Dilimize yuva yapan 'bebek' dili...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Işte evin içinde ailede br samimiyet olduğu için eğlenmek için yapıyorsunuz bence bir problem yok bizde eğlence olsun diye arada bizim köyün şivesini yaparız.
Bir yandan dediğiniz gibi eğlenceli. Hatta normal konuşmaya çalıştığımızda bu kadar tat almadığımızı farkettik..

Evet kesinlikle öyle çocuk düşünüyoruz mesela ama çocuğum Türkçe'yi bu şekilde öğrenecek diye çok korkuyorum

bebek dili diye bir şey yok ki

çocukla da babası ile nasıl konuşuluyorsa öyle konuşulur

onun dili dönmüyor diye herkes onun gibi konuşursa çocuk doğruya maruz kalmadığı için düzeltemez

zaten o "r" söyleyememe sıkıntısının çoğunun nedeni de bu yetişkin konuşmaları diye anlatmıştı bir uzman

sorun yok, herkes normal konuşacak

kaldı ki siz evlisiniz ne kadar süre bu şekilde konuşulan bir ortamda kaldınız da size de hatta gündüz işe giden eşinize de bulaştı

kumbara alın bebek gibi konuşan 1 TL atsın asla dönmek yok

10 güne biter bu alışkanlık hem de para biriktirirsiniz

Güzel bir öneri teşekkür ederim

Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Benim eşim de çocuklardaki bu yarım yarım konuşmaları çok seviyordu. İlk kızım düzgün konuştu diye çok kızdı bana ikincide sakın düzeltme cocugu dedi. Kızım da doğruyu duymadığı için (mesela kapıya dapı dedi biz de o kapı diyemedik) düzeltemedi. Ve ben artık çocuk 5 yasına gelince okula Baslmadam düzeltmesi gerekir diye eşimle cok mesele yasadım. Akışına bırak düzelir dese de yasına ragmen düzeltemediği için kızım aşırı üzülüyordu. Öyle ki biz dışında kimseyle konuşmsmsya başladı. İki sene ev dışında tam bir dilsizgibi davrandı. Götürmediğimiz uzman kalmadı (sosyal problem sebebiyle) sonunda kızım konuşmama sebebini acıkladı da dil terapisine götürüp düzelttim Çocugum. Dil terapisine yaklaşık 6 ay ayırdım. Onun egzersizi Bi yandan eşimin etkisini azaltmak Bi yandan o kadar zor oldu ki. Çocugumun iki sene anaokulu hayatı dilsiz gecti. Ona herkes sen neden böylesin dedi. O kadar kendini kapattı ki asosyal sandık. Böyle anlatıyorum ama iki yılıma maloldu.
Neyse şimdi düzeldi konuşuyor Allaha şükür ama nispeten yavaş konuşuyor zamanla hızlanır inşallah.
Demem o ki bebek konuşması Çocugun dil gelişimini engelleyen bir yaklaşım. İyilik değil kötülük.

Son düzenleme:
Aha deniyomuuuş.

Neyse güldük eğlendik. Asıl yorumuma geçiyorum. Bu hal sonsuza dek sürmez ve sıkılır bırakırsınız diye düşünüyorum. Ama bazı şeyler yerleşiyo. 10 yaş küçüğüm kardeşim var. Şimdi 19 yaşında ben hala onun küçükken yanlış söylediği kelimeleri kullanıyorum. Bilgisiyar otobis derdi mesela.

Umarım çok uzun sürmez bizimki de...Böyle kalmaktan korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…