik düşündüğünle alakalı.
Yani görücü usulünde aileler çok iç içe oluyor mevzularla, görücü usulü isteyen adam da mesela illa bakire olsun diyebilir.
Benim çevrem geniştir. Ben dahil herkes bakire değildi evlendiğinde. Beraber yaşayanlar fln da oldu. Ama hepimiz sevgililikten evlendik. Aileler anca nişanda fln çıktı ortaya. Ve dediğim gibi ortamımız rahat bir ortamdı. Evlendil evleneli ki dört yıl oldu öncesinde de üç yıl sevgililik var bir gün bu konu açılmadı.
Ama siz muhafazakar bir çevredesiniz. Sizin için sorun olabilir. Bu nedenle çevrenizi düşünerek bir karar vermelisiniz bence

size katılmıyorum insan geleceğini düşünebilir bunun için kaygı duyabilir kuruntu da yapabilir

Seninle bekaretini sorun etmeyecek zihniyette biriyle evlenirsen bir sorun yaşamazsın. Şahsen ben bakire olsam da olmasam da bunu dert edecek biriyle asla evlenmezdim. Erkekler sütten çıkmış ak kaşık mı ki kızlardan bunu bekliyorlar. Psikolojik rahatsızlığınız için ilaçlarınızı düzenli kullanırsanız ve terapi alırsanız normal bir hayat yaşayacağınıza inanıyorum.

“Diktirmek” düşüncesi bile aklımdan geçmedi benim , söylerken bile kötü geliyor insana . Birde şu işlerin içine inanç meselesi alet edilmese çok hoş olacak .

zarı unut diktirmek kendini kandırırsın unutmayacaksın ki zaten bırak öyle kalsın
evlenmek zorunda değilsin
seni kabullenen biri ilaki çıkacaktır karşına
onu sen arayacağına, onun seni bulmasını bekle
tedavi ol,
sağlığına kavuş
herşey zamanla düzelecek

Ben normalde dürüstlükten yanayım saklanmaması gerektiğini düşünürüm. Ama bizim iki yüzlü toplumumuz, erkek yaparsa normal kadın yaparsa ahlaksız olarak gördüğü için kafan rahat edecekse diktir. Ayrıca pişmanlığını üzüntüsünü dibine kadar yaşamışsın. Kimsenin seni yargılamaya hakkı yok. Biz üniversitede çok tartışırdık, özel Üni’de okudum, çok modern marjinal gözüken tipler bile evlendiği kişinin bakire olması gerektiğini düşünüyordu. O yüzden sadece bu konuda dürüst olmanın bir faydası yok.

Psikolojinizi düzeltmek için birşeyler yapın, madem ki aileniz arkanızda.

Eninde sonunda söyleyeceksiniz yani diktirmenin bir anlamı kalmıyor :) Söylemezseniz de vebalini kötü bir evlilikle sonuçlandırabilirsiniz bu da var.

İlişki yaşamış yada sizi yaşadıklarınıza saygı duyup tercih edecek biriyle evlenebilirsiniz, ya da evlenmeyin.

Dürüst ol diyeceğim de şimdiki erkekler dürüstlükten anlamaz ..en ufak şeyde başına kalkar bu mevzuyu kendileri çok temizmiş gibi..diktir ve önüne bak diyorum ben görev alır sonra da evlenirsin ama mutlaka tedavini ol önce

Görücü usulüyü bu yüzdeb düşünmüyorum eğer bunu ailesine söylerse yalan söylüyor derim ailem açısından sorun yok onlar zaten biliyor

Ama ya vicdan azabıyla evlendikten sonra söyleme ihtiyacı hissedersem çünkü sağım solum belli olmuyor benim çenemş tutamam diye korkuyorum

daha oncede acmistiniz buna benzer bir konu
erkeklerin bir cogu artik bu durumu umursamiyor
bakireyim diyip neler neler yapanlari bildikleri icin gozleri korktu adamlarin artik (her bakireyim diyen bunu yapiyor demek istemiyorum tabi yanlis anlasilmasin) bu konuya bukadar takik olmana gerek yok bence

15 yaşından beri vardı doktor teşhis koymadı kaygı bozukluğu diye bi teşhis kondu.21 yaşında bipolar bozukluk teşhisi kondu.olayı yaşadıktan 2 sene sonrq

iyi de 10 sene yapar bu.
tedavisi yok mu? ilaçlarını mı düzenli kullanmıyorsun?
önce kendini iyileştirmelisin.
aileni anlıyorum çocukları için diktir deyip söyleme diyorlar ama mesele zar değil. hatta kendin yazmışsın diktirsem söylerim diye korkuyorum diye.
mesele senin takıntın. önce iyi bir tedavi olup sağlıklı düşünebildiğinde ne yapacağına karar vermelisin.

Bu denli aşağılamaya ne gerek düşene bi tane de ben vurayım dedin herhalde.insanca söyleyemiyor musun fikrini?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…